Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 22, 2025, 14:36:10

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бургас!  (Прочетена 196631 пъти)

Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: май 29, 2008, 14:35:08 »

Ами аз не се освободих от работа, така че в събота оставам в Бургас, ама се прибирам след 20:00 ч и не знам по-рано от 21 ч как ще се замъкна до центъра. Но ако не съм супер скапана от бачкане и още сте там, може и да намина, ама малко вероятно. Дано на следващата среща да успея! smile
Активен
Diavolitsa
Професор
Публикации: 373

« Отговор #406 -: май 30, 2008, 08:29:54 »

Здравейте дами. Резервацийката е направена. Ще сме вън (една груба женица не пожела да ни смести на тераската). Та сме вън. Само ако стане хладно трябва да званнем да ни преместят вътре. На името на сватбата.бг е. Ако някой мисли, че може да се уговори за тераската тел. е 825555. От сутринта се ядосах.
Активен
ina_lemon
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: май 30, 2008, 08:34:49 »

Ти пък що се ядосваш, женицата е била груба сигурно щото си я събудила  blum blum blum Кръчмите по това време бачкат ли вече? Както и да е, вън вън, то не е лошо. Браво, момиче  Bravo Bravo Bravo
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: май 30, 2008, 09:08:59 »

Тъй като няма да мога сигурно да ви се похваля лично на срещичката, ще го направя тук. smile

Поръчах си най-накрая рокля след дълго чудене! От магазина на "Македония" - "Мирена".  yahoo

Спрях се на тях в крайна сметка, много готини и любезни мацки, послушах Пламик и Ина и смятам, че не съм сгрешила, а и майка ми ме "надъха" за тях, защото тя беше с мен като ги посетихме 1-вия път и също остана очарована.

Малко се притесних, че ме викат на проба чак след 1 месец (пък сигурно е нормално, знам ли), ама да се надяваме, че всичко ще е наред. Ами то аз още малко да се бях чудила и можеше и без рокля да си остана, то ей го къде е 26.07.2008 г.

Тъй като не мога да рисувам, а и снимка не можах да намеря на това, което искам (то аз не че знам какво точно, ама горе-долу smile ), обяснявах, обяснявах, замъкнах една моя лятна розова рокля (съвсем обикновена, от трико даже) да им покажа, че искам нещо подобно, ама в по-булченски вариант и мисля, че ме разбраха... пък...каквото стане. Няма да е много къса, че не съм заслабнала достатъчно. Ама каквато и да е, важното е да не ми се влачи и да не е с обръчи и други подобни "класики" и да изглеждам като торта в нея.

Исках да не е супер официална, както казва Ина - по-скоро плажна, отколкото булченска, ама понеже бюстието го харесах от една абитуриентска рокля в магазина (с малки промени от моя страна) и после се усетих, че то е с дантели, а те малко или много са придават по-официален вид на цялата рокля  sad
Ама свърши вече - каквото, такова, смятам, че полата като е по-разчупена, пак ще се доближа до моята си идея. Само дето ми предлагаха 2 модификации за пола на моя вариант и аз много не можах да си представя кой как ще изглежда и даже не помня кой избрах от многото чудене и приказки, та въобще не знам какво ще излезе в крайна сметка, но някак си им имам доверие...

Сори, че ви надух главите с моите вълнения, ама много исках да споделя...

Активен
Diavolitsa
Професор

« Отговор #409 -: май 30, 2008, 09:12:32 »

Кикси браво мила. Ще чакаме готовия вариант. И аз да се похваля. Утре ще ходим с мама и свеки до България. Подробности ще има на срещичката, че незнам какво ще стане. Май ще капарираме.
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: май 30, 2008, 09:50:23 »

Хайде, Дяволичке, стискам палци всичко да е наред и да се разберете!

Ние вчера уточнихме менюто в ресторанта (и затова забравих да се похваля  danceg) и искам да кажа, че управителката на "Под липите" едно страхотно момиче, супер мило и разбрано, куверта ми излезе 34 лв. без някакви стотинки, ама като внесем някои работи, не ми се калкулира направо, ама няма как ...
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
Публикации: 675

Нашето сладурче Алекс :))

Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: май 30, 2008, 10:12:50 »

Здравейте момичета! Виждам, че се уговаряте за среща за събота , приятно изкраване на всички, аз няма да мога да присъствам, тъй като тогава ще ходим на вила в Отманлий.
Да се похваля и аз , че си поръчах рокля и съм много доволна danceg
Активен
moiatasvatba
Ентусиаст
**
Публикации: 100

« Отговор #412 -: май 30, 2008, 15:46:40 »

Кикси, ударила си джакпота с този куверт!И за роклята,честито!
Активен
Diavolitsa
Професор

« Отговор #413 -: май 30, 2008, 15:52:05 »

Kiksi мила, направо ме накара да се замислям за лятна сватба в "Под липите". Обстановката е невероятна. За всички, които не го знаят вижте галерията: http://www.podlipitebg.com/aboutz.php?lang=1&rest=2. А и цената на куврт си я бива.

Luv4e роклята от "Аз и Ти" ли поръча?
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: май 30, 2008, 19:18:40 »

Благодаря, Калинче, за хубавите думи!

Дяволичке, мерси за линка, честно казано не бях посещавала сайта. Много ми хареса историята на мястото, написана там - чак си мисля, дали да не я включа в сценария на сватбата, само че в съкратен вариант, естествено.

Ама кой да я разкаже на гостите - ди джеят, управителката да помоля да приветства гостите с "Добре дошли" и да вмъкне историята на мястото или аз да ги приветствам и аз да поразкажа с 4-5 изречения?
Как мислите?

А иначе колкото повече го посещавам, толкова повече ми харесва това заведение като атмосфера. И като кухня също, само дето липсват повечето неща, които сте свикнали да виждате в менютата на заведенията - като байганети, кашкавал пане или рулца по чешки примерно. Просто хората си имат свое, по-различно меню, което си е супер уникално направо и лично мен много ме радва.

Единственият недостатък е, че не може да се варира много с местата по масите - да се правят по-дълги и т.н. Т.е. може, но не с всички.

Дяволичке, радвам се, че се замисляш, ама твоите гости ще са доста повече от моите и дансингът в "Под липите" може да им дойде малък, но има варианти по принцип.
Активен
Diavolitsa
Професор

« Отговор #415 -: май 30, 2008, 20:36:22 »

Ех Кикси мила, няма да сменям мястото smile. Стига вече съм го мислила. Пък и ти нали стискаш палци за утре. Аз на това разчитам blum blum blum.

Идеята за вмъкване на историята на мястото в съкратен вариант лично на мен ми допада  good. Мисля, че е най добре да я разкаже обаче ди джеят. Някакси не ми се връзва да ги приветстваш ти, а ако го каже управителката хората може да се почувстват като на екскурзия в музей.
Най - добрият сценарий е ди джеят да започне примерно така "Уважаеми гости ....... добре дошли на това място къдети .....(малко история)....... а днес тук евизат ТЯ и Той за да отпразнуват заедно с вас тяхното щастие - и вие влизате под звуците на менделсон или каквото саи изберете. Това на примависта го измислих ама можеш да поработиш ако искаш върху него.
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: май 30, 2008, 22:43:24 »

Дяволичке, мерси много, това с екскурзията в музей ми стана много смешно lol

Идеите ти ми допадат доста. Само че нали ритуалът ще е в ресторанта...та значи още преди него трябва да стане това, оттам ние влизаме под звуците на Менделсон и започва гражданския ритуал. Мисля, че ще се получи много добре!  Bravo give_rose
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #417 -: май 30, 2008, 22:45:59 »

А, забравих да ти пожелая успех утре в "България" и наистина ще стискам палци!

Направо спирай да се чудиш, защото аз съм същата и накрая ще препускам с подготовката заради многото чудене. Вече сте се спрели на дата, така че действайте. Колкото по-рано, толкова по-добре!
« Последна редакция: май 30, 2008, 22:48:52 от Kiksi » Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: май 31, 2008, 09:25:17 »

Момичета може ли малко и аз да се намъкна в темата за "Под липите" - относно менюто. Вярно няма много от нещата, които сме викнали да виждаме в другите ресторанти и а това си има причина. blum Когато отваряха заведението искаха да има типично странджанска кухня. Обърнаха се към нашата шефка (ако още някой не знае работя в Етнографски музей  blush ) и тя им даде много рецепти, характерни за Странджа планина. Така, че се надявам да си изкарате една мнооого хубава, весела и вкусна сватба.  Wink
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: май 31, 2008, 19:43:24 »

plamik Bravo за интересното инфо smile Това не го знаех наистина и много ме впечатли. И аз в началото бях изненадана, но тъй като седнахме 2 пъти там, взе да ми харесва много и да ми се струва уникално именно заради кухнята.

Е, аз не можах да се преборя с мама и свеки много за менюто sad, исках да е по-различно. Е, съгласна съм, че такива неща няма да подхождат на масовия вкус и трябва да се търси нещо по-универсално като ястие, ама поне за основното можеше да стане на моето...

Те настояха за мешана скара (основно свеки), което включва свински каренца, кебапче, кюфте и карначе - обща грамаж на месото 440 гр. (!). А аз исках да не е свинско и най-вече да не е типичната скара в жегата и се спрях на пълнени пилешки гърди с орехи, кашкавал, гъби и картофи, което беше 400 гр. - хем по-уникално и различно, хем би се харесало на повечето според мен, да не говорим, че идваше и по-евтино. Или ако не да е нещо на сач...

Ама не можа да стане на моето sad, но поне се надявам, че макар и типичната мешана скара, тя ще бъде приготвена много вкусно и пак ще е по-различна поне като вкус от тази по другите заведения.

А иначе другите неща са ми:

За пиене - стандартното: малка ракия, бира, по едно безалкохолно на човек (всичко останало си го внасяме ние)

Овчарска салата - правят я само че със сурови гъби, явно по типична рецепта, на мен много ми хареса това като факт

Комбинация от чушка бюрек и пълнени гъби с кашкавал и домати - за предястие

Мешаната скара - вече описах какво съдържа

За гарнитура - картофи соте и салата от зеле и моркови
Питка - печена на пещ smile

Мезета - кашкавал от тях и луканка от нас (ако преценим, че не е достатъчно, ще добавим и още нещо, но управителката ни каза, че принципно няма смисъл да прекаляваме с количеството, защото винаги остава и аз съм останала с такива впечатления по сватбите, а и менюто ни е доста разнообразно и засищащо).
Аз се бях спряла на едни домашни мезета от менюто - пастърма, сушеница, еленски бут или нещо подобно, ама пак ме пребориха с тази луканка sad, каквато междувпрочем нямаше в менюто.

Та искам да изкажа възхищението си от управителката на "Под липите" - Кремена, страшно мило и разбрано момиче.  give_rose Bravo *THUMBS*Много добри съвети даде, много ни помогна при избора, благодарение на неин съвет хем спазихме изискването да имаме поръчано мезе от тях, хем "икономисахме" от цената за него, защото поръчахме само кашкавал от тях, а "икономисаното" като пари "вложихме" в предястието, като добавихме пълнените гъби - идеално, защото предястието е едно от първите неща, които се поднасят, а накрая - кой ти гледа мезетата.

Само заради тази страхотна управителка, каквото и друго да стане, няма да съжалявам за избора си на заведение!

Е, пак ви надух главите, ама като знам, че сигурно още сте на срещичката, а аз преди малко се прибрах супер-скапана от работа и ме е яд, че не можах да дойда и да ви разкажа лично. Но да се надяваме - друг път!
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: