Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 07:35:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205896 пъти)
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #315 -:
април 21, 2012, 12:51:31 »
Здравейте момичета,
Надявам се, че добре си изкарахте великденските празници и коремчетата растат.
Аз се завърнах от почивката и всичко беше наред въпреки дългия полет. Малко ми беше притеснено и как ще ми понесе топлината в това състояние, но се чувствах прекрасно. Слънцето, морето и хубавата храна си оказват влиянието.
Разбира се, уморявах се бързо, но си поспивах следобяда по 1-2 часа, повечето време стоях под чадър и въпреки че се мазах с фактор 30 през цялото време, тен си хванах. Бебчо също беше добре, през деня като усещаше слънчицето риташе /четох, че след 28-ма седмица бебчетата вече си отварят очичките и всъщност реагират на светлина и сенки/. То вече си рита през цялото време почти при мен, защото е голямо и се събира в цялата матка и много му се радвам. Вчера бях на преглед, направиха и изследвания. Чакам за резултатите сега, но всичко останало засега е наред. Официално влязох в 7-ми месец вече.
Казаха ми, че нямам нужда да пия магнезий за контракции, защото стягането на корема от време на време било по-скоро от умора, а не е предварителна контракция и да не се пртеснявам. Това общо взето около мен. Броя дните до края на работата, че вече ми натежава да ходя по цял ден.
За ядките наистина са много препоръчителни по време на бременност. Аз досега съм все на някакви периоди и ми се прияждат различни неща. Но между 2-ри и 5-ти месец ми се ядяше постоянно кашу, бадеми и си хапвах всеки ден. Сега по-рядко усещам тази нужда. Според мен организма си казва от какво има нужда особено по време на бременност и затова ни се приискват различни неща.
Bibsi8792
по време на бременност е нормално да се появат проблеми със зъбите, кариеси. Наблягай на калция повече. Аз също в началните месеци на бремеността имах малко проблеми - венците ми станаха много чувствителни, някакви мъдреци, които с години не се бяха обаждали, започнаха да ме болят и едва дъвчех, но се стабилизираха от известно време. Както бях писала преди ползвам Лакалут и Сандрин за жабуркане, също приемам доста калций, дори и на таблетка допълнително и засега да чукна на дърво всичко е наред.
И добре дошла на
Barborana
в нашата темичка. Леко и спокойно бременеене ти пожелавам!
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #316 -:
април 21, 2012, 15:39:59 »
Цитат на: bubi_baby в април 20, 2012, 08:15:44
Bibsi8792 аз също ходих в 22 г.с. и лекаря каза, че не съм закъсняла.
Благодаря,че ме успокои мамче- така спокойно сега ще чакам 18 май и прегледа (а колко време има само
)
Princess_of_the_Dawn
радвам се ,че си успяла да си починеш и че ти и бебчо сте в отлично състояние
.
За зъбите си права (знам,че е така ) - в понеделник пак съм на зъболекар за да ми оправят още 1-2 кариеса .Започвам пак да се жабуркам с Елгидиум и да ползвам паста за зъби пак Елгидиум ,ако се наложи ще се мажа и с Пародонт мисля се казваше (поне знам, че тези 3 неща поне преди ми помагаха )
Barborana
вече усещаш ритничета в 19 седмица ???Страхотнооооооооо
радвам се - искам и аз по скоро да усетя малкото краче ,но все още е като гъдел ,когато бебчо се движи-прави ми впечатление ,че е по активен вечер след 20 часа до към 22 часа - при вас така ли се?Кога бебоците Ви са най активни???
Отивам да си прибирам килима ,че тук май ще ни завали дъждец .....
Целувки от мен мамчета
«
Последна редакция: април 21, 2012, 15:42:52 от Bibsi8792
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #317 -:
април 21, 2012, 16:07:36 »
Да, по принцип бебчетата са най-активни вечер между 8 и 12 часа. При мен е активно много сутрин след като се събудя до към ранен следобед, после си почива милото и пак започва цяла вечер докато си легнем. Вечер си спи с мен, от време на време ме сритва когато се разшавам или ставам до тоалетна. Като рибка е, коремът на вълни се движи. Страхотно чувство и мисля, че после ще ми липсва. Но пък за сметка на това тогава вече ще си го държа в ръце живот и здраве.
