Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 04:54:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбените покани - 9-та част
Страници: [
1
]
2
3
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбените покани - 9-та част (Прочетена 164175 пъти)
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Сватбените покани - 9-та част
«
-:
септември 02, 2011, 18:36:08 »
Сватбените покани - 8-ма част
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
Отг: Сватбените покани - 9-та част
«
Отговор #1 -:
септември 28, 2011, 15:09:07 »
Цитат
Здравейте.
Някой знае ли спец. програмка на която да си изработим по наш вкус сватбените покани и после да си ги отпечатаме в някое студио, или няма такава програма? Вкъщи имаме само Фотошоп.
Използвайте програма, с която можете да работите и чиято функционалност познавате. Виждала съм добри неща дори и направени в Word. Фотошоп е добра за обработка на картинки и изображения, които искате да вмъкнете в печатното поле, но за надписите е по-добре да оразмерявате в друга програма.
Предварително консултирайте в студиото, което сте избрали за печат изисквания за размер, формат и други такива подробности, както и цвят на основата и цвят на надписа/картинките, там най-добре и професионално ще ви посъветват.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #2 -:
октомври 19, 2011, 21:55:55 »
замислям се за електронни покани. нямаме възможност да връчваме поканите лично, пък пощите ми се струват малко съмнителни... хм или може би уеб-сайт, на който да публикуваме инфо, снимки и т.н виждала съм такива и изглеждат доста иновативно и интересно
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #3 -:
октомври 19, 2011, 22:12:31 »
theone, ние също не можем да връчваме поканите лично, но ще измислим начин да ги раздадем на гостите - на всеки му е приятно да получи хартиена, особено на по-възрастните роднини.
Активен
theone
Професор
«
Отговор #4 -:
октомври 19, 2011, 22:25:30 »
благодаря Alleksia, определено си много права за по-възрастните роднини. прочетох поста ти и си представих с какво умиление бабите ще си сложат поканите на най-видното място:)
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #5 -:
октомври 20, 2011, 14:59:25 »
Не виждам какво им е на пощите... да, разбира се, случва се да се загуби нещо, но чак пък толкова... а гостите винаги могат да бъдат уведомени по телефона за събититето, за да си запазят датата, пък като получат поканата, тя ще им остане за спомен, точно както сте написали.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #6 -:
октомври 20, 2011, 15:23:59 »
Пощите са си ОК ,какво да им е.Също така може да започнете с раздаването на поканите примерно два месеца по-рано и тези ,които не можете да посетите в срок удобен за покана на тържеството да уведомите по телефона ,а в последствие при възникнали пътувания можете да им ги дадете лично.най-добре е лично ,но ако става въпрос за големи разстояния ,разбира се ,че е вариант и пощата .
Активен
theone
Професор
«
Отговор #7 -:
октомври 20, 2011, 16:19:58 »
за нас раздаването на покани лично е напълно невъзможно, гостите са микс от различни точки на света и българия. мисля да започнем с устни покани и в последствие да решим за формат/доставка на официалните
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #8 -:
октомври 20, 2011, 16:21:58 »
Цитат на: theone в октомври 20, 2011, 16:19:58
за нас раздаването на покани лично е напълно невъзможно, гостите са микс от различни точки на света и българия. мисля да започнем с устни покани и в последствие да решим за формат/доставка на официалните
Да,най-важно е гостите да имат време да планират идването си на събитието.От там нататък варианти много
Успех!
Активен
Nora_Yo
Новак
Публикации: 18
дизайнерски сватбени покани- www.svatbenipokani.eu
«
Отговор #9 -:
октомври 21, 2011, 00:00:07 »
Цитат на: theone в октомври 20, 2011, 16:19:58
Може да помислите за видео покана, която да пращате като линк към подготвен мейл. Така със сигурност ще успеете да поканите всички, без да се губи от атрактивността на поканата.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #10 -:
октомври 21, 2011, 09:30:24 »
Цитат на: dessi1981bg в септември 21, 2011, 12:08:01
Здравейте, ето на какво попаднах, тук мисля, че има доста елегантни и уникални покани
))
http://www.facebook.com/pages/%D0%91%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%A1%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8-Magical-Whisper/105133562894754?sk=photos
Аз отдавна не съм се включвала тук, но искам само да споделя малко опит...
