Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 02, 2024, 03:20:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 206226 пъти)
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #180 -:
март 24, 2012, 18:22:40 »
Цитат на: lina_bs в март 24, 2012, 16:53:03
Здравейте момичета
Записвам се и аз при вас.Термина ми е на 24 септември. Ще си имаме подарък за първата годишнина от сватбата.Засега всичко е наред , като изключим факта , че съм с много нисък хемоглобин.
Добре дошла при нас бъдеща мамче :)Лека бременост и едно здраве бебче на финала
Относно хемоглобинът и моят е много нисък и като допълнение имам и много ниско кръвно ,но ще търпим мила няма начин
заслужава си
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #181 -:
март 24, 2012, 19:48:35 »
lina_bs, Добре дошла сред нас! Лека бременност и от мен!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #182 -:
март 24, 2012, 20:36:42 »
Добре дошла и от мен
lina_bs
! Лека бременност ти пожелавам.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #183 -:
март 25, 2012, 08:52:55 »
lina_bs Добре дошла и лека бременност!
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #184 -:
март 26, 2012, 08:26:05 »
Лина
, добре дошла и лека бременност
Princess
, ти от нета ли смяташ да поръчваш количка? Аз също гледам по нета, но определено искам да я видя наживо. Аз съм харесала един модел на мутси, но също няма пълно легнало положение и трябва и кош да се купува, което се опитвам да избегна, но пък е много лека и маневрена
http://www.mutsy.nl/products/transporter/options
.
За легълце, аз имам едно ратаново ретро кошче-люлка, което смятам да ползвам за началото, предполагам поне 4-5 месеца ще може да се ползва. Та се чудя дали да отложа покупката на друга кошарка за след това едва, че и аз не искам да се затрупвам с вещи. Иначе много се чудя дървено легло или от тези преносимите от плат.
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #185 -:
март 26, 2012, 13:07:30 »
Здрасти Kala, аз също си поръчах на Mуци количката, но моята е 4 rider
http://www.mutsy.nl/videoPopup.php?swf=4rider640x480
, върви си заедно с кошчето и всичките му екстри.
Много колички разгледохме, но специално за Муци получавахме доста добри отзиви и има степен за сигурност на бебето (моя мъж държи на тези неща, докато ние жените гледаме да ни хареса и гадаем дали ще е удобна на бебчо, а дали е одобрена за сигурност, повечето хора не го знаят.
Лека е, маневрена, страните са омекотени, лесно се сменят кошчетата, на кошчетата има светлоотразители, не дай се Боже за някой заспал шофьор.
има представка за столчето за кола (поръчахме макси кози
http://www.maxi-cosi.nl/~/media/Products%20Maxi%20Cosi/MCCabrioFix/product%20images/maxicosi_cabriofix_leopardpink_2012_930x1050.ashx?toJpg=true
в розово за моята принцеска , тя има най високата степен за сигурност стига да я поставите правилно в колата)
http://www.maxi-cosi.nl/nl-nl/producten/autostoeltjes/bevestigingssystemen/familyfix.aspx
,а от това по сигурно няма, остава само да шофирате разумно,
Доволна съм, но ще и се радвам като пристигне, чакало се от 6 до 8 седмици, добре че я поръчах навреме.
гушки на всички мамчета
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #186 -:
март 26, 2012, 14:53:42 »
fibi
, аз също го имам в предвид този модел, но е по-голяма (имам в предвид размерите в сгънато положение) и по-тежка. Иначе за сигурността го имам в предвид и аз
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #187 -:
март 27, 2012, 09:28:14 »
кошчетата са леки, вдигала съм ги и знам, лесно се сменят. Казвам го защото има колички за които е нужно доста сила, за да се промени положението на количката или да се смени коша, а татковците не винаги ще са на разположение да го правят. За основата незнам дали си забелязла че гумите също се свалят, това значително намаля размера и тежестта, ние по принцип не сме гледали за размера, колата ни е голяма, така че съжалявам ако те подвеждам.