Когато е будно, му говоря, пускам му музикалната играчка, също и някои песнички, класическа музика. Казват, че всичко това е добре да се прави, докато е в утробата на майката.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #318 -:
април 21, 2012, 16:15:18 »
Мале колко страхотно звучи само
искам вече и аз
да ги усeщам тези ритничета по всяко време
Принцес ти кога мила усети първото краченце???В коя седмица беше??Навсякъде четa
, че след 20-тата седмица....някъде след 21-та...
Аууу заваля и гърми и святка - искам лятоооо вече най-накрая....
«
Последна редакция: април 21, 2012, 17:45:27 от Bibsi8792
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #319 -:
април 21, 2012, 16:42:25 »
Нормално казват след 20-тата седмица някъде, да, но при всеки е индивидуално - някои бебчета са по-активни, други не, също зависи от разположението на плацентата дали се усеща повече или не.
Аз пърхането го усетих в 12-та седмица, а първото ритниче точно в 19-тата. Записвам си ги всички тези неща в дневник, за да помня всичко.
И с всяка седмица напред, ритничетата стават все по-силни и по-интензивни. Понякога като ритне по-силно с краче, чак петичката и пръстчетата се отбелязват на корема. Дори понякога се усеща едновременно и в лявата и в дясната страна, аз си мисля, че са му ръчичките там и като ги мърда усещам от двете страни движение. Също понякога хълца или бълбука, не мога точно да го опиша, а акушерката ми каза, че те не само упражняват движения, но и дишането също, гълтат от течността, после изплюват и така...техни си някакви неща правят, подготвят се за излизането им на бял свят.
Съвсем скоро ще започнеш и ти да ги усещаш тези неща.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #320 -:
април 21, 2012, 19:59:31 »
Princess_of_the_Dawn радвам се че сте добре с бебето, тай като се беше изгубила напоследък.
Bibsi8792 , няма да усетиш кога ще мине времето и ще видиш бебето.
Barborana честити ти първи ритничета.
Момичета открих, че в Айко има доста намаления може да ги разгледате.
http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=58
Приятна вечер!
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 210
«
Отговор #321 -:
април 22, 2012, 18:32:38 »
Здравейте момичета
Аз нямам недостиг на желязо, имам таласемия. Пия фолиева киселина, витамин Б12 и витамини Прегнакеър. Отделно ми биха и инжекции с Витамин Б12. Но аз преди да забременея бях с хемоглобин 97, при мин. 120. Най-странното е , че по настояване на моя доктор влязох в болница за наблюдение, другите доктори твърдяха, че това не е свързано с бременността и няма смисъл да се притеснявам. Дори не искаха да направят консултация с хематолог, защото им се намаляли парите по клиничната пътека. Наложи се моя доктор да се кара с шефа на отделението, за да отидем.
На мен вчера корема ми за секунди смени леко формата си и да ви кажа докато се сетя , че може да мърда бебето вече се виждах как отивам в болницата
Иначе на прегледите се показа като истинско "шило" , но доктора ми каза, че чак в 20-тата седмица ще го усетя да рита. Аз обаче сега усещам от време на време нещо като гъделичкане.
Бибси, ти реши ли къде ще раждаш?
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #322 -:
април 22, 2012, 21:17:07 »
lina_bs не се притеснявай, всичко ще е наред.
Не мога да разбера как може такова нещо... дори и да не е свързано с бременността няма значение какъв им е проблема просто да те изпратят на хематолог /та било то и да си платиш/ просто за твое успокоение. Пустите им клинични пътеки...
да не изпуснат някой лев от ЗК.
В коя седмица си?
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
«
Отговор #323 -:
април 23, 2012, 08:06:42 »
Охоооо, станахме отбор от двама.
Лина
, и аз съм с
таласемия
.
Утре съм на кръвни и ще видим как се движи хемоглобина. Интересно ми е, че доктора ми пуска само хемоглобин, без желязо. Ти какво изследваш? И аз си мислех да се консултирам с хематолог, ако имам допълнително отклонение в Hb.
Бибиси
, съвсем скоро ще усетиш движенията.