В никакъв случай не искам да омаловажа труда на момичето/момчето, но като човек, на който след сватбата му стана хоби да си прави картички искам да кажа, че вече има достатъчно магазинчета в България, които продават доста ефектни хартии и материали за изработка и ако на някой му се занимава, може да си направи поканите сам за доста по-малко парички. Разбира се всичко е въпрос на желание, възможност и време.
Ето например на снимката, която прилагам (не съм я правила аз), с подходящата хартия, един перфоратор пеперудка и панделка - и готово. Единственото нещо, което е по- специфично е този ембосинг фолдър както се казва, който прави релефа...И макар, че най- вероятно тези, които продават покани имат машина (както и аз), то този фолдър може да се "използва" и с точилка, тръба или каквото и да е кръгло нещо, с което хартията може да се притисне.
Надявам се да не съм обидила някой, говоря само за поканите, които може да се направят от почти всеки, защото има ръчно изработени покани, които са наистина уникални и не всеки може да направи.
1444944a19c4.jpg
(37.58 KB, 640x423 - видяно 1242 пъти.)
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #11 -:
октомври 21, 2011, 09:40:23 »
Тази покани са страхотнииии
Може ли да обясниш по-подробно за техниката на правене. Видях,че не си ги правила ти, но явно си наясно с нещата.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #12 -:
октомври 21, 2011, 10:09:40 »
Ами да - ще ти обясня. Купуваш "embossing folder" или "папка за релеф" - прикачвам снимка.
Това представлява пластмасова папка, в която се поставя хартията. И тъй като на папката едната страна отвътре е изпъкнала, а другата вдлъбната, при притискане се получава релефа.
По принцип, машините с които се работи за по- лесно са на принципа на валяка - 2 метални тръби са една срещу друга и ти прекарваш папката с хартията през тях, но тъй като не всеки има такава машина, а не е и необходимо, имам познати, които го правят точно с точилка...само дето се изисква малко повече физическо усилие :-)
embossing-folder.jpg
(61.92 KB, 336x402 - видяно 8212 пъти.)
Активен
Violet
Професор
«
Отговор #13 -:
октомври 23, 2011, 16:17:54 »
Макар и аз като skylife да влизам рядко в този форум, имам поглед върху нещата, които се правят тук от булки- настоящи, бивши и бъдещи такива, както и от фирми- скрити и явни. Налага се
Моето мнение и по-скоро съвет, заради който реших да се включа е, когато решите да правите поканите си ръчно, да избистрите идеята си предварително добре, да не се нахвърляте на всичко възможно , което видите в някой магазин и после да се опитате да включите абсолютно всичко, само защото така и така сте го купили вече. В повечето случаи по-простите неща хем са по-лесни за изпълнение, хем са доста по-елегантни. Преценете също възможностите си (не финансово, а чисто като физически и естетически умения) дали например поканата да е с "твърда" форма или тип папирус- изисква се рязане,
красиво
вързани панделки, добре подбрани цветове и... много свободно време
.
Ще прикача снимка и аз на нещо, което не съм правила като нагледнен вариант за покана, лесно изпълнима и достатъчно красива, поне в моите очи.
Релефната покана, която сте показали при липса на релефна папка може да се изпълни и с прост двуизмерен принтерен печат например.
За изпращането на поканите по пощата- съветвам ви да изпращате от България за към където е необходимо писмата си препоръчано. Струва 1 лв. повече, но имат проследяващ номер, получават се лично и гарантират връщането им ако не бъдат доставени на получателя до 2 седмици.
contemporaryscroll_mainbig.jpg
(41.95 KB, 487x429 - видяно 532 пъти.)
Активен
Violet
Професор
«
Отговор #14 -:
октомври 23, 2011, 18:20:23 »
Ето онагледена алтернативата за надписа вместо релеф без машинка
nadpis.jpg