Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 01:45:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205731 пъти)
bubi_baby
Професор
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #165 -:
март 20, 2012, 12:11:46 »
Цитат на: kala в март 20, 2012, 08:57:03
bubi_baby
, добре дошла и леко бременеене
Благодаря!
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #166 -:
март 20, 2012, 16:21:47 »
Цитат на: Bibsi8792 в март 20, 2012, 10:15:40
kala първата ФМ в коя седмица ти я правиха????
В 13та седмица беше. Тогава беше заедно с кръвните за синтрома на Даун.
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #167 -:
март 20, 2012, 19:00:51 »
bubi_baby, добре дошла! Лека бременност!
В събота бяхме на преглед и бебето беше доста активно. Този път беше седнало. Помаха ни на няколко пъти, може да е усетило, че и таткото за пръв път е с мен на прегледа за да го види
.
Тъй като прегледа продължи поне около 20 минути, а може и повече видяхме ръчички, пръстчета, крачета, устата, очите, гръбнака. По време на прегледа докторката ме попита дали усещам болка в момента, защото на ехографа се виждала контракция. Каза, че е нормално и след секунди ще отмине, но трябва да се пазя, да почивам повече , да лежа, ако усетя някакви болки. За пътуванията посъветва по принцип да се избягват или да са на по-кратки разстояния, с повече почивки. На някоя от вас случвало ли се е при преглед с ехограф да се види контракция? И какво ви посъветваха?
«
Последна редакция: март 20, 2012, 19:25:25 от dorina79
»
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #168 -:
март 20, 2012, 22:25:23 »
dorina79 Благодаря ти мила!
За щастие на мен не ми се е случвало да имам контракции, дано и да нямам скоро/а да бъде чак през юли/. Пази се и си почивай повече!
Лека нощ от мен!
«
Последна редакция: март 20, 2012, 22:28:30 от bubi_baby
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #169 -:
март 20, 2012, 22:38:48 »
Благодаря ви много
Miravarna
i
prety
за съветите.
Аз също летя често, но като че ли покрай бременността съм станала по-параноична. А това за скенерите въобще не се бях сетила. Ще ги помоля да не минавам от там, ако може. Също така си взех бележка, в която пише кога ми е термина и че няма причини да ми е забранено пътуването за всеки случай.
Относно контракциите на мен също не ми се е случвало. Два пъти ми се случи само съвсем леко ми се стегне стомаха, но без никаква болка. Получи се като бях в тоалетната. Не знам дали е било контракция или просто мускула се е стегнал от напъна. По принцип съм чела, че е нормално след 5-ти месец да се усещат такива контракции и че били болезнени понякога.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #170 -:
март 21, 2012, 01:03:30 »
Princess_of_the_Dawn
, приятно изкарване и много положителни емоции ви желая!Винаги едно пътуване зарежда много приятно
Отностно скенерите на летищата не съм много съгласна с мнението на
prety
, т.к попрочетох доста из интернет отностно този въпрос и абсолютно никъде не казват,че са опасни. През тях преминават не само бременни,но и малки деца. На последното ми пътуване преди мен имаше едно бебе на няколко седмици,което си го минаха през скенера. Така,че не се притеснявай!
Дори
, много се радвам че бебчо ви е помахало
Не се притеснявай за тази контракция,но се старай да си почиваш и да не се натоварваш много! И аз да ти кажа си имам леки контракции,дори мъжа ми ги засича веднъж,но са бързи за секунди и всичко е отминало.Обикновенно ми се получават късно вечер!
Забравих да честетя Първа пролет на всички момичета!
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #171 -:
март 21, 2012, 09:01:21 »
Честита /астрономическа/ пролет!
Дори,
много е хубаво да си гледаме бебчетата. Нашия татко също беше много въодушевен след първия ни общ преглед. Относно контракцийте, не се тревожи, просто се следи и почивай.
Аз миналата седмица получих контракция, която не бих казала, че е болезнена, но беше неприятна. Просто коремът ми се стегна, стана твърд като камък и леко се изостри напред. Беше точно преди лягане, като се навеждах, да си събувам чорапките. На другия ден почнах да си пия Магне-то (магнезий) и после при една разходка пак леко ми се стенгна, но не толкова. Казват, че е нормално да ги усещаме от време на време, но не трябва да са чести (май повече от 5 пъти на ден четох някъде) и доки каза като усетя да полягам да си почивам. Магне-то сега го спирам, но ще си пия витамините Пренатал, които си имат и магнезий вътре
Надявам се да не зачестяват, че до края на 7-я месец съм планирала няколко пътувания и аз
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #172 -:
март 21, 2012, 13:10:12 »
Цитат на: kala в март 20, 2012, 16:21:47
В 13та седмица беше. Тогава беше заедно с кръвните за синтрома на Даун.
Мерси мила,питам защото на мен не ми правиха ранната ФМ ,ще ми правят втората ФМ.
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #173 -:
март 21, 2012, 15:19:42 »
Цитат на: Bibsi8792 в март 21, 2012, 13:10:12
Мерси мила,питам защото на мен не ми правиха ранната ФМ ,ще ми правят втората ФМ.
Ами тя не е задължителна, втората ФМ е по-важна, понеже тогава вече са развити всички органи и могат да се огледат. Иначе тези 2 прегледа са си най-готините за родителите, понеже си гледаш бебчо
и да вземеш таткото, ако има възможност, много се радват
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #174 -:
март 22, 2012, 15:19:40 »
Здравейте момичета, завърнах се от пътуването до Париж.
Всичко мина наред,пиех си магнезия и да ви кажа определено ми беше някак спокойно а и при толкова много ходене, бебока беше мн кротък.Малко се поптретоварих, но си заслужаваше.
Някоя от вас беше споменала,че е ходила при Томова скоро- колко пари е прегледа?
Вие започнали ли сте да купувате нещица за бебока.Аз вече сериозно сядам да чета за тези колички, защото явно там ще е мъката.
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #175 -:
март 22, 2012, 15:46:50 »
Добре дошла Ели, благородно ти завиждам за екскурзийката. Ние миналата година толкова много обикаляхме, че сега едвам ме свърта, но ще ограничим тази година почивките. Аз също си пия магнезия, да не ме стяга корема. В понеделник бях при Томова - 100лв е ФМ+ехокардиография. Дават и диск със снимки и кратки клипчета.
Аз нищо не съм купувала, но колички гледам и проучвам, че наистина труден избор. Онзи ден в парка с една приятлека с бебенце стояхме и оглеждаме другите майки какви колички бутат и видях почти всички, които съм си набелязала и наживо. Едно е сигурно - трябва да е маневрена, с големи гуми, по възможност помпащи се или поне гумени, не пласмасови, че иначе си е мъка. Освен това аз искам и да е възножно най-лека, да е компактна в сгънато положение...трудна работа като цяло. Харесала съм си тази
http://slunce-bg.com/product/234/-mutsy-transporter-sand.html
, но точно нея не съм я виждала наживо още.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #176 -:
март 24, 2012, 00:16:28 »
ellimink
, добре си се завърнала! Радвам се,че сте си изкарали добре и сте се поразходили.Винаги при всяко пътуване човек се зарежда енергийно и емоционално.
и аз като
Кала
още нищо не съм копувала,но гледам и проучвм нещата.В моят случай дори още не сме разбрали пола,но избора на легло и количка ще ми е най-труден,та затова от по-рано да се запозная с нещата които се предлагат на пазара.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #177 -:
март 24, 2012, 01:11:59 »
И аз се радвам, че пътуването ви е минало много добре
ellimink
и че бебчо е бил спокоен.
kala
И аз не съм започнала още с покупките. Като изляза в майчинство живот и здраве ще имам повече свободно време и ще си напазаря всичко на спокойствие. Освен това ще се местим и на друго жилище и няма смисъл отсега да се затрупвам с неща. Но от месец и половина някъде прекарвам уикендите в търсене на количка, четене на форуми и отзиви за моделите колички, на които съм се спирала. Мен също количката и легълцето най ме затрудняват. За количката търсех да лека, лесно маневрена, да има възможност за предна и задна позиция, дръжката да се регулира, лесно да се сгъва и се спрях на този модел, но в лилаво:
http://www.baby-pages.co.uk/babystyle-oyster-black-chassis-hood-oyster-car-seat-carrycot-hood-pack.ir?cName=pushchairs-accessories-baby-style&fb_source=message
Страшно много положителни отзиви от други майки прочетох, а и е получила награди от няколко английски сайта за най-добра количка. На техния сайт има и други модели:
http://www.babystyle.co.uk/nOyster.html
Но понеже търся количка без кошче, трябва количката да позволява напълно легнало положение, така че продължавам да търся.
«
Последна редакция: март 24, 2012, 12:10:53 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 210
«
Отговор #178 -:
март 24, 2012, 16:53:03 »
Здравейте момичета
Записвам се и аз при вас.Термина ми е на 24 септември. Ще си имаме подарък за първата годишнина от сватбата.Засега всичко е наред , като изключим факта , че съм с много нисък хемоглобин.
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #179 -:
март 24, 2012, 18:01:59 »
Lina_bs, добре дошла и лека бременност!
Активен
Страници:
1
...