Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 09:57:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ "  (Прочетена 119781 пъти)

lola_bunny
Ентусиаст
**
Публикации: 122

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: май 10, 2012, 19:04:07 »

Честито  и  от  мен! Да  ви  е  жив  и  здрав и  много да ви  радва.  yahoo И  поздравления за мама,  че  е т  си е  геройство с  такива  размери  на  бебчо и то  за  толкова  малко  време give_rose
 А  как  са  другите  бъдещи  мамчета? Как  изкарвате  в  тези  жеги? На  мен  ми е  много  трудно  това, а и  сега се  налага да  съм  по-  редовна  в  университета и  вече  нямам  търпение  бебчо  да  се  ражда. Вече  купихме  к-т за  изписването, направихме  почистването  в  къщи, чакаме да  се  обадят  за  кошарката, обиколник  не  мога  да  харесам нещо( ама  нали  нз  дали  ще е момък  или  мома и  нз  на  какъв  цвят да се  спра) . Та вече  сме  готови за  посрещането  му. Другите  неща  ще  се  купуват  в  последствие,  че  не  харесвам  предварителни работи pardon , така  че на  тати и баба  ще  им  вземем  акъла  от  рано Wink
Някой  знае  ли  какво  се  случва  с Моника_мария? Изведнъж  се  изгуби ohah, а вървяхме  заедно...
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #331 -: май 11, 2012, 09:08:38 »

lola_bunny , Моникамария вече си има бебе Никола. Иди в темите за Честито.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #332 -: май 11, 2012, 22:39:29 »

Честито  La_Fleur, аз съм доста позакъсняла с честитката, да ти е жив и здрав Павел, голямо момче си родила, наистина е цяло геройство. Бързо възстановяване ти пожелавам, както и на Моника_мария.
Да и е честит малкия мъж и тя ни изненада.
Активен
vilinka__
Любопитен
*
Публикации: 39

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: май 12, 2012, 19:01:47 »

Ей мамиии хайде и аз да се похваля вече  smile На 20.04. се роди нашата малка принцеса Сиана, 2700гр., 48 см. Вече растем упорито, шаваме много, смеем се  blum Честито на всички мамчета, които си имат бебчета! Много да ви радват и да слушкат blum На останалите-леко раждане! give_rose
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: май 13, 2012, 11:51:19 »

Честито vilinka__! Жива и здрава да ви е малката принцеса и много да ви радва! И бързо възстановяване на щастливата майка!  smile
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #335 -: май 14, 2012, 12:57:09 »

Честито и от мен vilinka, от отдавна чакам да се отчетеш, но си заета с ангелчето. Финна мадама, пожелавам и да расте здрава и засмяна, да радва мама и тати.

Сега и аз да се отчета с моята принцеса, бяхме на ехограф в събота, с таткото много се вълнувахме как ще изглежда бебка толкова пораснала, но малко се разочаровах.
Виждаше се на части, примерно само главичката, само коремчето и картината не беше толкова ясна както преди, но си имаме хубави снимчици и най важното че бебка се развива добре.

в 33+6дни малкото ми мишле тежи 2.316гр, всичко е в нормата и даже си имаме косичка, моя се бъзика че от родилното ще ходим на фризьор..
През цялата ми бременност малката е с главичката на доло, изглежда и е удобна тази поза и постоянно ме ръчка в ребрата (не ме боли),но ще и изям краченцата като се роди.
Обичам като почне да ми прави хълмчета с крачетата или дупето, снимам с камерата, ще и прекача DVD-то към бъдещият дневник.
А как си играе с татито, мале, сутрин като се събудя и какво виждам, моя ме открил и ме боцка по корема с пръстче и малката му отвраща като му подбутва пръстчето, някои път така се заиграват че се събуждам от ритник.

Още не съм почнала със стягането на багажа за болницата, но ще трябва, тъй като освен за мен и малката трябва да слагам дрехи и за таткото, тук и таткото спи при мама и бебето, имаме си нещо като "хотелска стая" с баня и тоалетна, ако не бяха всички контакти по стените, човек би се объркал че е в болница. Стаята съдържа абсолютно цялата нужна апаратура за мама и бебето (дори ако се наложи Цезарово), след раждането и всички прегледи, апаратурата и акошерките естествено се изнасят и си оставате с таткото да се радвате на бебчето.

Princess_of_the_Dawn, Не са ли ти дали списък с това какво ще ти е нужно за болницата, виж из брошурите на болницата, там трябва да има обяснения и списък, ще ти е по лесно като се приготвяш.
Прочетох, че се е наложило да поработваш екстра, ще те ценят повече след като виждат че си трудно заменима. Пази се и почивай повече, когато имаш възможност, дигай си краката на възглавничка за да отпочиват.
Покрай моите перипетии с ремонтите направо ти съчуствам с местенето в 8-мия месец
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: май 14, 2012, 20:28:47 »

Благодаря ти, fibismile

Дадоха ми списък и от болницата, но все ми се струва, че много излишни неща са написали, а и 2 чанти с багаж. Поразпитах някои приятелки и те ме посъветваха, че повечето неща ги дават от болницата, така че не е нужно да мъкна много неща, защото какъв е смисъла да купувам кърпи, нощници, като всичко ще се изцапа и ще ги изхвърля, като могат и там да ми ги дадат. Сигурно по време на раждане, най-малко ще ми е до това дали ми е луксозна нощницата или е от болничните.  smile
За кърменето казаха, че тези специалните сутиени не били много удобни ( то може би зависи какъв е де), но казаха, че за първо кърмене, това откопчаване на презрамката било неудоно, и е  добра работа вършат еластичните потничета или сутиени, но аз все пак ще си купя и ще преценя кое ще ми е по-удобно за в бъдеще.
Също ме посъветваха за всеки случай да си занеса няколко шишета с биберон и изкуствено мляко, ако за всеки случай не ми тръгне кърмата веднага. Имало и такива случаи. Та така, знам, че не си си стегнала багажа, да имаш предвид и ти тези неща. Но хайде, вече ти е време да го стягаш, че малко остана.  smile

А за краката, какво да ти кажа, при мен е сложна работата. Оня ден ми се бяха подули от многото часове на работа и като се прибрах ги вдигнах за малко. Обаче при мен проблемът е, че ако си повдигам краката дори и за малко, после получавам крампи. И така същата вечер като ми се схвана големия мускул на крака и то 4 пъти един след друг път, направо оревах орталъка, че и сама бях. Иначе ако мъжът ми беше вкъщи, топла струя вода върху мускула веднага помага, но аз нямаше как да се замъкна до банята от болка. Но още малко неволи, като си представя малкото човече, което скоро ще излезе на бял свят, живот и здраве, това ми се струват бели кахъри.  smile
« Последна редакция: май 14, 2012, 23:16:51 от Princess_of_the_Dawn » Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #337 -: май 20, 2012, 20:27:49 »

Princess,
извинявай за късния отговор, но компютъра се развали докато пишех предния път, та чакаше неговия ред за да го оправи мъжа ми.
Аз си купих сутиен, измериха ми размера и ми дадоха с размер по голям, мисля че е чашка Е, да.
За кърменето съм изненадана че ти искат бутилки, биберони и храна, при нас не, дори съветват да не ползваш залъгалки в началото, докато се научи бебето да захапва зърното правилно.
Никоя жена няма мляко още в началото,има коластра която не е хранителна, а пълна с витамини, за това бебетата губят част от теглото в началото и накрая на 1-вия месец достигат теглото което са родени. Ако бебето имало нужда от захранване го правят с лъжичка, не с биберон
При нас като родиш, в рамките на един час бебето трябва да се сложи на гърда, тогава бебето било най будно и инстинктите го водят, то буквално само си намира гърдата, първите малки глътчици били много важни.
Аз за това се чудих, защо ми искат сутиен, но ще видим изобщо дали ще го сложа там.

За нощниците и на нас ни искат 2 за контракциите (отива се в болницата като имаш контракции през 4-ри минути и 6 см разкритие, до 10см могат да минат още часове). Също удобна тениска за по време на раждането по добре да е с копчета, тъй като бебка като се роди ти я слагат на коремчето, вместо да ти виси на врата спокойно да я разкопчаеш. В тукашните болници нощници не дават.
не е нужно да са луксозни, аз купих най обикновени и най евтините в промоция 2 за 10евро, гледах само да са с копченца за да ги ползвам после и за кърменето, нали ще кървим, а и с тези огромни превръзки в които ще ме пъхат едва ли ще си вляза в гащите дори, камо ли панталон.
За багажа, тук трябва да ми е готов 37-мата седмица, така че имам още време. Вече се подготвям, започнах да препирам доколкото е възможно покрай ремонтите (вече приключват, сега остава да приведем къщата в нормален вид че всичко е на вили-мотовили). При нас искат само дрехи, за таткото, за бебето и за мен, единствено за бебка изискват Максикози (столчето за кола). Препоръчват ми да си нося сладки неща и енергийни напитки, това е
какво толкова  искат при вас?
Активен
happybride
Любопитен
*
Публикации: 36

« Отговор #338 -: май 21, 2012, 11:09:38 »

Здравейте настоящи и бъдещи мамчета,

бебето ми се роди на 10.05 - 3 680 !
радвам се че този форум е активен.
Искам да попитам дали тук може да си разменяме малко съвети относно гледане на малките бебчета..

Поздрави
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: май 21, 2012, 21:05:22 »

happybride мисля, че в тази тема тук младте майки си дават съвети: http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,30594.375.html

fibi за млякото не ми е казала акушерката, в смисъл не е в списъка, но една приятелка ми даде този съвет. Каза, че на нея не й тръгнало млякото веднага, а чак след няколко дена, и в болницата е трябвало мляко в бутилчица да му дава. Ако не си носи, те ти давали от там.
А за списъка то малко може би и аз си се шашвам допълнително, сега са ми доста ангажименти на главата и сигурно вътрешно се притеснявам дали ще се оправим с всичко преди бебчо да се появи. По принцип съм оптимистично настроена, но от време на време от хормоните ли, не знам от какво, почват да ме налягат някакви такива мисли. Та за списъка, нещата, които са написали да се вземат на мен ми се струват 2-3 чанти с багаж. При нас съветват преди да влезем в 36-та седмица да сме готови с багажа. Списъкът е горе долу: 2 нощници, нощница/тениска за раждане, халат, чехли, чорапи, бельо, тоалетни принадлежности /въпреки че и в болницата ти дават, но ако искаш да си ползваш твои/, превръзки, 2 обикновени сутиени, 2 кърмачески сутиена, кърмаческа нощница, кърпа, крем за гърди, дрехи за изписване. За бебчо: одеяло, поне 3 гащеризончета, 3 жилетчици, шапчица, памперси, дрешка, столче за кола. Предполагам, че всички ходят поне с 2 чанти багаж, сигурно е нормално.  smile
Активен
lola_bunny
Ентусиаст
**
Публикации: 122

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: май 22, 2012, 07:44:34 »

И аз  да се  включа  относно  събирането  на  багажа smile Моя  вече  е  събран и  представлява  едно  малко сакче, но тук  в  Бургас  в  една  от  болниците( там,  където  ще  раждам) не  искам почти  нищо, всичко  е  от  болницата. Единственото,  което  трябва  да  си  носим  са  тоалетните  принадлежности. Аз  все  пак  си  взех  нощница, хавлия, чехли, превръзки, подплънки за  кърма и тоалетни  принадлежности. А  за  бебчо  всичко е  от болницата- дрехи,  мляко  и  т. н. А ако  нещо друго  ми  потрябва ще  се  носи  допулнително smile
Та  така  е  тук. Аз  иначе  от  както  съм  жлезнала  в  9-ти  месец  съм  си  събрала багажа  и  чакаме  бебчо да  реши да  излзиа, но  все  още  няма  такива  наченки Ashamed Вчера  бяхме  на  преглед и  доки  каза,  че  всичко  вече  е  готово за раждане, плацентата  ми е  узряла, главичката  е ниско  доло, но... все  още  чакаме blum А  и  вече  казаха  уж  на  100 % , че е момиче ,  ама  да  видим
Вие  как  се  чувстватв? Бебчовците  как  са? Риткат  ли  много?
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #341 -: май 22, 2012, 13:01:04 »

напълно нормално е Princess, нали и аз бях изпаднала в депресии дали ще се оправим на време, всъщност ако не бяха дошли братята на моя на помощ още нямаше да сме на половината на работата, бъзикаха ме че ще сложат бебка да спи в кашонче от банани.
това е от хормоните мила, обикновено не съм паника изобщо, а сега се шашкам от кажи-речи всичко, а и напрежението че края наближава, дългоочаквания момент също си казва думата.
За багажа ни е същото, само при вас са попрекалили с количествата, като че ли си за седмица в болницата (всъщност вас колко време ви държат след раждане), кърпа няма в списъка ми но е добра идея да си сложа.

За шапчицата мила вземи си 2, така ме посъветваха акошерките, защото бебо като се роди само го подсушават,слагат го в хавлийка, шапчицата и ти го дават, после като си тръгвате да и сложиш чистичка.

на мен не ми изглежда много багажа,като се сгънат и подредят, а тези дребни дрешки на бебка, густо ми е само като ги гледам, колко място да заемат, даже ще и взема повечко неща защото не съм решила с какво да я облека, аз съм приготвила малко куфарче, само халата ми не знам как ще побера, но него винаги може в отделна торбичка

Брей lola_bunny как ме изненада, все пак не съм била самичка останала в темата, мислех че всички вече си гушкат бебчетата

Моята сладурка няма мира, нон стоп шава, как му викаха (все едно глисти има), нека шава, така ме радва и успокоява че е добре, последните отсечки ще са най трудни, а аз както не обичам да чакам, ще се видя
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: май 22, 2012, 14:51:24 »

Аз през цялото време се подвизавах и в юнската и в юлската тема, сега вече си оставам тук. Термин 28,06. Сигурно ще съм последна. Дано! Днес бях на преглед и лекарката ми каза че са ми намалели околоплодните води, ей така, спокойно, после обясни че е нормално в края на бременността. Плацентата е назряла, което според мен означава да не се стягам още,а?
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #343 -: май 22, 2012, 15:59:51 »

оооо angel4e , отдавна не сме се засичали и аз се подвизавам в двете теми, но със сигурност щях да забележа седмиците ти, аз съм отчетена за 24-ти юни, мислех че съм единствена на края на юни, къде си се крила до сега?
Цитат
Днес бях на преглед и лекарката ми каза че са ми намалели околоплодните води, ей така, спокойно, после обясни че е нормално в края на бременността.
Тъкмо това щях да ти кажа, че е нормално, за това и при мен на ехото бебка не се виждаше толкова ясно като преди. Измериха ми 4-ри места около бебка, за да видят дали околоплодната течност е достатъчна. Аз бях на ехограф поради друга причина, но казаха че ги правят тези измервания винаги, така и така си там гледат всичко.

има още време angel4e , багажа можеш да си стегнеш да е готов, но бебчо не е хубаво да излиза преди 37-ма седмица.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: май 23, 2012, 20:27:51 »

То и аз снова между двете теми напоследък, но в другата повечето мами са по-назад от мен и затова от време на време се допитвам тук.

fibi, много си права, малко съм се стресирала напоследък и все в някакви настроения, вече хормоните си казват думата, а и понеже нищо още не сме стегнали за бебчо и се шашкам. От понеделник почваме и да обикаляме кварири, и на работа вече едва издържам и явно ми се е посъбрало повечко. Ще взема да му дръпна един рев най-накрая и да се оправя.  smile Добре ми каза за 2 шапчици, непременно ще взема и си права, просто ще намаля бройката, много дрешки, много чудо са написали. Всичко най-нужно ще приготвя, пък ако се наложи нещо допълнително, ще се донесе от вкъщи. А за това колко време те оставят в болницата, да ти кажа не знам. Другата седмица съм на контролен преглед и ще попитам вече по-подробно за тези неща.

lola_bunny ти направо си си на финалната права, не остана. Стискаме палци всичко да мине леко и съвсем скоро да се включиш в темата с хубавата новина.  smile

angel4e и аз забелязах, че отдавна не беше влизала в нито една от двете теми. Радвам се, че си добре. Ти влизаш скоро в 9тия месец, според мен започни да се подготвяш с багажа вече.
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: