Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 02:38:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"  (Прочетена 205748 пъти)

Miravarna
Сватбен ГУРУ
Публикации: 949

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: март 14, 2012, 23:24:10 »

Bibsi8792 , добре дошла при нас и от мен! Лека бременност! Отностно гаденето и аз не мога да съм ти от полза,т.к съм от щастливите бременни без гадене. Според мен обаче трябва да ти изпишат  лекарства,които да ти пасват на теб.Не винаги става от първия път,така че не бива да се отказва гинеколога ти да ги сменя и препоръчва друг вид,който може да ти помогне.
Дорина, отностно витамините мисля,че е хубаво да ти предпишат някакви.Колкото и добре да се храним си мисля,че все не е достатъчно за бебето.Тук при нас витамините ги изписват от самото начало на бременността и се пият и до приключване с кърменто на бебето.Моята рецепта е за 9 месеца сега и досега не съм ги спирала да си почивам. Отностно килограмите аз лично не съм се мерила.Нещо имам страх да се кача на кантара и предпочитам като отида на консултациа те да си ме мерят.Иначе и моето коремче вече започва да си проличава,но аз упорито си нося нормалните дрехи и не си копувам от тези за бременни.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: март 15, 2012, 07:49:16 »

Момичета, тези от вас които са пътували по време на бременността- какво са ви изписвали?
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: март 15, 2012, 08:18:08 »

ellimink, какво имаш в предвид? Аз лично доста пътувам,но освен витамини за бременни нищо друго не взимам.Питах моят гинеколог и той каза,че няма никакви проблеми да се пътува. Посъветва ме само да се разхождам на всеки 30 минути,да пия много вода и да имам нещо за хапване под ръка. Ти къде смяташ да пътуваш?С какво?
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: март 15, 2012, 08:53:12 »

Момичета, тези от вас които са пътували по време на бременността- какво са ви изписвали?
Ели, най-добре се консултирай с доктора си. На мен ми изписа едни хапчета (мисля че магне се казваха, но не съм сигурна), понеже скоро пътувах по нашите бг пътища и доста ме понаболя корема от друсането. Така че тези хапчета съм си ги купила за такива случаи.
Активен
bubi_baby
Професор
Публикации: 474

« Отговор #154 -: март 15, 2012, 09:06:37 »

Здравейте, маминки! И аз да се присъединя към вас! Бременна съм за първи път в 22г.с.2 дни с stork-gurl
термина ми е на 17.07. dorina79 на мен също не са ми изписали витамини до сега.Аз пия само ФК, но като отида този месец на ЖК ще питам до кога да продължавам да я пия и дали трябва да вземам някакви витамини. Приятен ден!
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: март 15, 2012, 10:41:42 »

Забравих да напиша , даде ми Magnesium Diasporal 300. По едно пакетче на ден, но ми каза че мога да пия и но-шпа. Пътуването ми е 2 часа, със самолет.Пили ли сте го?
Активен
kala
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: март 15, 2012, 11:36:01 »

Ели, всички лекарства против контракции в тези месеци са на базата на магнезии, както и предполагам и това, което са ти изписали. Има бременни, които ги пият постоянно. Така че няма какво да го мислиш, вземи си го и ако почустваш неразположение го пии или пък профилактично преди пътуването още, ако ще ти е по-спокойно. Иначе за 2 часа със самолет не мисля, че ще имаш нужда (т.е. неразположения), там поне не друса  Wink
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: март 17, 2012, 13:56:28 »

Добре дошла на bubi_baby и леко бременеене!  smile

Момичета и на мен ми предстои полет скоро, тогава ще съм в 28-ма седмица и ми е леко притеснено. Въпреки, че навсякъде пишат, че при нормална бременност няма проблеми да се лети до 35-та седмица дори. Полетът ще е 4 часа в двете посоки. В понеделник ще се срещна с джипито и ще питам дали е задължително да пия и аз тези лекарства.
Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #158 -: март 17, 2012, 22:18:25 »

Princess_of_the_Dawn много благодаря!
Приятна вечер!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: март 19, 2012, 23:38:55 »

Днес бях при джипито ми. Той каза, че по принцип първите и последните 12 седмици не е желателно да се лети, но при нормална бременност може и до 8-ми месец. Аз пътувам точно на ръба преди последните 12 седмици. Не ми предписа никакви лекарства, каза, че летенето не предизвиква контракции. И че ако имало вероятност за такива, то означaвало, че жената има такава предразположеност и те ще го знаят от по-ранните седмици на бременността ми. Каза да пия течности и да се разхождам на всеки половин час и ако може да нося от специалните чорапи за вените, тъй като полета е 4 часа. И това общо взето. Стискайте палци да мине всичко наред. То има време до тогава де, но много ни се искаше да отидем на тази малка ваканцийка, че следващата кой знае кога ще е.  smile

Аз да ви кажа вече по-трудно спя, защото бебчо е много активен и си рита на интервали постоянно, но аз му се радвам много.  smile
« Последна редакция: март 20, 2012, 00:35:02 от Princess_of_the_Dawn » Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: март 20, 2012, 00:26:03 »

bubi_baby, добре дошла сред нас! Лека бременност ти желая!

Princess_of_the_Dawn,  не се стряскай толкова много за пътуването! Напротив успокой се и се наслади на всяка минута от това ви приключение! Явно и твоята бременност е безпроблемна,така че нямаш нужда от прием на лекарства за контракции. Това което ти е казал за течностите,наистина е много важно,а бих допълнила и редовното посещаване на тоалетната.Така не се задържа течност и краката не утичат! Бих искала да те успокоя и да те уверя,че няма нищо страшно да се лети.Аз имам до момента доста добър опит с летенето и то на много по-далечни дестинации. Не си вкарвай филми в главата,а си мисли позитивно!
Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #161 -: март 20, 2012, 08:56:29 »

Добро утро, мили маминки! Честита първа пролет!

bubi_baby, добре дошла сред нас! Лека бременност ти желая!

Много ти благодаря!

Приятен ден!
Активен
kala
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: март 20, 2012, 08:57:03 »

bubi_baby, добре дошла и леко бременеене smile

Момичета, да ви питам дали вече усещате някакви болки/контракции? Аз преди няколко дена усетих едно силно стягане на корема, което си е контракция. След това не съм усещала чак такова стягане, но пак на моменти като се претоваря ми се постяга корема. Почнах да си пия Магне-то постоянно  pardon
Иначе вчера бях на втората ФМ и ехокардиография при доц. Томова и всичко си е наред с бебо, много активен беше и дори риткаше ехографа на доки по едно време  sarcastic
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #163 -: март 20, 2012, 09:01:41 »

Здравейте бъдещи мамчета
Моля да ме извините, че така ви нахлувам в темата, само искам да кажа относно летенето
Днес бях при джипито ми. Той каза, че по принцип първите и последните 12 седмици не е желателно да се лети, но при нормална бременност може и до 8-ми месец. Аз пътувам точно на ръба преди последните 12 седмици. Не ми предписа никакви лекарства, каза, че летенето не предизвиква контракции.
Princess_of_the_Dawn аз също доста летях докато бях бременна и нямах никакъв проблем, само искам да те предупредя да си носиш бележка от Гинеколога в коя седмица си, защото някои авиокомпаний не допускат след 7мес. Също може да им звъннеш преди полета да ги питаш. Също да те предупредя за скенерите/металодетектори през който минаваме, тук в Дубай ми казаха че  бременните не минаваат от там и ме проверявахе в стаичката, на другото летище казаха че било ОК ама аз все пак ги помолих да мина отсрани и да ме проверяват без скенера.Приятен полет и хубаво изкарване на ваканцията.
На всички ви желая лека бременност и здрави бебчета Momy
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #164 -: март 20, 2012, 10:15:40 »

kala първата ФМ в коя седмица ти я правиха????
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: