Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 01:33:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Клуб на БЕБЕправещите - 21 "
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Клуб на БЕБЕправещите - 21 " (Прочетена 187162 пъти)
steli4ka
Ентусиаст
Публикации: 96
Отг: Клуб на БЕБЕПРАВЕщИТЕ - 21 -та част
«
Отговор #90 -:
октомври 17, 2011, 10:34:45 »
Оново се завръщам в тази темичка, момичета
6 г.с. спонтанен аборт... всичко беше добре и се виждаше..нормално нарастване на ЧХГ...докато не ме заболя много ниско корема, последва кървене и най-лошото. Сега ще чакаме да минат три месеца и ако всичко е наред ще пробваме пак
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #91 -:
октомври 17, 2011, 12:47:34 »
Миличка съжалявам ,но горе главата.Преминах през това и знам че болката от загубата е голяма.Горе главата и много кураж .Ще ти е нужно мъничко време за да отмине болката, но бъди силна...мисли само позитивно и не се обръщай назад ,колкото и да ти е тежко .Една силна прегръдка от мен ....
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #92 -:
октомври 18, 2011, 07:34:05 »
Стеличка
съжалявам за случилото се, но защо трябва да чакате 3 месеца?! това лекаря ти ли го каза?! ти си направила аборт в много ранна седмица - повечето жени със спотанни аборти в 6г.с. дори не знаят, че са били бременни ..
Активен
steli4ka
Ентусиаст
Публикации: 96
«
Отговор #93 -:
октомври 19, 2011, 12:32:15 »
Така е Bibsi8792, лекаря ми каза да изчакаме 3 месеца. Всъщност съм била забременяла след овулация и затова е бил по-малък шанса всичко да е наред. Реално според термина съм била в 7 седмица, но според истинския размер на зародиша е бил по-мъничък...Права си че доста жени в този етап дори не разбират, но всепак си имаше вече доста промени в организма, а и за да сме сигурни че всичко е напълно възстановено и са мининали няколко цикъла, трябва да изчакаме, за да няма опастност да се повтори пак същата ситуация.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #94 -:
октомври 19, 2011, 12:54:37 »
Стеличка, разбирам че мъката ти в момента е огромна, но няма как да забременееш след овулация.
Момичета апелирам към вас, моля ви най-учтиво, научете елементарни неща, като овулация, фоликул, яйцеклетка какво значат.
По време на овулаця е единствения шанс на жената да забременее.Тогава яйцеклетката излиза от фоликула и тръгва към маточната тръба, това е времето за среща със сперматозоида.Ако до 8 часа тя не срещне сперматозоид умира и няма какво да се оплоди.Не знам след като умре яйцеклетката как може да се забременее без яйцеклетка.
Активен
animal
Ентусиаст
Публикации: 131
«
Отговор #95 -:
октомври 20, 2011, 17:57:41 »
Здравейте, момичета
И аз ще се запиша в темата с едно въпросче. Тази седмица спирам хапчетата, които пия от много години (не заради проблеми, а чисто от предпазна гледна точка) и чувам много противоречиви мнения за това дали трябва или не трябва да се чака след спирането им? Мисля да изчакам 1 месец (един нормален цикъл), но искам да чуя и вашето мнение
Благодаря предварително!
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #96 -:
октомври 20, 2011, 18:06:51 »
Така казват повечето гинеколози, за да може организмът ти да се изчисти от приеманите хормони и всичко да започне да функционира самостоятелно
Активен
animal
Ентусиаст
«
Отговор #97 -:
октомври 20, 2011, 18:29:49 »
Благодаря, cherry_dream
А дали само 1 месец е достатъчно?
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #98 -:
октомври 20, 2011, 19:25:16 »
animal
, мненията на лекарите много варират в това отношение. Чувала съм да препоръчват изчкаване от 6 месеца, а също така и специално да изписват ОК с цел забременяване (тоест, правиш опитите веднага след спирането).
Аз лично забременях именно след прием на ОК и то веднага след спирането им - още на следващия цикъл. Дори при мен приемът беше сгрешен накрая, но дори и това не попречи.
По принцип няма какво толкова да ти се "изчиства" организма, тъй като повечето съвременни хормонални препарати са ниско дозирани. По-скоро идеята е организмът ти да свикне да си работи сам и да ти се възстанови овулацията и да се установи новата продължителност на цикъла.
(при мен дори и това не се наложи, но моят случай е и малко по-особен де - друг път ще разкавам )
Относно случаят на
steli4ka
, предполагам че лекарят всъщност е имал предвид, че самата овулация е била по-късно от очакваното. А иначе специалист като д-р Александров е казвал, че дори и 24 часа(максимум) след настъпване на овулацията има някакъв шанс. Но това вече е и доста относително как ти е установено точното настъпване. И разбира се при липсата на други пречещи фактори.
Активен
animal
Ентусиаст
«
Отговор #99 -:
октомври 20, 2011, 19:31:58 »
Благодаря, Слънце
Забелязала съм, че мненията варират. Моята лекарка ми беше казала, че е добре да изчакам 1-2 месеца. Сега мисля да отида при още някой доктор да видя какво ще ми каже - за ОК, за витамините, които трябва да се пият - другият спорен въпрос - за фолиевата киселина и селенът
. По този повод - бихте ли ми препоръчали добър гинеколог в София? Ако може да е в Младост още по-добре
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #100 -:
октомври 21, 2011, 07:38:37 »
Аз не разбирам защо трябва да се изчака.В крайна сметка няма прием на хормони.Ако стане стане първите два месеца.Не мисля че в състава на противозачатъчните има нещо ,което да предизвика проблем при наличие на бременност още първия месец след тяхното спиране.За мене трябва да се пие фолиева киселина.за селена не мога да кажа.Аз го пия заради щитовидната жлеза.
Активен
plesure
Професор
«
Отговор #101 -:
октомври 27, 2011, 14:44:21 »
Момичета, много спешно ми е нужно мнението ви!
В понеделник искат да ме вкарат в Александровска за биопсия на щитовидната, но ми поискаха тест за бременност. Днес си пуснах
ЧХГ
в цибалаб. Резултатът е
7.29
(последната менструация ми дойде на 30.09, и очаквах да ми дойде днес-утре). Преди месец и половина - два бих дуфастон 4 дена, ако това може да има някакво значение. Кажете -
има ли бременност
според вас, много съм развалнувана, едвам пиша - ръцете ми треперят..
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #102 -:
октомври 27, 2011, 14:47:51 »
Пусни си в събота пак за 48 часа ЧХГ-то се удвоява, товето е хем ниско хем над горната граница.Най-ясно ще ти стане ако пуснеш още едно ЧХГ след 48 часа.Успех.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #103 -:
октомври 27, 2011, 14:53:45 »
Маги е права след 48 часа направо 2-ри тест,ако резултата е по висок от 7.29 значи се предполага наличие на бременост,което може да НИ радва всички тук в тази тема :)И дано е така
И се успокой
моля те
«
Последна редакция: октомври 27, 2011, 14:59:11 от Bibsi8792
»
Активен
plesure
Професор
«
Отговор #104 -:
октомври 27, 2011, 17:02:22 »
прави сте, и аз бих го направила точно така, но мисля да ида утре.. предполагам, че теста при всички положения трябва да отчете някакво повишение, ако има бременност, даже незначително. Със съпругът ми имаме годишнина през почивните дни и много искам да го зарадвам, и затова трябва да имам някакъв отговор най-късно утре вечер..
П.С. вече се поуспокоих
май
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8