Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 15:02:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбените покани - 9-та част  (Прочетена 164482 пъти)

veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: януари 17, 2012, 10:48:36 »

Запетая трябва да има след "ние". Имената са уточнение на "ние".
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: януари 17, 2012, 10:58:13 »

след ние запетая, а в някои покани съм виждала "ние" и после "тире" и изброяване. за мен запетаята е по -добрият вариант
Активен
gothic_queen
Професор
Публикации: 453

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: януари 17, 2012, 13:39:08 »

Добър ден.момичетата :)Снощи изчетох почти всички теми за поканите,но така и не намерих отговор на това което ме интересуваше,моля да ме извините предварително,ако поста ми не е за тук blush
Става въпрос по-скоро за кутийките на поканите.Спряла съм се на покана тип свитък и ме интересува откъде мога да намеря кутийка,която да не е картонена,може би метална или в краен случай пластмасова.Искам да е нещо по-така,защото поканата е за кумовете.Във всички български сайтове,които разглеждах кутиите на този тип покани са картонени.Имате ли идея за магазин,сайт или ателие,откъдето мога да поръчам подобна?
Благодаря ви предварително smile
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #153 -: януари 17, 2012, 13:53:04 »

Добър ден.момичетата :)Снощи изчетох почти всички теми за поканите,но така и не намерих отговор на това което ме интересуваше,моля да ме извините предварително,ако поста ми не е за тук blush
Става въпрос по-скоро за кутийките на поканите.Спряла съм се на покана тип свитък и ме интересува откъде мога да намеря кутийка,която да не е картонена,може би метална или в краен случай пластмасова.Искам да е нещо по-така,защото поканата е за кумовете.Във всички български сайтове,които разглеждах кутиите на този тип покани са картонени.Имате ли идея за магазин,сайт или ателие,откъдето мога да поръчам подобна?
Благодаря ви предварително smile

http://www.violet-bg.com/boxes.htm
ПОгледни това.Violet е регистрирана в форума и често дава мнения !Успех
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: януари 17, 2012, 14:50:13 »

Става въпрос по-скоро за кутийките на поканите.Спряла съм се на покана тип свитък и ме интересува откъде мога да намеря кутийка,която да не е картонена,може би метална или в краен случай пластмасова.
Писала съм ти за тези кутии в другата тема за кумовете, но да добавя тук- ако ти хареса и идеята - може  дървени кутии да използваш и украсиш . Взимала съм продълговати такива от Слънчоглед, а вчера в джъмбо мисля че видях други подобни. В смисъл не е необходимо да пише на стоката че е кутия за покани, въпрос на въображение е какво ще използваш за целта като кутия, важното е да е красиво и да пасва като размер.
п.с виж и тук
http://www.artcrystal.biz/objects.php?cid=119
« Последна редакция: януари 17, 2012, 14:54:00 от emmmmmy » Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #155 -: януари 17, 2012, 14:59:10 »

yara няма нужда от запетя преди "и".
emmmmmy идеята да се добави нещо отгоре е добра  good винаги, когато има нещо по-"обемно" стои по-добре, по-раздвижено.  smile а пък ако е и в стила/цветовете на сватбата е супер! още по-завършено.
_Ezra_    good стилно е много!
gothic_queen права е emmmmmy ако намериш подходяща по размер кутия и я украсиш ще е най-красиво, а и ще се зарадват на ръчно изработеното! В магазините подобни на слънчоглед има и варианти от картон, които с декупаж могат да се преобразят. good
Активен
gothic_queen
Професор
Публикации: 453

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: януари 17, 2012, 18:30:41 »

emocia_wa,emmmmmy,Bibsi8792,хиляди благодарности за отговорите и вниманието!
Идеята за ръчна изработка е страхотна и се възхищавам на тези,които умеят да сътворяват красота с ръцете си,но ааз за съжаления съм много зле в това отношение blushЗатова и не съм особено запозната с магазините,които предлагат такива стоки.Задължително ще проверя на казаните от вас места.Може би идеята за бяла велурена кутийка за гривна и свитъче за покана най-ми харесва.Ще с епробвам да си го направя сама.
А в паниката ,че няма да открия това ,което искам,купих голяма квадратна бяла покана с бродирани цветчета върху картона, сребристи орнАменти и плик от магазинчето  срещу църквата 'Света Марина' (за Пловдив става въпрос)Мисля ,че се казва 'Маджи дизайн'.Като разбера как став а ще кача снимка и на двата варианта да споделите кой е по-добрия вариант според вас
Активен
Iztre6tqlka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 508

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: януари 18, 2012, 14:00:02 »

Момичета,имате ли представа какъв е стандартният размер на една покана?В един сайт гледах такива за самонаправа /10,5 на 14,8 см/,но според мен са твърде малки.
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: януари 18, 2012, 14:02:51 »

Мисля, че няма стандарт. Има толкова модели покани, че може доста да се варира в размера. Моите са 9,5 на 20, но са си моя изработка.
Активен
Iztre6tqlka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 508

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: януари 18, 2012, 14:08:25 »

Мисля, че няма стандарт. Има толкова модели покани, че може доста да се варира в размера. Моите са 9,5 на 20, но са си моя изработка.

Ще ги покажеш ли? Girl_hide
Откъде си купи материалите и колко ти стуваше?  give_rose
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: януари 18, 2012, 14:11:02 »

Изтрещяла,общо  взето  размера  на картичка (покана)  е  такъв.Да  ти  кажа  честно  не  е  малък.Но  ти  винаги можеш  да  си   го  направиш и по-голям.Може  да  решиш да  не е  картичка,а  да  е  папирус.Но  според мен  всичко  зависи от  това  какво предпочиташ  ти.Ако искаш пробвай първо-вземи  си  един  лист  А4,най обикновен,разчертай  си  размера и  виж дали  ти  харесва или не.Тогава почни  с  направата  на  истинските.От  опит  знам  ,че  експериментите  струват понякога  скъпо.Решила ли  си каква  искаш  да  е поканата,как да  изглежда,цветове,за да знам  на къде  да  те  насочвам  за  материали
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: януари 18, 2012, 14:13:48 »

Iztre6tqlka, има ги показани в темата за поканите. Тия дни ще се опитам да понапълня малко и галерията.
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #162 -: януари 18, 2012, 14:18:29 »

Ако успееш да откриеш точен размер на кутия (метална или дървена) по поканата която имаш (ако не е стандартен размер) ще е истинско чудо. Единичен брой едва ли някой ще изработи специално за теб, освен ако не се обърнеш към майстор-занаятчия за целта, където ако няма значение цената то най-вероятно ще е като за уникат. Хрумва ми да попиташ на място, където изработват табелки за врата например. За Пловдив веднага ти казвам къде видях, че има такъв действащ човек- от тунела тръгваш надясно по  "6-ти септември", малко преди да свърши Стария град е ателиенцето, има изложени табелки на витрината. Едно време имаше "Център за работа с деца" точно срещу мястото.

Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #163 -: януари 18, 2012, 14:19:36 »

Момичета,имате ли представа какъв е стандартният размер на една покана?В един сайт гледах такива за самонаправа /10,5 на 14,8 см/,но според мен са твърде малки.

Това най-вероятно е размер в сгънато положение.
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: януари 18, 2012, 17:38:32 »

emocia_wa,emmmmmy,Bibsi8792,хиляди благодарности за отговорите и вниманието!
Идеята за ръчна изработка е страхотна и се възхищавам на тези,които умеят да сътворяват красота с ръцете си,но ааз за съжаления съм много зле в това отношение blushЗатова и не съм особено запозната с магазините,които предлагат такива стоки.Задължително ще проверя на казаните от вас места.Може би идеята за бяла велурена кутийка за гривна и свитъче за покана най-ми харесва.Ще с епробвам да си го направя сама.
Тези в "немос" сайта  (белите с панделката и металните, за които ти дадох линк) и дървените кутии ( сайта на магазин слънчоглед) пасват точно на навит лист а4.Пробвах. Щом си от Пловдив, можеш да поръчаш онлайн от горепосочените. girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: