Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 01:53:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205734 пъти)
kala
Сватбар
Публикации: 297
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #195 -:
март 28, 2012, 14:44:31 »
Bibsi8792, всичко ще е наред този път мила
Аз също вече искам да спра с работата, въпреки че физически не ме натоварва, но пък цял ден на стол едвам издържам. Освен това не остава кога да се раздвижвам/разхождам, докато се прибера, приготя вечеря, изкъпя се и то 9ч
Само от уикенд на уикенд...
Стягането на матката според мен си е контракция, или има разлика, която не знам
За количката- ако говориш за quinny speedi, наистина е готина, аз също много я харесвам и е много маневрена (миналата седмица бутах на една приятелка 14кг й момченце). Единственото е че големичка и тежичка за сгъване и пренасяне с кола. Но аз също я имам като опция
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #196 -:
март 28, 2012, 15:10:50 »
Мила kala мерси за подкрепата
Количката е тази
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/3_117/products_id/21263
,но в комплект със столчето и зимния кош ...Наистина тежичка е и за сама мама е трудно да се справи с нея.
Ами спирай работата ,разходката сега е наистина много важна за теб и бебо - работата няма да избяга.И на мен сега ми е терсене ,че си стоя в къщи и някак си се чувствам чак виновна ,че не работя ама няма начин ..
За матката- явно наистина са леки контракции - получавам ги сутрин или вечерта преди да лягане .
И момичета страдате ли от безсъние???Аз да заспивам за 2 часа и после цяла вечер ококорена и заспивам чак на сутринта- може би се дължи на честите ходения до тоалетната ,но незнам...
«
Последна редакция: март 28, 2012, 15:20:20 от Bibsi8792
»
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #197 -:
март 28, 2012, 15:42:06 »
Бибси, точно тази количка имах и аз в предвид.
Иначе говори ми за безсъние - аз развенчах всички митове за бременността - първите месеци точно като тебе заспивах за 2 часа и после ококорена цяла нощ, не ми се гадеше, не ми се промениха вкусовете, не ми се обостри обонянието...Иначе сега също не спя кой знае колко, задължително ставам да пишкам към 4-5 и после понякога заспивам, друг път се въртя докато стане време за работа. Като цяло нищо не помага, ще си траем в името на бебчетата ни.
Аз вече след последната ФМ като затворя очи и си го представям бебчо как изглежда (нали го видяхме на 3д и то доста добри снимчици имаме) и ми става толкова мило, иде ми да си нацелувам корема, ама не мога да се свия толкова
Таткото онзи ден толкова нежно ми гушна корема и го целува, че щях да се разплача от умиление...от колко време съм си представяла и чакала този момент
«
Последна редакция: март 28, 2012, 15:44:27 от kala
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #198 -:
март 28, 2012, 22:33:48 »
Да ви кажа честно мисля, че стягането на корема ми е от разтягането на матката. За последните няколко дена имам чувството, че корема ми се уголеми видимо. Освен това кожата ме сърби също и ми се струва, че от там това. Освен това тази седмица наистина малко се преуморих и това стягане се получи вчера вечерта и днес съвсем леко пак вечерта след работа. Но пък от друга страна това, което чета това стягане на мускула на корема понякога без видима причина, си е точно контракция. И че може да е безболезнено и обикновено отминават за няколко секунди. Аз също продължавам да си пия витамините Пренатал, те са с магнезий, така че ще следя сега тези дни и особено почивните, когато съм отпочинала.
За спането, засега да чукна на дърво, нямам проблеми. Единствено, когато бебчо ме ритне през нощта се събуждам и също ходенето до тоалетна, но веднага заспивам. Доста изморена съм и така съм през цялата бременност, понеже на ден ми се събират около 12 часа работа плюс придвижване до вкъщи, което си е доста за моето състояние. И затова мисля, че спя непробудно, от умора. Иначе смятам да изляза в майчинство средата на май месец. Повече от това не ми се иска. Заради дългите часове през компютъра на работа, а и имам доста отговорности. Освен това вече започва да ми натежава корема, краката гледам ги от два дена вече се подуват след работа. Представям си след един месец. Иска ми се вече на спокойствие последния месец и половина да си закупя всички неща и да се подготвям психически за раждането. Смятам нормално да раждам.
С покупките нищо няма да купувам сега. Само набелязвам нещата и като изляза в майчинство тогава ще поръчвам, понеже повечето неща са по интернет.
Също исках да ви кажа, който има проблеми с ходенето до тоалетната. Яжте сини сливи всеки ден и сте готови.
Bibsi8792
правилно си решила да излезеш по-рано в майчинство, защото сега най-важно е ти и бебчо да сте добре. Работата няма да избяга.
А за безпокойните мисли, мисля е съвсем нормално по време на бременност. На мен също ми минават такива мисли през главата, дали всичко ще е наред, но като се усетя гледам да ги отпъдя и да мисля само позитивно.
ellimink
При нас организират такова училище към болницата безплатно и аз мисля да отида. Мисля, че някъде към 8ми месец ни викат. Но е само за няколко часа.
kala
За измерването на шийката на матката не го знаех. Тук при нас не го правят като част от рутинните прегледи. Аз като си гледам талона, имам още един преглед, при който само кръв и урина ми вземат и вече преди раждане акушерката определя позицията на бебето. И няколко общи срещи с джипи, но никакви прегледи. Ако се съмняват в нещо, тогава само.
«
Последна редакция: март 29, 2012, 00:30:30 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #199 -:
март 28, 2012, 22:49:32 »
Пускам отделен постинг за количките, че предния стана много дълъг.
За Quiny също съм чувала добри отзиви, но аз също не съм фен на 3-те колела. Казват, че е по-нестабилна количката. За моят избор на количка аз лично се ръководя от отзивите и така си правя изводи. От доста време четa няколко сайта, в които има класации, статии с подробна информация за плюсове и минуси за количките. Ето тази е количката, която аз ще купя:
http://www.mamasandpapas.com/product-sola-2-in-1-plum/103526200/type-i/
Кошът и столчето за кола се купуват отделно. Аз само ще купя столчето за кола допълнително. Само в този сайт има 123 коментара, и от максумум 5 звездички е с 4.6, което си е доста висока оценка. Отговаря на всички мои критерии: 10 кг тежи само, тоест много лека, маневрена, 4 колела, има напълно легнало положение и е подходяща от раждане, без нужда от кошче, също има предна и задна позиция, в която да се гледа бебето, дръжката се регулира за височина, лесно се сгъва, харесва ми като дизайн. За столчето за кола също са добри отзивите. А в един друг доста популярен англисйки сайт, тази количка е в класацията за 10-те най-добри с цена до 500 паунда, гласувани само от майки. Така че, мисля, че изборът е направен.
А който иска да погледне и класацията за 10-те колички: Със зелените стрелкички вдясно, също пише и отзив за всеки един модел. Мисля, че има полезна информация:
http://www.madeformums.com/what-to-buy---pregnancy/10-of-the-best-travel-systems-for-less-than-400/1618-2.html#historysub
«
Последна редакция: март 28, 2012, 23:16:04 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #200 -:
март 28, 2012, 23:08:09 »
Момичета, има специална тема за покупките за бебето, където се обсъждат, кошари, колички, столчета за кола и т.н. Тази тема е отчетна за състоянието на бременната и как се чувствате, обсъждат се изследвания, движения на бебето и т.н. Рискувате модераторите да ви изтрият мненията и после да се чудите какво става.
И за да допълня
на мнението си само ще допълня:
Princess_of_the_Dawn, количката съм я виждала на живо и е страхотна. Както се казва майката я буташе с една ръка.
«
Последна редакция: март 28, 2012, 23:10:27 от Рени
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #201 -:
март 28, 2012, 23:21:04 »
Значи още един положителен отзив за тази количка.
Знаех си, че търсенето ми ще се възнагради. Наистина много я харесах и най-вече ме съблазнява факта, че е лека. Много благодаря за коментара, Рени.
А за покупките, наистина си права май сме в голям офф топик, дано не ни изтрият.
Ако има начин да се преместят мненията в другата тема. Благодаря, че ни предупреди.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #202 -:
март 29, 2012, 07:30:08 »
Меренето на шийката може да се случи без да разбереш- с ехографа. Моя лекар си я мерил и мълчи, каза чак когато го попитах. Доколкото разбрах, ако тези контракции не скъсяват шийката не са опасни. Е,трябва да се пие магнезии за всеки случай.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #203 -:
март 29, 2012, 08:54:09 »
Здравейте, мили маминки!
Аз също все още нищо не съм купувала, мисля че все още е рано.
Относно количките спряла съм се на няколко модела, но все още твърдо не съм решила.
Ето някой от тях:
http://www.bebe-best.com/abc-design-kolitchka-condor-4s-purple-black-2012-p-29884.html
http://www.bebe-best.com/abc-design-kolitchka-condor-4s-raspberry-dark-brown-2012-p-29887.html
http://www.bebe-best.com/baby-design-bebeshka-kolitchka-sprint-plus-violet-p-29546.html
http://www.bebe-best.com/espiro-bebeshka-kolitchka-vector-pro-2011-col-08-p-29274.html
http://www.bebe-best.com/espiro-bebeshka-kolitchka-2v1-atlantic-col06-violet-p-28044.html
А за измерването на шийката на матката на мен ми го правиха още при първата ФМ в 12г.с.
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #204 -:
март 29, 2012, 10:30:22 »
Момичета, днес влизам в 6ти месец
Отначало до края на 3ти месец (по-скоро до първата ФМ в 13та седмица) супер бавно минаваше времето и се побърквах, а сега 4ти и 5ти месец не ги усетих изобщо.
Качила съм 5-6кг, като всички ми казват че само на корем раста и не съм мръднала иначе, но аз си усещам, че леко са ми запухкавяли краката и задните части
На мен също започнаха да ми се подуват краката, откакто се позатопли и времето. Аз и преди си имах такива проблеми, та сега не мога да си представя какво чудо ще е последните месеци.
Решила съм да се стегна до края на април да приключа, каквото съм захванала на работа и после да се отдам вече на почивка, дано ми се получи. Вчера в средата на седмицата мноого се бях уморила и вечерта едвам се мърдах. Сега като преполовихме съм по-добре
п.с. тези колички еспиро ми се струват много добра оферта, ще ги разуча и аз за мнение от мами, които вече са ги ползвали.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #205 -:
март 29, 2012, 15:35:13 »
Нещо полезно:
http://www.btv.bg/lady/videos/video/2053163346-Chasat_na_mama__Kakvo_se_sluchva_s_bebeto_sled_rajdaneto.html
Какво се случва с бебето след раждането
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #206 -:
март 29, 2012, 21:49:09 »
Здравейте момичета!
Много се е активизирала темичката ни в последните дни,което много ме радва.
Аз за съжаление нямам какво толкова много да споделя май.Влязох в 5ти месец, имам си вече коремче,качила съм и килограми,но за съжаление не са само на корем...И моята кожа е страшно суха и много ме сърби,не само по корема,но и по гърдите. Мажа постоянно,дори понякога по 4 пъти на ден. Толкова много мазила изпробвах,то не беше зехтин,ама нама много голям ефект. Лющя се като змя,ама нали живея и в пустинята не е толкова странно...Тук огромен процент от хората страдат от сухота на кожата.
Освен това съм с резус фактор положителен и доктора каза,че в 28ма седмица ще ми бият ваксина. В понеделник съм на преглед,т.е ултрасаунд и се надявам да разберем пола вече. И моята матка се разтяга и имам болки обикновенно са късно вечер.Много ми е неприятен този момент,ама какво да се прави,нали е част от процеса на бременността...
ellimink
, много интересен линк,мерси!
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #207 -:
март 29, 2012, 23:29:58 »
Здавейте момичета! Записвам се и аз при вас да следя темата ,живот и здраве,термин месец септември!
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #208 -:
март 30, 2012, 08:12:39 »
Цитат на: Miravarna в март 29, 2012, 21:49:09
Освен това съм с резус фактор положителен и доктора каза,че в 28ма седмица ще ми бият ваксина.
ellimink
, много интересен линк,мерси!
Мираварна, каква е тази ваксина за положителен резус фактор?! До колкото знам проблеми възникват при мами с отрицателен такъв, множеството сме с положителен
Иначе моята кожа също сега е мега суха, мажа се от пръстите на ръцете до пръстите на краката всяка вечер.
Ползвам различни мазила, но само специализирани, това със зехтина нещо не ми се нрави, а и с лосионите попива и после кожата остава овлажнена.
Хубав петък на всички! идва уикендааа
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #209 -:
март 30, 2012, 08:40:11 »
Добро утро!
carol
и лека бременност!
На мен кожата ми по корема по едно време беше много суха, лющеща се и страшно ме сърбеше, но сега мажа повече крем /естествено специализиран/ и ми е добре.
Хубав ден, макар и дъждовен!
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16