Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 01:54:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205735 пъти)
kala
Сватбар
Публикации: 297
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #60 -:
февруари 07, 2012, 09:39:50 »
Цитат на: Bibsi8792 в февруари 06, 2012, 16:00:33
Мерси мила,всичко това го спазвам но уви резултат няма.Сега съм почнала с овесените ядки да видим до къде ще я докарам .
Бибси, това ми е една от любимите закуски - финни овесени ядки, заливам ги с гореща вода, малко масълце и повечко сиренце и кашкавал - много ми е вкусно, а и мисля че добре влияе
Елиминк, не се притеснявай за ФМ, както е казала sunray, тя се прави повече от глезотийка, от колкото от нужда в тези седмици. Наистина това в 20та седмица е най-важното. Щом си се записала при Томова, тя заедно с ФМ прави и ехокардиография (може да споменеш че искаш), което е по-обстоен преглед на кръвоносната система, така че мисля добър избор сме направили с нея
Аз съм на косъм да се разболея, дразни ме гърло, понаболява ме гърба, главата...та днес съм решила да звънна на докторката си да ми пусне болничен до края на седмицата, че и в тези поледици по един час пътувам от и до работа. Вярно че с кола, ама доста се натоварвам, пък и докато се загрее колата....
Понеже не ми се е налагало до сега, как стои въпроса с болничния от АГ докторката (не ми се занимава с личния)? Тя като не ми е личен, няма проблем да ми пуска, нали? И дали може по телефона да се разберем, а после т.е. другата седмица да отида да ми го издаде със задна дата?
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #61 -:
февруари 07, 2012, 13:43:53 »
АГ специалиста може да ти издаде болничен, но при настинка по-добре да е лекуващият лекар,все пак АГ не разбира от гърло,настинки и т.н. А и за да може да те погледне. Болничен със задна дата не може да се издава.Те се водят под номера и в системата се записват датите за които са. По добре се разбери с някоя от двете и да ти го издадат сега,а ти да минеш само да си го вземеш.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #62 -:
февруари 12, 2012, 19:04:39 »
Здравейте и от мен бъдещи мами на летни бебчета!
Крайно време беше и аз да се запиша тук. Аз съм в края на 18-та седмица с термин на 9-ти юли живот и здраве. Още не знаем какъв ще е пола, на 21-ви ми е назначен ултразвука и се надяваме да видим. Не че не си купих от тези тестове, където познавали по хормоните, но честно казано не ми стана ясно, първо един цвят, после друг, после трети се получи и съвсем се обърках.
Качих около 5 килограма засега, внимавам с храната, в смисъл избягвам сладки и калорични неща. Наблягам на полезните, но въпреки това пак не мисля, че успявам да си набавям всичките необходими витамини и също така приемам и на хапчета, въпреки че знам, че много по-добре е по естествен път. За съжаление килограмите ми се струпват в горната част на бедрата и дупето и целулит започна да се показва.
Мажа се с едно комбинирано олио, което ми е препоръчано от раждали жени, а за тялото си взех един от балсамите за суха кожа на Ив Роше. Наистина прави кожата копринено гладка. Откакто забременях кожата ми стана особено суха, иначе косата ми стана страхотна - твърда и гъста, четох, че е заради хормоните.
Доста информация чета в нета през свободното време, а въпроси постоянно изникват. Но предполагам това е нормално, а и всяко нещо с времето си.
Относно спортуването: Първите 3 месеца просто нямах физическа сила за каквото и да е, но отскоро енергията започна да ми се възвръща. Акушерката ми каза, че най-добре действат ходене и плуване, както и йога. Ходене в този студ малко не ми е приятно, ще изчакам да се постопли. Плуването пък ме притеснява чистотата на басейните. А йога пък ми казаха, че ако не съм се занимавала с йога преди, а аз не съм, не било добре да се започва по време на бременност, освен ако не си с трeньор или специална група за бременни. Затова се заех да си намеря подходящи фитнес упражнения за вкъщи и попаднах на една наистина много добра серия за втори триместър само. Sлед това се чувстваш зареден с много енергия, освен това се набляга на мускулите, които ще ни трябва за раждане. За който желае да пробва ето го линка. Ако не сте спортували преди, се препоръчва в началото да се прави без гирички и да се започне от 15 минути и да се увеличава по 2-3 пъти в седмицата:
http://www.youtube.com/watch?v=NEyyn2sfyx4
«
Последна редакция: февруари 13, 2012, 01:22:32 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #63 -:
февруари 13, 2012, 09:51:49 »
Добре дошла и на теб Princess_of_the_Dawn
Този линк с гимнастиката е много добър, мисля да го изпробвам и аз. Определено ако се ходи на йогата, то трябва да е за бременни.
Да ви питам как ви изчисляват датата на термина? Понеже ти казваш че си края на 18та седмица и с термин на 9 юли, а аз съм края на 16та т.е. имам още 2 дена докато започна 17та, а термина ми е 4 август
На мен според датата на последния цикъл ми го изчисли доки, а бебчо е малко по-голям като го гледаме на видеозон спря мо седмицата и дните в които съм.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #64 -:
февруари 13, 2012, 11:13:36 »
Цитат на: kala в февруари 13, 2012, 09:51:49
Добре дошла и на теб Princess_of_the_Dawn
Този линк с гимнастиката е много добър, мисля да го изпробвам и аз. Определено ако се ходи на йогата, то трябва да е за бременни.
Да ви питам как ви изчисляват датата на термина? Понеже ти казваш че си края на 18та седмица и с термин на 9 юли, а аз съм края на 16та т.е. имам още 2 дена докато започна 17та, а термина ми е 4 август
На мен според датата на последния цикъл ми го изчисли доки, а бебчо е малко по-голям като го гледаме на видеозон спря мо седмицата и дните в които съм.
Мила принципно термина се изчислява като се вземе предвид датата на последният ти цикъл ((първия ден) прибавиш 7 и извадиш три месеца ,освен ако лекарите нямат друг метод.Кога ти беше първата дата на последния ти цикъл???
Princess_of_the_Dawn лека бременост мила - а на финала на всички Ви пожелавам едни здрави и пухкавки бебчета
«
Последна редакция: февруари 13, 2012, 11:18:08 от Bibsi8792
»
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #65 -:
февруари 13, 2012, 11:19:43 »
Бибси, така е, на мен по този метод ми е изчислен. Но като гледам седмицата в която съм и това, което споделят другите не ми се връзват нещата
Както и да е, то бебенцето когато реши, тогава ще се появи. Аз съм просто нетърпелива, а има тооооолкова много време още
«
Последна редакция: февруари 13, 2012, 11:21:59 от kala
»
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #66 -:
февруари 13, 2012, 11:21:50 »
Цитат на: kala в февруари 13, 2012, 11:19:43
Както и да е, то бебнцето когато реши, тогава ще се появи.
Така е мила
,като се замисля всеки бъдещ родител е нетърпелив:)
Да ви попитам в коя седмица се записахте на ЖК...??
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #67 -:
февруари 13, 2012, 14:56:40 »
Здравейте момичета,Добре дошла Princess_of_the_Dawn
Как са коремчетата
Аз май ще съм мама на младеж
, така се очертава вече и според моите усещания и днес според доктора, но не съвсем сигурно.
Много странно, днес бях на преглед и си знаех че влизам в 15 седмица, но доктора гледа, мери и каза не променяме го- вече си в 17 та седмица според изчисленията по бебето. Да си призная нищо не разбрах.
Обясни ми го, но......каза че това с менструалният цикъл е ориентировъчно,защото не може да се определи точната дата на овулацията и на зачеването.
Аз си купих диск с Йога за бременни и упражненията не са трудни. Ще видя как д ви го сваля и да може и вие да ги правите.
Иначе този път сме само на кръв и урина като изследвания.( слава богу,защото баба която ми взе кръв за биохимичният скрининг, ми разказа играта на вените). Записала съм се и на фетална морфология,за другият месец при доцент Томова.
Лека бременност.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #68 -:
февруари 13, 2012, 23:12:19 »
Благодаря ви, момичета!
kala
за изчисляване на термина, първо и на мен взеха първата дата от последния ми цикъл и бяха изчислили ориентировъчно средата на юли, но след това на първия ултразвук измериха плода и така ми дадоха точната дата. Така както и ellimink го е обяснила.
