Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 06:37:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбените покани - 9-та част  (Прочетена 164217 пъти)

veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: ноември 07, 2011, 22:22:59 »

Благодаря. Идеята на въпроса ми беше малко по-различна. Естествено, че ще поканим и приятелите им, те са и наши приятели. И макар едната двойка да не живее официално заедно мисля да им дам обща покана, тъй като през повечето време са заедно. Идеята ми беше дали след като им дам общата покана за всяка двойка, трябва ли да давам на приятелките ми отделна покана за това да ми бъдат шаферки или е достатъчно да ги поканя устно след като имат официална покана за сватбата?
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Публикации: 640

Come Josephine in my flying machine

« Отговор #31 -: ноември 08, 2011, 09:33:30 »

veseto_87, преди три години бях шаферка... Мен поканиха устно и бях адски щастлива, а по-късно получихме покана за сватбата за мен и моя приятел. Т.е. специални покани за шаферка не получих, но честно казано мисля че е излишно, самото доверие и чест ми бяха предостатъчни! По този начин и моя приятел беше уважен. Мисля си, че това е най-добрия вариант...
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: ноември 08, 2011, 13:00:23 »

Дали ще ги поканиш със специална покана или само устно си зависи единствено от теб. Аз лично освен, че ги поканих устно, им направих специални покани, дори на самата сватба им бях взела и специални подаръчета.

Реално едната ми шаферка не дойде, защото беше много бременна по това време, но аз пак си и дадох подаръка, поканата и т.н. и не каних друга шаферка (с две думи - имах само една).

Та какво ще направиш си зависи само от теб и твоето усещане за нещата :-)
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: ноември 11, 2011, 11:52:13 »

Аз харесвам покани за шаферка като:

Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: ноември 11, 2011, 20:50:35 »

Здравейте  ,да  се  включа  малко и  аз.За  нашата  сватба поканата  се  състоеше  от  2  части,1-вата част  съдържаше  закачлив  текст от  рода " Ето  ,че  дошно  е  време момче  от  юга булка северняче  да  си  вземе",А  2-рата  съдържаше  останалите  подробности.2-рата  част при  нас  беше  пряко  адресирана за  гостите,независимо  дали  са  семейство или не.Отделно  си  бях направила  текстове  за шаферките.Така,че шаферката и  нейния приятел получаваха покана ,която  съдържаше  подробностите,а  шаферките  си получаваха поканата със  специалния  текст  за  тях.Малко много  листове им  се  получиха,но  пък  бяха  очаровани от  специалното  отношение.
Много ми  беше  приятно  да  седя  от  страни и да им  гледам  реакциите.Все  пак  избора  си е  ваш,но  според  мен  е  хубаво  да  получат  отделно поканка girl_wink
Активен
karolina1712
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #35 -: ноември 14, 2011, 14:09:21 »

ето и нашите покани, които сме избрали  Curtsey
http://i688.photobucket.com/albums/vv247/karolina_album/Wedding/pokanavariant1.jpg
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: ноември 15, 2011, 10:27:05 »

karolina1712,
много са хубави - елегантни, стилни приличат на покани за кралска сватба  girl_wink  Curtsey
Активен
maianiki
Сватбар
Публикации: 199

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: ноември 20, 2011, 10:39:19 »

Здравейте,момичета.Пускам поканата която съм си избрала,искам да попитам как да си я направя сама.В по=преден пост има6е публикувано една пластмасова папка която прави релефен картона.Ако някой е правил нещо такова моля ви се да ми пи6ете.

* 281940_159353477472762_105133562894754_361283_3539068_n.jpg (61.16 KB, 720x540 - видяно 394 пъти.)
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #38 -: ноември 20, 2011, 19:44:29 »

Ембосинг се нарича техниката за придаване на релеф на картон. Мисля обаче, че освен папката ти трябва и машинка за ембоссинг,което много ускъпява крайния продукт, ако ще ти е само за едните покани.

Някой май правеше релеф с точилка, потърси из темите.

Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #39 -: ноември 21, 2011, 16:12:46 »

maianiki  да, това е ембосинг (релеф). Прави се с папки за релеф (избираш си вида на завъртулките) големи или малки папки и машинка, съвместима с папката. Най-евтината машинка е 50-60 лв., няма смисъл само ца поканите да я купуваш. В магазина на 2 елши ми казаха, че може да се направи и с точилка. Слагаш картона между 2 части на папката и натискаш с точилката 2-3 пъти. Като направиш няколко опита ще му хванеш цаката.  Wink Аз лично не съм пробвала, само предавам информацията. може да опиташ и с топъл емобосинг, което се прави със специална златна/сребърна пудра. Стават страшно ефектни неща  Wink
успех! good и да покажеш после!
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: ноември 21, 2011, 16:43:31 »

emocia_wa, можеш ли да разкажеш повече за този топъл ембосинг? Прозвуча ми доста интересно.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: ноември 21, 2011, 21:48:58 »

В 2-те  елши има  доста  подробно инфо  за  ембосинга,аз  лично мн  го  харесвам.Относно  това ,за поканите maianiki ,в  магазини  като  2-те  елши,хобисимо  и  др,пробават  готови  картончета,които можеш да  използваш  за  направата  на поканите  си.
Една машинка  струва  от 50  до  и  над 150лв
Ако мога ,бих  си поръчала  на  Дядо Коледа  да ми донесе  една,мн ми  харесват give_rose
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: ноември 21, 2011, 23:03:03 »

Аз също ще си правя поканите сама, вече има някои нахвърляни идеи. Да попитам за перлени картони -търся по-големи, за да станата повече покани от един, да не са А4. Става дума за Варна. Благодаря  give_rose
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: ноември 21, 2011, 23:09:19 »

Не знам каква е идеята ти, но ако мислиш да печаташ върху перлените картони  - размазва се. Можеш да ги използваш само за някаква външна част.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: ноември 21, 2011, 23:31:16 »

Не -ще печатам на отделен лист, който ще го залепя отвътре, но като основа за поканата. Иначе ще бъде отвън с рози и пандела, в златно и бяло, нещо такова планирам.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: