Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 00:47:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 12 -та част
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 12 -та част (Прочетена 179037 пъти)
BeautifulBride
Ентусиаст
Публикации: 75
Отг: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 12 -та част
«
Отговор #480 -:
февруари 24, 2012, 12:08:52 »
sunset
, била съм на сватби в други ресторанти - повечето са в битов стил или ако не са, то доста клонят към битов стил - наистина не търся този облик за сватбата си, въпреки че нямам нищо против него. Другите хотели, които евентуално биха ме привлякли са Новотела и Тримонциум, но в Новотела куверта е - скъп и няма как да си го позволим, голямо разхищение ще е, в Тримонциум веднъж се бях объркала и влезнах в ресторанта, така че имам поглед на нещата - не ми допада като ресторант. Бяхме до малкия Бунарджик - нито отношението беше на ниво като в Санкт Петербург, нито имаше изискан вид, а по стените течеше жълто..
Не искам да правя лоша реклама, просто не отговарят на това, което имах като идея за сватбата си, а сега след като ми дойде на главата си мисля, че май мечтая повече и че реално няма как да стане както го искам... В интернет съм виждала снимки от сватби, още от там губя интерес. Затова толкова държа на този ресторант, много ме привлече
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #481 -:
февруари 24, 2012, 12:13:09 »
Нина е абсолютно права- определено трябва да се пипне. Не мога да си представя този ресторант без калъфи и панделки на столовете, без украса по масите, по парапета на стълбите, балони и т.н , което си е допълнителен разход (смисъл не е на всеки по джоба). Така че ако решите да отделите 37+ за куверт имайте предвид и разходите за украса.
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #482 -:
февруари 24, 2012, 12:15:18 »
Като допълнителен разход предвиждаме балони и бял плат, който една шивачка ще ни направи за 50лв. С него ще покрием стълбите и колоните. А балоните ще са в мрежа на тавана закрепени. А иначе тези снимки, които постнах, на тях масите са без допълнителните покривки, които слагат на сватбата, сега липсваха нещо. А и осветлението е важно.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #483 -:
февруари 24, 2012, 12:17:39 »
beautifulbride да те питам кога сте ходили в бунарджик понеже ние бяхме там преди две седмици и не съм забелязяла жълто да тече по стените?
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #484 -:
февруари 24, 2012, 12:21:45 »
Ами преди 3 дена бяхме там. Във голямата зала на стената имаше жълто, което се стичаше. Но хората казаха, че сега ще правят ремонт на ресторанта и ще слагат нови покривки и всичко ще е в бяло вече.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #485 -:
февруари 24, 2012, 12:23:26 »
BeautifulBride
, аз те разбирам напълно. На мен също не ми допада сватба в битов стил. Според мен отидете с годеника ти в
Лайпциг
и
Империал
. Цените са доста приемливи, а
Империал
разполага с много хубава градина, която позволява изнесен ритуал.
«
Последна редакция: февруари 24, 2012, 12:24:57 от sunset
»
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #486 -:
февруари 24, 2012, 12:32:54 »
Благодаря много за помощта!
Ще отидем!
Но да ви кажа... представях си сватбата в голям и изискан ресторант, в който един сервитьор приветства всички гости през червения килим и ги настанява, карайки ги да се чувстват като кралски особи, място , на което тавана не е схлупен, а има височина, грандиозност и величие. Може малко преувеличено да звучи, нали съм вече пристрастна и може би само аз го еиждам по този начин, но ме кара да се чувствам така, а това е най - важното.
Ще огледаме и другите ресторанти!
Благодаря за подкрепата и съветите!!!
«
Последна редакция: февруари 24, 2012, 12:50:51 от BeautifulBride
»
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #487 -:
февруари 24, 2012, 13:02:24 »
BeautifulBride
дано не ме разбереш погрешно- това, което искаш е прекрасно и напълно възможно да се случи, но не мога да разбера хората като теб, които искат грандиозна сватба в скъп ресторант, но в същото време цената за куверт им идва висока (някъде по-назад беше споменала и ще питате за по-нисък), няма да имат украса,калъфи, а само бял плат увит около колоните и т.н. Просто се получава малко Бай Ганьо пиниз...
Хем искаш изискана и лъскава сватба, хем не си склонна или нямаш възможност да дадеш необходимите средства за това
Не се заяждам, просто се чудя, не ме разбирай погрешно
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #488 -:
февруари 24, 2012, 13:15:03 »
Мариелка, разбирам те, не се обиждам! Харесва ми, че казваш каквото мислиш!