При мен стана съвсем неочаквано. И аз усещах само пърханията от 12та -13та седмица и изведнъж, както си стоях на работа - хоп, нещо се обърна в корема ми
Принцес
, и аз съм все на тръни с кариесите
Сега ходя на зъбар през месец
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #324 -:
април 23, 2012, 08:30:39 »
Мамчета, здравейте и от мен! Аз бях в отпуск след великден и не се спирах - разходки, пътувания... не съм припарвала до компютър. Навъртяхме 1000км за една седмица с колата, но се чуствах супер, нищо ми нямаше. Между другото ходихме и до одрин и там в един търговски център си взех много хубав, удобен, памучен панталон за 25лв - за пореден път се убеждавам, че тук мноооого злоупотребяват.
Тумбата ми доста е пораснала, но слава богу великденските празници и гостуването на мама и тате след това не ми се отрази много на кантара
Относно зъболекаря - аз ходих в 5 месец и направих една пломба, но нямам друго спешно. Иначе венците ми прокървяват по малко, като си мия зъбите.
За раждането се надявам да съм си при моята докторка т.е. да не й нацеля отпуската, но каквото такова, харесала съм си болницата (Вита) и мисля че има достатъчно кадърни доктори там.
Хубав ден и седмица на всички!
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #325 -:
април 23, 2012, 12:40:40 »
Хайде да те светна "Barborana", не те изследват мила защото хемоглобин и желязо е едно и също, ако хемоглобина ти е нисък то трябва да приемаш повече желязо иначе можеш да се разболееш от анемия. Ето ти един хубав и добре описан материал за Хемоглобина
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=272528
Признавам че не съм посветена за "таласемията" (до сега не бях я чувала), но като имам време ще разгледам какво представлява, интересно ми е, а и е хубаво човек да е информиран
Добре дошла Princess, изкарала си приятно ваканцията. Права си че няма нищо по хубаво от слънчице, топло море и хубава храна (бих добавила и коктейлче, но това като ни се родят ангелчетата)
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #326 -:
април 23, 2012, 15:12:45 »
Съжалявам,че нахлувам така в темичката ви,но фиби,не си права за хемоглобина и желязото.Беборана е права-пускат се отделно и желязо и хемоглобин,защото може да се окаже,че ХБ ти е нисък,пък желязото високо и тогава не е нужно излишно тъпкане с препарати за вдигането му.Анемиите са различни видове.
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #327 -:
април 23, 2012, 15:58:19 »
Хемоглобинът е сложен белтък в състава на еритроцитите. Неговата молекула се състои от две части: простетична група (хема), в чийто състав влиза атомът на желязото и белтък от типа на албумините - глобин. Именно атомите на желязото правят кръвта червена. При недостиг на хемоглобин се затруднява преносът на кислород и се нарушава обмяната на веществата.
ниския хемоглобин, твърдят специалистите. В 90% от случаите виновникът за това е недостигът на желязо в организма. Важният микроелемент, който влиза в състава на хемоглобина, помага за преноса на кислорода от белите дробове до тъканите в тялото.
При нисък хемоглобин обикновено се говори за анемия. Това е истинска болест, която не бива да се подценява и трябва да бъде лекувана
За да се повиши ниският хемоглобин и да бъде задържан той впоследствие в норма, е необходимо с храната да се набавят по 1,5 мг желязо на ден. Тъй като се оказва, че организмът усвоява едва 10% от веществото, то дневната доза всъщност е около 15 мг.
"Не е нужно да си експерт когато го пише черно на бяло"
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #328 -:
април 23, 2012, 16:06:14 »
Това е обща информация,но когато става дума за конкретно заболяване се следят и двете неща заради по-горе цитирания случай.
Тук
има описани подобни случаи.При тях е нужно точно следенето на 2-та компонента отделно-ХБ и желязо.
«
Последна редакция: април 23, 2012, 16:12:47 от carlyangel
»
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #329 -:
април 23, 2012, 16:08:38 »
А в останалите 10 % кой е виновникът за нисък хемоглобин, когато не става въпрос за 90 % , които са заради желязото?
Четенето в интернет не ни прави лекари, колкото и google да има отговор за много от нещата!
Бърборана, избрала си лекар, който да следи бременността ти, довери се на него, ако се съмняваш в него, намери по-добър специалист, но слушай тях, защото не случайно хората са учили толкова време! А тук, лекари няма, но и да има, всеки случай е конкретен сам за себе си и не може да се определя без преглед от специалист!
Успех, мила, ще ти пиша и във фейса, но не се притеснявай, всичко ще е наред
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24