Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2020, 14:20:41

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да помогнем на наводнените в различни крайща на Българ  (Прочетена 2616 пъти)
 
ehriz
Регистриран

Публикации: 3


« -: септември 15, 2007, 18:28:10 »

Вследствие на природните бедствия през последните месеци у нас, десетки домове са напълно разрушени, много други са пред срутване. Дъждовете отнеха човешки животи, стотици хора останаха на улицата, без помощ и без подслон. От домакинствата им не остана нищо. В Цар Калоян загинаха 8 човека. Щетите в град Монтана са за над 500 000 лева, а щетите в областите Пазарджик, София, Русе и всички останали засегнати райони все още не могат да бъдат изчислени. Бедствено положение е обявено в редица български градове и села.

Кампанията "Да построим дом след потопа" цели да събере средства за изграждане на тези домакинства и подпомагане на пострадалите. Събраните средства ще бъдат директно насочени за закупуване основно на материали за ремонт на пострадалите домове и подпомагане на строителството на нови. Допитване до съответните държавни институции ще гарантира, че няма да бъдe допуснато дублиране на дарения и подпомагане от държавния бюджет. В началния етап на кампанията със средствата ще бъдат подсигурени помпи за отводняване и изсушители. Паралелно с набирането на средства ще се търси подкрепата на търговски фирми за предоставяне на техника и материали на преференциални цени.

Ето още една възможност да помогнете на пострадалите от наводненията, като изпратите SMS: Кампания "Да построим дом след потопа" на Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ), София

Kод на SMS: DMS navodnenia

Номер, на който да изпратите SMS: 17 777 (за абонати на GLOBUL и vivatel)

Изпратете дарителски SMS с текст DMS navodnenia на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и vivatel). За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 с ДДС.
http://www.zaedno.bg/campaign-page.php?camp=2

http://www.zaedno.bg/campaign-page.php?camp_page=6&camp=2

http://www.dmsbg.com/projects_details_actual.php?id=39&start=5
Активен
ehriz
Регистриран

Публикации: 3


« Отговор #1 -: септември 15, 2007, 18:30:31 »

Като се основава на резултатите от национални проучвания за състоянието на децата в България, екипът на фондация "За Нашите Деца" определи децата с увреждания като една от най-уязвимите групи деца по отношение на достъпа до качествено образование.

У нас над 3000 деца с увреждания не могат да ходят на училище, защото сградите имат много стълби и често класните стаи са недостъпни. Много родители са принудени да стоят у дома и да не работят, за да се грижат за децата си с проблеми. Онези малчугани с двигателни затруднения, които ходят на училище, въпреки трудностите, са обгрижвани от близки и роднини, което затруднява всички.

Цел на кампанията е изграждане на реален архитектурен достъп, което означава детето само, без непрекъснатото обгрижване от страна на своя родител да преодолее стъпалата, да влезе със своята инвалидна количка през вратата на сградата, да се движи свободно по етажи и коридори, да посети тоалетната или необходимата му стая или кабинет. Строежът на рампи и достъпни тоалетни ще помогне и на родителите да не носят децата си с увреждания на ръце, за да влязат в училище, да не са принудени непрекъснато да отсъстват от работа, само за да помогнат на детето си да се движи, храни и обслужва в училище.

Липсата на достъпна среда води до социална изолация. Безспорен факт е, че социалната изолация забавя развитието на детето и обрича личността на зависимост и бедност. За обществото това е загуба на човешки капитал и ресурс.

С оглед реализиране на правото на всяко дете за равен достъп до качествено образование, Фондация "За Нашите деца" започва кампания за набиране на средства за изграждане на рампи, асансьори и пособия за опора в българските учебни заведения.
Всяко дете има право на качествено образование, което да му осигури добра реализация
и финансова независимост като възрастен човек.

Децата с увреждания в България вече имат шанса да учат
заедно със своите връстници
в масовите училища и
детските градини.


За хората, които искат да помогнат на децата с увреждания:

Изпратете дарителски SMS с текст DMS rampa

на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и vivatel)

и на 1 56 56 (за абонати на М-тел). http://www.dmsbg.com/projects_details_actual.php?id=32&start=0

Фондация "И аз мога" заедно с "Център за Надежда" и съвместно с Държавната Агенция за Закрила на Детето работи за нуждите на децата с множествени увреждания. http://www.icantoo.eu/BG/contacts.htm http://www.center-for-hope.dir.bg

Целта им е да окажат:
- подкрепа на децата с тежки множествени увреждания на здравето в България
- подкрепа на техните семейства и терапевти
- солидаризиране на общественото мнение с проблемите на тези деца, включително чрез изяви в медиите
- защита правата на болните деца
- помощ при социалната им интеграция

От 01. 09. 2006 г. стартира проект "Двигателна рехабилитация на деца и младежи с множествени увреждания", финансиран от Агенцията за хората с увреждания за срок от три месеца.

Проектът цели да осъществи всекидневна двигателна рехабилитация на около 35 деца и младежи с множествени увреждания, които нямат алтернатива да я получат по друг начин (по линия на Националната здравно-осигурителна каса или в рехабилитационни центрове). Без постоянна корекционна двигателна терапия състоянието на тези деца и младежи сериозно се влошава, оттам и процесите на обслужване, обучение и социализация.Всеки, който иска да помогне, може да го направи

като изпрати СМС на номер 1415 на стойност 1 лев ( M-tel, Globul, Vivatel ).

Може да направи и обаждане на

стойност 1 лев на БТК номер: 090051415.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: октомври 03, 2007, 18:48:33 »

не знам дали темата ми е за тук,моля за извинение ако не е sad
М О Л Б А

От
ЙОРДАНКА СТОЯНОВА ФИЛАТОВА
Благоевград, ж.к. „Еленово” бл. 18, ап. 23,
Тел. 0885 042 804УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,
Много Ви моля, да проявите Вашето хуманно чувство на съпричастност и да помогнете за спасяване живота на синa ми ЯНКО БЛАГОЕВ ФИЛАТОВ на 28 год. с ЕГН 7903130045 от Благоевград, комуто бе извършена автоложна трансплантация на стволови клетки в държавата Израел, която струваше 77 000 долара, но сега се нуждае от алогенна трансплантация на стволови клетки, която ще струва 85 000 долара, които нашето семейство и нашите близки не притежаваме и не можем да подсигурим. Към молбата си прилагам епикризата изготвена от „Клиниката по химиотерапия към Специализираната болница за активно лечение по онкология” ЕАД – гр. София и Консултацията на проф. М. Шапиза от гр. Ерусалим – Израел, където ще бъде проведено самото лечение, направена чрез Медицински център при „Международен онкологичен консултантски център” АД – гр. София. Обръщам се към Вас, за спешна финансова помощ отправена чрез дарение за лечение по откритата банкова сметка в:


- Лева – BG31 BUIB 9888 4056 6980 00

- USD – BG75 BUIB 9888 4156 6980 00

- EUR – BG72 BUIB 9888 4456 6980 05


МНОГО ВИ МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !С майчинска загриженост, обич и надежда:
/ Й. Филатова /


http://www.save-yanko.hit.bg/index.htm
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines