Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 01:44:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Клуб на БЕБЕправещите - 21 "
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Клуб на БЕБЕправещите - 21 " (Прочетена 187172 пъти)
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Отг: " Клуб на БЕБЕправещите - 21 "
«
Отговор #210 -:
декември 05, 2011, 12:19:19 »
Цитат на: veseto_87 в декември 05, 2011, 12:14:08
За мен в момента целта не е бебеправене. Може би догодина, след сватбата.
Но понеже миналата година претърпях операция на ендометриозна киста и след това хормонално лечение, исках да видя дали всичко ми е наред.
Дори и да не е това целта ти дай боже да стане
Хубавите неща понякога стават ей така ,когато целият ти стремеж не е насочен към него (бебчето)
Аз и затова не си вземам тетсове ,и без друго съм обсебена от тази мисъл ...знам че не трябва ,но винаги в главата ми е въпроса "Дали ще е този месец"
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #211 -:
декември 05, 2011, 12:29:00 »
Не се тревожи. Всичко ще е наред. Когато много силно искаш нещо, то рано или късно става. Така и така в този живот няма лесни неща. Много успех, спокойствие и здрави нерви ти желая.
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #212 -:
декември 05, 2011, 13:04:21 »
Аз си намерих и изследванията на ТАТ и МАТ, в норма са ми, правени са края на юни. Намерих си и фт3 и тсх от януари, тогава тсх ми е било 1.27, юни се е качило на 2.33. Сега нямам време да ида, но януари като ми свърши стажа, ако още не съм забременяла, ще си ги пусна.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #213 -:
декември 06, 2011, 08:06:45 »
Точно , че тестовете бяха с еднакви наситени черти и бая им се зачудих и малко се ядосах , защото реших , че изобщо не са надеждни. За какво си давам парите всеки месец?
Що се отнася до щит. жлеза и моето ТСХ преди 4 месеца беше скочило до ненормалните 8 единици , но с тироксин веднага падна та даже изпаднах в хиперфункция - хормона се доближи до нулата буквално. Тогава се чувствах ужасно просто - сърцебиене , изпотяване , бях като пренавита на пружинка и можех по цял ден и цяла нощ да работя и да не спя
. Като спрях тироксина всичко се оправи , все се канех пак да пусна хормони , защото моята ендо ме вика на контрола април другата година. Иначе в момента нямам никакви оплаквания , чувствам се супер , не се изморявам , както преди , спя си спокойно ,нямам косопад и т.н. Антителата ми бяха в норма още първия път като ги изследвах. Нещо , обаче бебето не става и не става , а аз с тия тестове съвсем се обърках. Понеже бях чела някъде , че препаратите съдържащи прогестерон подтискали овуто ако се приемат преди нея се зачудих дали и при мен не става същото , защото аз приемам утрогестан от 16-ти ден до 25-ти , а ову засякох на 17-ти ден някъде.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #214 -:
декември 06, 2011, 08:50:49 »
red_roses
ако имаш проблеми с щитовидната жлеза това трябва да се проследи и да се направи правилната терапия за теб.Аз също бях с ненормалните 8.18 преди много време и лекарката ми назначи еутирокс по 100кмгрм, точно след 45 дни се бях сринала под долната граница и бях като теб, тогава ми намали дозата и пак ме проследи след 45 дни е в началото бях отличник, но на вторите 45 дни пак се беше сринал хормона.Мисълта ми е, че спирайки и почвайки да пиеш това лекарство ти стресираш организма си, а щитовидната жлеза влияе много на яйчниците.Важното е като знаете че има проблем, да намерите правилното решение.Аз си смених ендокринолога точно по причините описани от теб, не ми обърна внимание и ме прати за контрола след 3 месеца, а аз на първия щях да се побъркам, хормона ми беше клонящ към 0.Сега съм екстра, намерих моята доза, хормона ми е в рамките на нормалното движи се около 2 и така.