Значи, сега ще опитам да обясня, че май доста двусмислено се изразявам. Цената не ни е висока, можем да си го позволим, но гледаме все пак да не прахосваме пари, ако ме разбираш, искаме да направим хубава сватба в рамките на нормалното без да разхищаваме, защото все пак това е само един ден и никой няма да забележи дали покривката е от 10 или от 50лв. /примерно/
А не искаме да има друга украса не ресторанта, защото не му е нужна, достатъчно е приветлив, има нужда само от нещата, които ще добавим, както и цветя по масите и някои дреболии, без които не може. Видях го украсен и не ми допадна как изглежда, а стилен и изчистен ми хареса повече. Което пък и в моята ситуация е в плюс.
А относно стила, самият ресторант е стилен, не говоря за хвърлянето на пари, за да го направя такъв. Не зная как да го обясня.
Стремим се към този вид на масите + балони и бял плат на колоните и ще има разходи определено за цветя, балони и плата
Но просто така ми харесва много повече, струва ми се много по - стилен от това, което сигурно еп о -скъпо, но ми идва кичозно.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #489 -:
февруари 24, 2012, 13:19:19 »
BeautifulBride
, и аз съм на мнение, че прекалената украса специално на този ресторант не стои добре. Хубавото е, че можете да запазите калъфите и покривките, което все пак отхвърля един разход. Нещата, които искаш да добавиш не са особено скъпи. Със 160 души ресторантът ще изглежда много добре.
«
Последна редакция: февруари 24, 2012, 13:22:26 от sunset
»
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #490 -:
февруари 24, 2012, 13:28:33 »
BeautifulBride
, изчистеният вариант на ресторанта е много по-хубав- поздравявам те за добрия вкус. Но опредлено едни калъфи с панделка трябва да има, за да не седят масите като от столова за хранене (на това ми напомнят дългите маси
).А и калъфите придават много по-стилен и завършен вид. Ресторантът предлага ли такива или ще трябва да наемете агенция? Имай предвид, че средно по мои наблюдения излиза около 2 лв на стол. Но нека и Нина да сподели, за да е информацията от първа ръка.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #491 -:
февруари 24, 2012, 13:31:56 »
beautiful bride не искам да те разочаровам но едни приятели се били на сватба там миналата година към края и по тяхо описание храната е била страшно малко и не особенно вкусна. Имаха и други забележки относно оргенизацията но при тези цени на куверта мисля че гостите трябва да са поне нахранени!
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #492 -:
февруари 24, 2012, 13:34:06 »
Мариелка
, благодаря от сърце!
Да, няма да пренебрегна факта, че има нужда от малко украса, ще се вложат парички и там, няма да е без хич, нелепо е. Ресторантът предлага такива, вижда се как е крайния вид на първите снимки, които постнах, с балоните, няколко поста назад. Там не е вложена украса/калъфки, покривки и т.н./ всичката си е от ресторанта, само са добавени на масите цветя отстрани и балони и вече по масата подаръчета и бонбонки и такива неща.
Да,
Нина
има опит в това, в нейния профил видях доста украси, които ми харесаха. Ще чакаме включване от дамата!
punk_girl123
, възможно е! Всеки има различен вкус. Като бях на сватба там беше доста вкусно. Не можах да изям всичко. Храната е адски много. Изобщо по сватби едва изяждам храната, винаги ми остава по чиниите. Може би аз ям малко, само предястието ме преяжда. За нашата сватба си подбрах от менюто вкуснотийки, които би трябвало да се харесат на гостите, гледах да не е най - скъпото, но гледах и да не е нещо съмнително. Все храна, която съм яла и ми е харесала много.
Украсата е хубаво нещо, но специално за този ресторант /според мен/ е по - добре да остане малко по - изчистен, иначе се прикрива красотата на архитектурата - основната нотка, която лъха от него. Още един плюс е, че ще спестим доста пари от тази украса на масите и столовете, която е толкова подходяща за него, виждала съм го и с други украси, но тази най - добре му седи. А в другите ресторанти няма как - там ще се налага по - скъпата украса.
Този ресторант си е като една красива, млада и нежна булка - не й трябва много грим, красива е заради повода!
«
Последна редакция: февруари 24, 2012, 13:41:58 от BeautifulBride
»
Активен
punk_girl123
«
Отговор #493 -:
февруари 24, 2012, 13:41:55 »
А вие питали ли ста дали украсата е безплатна, че някои ресторанти нищо че е по масите искат такса за ползване. На една колежка преди 4 години обаче и искака 600 лв за украсата на този ресторант!
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #494 -:
февруари 24, 2012, 13:44:05 »
Напълно безплатна е, върви си към самият ресторант. Към цената е включена и тортата и не се плаща такса чупливост и WC, както ни искаха на другите места.
Активен
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
...