Bibsi8792
относно запека и аз проблеми засега нямам, напротив по-често взех да ходя. Приемам доста фибър, а това подпомага за правилното храносмилане. Обикновено си хапвам пакетче кашу, но не от пърженото, а това, което е сурово, то е богато на фибър, също си вземам специални шоколадови десертчета с фибър, те са много ниско калорични. Също добре действа и поне при нас се продават комбинирани кисели млекца с овесени ядки и мед, разбира се и сама можеш да си го приготвиш. Също така много течности на ден, поне 8 чаши. За препоръчване е вода. Аз последните 3 месеца умирах за портокалов сок, изпивах по цяла бутилка вечер, но вече ми отмина.
ellimink
за феталната морфология, при нас /живея в чужбина/ предполагам е този тест, който се води anomaly scan се прави в 20-21 г.с, защото казват, че тогава най-добре могат да се направят изчисленията дали бебенцето се развива нормално. В по-ранна седмица не може толкова добре да се каже, така че не си закъсняла. Моята е другата седмица, точно в 20-та седмица. Тогава се надявам и да видим пола.
Щях да ви попитам вече усещате ли бебо? Аз го усетих още в 13-та седмица, първо не бях сигурна какво е, но после попитах акушерката, а и четох в интернет, че било възможно и толкова рано да се усети. Усещам го като гъделичкане около пъпа най-вече, все едно пърхане и от тогава всеки ден почти си го усещам. Много е приятно и тогава знам, че се е събудило. Те сега спят по 20 часа на ден и пише, че обикновено са будни между 9 и 11 часа вечерта. В събота ходихме на португалски ресторант и вътре беше малко шумно и звучеше испанска музика и малкото вътре взе да ме гъделичка. Танцуваше хихи. Много смешно ни стана.
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #69 -:
февруари 14, 2012, 09:28:11 »
И аз щях да ви споделям за усещането на бебчо. Аз също мисля че започвам да го усещам на моменти. Все още е много леко, като боцване на места, но мисля че това е той
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #70 -:
февруари 15, 2012, 09:17:41 »
Момичета, здравейте. Да ви питам някоя от вас купувала ли си е вече дрехи за бременни и от къде?
Защото аз влязох в един магазин и щях да припадна от цените вътре. Дали и вие сте останали с такова впечатление.
«
Последна редакция: февруари 15, 2012, 09:34:06 от ellimink
»
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #71 -:
февруари 15, 2012, 11:31:54 »
Аз за сега си карам с няколко мои панталони, като не им закопчавам копчетата и ги нося с колан, както и по-еластични поли. Иначе си купих един бременлийски панталон от едно магазинче на колоните на графа - беше 60лв, което е нормално си мисля като за панталон, а определено е много удобен
Надявам се скоро да отворят вече H&M-а, защото имат хубави дрехи за бременни
http://www.hm.com/gb/subdepartment/LADIES?Nr=4294928766#Nr=4294928766&size=100
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #72 -:
февруари 15, 2012, 16:06:24 »
Да, и аз влязох в един магазин, прилоша ми и излязох. Обличам си моите дънки разкопчани, с колан, като Kala. Мисля да се поровя из вторите употреби. Не ми се дават толкова пари. Мъжа ми ме кара да си купя поне един панталон, но не ми се дават. По-скоро бих купила рокли и след това ще мога да ги нося.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #73 -:
февруари 17, 2012, 16:54:03 »
Влизам да се похваля с лентичката си, най-накрая получих яснота. Чакаме момиче, което аз си усещах, въпреки че всички "предчувстваха момче".
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #74 -:
февруари 17, 2012, 16:59:06 »
Цитат на: angel4e в февруари 17, 2012, 16:54:03
Влизам да се похваля с лентичката си, най-накрая получих яснота. Чакаме момиче, което аз си усещах, въпреки че всички "предчувстваха момче".
Честито Ангелче
бързо растящо коремчеи здрава малка принцеска на финала
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6