поздрави, отивам да давам кръв, да видим колко ще ми вземат този път.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #188 -:
март 27, 2012, 22:09:01 »
kala
, да от интернет смятам да поръчам, защото цените са по-евтини, но преди това ще отидем до магазина да ги видим. Аз се отказах от предната количка, която бях харесала, тъй като няма напълно легнало положение и трябва да купя с кош, нещо, което не искам. Затова избрах нова без кош и с пълно легнало положение. Пък в крайна сметка, ако в по-късен период реша, че искам кош, винаги може да се купи като допълнение към количката.
За легълца ще разгледам тези дни, въобще не съм мислела по този въпрос още. Напълно бях заета с количките досега. Между другото на мен някои мои познати ме посъветваха в началото да ползвам такава кошничка, защото било много удобно, хем се носи из стаите.
http://www.johnlewis.com/231375325/Product.aspx
Иначе щях да ви питам, от вчера като че ли усещам, че ми става по-твърд корема, като футболна топка и кожата по-опъната. Не е през цялото време, но болки няма. Дали са преждевременни контракции или чета в някои статии, че обикновено след 21-ва седмица матката се премества по-надолу и колкото става по-голяма натиска стените на стомаха, което причинява втвърдяването. Разбирам, че в България предписват магнезий за отпускане на мускулатурата, но тук при нас нищо не дават. Въпреки че се чудя дали да не звънна утре да попитам за всеки случай.
«
Последна редакция: март 27, 2012, 22:24:12 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #189 -:
март 28, 2012, 07:53:15 »
Princess
, тази кошница е много готина. Ратановото кошче, което ще ползвам е подобно и май също може да се откача от краката и да се мести
Иначе за втвърдяването - консултирай се и с твоя доктор, но това звучат като да са контракции, което е нормално да усещаш вече от време на време. Аз също ги имам. След първия път пих магнезий няколко дена, но после го спрях и сега пия Пренатала витамини и минерали за бременни, в които има и магнезий. Като се претоваря само ми се получава такова пристягане. По принцип ако станат много чести, тогава се минава на по-големи дози магнезии и повече почивка.
Трябва да се следи шийката на матката, понеже многото такива контракций я скъсяват, което води до преждевременно раждане. На мен още не са ми я мерили, но в началото на април на консултацията ще повдигна въпроса
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #190 -:
март 28, 2012, 08:51:10 »
Здравейте момичета и при мен има такова пристягане, но съм забелязала че е само вечерно време. Ето снощи се поуморих малко и ме пристегна ниско долу. Не съм сигурна това дали е контракция или стягане на матката.
Гледам вече и вие сте се ориентирали към покупки. За сега аз съм купила няколко боденца, които толкова ми харесаха,че не се сдържах. Спряли сме се на креватче,което е доста голямо и става до 17 години+ отделни шкафченца,като стават като се разглоби. Отделно сме харесали и кошарка легло,което в началото да използваме да спи бебчо в нашата стая и когато ходим при приятели и родителите ни.
Незнам дали е мн уместно, но.....
Харесах си имузикална играчка за леглото на Fischer Price,но ще си я купя от едно момиче втора употреба,защото 130лв не ми се дават за нея.
И най-голямата ми "драма" е количката - харесала съм си една комбинирана на Giordani Ethos- но е спряна от внос, поради проблем които имала със спирачките. Е говорих сигурно с 10 мами и всичките казаха,че са страхотно доволни от нея.Компактна,маневрена и всичко в едно, кош за новородено,летен вариант и столче за кола. И сега се двоумя дали да я взема нея.
Вие какви неща сте си харесали или купили?
Лека бременост и да растат тумбачетата,вече може и навън на слънчице.
Някоя от вас ходила ли е на училище за родители? От тези на 9 месеца,Ма-Ма и др?
«
Последна редакция: март 28, 2012, 08:56:58 от ellimink
»
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #191 -:
март 28, 2012, 10:01:10 »
Аз още нищо не съм купувала. Имам само една чанта за пелени, която ми беше подарък към масла против стрий, които съм си купувала. Мисля към края на май да запразнявам с работата и тогава да тръгвам на пазар, лекции за бременни и бъдещи родители и т.н. Особено за кърменето ми се ще да отида на някоя лекция на ЛЛЛ, че имам голямо желание да ми се получат нещата
Иначе за тази количка,
Ели
видях че си писала и в други теми и форуми и явно много ти е 'влязла под кожата'. В mothercare продават една, която изглежда по същия начин, виж я нея. Иначе тези двойни колелца отпред на мен не ми допадат и ми се струва, че не е толкова маневрена, но пък мамите които я ползват казват, че са доволни, въпреки че имаше и такива, на които им се е чупила
Аз също съм харесала една количка, но пък не отговаря на всичките ми критерии, та не знам
Искам да е с големи колела, да е лека, маневрена, компактна в сгънато положение, както и коша за новородено да може да се ползва за кола (да е такъв с добро ниво на сигурност, а много малко са тези)....като цяло трудна работа
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #192 -:
март 28, 2012, 10:21:00 »
Как си ме разконспирирала,че ми е влезнала под кожата.
Така си е, трябва да се разберем за тези училища може да се съберем някои момичета-да видим какво ни очаква.
А ние сега започваме офанзивно ремонт в нас,защото детската стая още при влизането ни в апартамента я боядисахме в пепеляво розово и нашият младеж,май няма да я хареса много.
И антре трябва да се поръчва,абе много работи ......
И аз съм си оставила май месец за покупки и гледане, докъдето стигне отпуската,защото за сега нямам никакви проблеми да си ходя на работа.
Миналата седмица ходихме при доц.Маркова- всичко е наред, но нашият мъник беше решил че точно тогава ще се прави на акробат и си беше сложил и ръцете и краката пред лицето и само ръкомахаше.
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #193 -:
март 28, 2012, 13:16:13 »
Вие до края ли мислите да ходите на работа?
Пожелавам ви всичко да ви е наред и да няма медицински причини да си останете у дома. Аз за сега също карам безпроблемна бременност, но някак не се виджам до средата на 8ми месец т.е. средата на юни с огромен тумбак да ходя на работа. Все си мисля края на май да говория с доки да ми пуска болничен и да спирам с работата. Тъкмо повече време за подготовка ще имам
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #194 -:
март 28, 2012, 14:15:41 »
Здравейте мами ,аз лично излизам в болничен от другия месец (април) не се чувствам добре на моменти,а и работата ми просто не позволява да работя .Знам ще лудна у нас,но няма начин .
Радвам Ви се много момичета - започнали сте с покупки и приготовления ..ние ще поизкачаме още мъничко ,че чак тогавамакар,че аз вече имам планове за кое къде и как ще стои
Говорихте за стягането - и аз имам такова стягане ,но не е контракция ,а стягане на матката..... ще кажа на доки след няколко дена като отида при него, да видим какво ще ме посъветва ....дано няма проблем,че тази мисъл ме подлудява всеки изминал ден ... при вас така ли е??Задавате ли си въпроса - Всичко наред ли е,бебо добре ли е?Вътрешно в себе си знам ,че всичко е наред ,но този пуст страх (породен от случая с мен ) не ме остава намира ...
А за количките сестра ми беше с количка на Quinny (Куини) (Ако не се пише така съжалявам ) - с три колела и супер маневрена ,с кош за новородено и малко кошче,което ставаше и за кола....и беше супер доволна- дори се замислям да не би да не позлвам нейната - стига обаче да мога да си поръчам нова "тапицерия" ....че искам друг цвят ....Някой ако изяви желание ,ще постна линк на количката .
До скоро бъдещи мами с растящи коремчета ...и се пазете много
«
Последна редакция: март 28, 2012, 15:20:52 от Bibsi8792
»
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13