Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 07:43:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ "
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
25
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ " (Прочетена 119717 пъти)
Monikamaria
Баш Майстор
Отг: " Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ "
«
Отговор #195 -:
януари 24, 2012, 21:56:01 »
Здравейте, тумбачета!
Как сте?
Много се е развила темата гледам.
Хареса ми нещо, което Лойър е писала в последните постове - "При положение, че медицината е напреднала, защо трябва да се върви по първобитния начин, каквото покаже природата едва ли не?!" И аз се ужасявам от това! А най-много ме дразнят изказвания, че Господ така ни бил направил и това е! Господ ни е дал ум и разум и свободна воля и ние сме длъжни едва ли не, да се развиваме! А не да се примиряваме! Ама върви го обяснявай! И това по много поводи го пиша.
Относно болките в корема, аз имах в началото и пих Дуфастон, но бързо отминаха. Сега понякога имам едно такова напрежение ниско долу, но четох, че при повечето бъдещи мами го има - дължи се на промените, които настъпват. Иначе аз пия витамини Пренатал, флуор и калции ще си взема сега отделно.
Иначе имам много гадни болки в таза и схващания - в бедрата отстрани и от вътрешната страна на краката! Понякога направо не мога да ходя или съм като пате! Явно упорито се разширява. Ако можех да обясня на тялото си, че не е нужно, понеже няма да раждам естествено, щеше да е добре!
Вие имате ли такива болки?
Нашият татко най-сетне усети ритничетата! При първото изглеждаше така
!
После започна само да се радва и да ми говори на коремчето. Иначе трудно ги усети, понеже всеки път, когато си сложеше ръката и те веднага спираха! Той си го обяснява с факта, че бебето се било успокоявало от неговото присъствие!
Сигурно е така.
Иначе ние сме активни главно нощем. И то много. Аз понеже много късно заспивам, макар че си лежа, го усещам по цяла нощ как рита. Понякога по 2-3 часа не спира. Много ми е мило!
Хайде много целувки от мен на коремчетата и на мамите!
Активен
lola_bunny
Ентусиаст
«
Отговор #196 -:
януари 25, 2012, 00:00:15 »
И нашият татко тази вечер най- сетне усети бебока
Милия толкова време го чака този момент...А при нас бебо започна да ритка по-силно, когато тати сложи ръката. Иначе има аз си го усещам всеки ден, предимно вечер, а понякога и сутрин , но сутринта само лекичко прошавва обикновенно. Последната седмица бебчо е най- активен когато тати се върне от работа и като му кажа, че е почнало да шава толкова много се радва милия
Аз да не казвам голяма дума, но болки съм нямала или поне такива, че да прибегна до хапчета.(надявам се и да не ми се налага, че избщо не мога да ги пия).Усещала съм срязваща болка, но отминава много бързо и се случва рядко. А иначе тежест също има , но когато се понатоваря. Иначе 20 дена пих Nutri- Mag 3х1 и от вчера вече съм и без тях, та да видим до кога...
Галки и от мен и да не ви се налага да пиете много хапчета
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #197 -:
януари 25, 2012, 14:17:36 »
Моя мил си слага всяка вечер ушото на коремчето ( чудя се кога ли ще изяде едно юмруче ), но уви нищо, предната вечер каза че чува вода.
А какво да кажа аз, нямам тарпение да усетя тези ритничета за които говорите, преди 2 седмици като бях на работа усетих нещо, но бяха далече от ритници.
Правих салати и всеки път като взимах салатката коремчето ми се опираше и впиваше леко в желязото на равни интервали, по едно време започна от вътре на вън да ме натиска най странното пак на равни интервали като в отговор, но чувството беше като гаделичкане повече и като слабост, не може да се обясни много е странно.
А мами как да обясни на принцесата че всъщност работи, а не си играе.
Акошерката на прегледа в понеделник ми каза че вече ще започвам да усещам признаците на живот в коремчето ми, да видим, така че чакам за прословутите ритничета,
моя мил каква ли физиономия ще изкара
Активен
bobi123
Сватбар
Публикации: 228
«
Отговор #198 -:
януари 25, 2012, 17:06:44 »
Тежест и аз усещам,понякога имам адски болки в краката при опъване главно и то направо сковаващи,почва едно разстриване и след малко мине,но е много болезнено,аз все си мисля,че е от разширените вени,които си ги имам по принцип,защото болката и сковаването е точно на сгъвката от вътрешна страна/много болезнено/,болки сега нямам в корема,но в началото имах,когато бях в болницата и то в изцяло легнало положение с опънати крака,тогава ми казаха да си ги посвивам,не че пак ги нямаше и те бяха пробождащи,но....засега да пази Господ се чувствам добре и затова си ходя и на работа
Нашия пол се видя в 15Г.С. на 3Д
Днес бях на консултация и най-странното беше,че когато мериха височината на матката я изкараха с 2см.по-малка от мин.месец,при вас случвало ли се е това
Мен ме съмнява,че или предния път не са мерили както трябва или сега,знам,че ако ти е пълен мехура също имало значение понеже повдигал матката,но аз сега се бях изпишкала понеже давах урина за изследване и ме боцкаха,иначе относно килограмите съм качила този месец 3кг. и станаха общо 6 досега,докторката каза,че изглеждам много добре,нямаше четене на конско
Кръвното беше добре 110/70
Нашия татко в събота усети ритниче и миличкия беше тоолкова щастлив,за тях това е нещо великолепно,но нека се радват,това са хубави моменти на които трябва да се наслаждаваме и двамата
Целувки и гушки на всички мамчета от нас с бебо
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #199 -:
януари 25, 2012, 18:17:24 »
fibi
, какви ритничета....то е все едно ти играе мускул. При мене поне беше слабо треперливо движение и го познах, само защото беше крайно време.
. Моментът е много силен, щом го помня почти 30 години. С втората бременност нещата са ясни - няма изненади и чак толкова вълнения. Но е верно, че след събитието гаденето и другите екстри отшумяват....за да дадат път на другите екстри
.
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #200 -:
януари 25, 2012, 18:48:43 »
Bobiiiiii
, ти с тези 6 кг отгоре си направо манекен
! Аз съм вече близо плюс 12
. Вярно, че бях мнооого слаба преди да забременея, ама сега пък направо не мога да им смогна на тези килограми и то без да съм повишила количеството храна. Ям, както и преди, по 3 пъти на ден, с по една филия хляб, е малко повече сладичко си похапвам, особено вечер
. А, и дежурния килограм мандарини на ден, да не забравям! И все пак не мога да си обясня защо така бързо качвам. Чак коремът ми се струва неестествено голям за гестационната седмица
и колеги остават с впечатлението, че едва ли не и съвсем скоро ще родя! На дупе и крака не съм натрупала сериозно, но нямам нито един чифт дънки, който да ми става, че даже и дънките и дънковия сукман за бременни, които си купих преди време в близката седмица-две също ще ми отеснеят и вече не знам какво да нося. Друго щеше да е, ако е лято! Но, хайде да не мърморя, ами ще се радвам на малкия бяс в мен
, който също като вашите е особено ритащ късно вечер, но доколкото знам повечето бебета са активни по това време.
Активен
bobi123
Сватбар
«
Отговор #201 -:
януари 25, 2012, 19:08:21 »
Да,мила La_Fleur,но на мен макар и 6 си ми личат,понеже ги качвам на дупе и крака,аз сладко много рядко ям,но.....на мен си ми е ген да качвам бързо и да свалям бързо,затова не се притеснявам толкова много,знам,че после с упоритост ще ги сваля,пък ти си хапвай,щом си била много слаба ти имаш нужда,само се пази да не вдигаш кръвно,че това е много опасно за бременността,аз ям повече от 3 пъти на ден но гледам по малко,мандарини и аз ям доста и плодове като цяло всеки ден.
А,да ви попитам,сега се сетих,че ми е доста трудно ходенето по голяма нужда,вие имате ли го тоя проблем :no:Понякога и по 4-5 дена не ходя и такъв корем ме боли,ужас,един път пробвах с чай "Сена-майчин лист" мисля,че беше,но.....ефекта беше следобед и то пак доста трудно чак ме е страх като се напъвам повечко да не направя някоя бела,но пък ме надува и ми става много гадно на корема,ако знаете лек,моля ви споделете
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
януари 25, 2012, 20:19:32 »
Здравейте момичета - радвам се че всички сте добре
и се вълнувате покрай малките съкровища.
Четох цялата тема но няма да изпадам в подробности - искам да ви споделя какво каза моята лекарка относно видозоните - Когато ви правят видеозон се изпраща звук който се отразява и се връща отразен в апарата - както и да е та този шум който чува вашето бебе е като шумът издаван от две мотриси които се разминават в метрото...
затова всеки сам си преценява колко узита иска да му се правят
Боби беше споменала за болките в краката - ако са като крампи това е сигнал, че на организмът му липсва магнезии .
Та за сега от мен толкова
Днес наша приятелка и съфорумка роди и все още съм под еуфорията на емоцията. Пожелавам на всички ни да стигнем до термин и да гушнем най- прекрасните бебчета - нашите. Приятна вечер!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #203 -:
януари 25, 2012, 20:42:14 »
Това за крампите и аз исках да го напиша-липса на магнезий.Аз имах същия проблем-постоянни схващания на прасците по всяко време на денонощието и особено през нощта.
Взимах си сушени кайсии,те са с високо съдържание на магнезий.Облекчиха ме,определено,но не мога да кажа,че спряха.
Активен
bobi123
Сватбар
«
Отговор #204 -:
януари 25, 2012, 22:10:10 »
Благодаря ви за пояснението момичета,аз този проблем го имах и преди да забременея но много по-рядко и все го отдавах на това,че съм била 3 години на бригада в Англия и там сме бачкали и по 12-15 часа на крака тежка кърска работа,но ако наистина е това за което казвате вие освен да си купя да пия Магнерот теблетки и сушени кайсии да хапвам,както казва carlyangel То и сега на работа се натоварвам,пък и гледам да не се застоявам седнала дълго време ,искам да имам движения и това оказва и влияние и така
БЛАГОДАРЯ ВИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ
Активен
tedy87dani
Новак
Публикации: 13
«
Отговор #205 -:
януари 26, 2012, 13:05:14 »
Мами, като ви чета и ми се насълзяват очите от радост. Кога ли и аз ще изпитам първите ритничета, знам че още ми е рано, но ми е приятно да чета вашите вълнения и така горе - долу зная какво ще ме очаква и мен.
Здрави бебчета ви желая и лека бременност на всички!
Като стана по - активна ще се включвам и аз
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #206 -:
януари 26, 2012, 13:27:40 »
Здрасти Боби, аз също имам крампи и не знаех за Магнезия. Моите крампи ги свързвах с Високите токчета навремето, вървяла съм с километри пеша ( не обичам автобуси) и сега имам доста голяма мускулна маса на прасците.
Като се сабудиш през ноща с крамп. не разтривай, не помага, просто ставаш бързо от леглото и си стъпи на крака (не боли изобщо), веднага мускула ще се освободи и ще те облекчи, аз така им хванах цаката на моите. Преди като го разтривах крака после куцуках 1-2 дни.
Ако е така за Магнезия, то какаото съдържа огромно количество от него, знам защото съм си правила с него доста маски за коса и тяло, ако обичаш да пиеш горещо какао (шоколад) с прясно мляко или шоколадова маска на тялото, кожата ще поеме магнезия. Има храни които също съдържат Магнезии.
Аз не съм фен на лекарствата и витамините, за това гледам да ги поемам чрез храната.
За тоалетната, аз също ходих до тоалетната на 2-3 дни, като се запечеш, избери няколко хубави червени ябълки от магазина, пюрирай 1-2 на кухненски робот или ако нямаш на обикновено ренде, хапни си, ако не на същия ден, то на следващия ще си дежурна в кенефа.
Моя ми го направи, че не бях ходила 3 дни и нямаше изгледи да отида. Иначе трябва да ядеш храни богати на фибри - те спомагат за кенефа, а и някаде четох че трябвало бременната жена да се заседява в кенефа за да се изходи.
То и сега сме чести в кенефа, та направо да си вземем вазглавничките и книжка и да не излизаме от нея.
«
Последна редакция: януари 26, 2012, 16:14:15 от fibi
»
Активен
bobi123
Сватбар
«
Отговор #207 -:
януари 26, 2012, 15:27:49 »
fibi ,аз често си купувам от тези горещи шоколади на прахчета и си пия точно с прясно мляко,защото са ми по-вкусни,това го правя но не всеки ден,днес го направих на работа сутринта рано рано,апък ябълки ако ти кажа ,че ям всеки ден домашни са,леко киселки,купих си и сушени сини сливи,но.......незнам,понякога си ходя нормално,понякога зора е голям,казаха ми за кивито,че много помагало за изхождането,ама пък съм чела че не се препоръчва за бременни/всички мъхести плодове ги изключват/,за крампите ще пробвам да не разстривам
Благодаря ти,миличка мамче
Вие как сте,момичетаааааа,растат ли коремчетата
Пазете се от грипа,яжте много плодове,за да сме здрави ГУШШШШШ на всички мамчета
Активен
zlatomira__
Професор
Обичаме те малко Мишленце
«
Отговор #208 -:
януари 26, 2012, 16:37:40 »
Здравейте момичетааа!
днес бях на консултация тежим 1510гр и сме кум 38-39см дълги.Мога да се похваля с първите си 2 качение кг
добре е расте си и е МЪЖ нямаме девойка, както очаквахме
расте младежа и аз с него :0 пуснах снимка на корема в съответната тема, може да ме видите там
боби123
, аз също много обичам горещ шоколад и аз си го правя с мляко, но не пия всеки ден.За по лесното изхождане аз пия компот от сини сливи, помага ми!
елица
, спокойно мила!И ти ще усетиш първото мърдане, после цели ритници и големи лупинги из корема, много е хубава, не отричам
Селвет
, много интересно това, не го знаех!Моята лекарка гледа всеки път на ултразвук.
хайде мацки ставам да готвя
Активен
vilinka__
Любопитен
«
Отговор #209 -:
януари 26, 2012, 17:30:50 »
Здравейте мамии! Днес бях на преглед и нашата мома е дооста пораснала. *YAHOO*Тежи 1700гр. и вече няма повод за притеснение.А до преди 3 седмици бяхме с килограм по-малки, та доста се бях притеснила, но сега вече съм спокойна.Така хубаво си риткаше по време на прегледа и доктора каза " Като гледам сте се наспали тази сутрин"
. Спря ми протеините и за сега сме само на витамини "Mamavit". На 6 февруари съм на ЖК и тогава ще видим и аз колко съм пораснала
.
Това е за сега от мен, чао на всички и цунки по коремчетатааа!!
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...