За утрогестана не мога да ти помогна, а защо не направите фоликуметрия не определите точно ову-то и тогава да започнеш да пиеш утрогестан след доказано вече ОВу?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #215 -:
декември 06, 2011, 12:20:18 »
Според мен хапчетата за щитовидна не се пият по месец.След като се започнат трябва да се определи вярната поддържаща терапия и се пият без прекъсване.Пиенето на хапчета за месец не е решение според мен.Отиди на качествен ендокринолог-това е моя съвет.
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #216 -:
декември 06, 2011, 12:22:12 »
Искам да попитам, противозачатъчните влияят ли на хормоните на ЩЖ? Възможно ли е след като спрях да ги пия (август), да настъпи рязка промяна?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #217 -:
декември 06, 2011, 13:12:20 »
Противозачатъчните не влиаят на хормоните на щитовидната жлеза.
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #218 -:
декември 06, 2011, 14:01:35 »
Здравейте момичета, Дай Боже на всички Ви да заформите коремчетата и да се радвате на бебчетата си.
Аз бях една от вас, година и половина правехме бебето, а то все не идваше, мерех БТ, пресмятах Ову, купувах тестове всеки месец, бях се вманиачила, четях всякакви статии и форуми, панирвах се, разочаровах се всеки месец, всичко прерастна в раздразнение, "Gucci" знае че бях избухнала в една тема, замислих се, че това не съм аз, както и да е. Реших да си дам време, започнах работа за да си уплътня времето, а изтощението от нея блокираха мислите ми, на втория месец от работата вече бях бременна 3 седмици, появи се когато най малко очаквах, като се има напредвид че от умора го направихме само 2 пъти същия месец. Всичко е Божа работа. сега сам в 11-та г.с и вчера го видяхме, ангелчето на мама, заслужава си чакането, само имайте търпение и граници момичета, не се вманиячавайте, то ще си дойде когато най малко го очаквате. Късмет на всички
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #219 -:
декември 10, 2011, 14:21:38 »
Здравейте момичета
нещо напоследък нямам време да пиша във форума
Много съм притеснена и не знам ,какво да правя от една седмица насам усещам ,че нещо се случва с мен.
Не сме правили опити за второ детенце с мъжът ми и не знам дали не е станало случайно
Значи на 20.11 ми дойде и на 25.11 ми свърши и всичко е ок ,но от 05.12 насам започнаха много да ме болят гърдите и даже да прикапва кърма(което е странно ,защото спрях кърменето преди 1 година)
усещам и лека болка от време на време долу ниско в матката.Дали не съм бременна?Не зная дали да си направя тест за бременност и дали ще отчете правилно тъй като съвсем скоро ми свърши.Може да ви се струва ,че задавам глупави въпроси ,но наистина не знам какво се случва?Ще бъда много много благодарна ,ако ми помогнете с един ,два съвета?!
Благодаря!
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #220 -:
декември 10, 2011, 14:30:50 »
Не знам колко ти е дълъг цикъла, но при датите, които си посочила има достатъчно време да е имало овулация. Няма значение кога ти е свършило, а кога е дошло. Ако ги преброиш от 20.11 до 05.12 са 16 дни. Стандартно овулацията е около 14 ден, но може да е и по-рано.
Щом има кърма, значи е нещо свързано с хормоните. Те могат да се променят и от други неща освен бременност, но при всички положения трябва да се консултираш с лекар. Аз мисля, че е рано за обикновен тест, но винаги можеш да опиташ. Дано нещата се развият както желаеш!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #221 -:
декември 10, 2011, 14:49:21 »
panteryx
,направи си един тест,нищо не губиш.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #222 -:
декември 10, 2011, 15:49:58 »
Дааам инструктирах мъжът ми да ми купи един тест и после ще пиша.
svetli благодаря за бърият отговор.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #223 -:
декември 10, 2011, 16:53:41 »
Ако не си бременна, може да хормонален дисбаланс.Както
Светли
е писала овулацията може да ти е минала, но за да си сигурна дали си бременна най-добре кръвен тест, защото пикливия може и да не отчете.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #224 -:
декември 10, 2011, 17:16:58 »
Направих тест и излезе ,че е отрицателен
В понеделник ще ходя до личната ,да видя какво ще ми каже.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...