Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 03:05:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"  (Прочетена 205753 пъти)

Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: април 09, 2012, 16:00:30 »

bubi_baby на мен не са ми казвали колко тежи, а и аз не съм се сетила да попитам честно казано.  blush Но те тук, ако видят нещо нередно или по-различно, тогава ти казват. Сега погледнах и в документите с изследвания, които са ми давали, но няма нищо записано. Но всъщност сега ми е интересно по какъв ли начин определят тежината на плода в корема? Ще попитам със сигурност другата седмица като отида.  smile

Благодаря много за линковете, всякаква информация е полезна. Аз свободното си време основно прекарвам в четене на такива статии.  smile
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: април 09, 2012, 16:05:23 »

Абе, bubi_baby, бебето сега започва да расте много бързо. Моето от 350гр в 20сед. , в 23 сед. беше 700гр. И при мен имаше разминаване с датите, но аз съм сигурна че не съм забременяла когато  лекарите си мислят(по общоприетите календарчета за овулация). Затова сега още не знам термин, защото бебето както вървеше с 2 седмици по-малко, напоследък започна да си отговаря на калкулаторите.
Според мен тежестта измерена с ехограф не е много  точна, чувала съм за разминавания.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: април 09, 2012, 16:15:29 »

Да, както angel4e пише и на мен ми се струва странно как с ехографа измерват точно тежестта на бебето. Явно както казваш е по-скоро ориентировъчно. А за термина и при мен се получава малко странно. По календар ми изчислиха 13/07, но после според ехографа 09/07. Значи им се е сторило по-голямо отколкото трябва в седмицата, в която съм. Но пък аз не вярвам да е на 09/07, защото последният ми цикъл беше на 07/10 и доколкото помня кога може да е станало, е по-скоро около 13ти. Така че и аз не знам със сигурност. То ще си покаже живот и здраве.  smile

Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #288 -: април 09, 2012, 20:51:19 »

Тежестта на бебето я изчислява компютара по сложна формула, съчетание от размера на главичката (слепоочие до слепоочие), обиколката на главичката, размера на крачето и размера на горната част на крачето т.е. бедрото. От всичко това излиза грамажа. Моето ангелче е тежало в 20+5 седмица 389гр.
Пише ми го в папката, имам всякаква информация в нея от всеки преглед
Относно термина и аз мисля че ми се разминават датите, цикала винаги ми е идвал на 21-во число, а ме водят на 19-ти или 18-ти( не ми се смята ). Но няма значение, бебка ще излезе когато сама си реши и е готова, мама и тати ще я чакат с радост
Активен
bubi_baby
Професор
Публикации: 474

« Отговор #289 -: април 10, 2012, 14:18:06 »

Благодаря ви момичета!
Днес бях на ФМ ми казаха, че стойностите на доплера са ми завишени и ми изписаха Нутри маг 3х1 табл. и Аспирин протект х1 табл. и лекарката иска да ме види пак след 2 седмици.Иначе Бебка си расте 639 гр. е отговарящи на 24 г.с./ в която реално съм от забременяването/, не мога да ги разбера защо само плашат майките като кажат "изостава с еди колко си седмици" ми то много ясно че ако ПРМ /както е моя 11.10/ не съм забременяла на този ден, а е станало 2 седмици по-късно... нещо с тези г.с. вече страшно ме насмитат и притесняват. Хубав следобед!
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #290 -: април 11, 2012, 10:17:48 »

Здравейте мамчета   give_rose
Ние вчера видяхме бебо - тежи цели 232 грама  yahoo Колко много е пораснал бебо ако знаете от последният път когато го видяхме  danceg ...мята ръчички и крачета и дори погледна към нас,дори доки се засмя и вика чак ни се усмихва ... много е вълнуващо определлено .И двамата сме добре - бебо върви  със седмица напред в развитието ,а аз спрях хапчетата против повръщане (дано не се наложи пак да ги почна) ,продължавам с Пренатала и започвам Nutri-Mag заради болките ,които имам.

Що се отнася до усещането на бебо - аз го усетих вече ,като леко потреперване на стомаха.Преди 2 дена бебо беше доста активен и това потреперване го усещах в продължение на 5 мин smile много е хубаво  yahoo

А щях да забравя за пола - май ще си имаме мъж ,но доки не се ангажира на 100% с това за в момента,че бебо се въртя много и най-накрая ни обърна гръб  girl_wink-в края на месеца когато ходя на ФМ със сигурност вече ще ни каже какъв е пола.

Е това е засега от мен момичета .Целувки от мен  give_rose
Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #291 -: април 11, 2012, 12:23:45 »

Bibsi8792, радвам се че всичко е наред с вас. Какви болки имаш за да ти изпишат Нутри маг, защото аз нямам, но ми го изписаха.
Активен
eviaz
Ентусиаст
**
Публикации: 101

отче наш които си на небесата.........

« Отговор #292 -: април 11, 2012, 13:49:41 »

мерси дорина79 smile и на мен ми казаха че бебето е малко като ме гледаха на ехографа но ви съветвам да не се стряскате ми все пак е машина може и да греши pardon аз вярвам че всичко ще е наред хубаво е да имаме позитивна нагласа и да не се тревожим излишно
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: април 11, 2012, 14:12:41 »

Хехе, колко е забавно това с грамажите на бебчетата ни. На мен също ми казват някакво тегло според размерите от ехографа. Доц. Томова, при която бях на ФМ ми каза, че тези размери са средни и са получени на база дългогодишни наблюдения и снемане на размери на плода при преждевременни аборти (малко гадничко).
Аз днес съм в някаква 'тъмна дупка'. След като в 5 се събудих да пишкам, повече не успях да заспя мислейки за всякакви неща и най-вече за служебни ангажименти.  Освен това вчера установих че съм +8кг вече и много се разтроих (а по-рано се чудих на една бременна която разказваше, че била ревала защото не може да си влезе в дрехите). Толкова се изнервих, че към 6 направо се разплаках и бях все така разстроена докато стана време да ставам за работа cray  Хормоните определено си казват тяхното.
Сега съм подпухнала, замаяна и едва чакам да свърши работния ден и да ходя на преглед, да си видя бебчо. Дано ми се оправи тогава скапаното настроение. pardon
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: април 11, 2012, 14:45:56 »

Kala, не се притеснявай за теглото, на мен доц.Томова ми каза,че нашият дребосък е по -малък в 22 седмица отколкото трябва да е ( но все пак тя е специалист по сърдечната област и на това трябва да се набляга), днес бях при моя си доктор - каза че мъникът си е нормите по -размери спрямо това как го изчисляват,даже  и малко повече. Така че не се шашкайте от тези грамове,това измерване е много относително.
А за килограмите- до един момент не исках да се меря в началото,но последните 2 пъти отивах при доки с намерение да се премеря,но кантара се счупил.  Вярно е че от сега почва трупането,но пък идват по-топли дни,адът се повече салати и таратор,от тях няма да се качи много.Ако успеем да задържим до края качването да е до 15 кг,ще е супер,ако не после с цялото търчане около бебоците, все ще се свалят.Не си го слагайте като проблем,ако от това не възникват др трудности.

Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #295 -: април 11, 2012, 20:14:24 »

Bibsi8792, радвам се че всичко е наред с вас. Какви болки имаш за да ти изпишат Нутри маг, защото аз нямам, но ми го изписаха.
Имам леки контракции мила затова ....
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: април 12, 2012, 08:00:45 »

Да се отчета и аз - вчера бях на консултация. Ще пия пак калции, че явно имам липса (по няколко симптома). Иначе видяхме бебчо как си смучеше пръстчетата, много сладко LOVING Тежи 790гр. според ехографа и сега е седалищно, което аз усещах, понеже си ме ритка ниско долу. Това не е от значение де, има мноого време да се обърне.
Хубав ден, мамчета!   
Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #297 -: април 12, 2012, 08:51:11 »

kala радвам се че всичко с вас е наред. Ние като ходихме на последната ЖК през март и нашата бебка си смучеше пръста и ни раздаваше дори целувки.
Хубав ден!
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: април 13, 2012, 07:49:08 »

Princess_of_the_Dawn, засега следващия ехограф е планиран за 20.04.2012. Искам да знам пола на бебето, но щом не иска да се покаже мога да почакам. Все ще го разберем smile. Може да е по-срамежливо милото, или пък да иска да ни държи до последно в неведение. Определено това едночасово натискане ме изтормози малко. Но както се казва, няма да се оплакваме.
Кала, не се притеснявай за килограмите, идва лято, повече салатки, разходки. А и след раждането всичко ще се нормализира покрай бебенцето.
Bibsi8792, радвам се че при вас всичко е наред!
Относно теглото на бебето, на нас досега не са ни казвали нищо. Единственото, което си спомням по този повод е, че един от ехографите на които гледаха бебето, показа дата на термина с 9 дни по-рано. Но доктора не коментира, а и аз не попитах. Но тъй като евентуално предстои преглед на същия ехограф ще попитам и аз какво значи това и могат ли да кажат теглото на бебето!
Весели празници на всички! И много слънчево настроение! smile
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 210

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: април 13, 2012, 09:11:08 »

Здравейте момичета,
бях на Ж.К на 10-ти април бебето е добре, много шаваше, но аз не го усещам още. Доктора ми каза, че чак към 20 седмица ще го усетя. Хемоглобина ми е 80, за последния месец е паднал 2 единици.Сигурно пак ще ми бият инжекции с витамин Б12.Бибси, на теб за ниския хемоглобин, предписват ли ти нещо?
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: