Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 06:44:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205861 пъти)
kala
Сватбар
Публикации: 297
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #105 -:
март 02, 2012, 12:00:45 »
Цитат на: Princess_of_the_Dawn в март 02, 2012, 00:33:23
Да ви кажа от няколко дена вече и аз се затруднявам при спане, въпреки че си имам много добър сън по принцип, но нали не дават по гръб да се ляга и се въртя на двете страни като риба по цяла нощ. Изтръпват ми краката, а от снощи на дясната страна въобще не ми беше удобно, имам чувството, че ми се опъва кожата на корема. Днес си поръчах от тези специалните възглавници за бременност. Като я пробвам, ще пиша, дали се спи по-добре, че отсега натътатък ще става по-трудно и трудно като ни пораснат още коремчетата.
Princess,
защо не дават да се спи по гръб? Аз да ви кажа още от началото хич не мога да спя добре - първите 3 месеца може би от вълнение и притеснение, а след това вече започна да ми става неудобно, ханша много ми изтръпва и боли като съм на една страна и постоянно се въртя, а по гръб откакто започнах да усещам бебо по-силно забелязвам че много рита и явно и на него му е удобно да съм на една страна. Като цяло се будя постоянно, после с часове не мога да заспя, пулсира ми яко главата, абе свърши се със съня още от първия ден в който заподозрях че съм бременна. Здраве да е, каузата си заслужава, с удоволствие ще си посрещам неразположенията в името на бебчо
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #106 -:
март 02, 2012, 12:04:25 »
Аз знам от лекаря ми, че не е добре да се спи по гръб, защото се притиска вена( куха май се казваше) която спира достъпа до кислород или доста го намалява. Дано не объркам някого.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #107 -:
март 02, 2012, 14:16:49 »
Цитат на: ellimink в март 02, 2012, 12:04:25
Аз знам от лекаря ми, че не е добре да се спи по гръб, защото се притиска вена( куха май се казваше) която спира достъпа до кислород или доста го намалява. Дано не объркам някого.
Точно така! Бебето притиска тази аорта и на теб и на бебето им идва по-малко кислород. Но много майки не го знаят, не го спазват и нищо страшно не се е случило.
"В първия триместър у мъничето вече има изградена представа за комфорт. Тя му помага да се ориентира в това каква е нормалната дължина и интензитет на външните дразнители. То установява, че с движение може да промени ситуацията, например да се скрие от силна светлина или да обърне гръб на посоката на звука.
Основната задача на плода е да се развива, а затова му е нужно правилно хранене и кислород. Ако той не достига, плодът реагира с активно движение, с което един вид подбутва и масажира плацентата, така предизвиква по-активно кръвообръщение и съответно повече кислород.
Ето защо, много пъти когато бременната лежи по гръб, матката затиска основните кръвоносни съдове, което веднага се отразява и на активността на плода. Започват бурни движения и това заставя мама да се обърне настрани. Именно затова понякога лекарите съветват бременните да лежат настрани."
*moetodete.bg"
«
Последна редакция: март 02, 2012, 14:20:06 от angel4e
»
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #108 -:
март 02, 2012, 15:41:31 »
angel4e, ellimink
, благодаря за инфото, наистина ми беше полезно, понеже аз си мислех че едва накаря не може да се спи по гръб понеже тумбаците са много големи и тежки, а то си имало конкретни причини.
Който ползва тези специални възглавнички ще се радвам да сподели дали помагат за по-добър сън.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #109 -:
март 02, 2012, 22:08:45 »
Момичета вижте какво видях:
И в Пловдив вече ще откриват в ранна бременност генетични заболявания на плода
http://9m-bg.com/?p=news_inner&sub=392
.Знам,че някои от вас са от там или поне ви е по-близо.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #110 -:
март 02, 2012, 23:15:18 »
kala, момичетата горе точно са ти отговорили защо не дават да се спи по гръб. Наистина на някои места пишат, че последните три месеца най-вече, но аз откакто започнах да усещам бебчо преди 3 седмици, всеки път когато застана по гръб и започва да ме рита. Мисля, че не му е удобно така и като се преместя на някоя страна спира да ме рита и затова и не искам да заставам така, дори и да съм по-ранен месец. По принцип съветват да се спи на лявата страна, най-добре било така. Но с нарастване на корема, друга поза от ляво или дясно не виждам честно казано.
Днес си получих възглавницата и довечера ще пробвам. Утре ще ви пиша. Хубавото на таз възглавница е, че казват, че с нея се намаля болката в гърба, заради удобната поза, но също може да се ползва и по време на кърмене, като се постава около кръста, за да го поддържа, а бебчо на нея.
Исках да ви попитам за витамините. Питах и в съседната ни темичка, но само едно от момичетата каза, че продължава да ги пия. Аз също ги пия на хапчета, защото не приемам достатъчно витамини във вид на храна за съжаление. Но чувам от няколко места, че ако се пият витамини през бремеността, бебето растяло много голямо. Вие знаете ли нещо по въпроса?
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #111 -:
март 03, 2012, 03:05:07 »
Princess_of_the_Dawn
, аз пия витамини за бременни от както разбрах,че съм бременна. Тук се пият по време на цялата бременост,както и месеците докато жената кърми.Моят доктор първото нещо което ме пита всеки път е дали си пия витамините и дали имам болки.Това са задължителните му въпроси.Не знам до коло е вярна теорията,че бебето ставало голямо от пиенето на витамини,аз лично не вярвам в това. Колкото и да се храним здравословно и пълноценно,не мисля че се успява на 100% да се поемат всичките виртамини само чрез храната.
Отностно спането и аз знам,че е най-добре на лявата страна! Моята кума,като беше бременна бебето постоянно започваше да я рита в момента,в който се изпънеше по гръб.Явно наистина позата ни ги дразни и те си сигнализират в по-горните месеци,когато вече започнат да ритат и ние да ги усещаме.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #112 -:
март 03, 2012, 08:42:04 »
За спането- Лекарите в моя град препоръчват бременната да спи на лявата си страна, тъй като черния дроб е от дясната страна на корема, лежането на лявата страна предпазва от допълнителното налягане на матката. Изключено е 9 месеца да се спи само в тази поза.
Първите 4 месеца пих фолиева киселина, сега от средата на 5-ти пия Pregnacare витамини. Не съм чела никъде за големи бебета, заради витамини. А и предпочитам да му дам каквото му трябва, пък все някак ще го изкарам колкото и голямо да стане:)
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #113 -:
март 03, 2012, 09:25:05 »
Честит Национален празник,момичета.
Вижте едно полезно видео:
http://www.youtube.com/watch?v=cj0HV_qhMXk
Аз също пия Pregnacare. 30 дни ги пия,15 почивам. Най-вероятно сега ще ми ги смени доки с Pregnacare +.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #114 -:
март 03, 2012, 12:55:00 »
В Пловдив отдавна има биохимичен скрининг, но явно в "Св.Георги" досега е нямало и са си платили за новината
Моят лекар ми го направи, въпреки, че при мен беше по желание, а не задължително, и не ми е пращал резултатите в София. Ето защо, е важно кой ти следи бременността!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #115 -:
март 03, 2012, 13:02:14 »
Благодаря за отговорите, момичета.
Моето джипи също каза да си пия витамините през цялата бременност и през кърменето после. Аз също пия Pregnacare, но вчера видях в аптеката Pregnacare plus Omega 3 и си купих тях, защото не ям много много риба, а омегата е важна за развитието на очите и мозъка. Това, че бебето ставало много голямо го прочетох из няколко български форума, но също и моя позната бразилка ми го каза. Аз също не намирам връзка между това, но попитах за всеки случай.
Другото да споделя, снощи за първи път от няколко седмици си спах направо като бебе. Тази възглавница е страхотна. При спане, поддържа кръста, от което определено се намалява болката. А от лявата страна поддържа корема и също представлява подпора за краката. Знаете, че се препоръчва като се спи настрани бременната да слага възглавница между краката, но тази е комбинирана за всичко и няма опасност да се изрита докато се спи, примерно ако ползвате много малки възглавнички. Много съм доволна и с 2 ръце я препоръчвам. Обаче да спомена, че има различни възглавници на пазара. Аз четох доста отзиви и тази с най-многото беше на марката Dream genii. Нямам представа дали е английска марката и само тук се продава, но предполагам където и да се намирате ще има подобна или може да се поръча онлайн. Вярно, че е скъпичка, но поне за мен инвестицията определено си заслужава. Най-евтино ми излезе от ebay. Виждам сега всъщност, че може да пращат навсякъде по света. Ето пускам линк:
http://www.ebay.co.uk/itm/350400750061?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_2767wt_1037
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #116 -:
март 04, 2012, 18:08:17 »
От къде идват децата
http://www.vbox7.com/play:d287f17c
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #117 -:
март 04, 2012, 19:13:13 »
Аз пробвах различни упражнения за бременност, но най-добрите мисля са на Пилатес тези които са 5 по 10 минути, включват и упражнения на Кегел. Ако някой друг желае мога да кача цялото видео да си го изтеглите и вие. Упражненията са много тонизиращи.
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #118 -:
март 05, 2012, 09:26:48 »
Елиминк,
на йогата и ние правим тези упражнения, наистина се чувствам много добре. Трябва може би да ги правя и в нас, че сега само 2 пъти седмично ходя.
Princess_of_the_Dawn
, тази възглавничка не мога да видя дали е само това дългото, което отпред се поставя, или има и подпорна възглавничка и отзад ?!
На йогата на нас ни дават възглавнички като сме легнали на една страна, да си подпрем отзад кръста и отпред корема и определено е много удобно.
Относно витамините - аз след третия месец спрях фолиевата к-на и почнах да пия витамини пренатал на jamieson, но след 15 дена ги спрях. Моята докторка беше казала 1 месец пия и един почивам, но аз реших че не искам да поемам изкусвено витамини. Хапвам по няколко полода, повече млечни продукти и така. Относно наедряването на плода от тях- аз също съм го чувала. Това е свързано може би с по-доброто усвояване на храната и при големи хора също витамините увеличават апетита и евентуално теглото.
«
Последна редакция: март 05, 2012, 09:32:23 от kala
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #119 -:
март 05, 2012, 13:24:00 »
kala
да. възглавницата има подпорна възглавничка отзад. Вече 3 дена спя с нея и ми е невероятно удобно и болката в кръста определено не я усещам толкова силно.
Относно витамините се чудя какво да правя, понеже аз не съм качила много килограми, даже с по-широчка блуза не можеш да кажеш, че съм бременна. Храня се нормално, тоест 3 пъти на ден и не приемам кой знае колко повече калории. Опитвам се разбира се да ям повече салати и плодове, но ми се струва, че са недостатъчни. Сигурно ще продължа да ги вземам засега, пък дано всичко е наред.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...