Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 07:41:35

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 25   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ "  (Прочетена 119710 пъти)

Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: януари 24, 2012, 21:56:01 »

Здравейте, тумбачета!  give_rose Как сте?
Много се е развила темата гледам.  smile Хареса ми нещо, което Лойър е писала в последните постове - "При положение, че медицината е напреднала, защо трябва да се върви по първобитния начин, каквото покаже природата едва ли не?!" И аз се ужасявам от това! А най-много ме дразнят изказвания, че Господ така ни бил направил и това е! Господ ни е дал ум и разум и свободна воля и ние сме длъжни едва ли не, да се развиваме! А не да се примиряваме! Ама върви го обяснявай! И това по много поводи го пиша.
Относно болките в корема, аз имах в началото и пих Дуфастон, но бързо отминаха. Сега понякога имам едно такова напрежение ниско долу, но четох, че при повечето бъдещи мами го има - дължи се на промените, които настъпват. Иначе аз пия витамини Пренатал, флуор и калции ще си взема сега отделно.
Иначе имам много гадни болки в таза и схващания - в бедрата отстрани и от вътрешната страна на краката! Понякога направо не мога да ходя или съм като пате! Явно упорито се разширява. Ако можех да обясня на тялото си, че не е нужно, понеже няма да раждам естествено, щеше да е добре!  sarcastic Вие имате ли такива болки?
Нашият татко най-сетне усети ритничетата! При първото изглеждаше така  shoksarcastic После започна само да се радва и да ми говори на коремчето. Иначе трудно ги усети, понеже всеки път, когато си сложеше ръката и те веднага спираха! Той си го обяснява с факта, че бебето се било успокоявало от неговото присъствие!  girl_wink Сигурно е така.
Иначе ние сме активни главно нощем. И то много. Аз понеже много късно заспивам, макар че си лежа, го усещам по цяла нощ как рита. Понякога по 2-3 часа не спира. Много ми е мило!  heart
Хайде много целувки от мен на коремчетата и на мамите! give_rose
Активен
lola_bunny
Ентусиаст
**
Публикации: 122

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: януари 25, 2012, 00:00:15 »

И нашият  татко  тази  вечер  най-  сетне  усети  бебока yahoo Милия толкова  време  го  чака  този  момент...А при  нас бебо  започна  да  ритка  по-силно, когато  тати  сложи  ръката. Иначе  има  аз  си  го  усещам  всеки ден, предимно  вечер, а  понякога  и  сутрин , но  сутринта само  лекичко  прошавва  обикновенно. Последната  седмица  бебчо  е  най- активен когато тати се  върне  от  работа и  като  му  кажа,  че  е почнало  да  шава толкова  много се  радва  милия danceg
Аз  да  не  казвам  голяма  дума, но  болки  съм  нямала или  поне  такива, че  да  прибегна до  хапчета.(надявам се  и да не ми се  налага, че  избщо  не  мога да  ги  пия).Усещала  съм  срязваща  болка, но отминава  много  бързо и се  случва  рядко. А  иначе  тежест  също  има , но  когато се  понатоваря. Иначе 20  дена пих Nutri- Mag 3х1 и  от  вчера вече  съм  и  без  тях, та  да  видим  до  кога...
Галки  и  от  мен  и да  не  ви се  налага  да  пиете  много  хапчета  smile
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #197 -: януари 25, 2012, 14:17:36 »

Моя мил си слага всяка вечер ушото на коремчето ( чудя се кога ли ще изяде едно юмруче ), но уви нищо, предната вечер каза че чува вода.
А какво да кажа аз, нямам тарпение да усетя тези ритничета за които говорите, преди 2 седмици като бях на работа усетих нещо, но бяха далече от ритници.
Правих салати и всеки път като взимах салатката коремчето ми се опираше и впиваше леко в желязото на равни интервали, по едно време започна от вътре на вън да ме натиска най странното пак на равни интервали като в отговор, но чувството беше като гаделичкане повече и като слабост, не може да се обясни много е странно.
А мами как да обясни на принцесата че всъщност работи, а не си играе.

Акошерката на прегледа в понеделник ми каза че вече ще започвам да усещам признаците на живот в коремчето ми, да видим, така че чакам за прословутите ритничета,
моя мил каква ли физиономия ще изкара
Активен
bobi123
Сватбар
Публикации: 228

« Отговор #198 -: януари 25, 2012, 17:06:44 »

Тежест и аз усещам,понякога имам адски болки в краката при опъване главно и то направо сковаващи,почва едно разстриване и след малко мине,но е много болезнено,аз все си мисля,че е от разширените вени,които си ги имам по принцип,защото болката и сковаването е точно на сгъвката от вътрешна страна/много болезнено/,болки сега нямам в корема,но в началото имах,когато бях в болницата и то в изцяло легнало положение с опънати крака,тогава ми казаха да си ги посвивам,не че пак ги нямаше и те бяха пробождащи,но....засега да пази Господ се чувствам добре и затова си ходя и на работа blum
Нашия пол се видя в 15Г.С. на 3Д
Днес бях на консултация и най-странното беше,че когато мериха височината на матката я изкараха с 2см.по-малка от мин.месец,при вас случвало ли се е това shok Мен ме съмнява,че или предния път не са мерили както трябва или сега,знам,че ако ти е пълен мехура също имало значение понеже повдигал матката,но аз сега се бях изпишкала понеже давах урина за изследване и ме боцкаха,иначе относно килограмите съм качила този месец 3кг. и станаха общо 6 досега,докторката каза,че изглеждам много добре,нямаше четене на конско yahoo Кръвното беше добре 110/70
Нашия татко в събота усети ритниче и миличкия беше тоолкова щастлив,за тях това е нещо великолепно,но нека се радват,това са хубави моменти на които трябва да се наслаждаваме и двамата danceg heart
Целувки и гушки на всички мамчета от нас  с бебо give_rose give_rose give_rose
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #199 -: януари 25, 2012, 18:17:24 »

fibi, какви ритничета....то е все едно ти играе мускул. При мене поне беше слабо треперливо движение и го познах, само защото беше крайно време.  smile. Моментът е много силен, щом го помня почти 30 години. С втората бременност нещата са ясни - няма изненади и чак толкова вълнения. Но е верно, че след събитието гаденето и другите екстри отшумяват....за да дадат път на другите екстри  Wink.
Активен
La_Fleur
Сватбар
Публикации: 286

« Отговор #200 -: януари 25, 2012, 18:48:43 »

Bobiiiiii, ти с тези 6 кг отгоре си направо манекен Bravo! Аз съм вече близо плюс 12 pardon. Вярно, че бях мнооого слаба преди да забременея, ама сега пък направо не мога да им смогна на тези килограми и то без да съм повишила количеството храна. Ям, както и преди, по 3 пъти на ден, с по една филия хляб, е малко повече сладичко си похапвам, особено вечер girl_wink. А, и дежурния килограм мандарини на ден, да не забравям! И все пак не мога да си обясня защо така бързо качвам. Чак коремът ми се струва неестествено голям за гестационната седмица Girl_hide и колеги остават с впечатлението, че едва ли не и съвсем скоро ще родя! На дупе и крака не съм натрупала сериозно, но нямам нито един чифт дънки, който да ми става, че даже и дънките и дънковия сукман за бременни, които си купих преди време в близката седмица-две също ще ми отеснеят и вече не знам какво да нося. Друго щеше да е, ако е лято! Но, хайде да не мърморя, ами ще се радвам на малкия бяс в мен smile, който също като вашите е особено ритащ късно вечер, но доколкото знам повечето бебета са активни по това време.
Активен
bobi123
Сватбар

« Отговор #201 -: януари 25, 2012, 19:08:21 »

Да,мила La_Fleur,но на мен макар и 6 си ми личат,понеже ги качвам на дупе и крака,аз сладко много рядко ям,но.....на мен си ми е ген да качвам бързо и да свалям бързо,затова не се притеснявам толкова много,знам,че после с упоритост ще ги сваля,пък ти си хапвай,щом си била много слаба ти имаш нужда,само се пази да не вдигаш кръвно,че това е много опасно за бременността,аз ям повече от 3 пъти на ден но гледам по малко,мандарини и аз ям доста и плодове като цяло всеки ден.
А,да ви попитам,сега се сетих,че ми е доста трудно ходенето по голяма нужда,вие имате ли го тоя проблем :no:Понякога и по 4-5 дена не ходя и такъв корем ме боли,ужас,един път пробвах с чай "Сена-майчин лист" мисля,че беше,но.....ефекта беше следобед и то пак доста трудно чак ме е страх като се напъвам повечко да не направя някоя бела,но пък ме надува и ми става много гадно на корема,ако знаете лек,моля ви споделете give_rose
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 855

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: януари 25, 2012, 20:19:32 »

Здравейте момичета - радвам се че всички сте добре smile и се вълнувате покрай малките съкровища.
Четох цялата тема но няма да изпадам в подробности - искам да ви споделя какво каза моята лекарка относно видозоните - Когато ви правят видеозон се изпраща звук който се отразява и се връща отразен в апарата - както и да е та този шум който чува вашето бебе е като шумът издаван от две мотриси които се разминават в метрото...smile затова всеки сам си преценява колко узита иска да му се правят smile
Боби беше споменала за болките в краката - ако са като крампи това е сигнал,  че на организмът му липсва магнезии .
Та за сега от мен толкова smile Днес наша приятелка и съфорумка роди и все още съм под еуфорията на емоцията. Пожелавам на всички ни да стигнем до термин и да гушнем най- прекрасните бебчета - нашите. Приятна вечер!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: януари 25, 2012, 20:42:14 »

Това за крампите и аз исках да го напиша-липса на магнезий.Аз имах същия проблем-постоянни схващания на прасците по всяко време на денонощието и особено през нощта. angry Взимах си сушени кайсии,те са с високо съдържание на магнезий.Облекчиха ме,определено,но не мога да кажа,че спряха. smile
Активен
bobi123
Сватбар

« Отговор #204 -: януари 25, 2012, 22:10:10 »

Благодаря ви за пояснението момичета,аз този проблем го имах и преди да забременея но много по-рядко и все го отдавах на това,че съм била 3 години на бригада в Англия и там сме бачкали и по 12-15 часа на крака тежка кърска работа,но ако наистина е това за което казвате вие освен да си купя да пия Магнерот теблетки и сушени кайсии да хапвам,както казва carlyangel То и сега на работа се натоварвам,пък и гледам да не се застоявам седнала дълго време ,искам да имам движения и това оказва и влияние и така
БЛАГОДАРЯ ВИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ give_rose
Активен
tedy87dani
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #205 -: януари 26, 2012, 13:05:14 »

Мами, като ви чета и ми се насълзяват очите от радост. Кога ли и аз ще изпитам първите ритничета, знам че още ми е рано, но ми е приятно да чета вашите вълнения и така горе - долу зная какво ще ме очаква и мен.
Здрави бебчета ви желая и лека бременност на всички! smile
Като стана по - активна ще се включвам и аз smile
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #206 -: януари 26, 2012, 13:27:40 »

Здрасти Боби, аз също имам крампи и не знаех за Магнезия. Моите крампи ги свързвах с Високите токчета навремето, вървяла съм с километри пеша ( не обичам автобуси) и сега имам доста голяма мускулна маса на прасците.
 Като се сабудиш през ноща с крамп. не разтривай, не помага, просто ставаш бързо от леглото и си стъпи на крака (не боли изобщо), веднага мускула ще се освободи и ще те облекчи, аз така им хванах цаката на моите. Преди като го разтривах крака после куцуках 1-2 дни.
Ако е така за Магнезия, то какаото съдържа огромно количество от него, знам защото съм си правила с него доста маски за коса и тяло, ако обичаш да пиеш горещо какао (шоколад) с прясно мляко или шоколадова маска на тялото, кожата ще поеме магнезия. Има храни които също съдържат Магнезии.
 Аз не съм фен на лекарствата и витамините, за това гледам да ги поемам чрез храната.

За тоалетната, аз също ходих до тоалетната на 2-3 дни, като се запечеш, избери няколко хубави червени ябълки от магазина, пюрирай 1-2 на кухненски робот или ако нямаш на обикновено ренде, хапни си, ако не на същия ден, то на следващия ще си дежурна в кенефа.
 Моя ми го направи, че не бях ходила 3 дни и нямаше изгледи да отида. Иначе трябва да ядеш храни богати на фибри - те спомагат за кенефа, а и някаде четох че трябвало бременната жена да се заседява в кенефа за да се изходи.
То и сега сме чести в кенефа, та направо да си вземем вазглавничките и книжка и да не излизаме от нея. Wink
« Последна редакция: януари 26, 2012, 16:14:15 от fibi » Активен
bobi123
Сватбар

« Отговор #207 -: януари 26, 2012, 15:27:49 »

fibi ,аз често си купувам от тези горещи шоколади на прахчета и си пия точно с прясно мляко,защото са ми по-вкусни,това го правя но не всеки ден,днес го направих на работа сутринта рано рано,апък ябълки ако ти кажа ,че ям всеки ден домашни са,леко киселки,купих си и сушени сини сливи,но.......незнам,понякога си ходя нормално,понякога зора е голям,казаха ми за кивито,че много помагало за изхождането,ама пък съм чела че не се препоръчва за бременни/всички мъхести плодове ги изключват/,за крампите ще пробвам да не разстривам blum
Благодаря ти,миличка мамче give_rose
Вие как сте,момичетаааааа,растат ли коремчетата yahoo Пазете се от грипа,яжте много плодове,за да сме здрави ГУШШШШШ на всички мамчета danceg danceg danceg
Активен
zlatomira__
Професор
Публикации: 457

Обичаме те малко Мишленце

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: януари 26, 2012, 16:37:40 »

Здравейте момичетааа!
днес бях на консултация тежим 1510гр и сме кум 38-39см дълги.Мога да се похваля с първите си 2 качение кг smile добре е расте си и е МЪЖ нямаме девойка, както очаквахме smile расте младежа и аз с него :0 пуснах снимка на корема в съответната тема, може да ме видите там smile
боби123, аз също много обичам горещ шоколад и аз си го правя с мляко, но не пия всеки ден.За по лесното изхождане аз пия компот от сини сливи, помага ми!
елица, спокойно мила!И ти ще усетиш първото мърдане, после цели ритници и големи лупинги из корема, много е хубава, не отричам smile
Селвет, много интересно това, не го знаех!Моята лекарка гледа всеки път на ултразвук.
хайде мацки ставам да готвя smile
Активен
vilinka__
Любопитен
*
Публикации: 39

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: януари 26, 2012, 17:30:50 »

Здравейте мамии! Днес бях на преглед и нашата мома е дооста пораснала.  *YAHOO*Тежи 1700гр. и вече няма повод за притеснение.А до преди 3 седмици бяхме с килограм по-малки, та доста се бях притеснила, но сега вече съм спокойна.Така хубаво си риткаше по време на прегледа и доктора каза " Като гледам сте се наспали тази сутрин"  danceg. Спря ми протеините и за сега сме само на витамини "Mamavit". На 6 февруари съм на ЖК  и тогава ще видим и аз колко съм пораснала biggrin.
Това е за сега от мен, чао на всички и цунки по коремчетатааа!!  heart give_rose
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 25   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: