Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 00:01:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булчински рокли - 18
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булчински рокли - 18 (Прочетена 242504 пъти)
peci
Любопитен
Публикации: 24
Отг: Булчински рокли - 18
«
Отговор #105 -:
октомври 13, 2011, 10:28:37 »
Мила Bibsi, къде точно в Асеновград ти я шиха роклята и горе долу на каква цена?
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #106 -:
октомври 16, 2011, 09:02:48 »
Госпожици, нека малко помечтаем!
http://youtu.be/ARVpC0dwFjo
Каква красота, феерия, материи, изящество!
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #107 -:
октомври 18, 2011, 08:59:49 »
Josephine
, наистина много красиви рокли.
Аз много харесах някои от моделите на Maggie Sottero. Все още не съм тръгнала да обикалям магазините. Мисля да намеря хубаво ателие, в което да ми ушият роклята, която искам. Сега си харесвам модели.
Активен
Didka27
Новак
Публикации: 14
«
Отговор #108 -:
октомври 18, 2011, 19:31:44 »
Здравейте, това ми е първата публикация във форума и искам да пожелая на всички (вече семейните и бъдещи младоженци) много семейно щастие и много, много ЛЮБОВ
Към Josephine
.
Моята рокля е модел на Maggie Sottero, но не съм ходила да търся подобен модел по салоните. Бях решила, че ще си я шия, въпреки че много хора ме убеждаваха да не рискувам. Спрях се на Аз и Ти - Смолян, занесох им снимка на роклята (взеха ми мерките), след това отидох на една проба ( беше само основата така да се каже на бюстието и линията на роклята) казах им кога искам да ми е готова и ми я изпратиха готова по ekont. Със сигурност ще се намерят разлики от оргиналната рокля, но все пак не съм с размерите на Модела от снимката
, а и вероятно и платовете се различават , но нещата на които държах бяха направени както исках и съм много доволна от избора си.
Бях като в мечтите си. Не е имало ден в който да съжалявам за избора си на рокля или салон.
Активен
Timi
Новак
«
Отговор #109 -:
октомври 19, 2011, 09:32:53 »
Didka27 , здравей, миличка!
Искам най-сърдечно да те поздравя! Ти, роклята ти, съпругът ти, снимките ви- ПРЕКРАСНИ СТЕ!!! Толкова спокойствие, доброта, любов и хармония излъчвате! А ти си чууудна, чудна, роклята ти- също! Пожелавам ти целият ви живот да е такъв!
Хубав и усмихнат ден!!
Активен
Didka27
Новак
«
Отговор #110 -:
октомври 19, 2011, 17:59:56 »
Благодаря ти Timi.
Нашият сватбен ден мина много спокойно и успяхме да се насладим на всеки един миг. Надяваме се да е началото на един спокоен семеен живот и да не губим време в безмислени спорове.
P.S. Искам да се поправя - Съобщението ми от вчера е адресирано към
sunset
Извинявам се много
Активен
steli4ka
Ентусиаст
Публикации: 96
«
Отговор #111 -:
октомври 19, 2011, 23:10:49 »
Здравейте момичета, след като ми мина сватбата вече със спокойна душа мога да споделя и похваля от какво съм доволна и какво препоръчвам на бъдещите булки. Относно избора на рокля се лутах много из магазините в София (и във Варна) и чесно казано не намирах нещо което да кажа, че е моята рокля. Всички бяха неоправдано скъпи или претруфени за моя стил. В интернет също намирах страхотни рокли но ме беше страх да си поръчам нещо без да съм го пробвала. Стигнах до рискованото решение да се обърна към шивачка. Намерих една модна къща тук в София и жената там ми допадна страшно много с разбиранията си за работа и духа който има. Рових се за инфо и дори разпитвах и тук във форума, но никой не беше си шил нищо там и нямах отзиви. Въпрки всичко рискувах и сега след като отмна сватбата ми с голяма усмивка мога да кажа, че съм попаднала на точната жена. Разбра всяка моя идея, обясни ми всички ЗА и Против на всички снимки и идеи които и показах. И както сестра ми каза "ти сигурно си единствената булка, която е супер щастлива след проба на рокля"
Факт е че получих роклята която желаех и с която се чувствах идеално в сватбения си ден. Ателието се казва "Амбиция" а жената Искра Микова. Сега дори ще си занеса рокличката за коригиране на пораженията след танци, токчета и какво ли не. Много съм доволна и я прпоръчвам за всички щури булки, които знаят какво искат, но немогат да шият сами
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #112 -:
октомври 20, 2011, 08:32:04 »
Стеличка
,
Благодаря за многото и подробна информация, която даваш по темите, страшно полезно е! @}->--Много се радвам, че най-после чрез теб имам и координати на шивачка, която е показала модели на сайта си, отделно, че и ти имаш лични впечатления. Твоята рокля е много хубава и изглежда страшно удобна.
Имам въпрос - това, че в ателие Амбиция шият, означава ли, че цените им са по-достъпни от тези на роклите по магазините, от които досега, за съжаление, нищо не успях да харесам? Също така, за колко време стана готова твоята рокля при шивачката? И последно, в кой сезон си я уши? (питам това по повод това, че сватбата ти беше лятото и сигурно си хванала и периода на абитуриентите, когато обикновено се чака повече).
Активен
steli4ka
Ентусиаст
Публикации: 96
«
Отговор #113 -:
октомври 20, 2011, 16:50:51 »
Деничка Звездичка, права си за абитуриентките наистина им хванах сезона, но ги изчаках да приключат. Ще се оптам да отговоря на всичките ти въпроси последователно
Цените зависят от платовете, които искаш. Аз постъпих по следния начин. Обиколих по магазините за рокли и изпробвах различни кройки, деколтета и т.н за да видя кое ми стои добре според фигурата. После от интернет си свалих снимки на модели и детайли които ми харесват. Срещнах се с Искра и и показах всичко. Бях си определила и бюджет над който не исках да се качвам и така избистрихме с нея идеята. Плата на моята рокля беше основно тюл (а той не е много скъп), но има много тънкости като подплати, ефекти и т.н за които трябва да говориш с човек който разбира. Сама знаеш предполагам, че има примерно коприна за 50лв метър и за 500лв метър...примерно.. Затова след като се избере моделчето цената зависи много и от плата на койо се спреш. Относно времето за ушиване- някъде покрай баловете ходих за пръв път, разбрахме си се директно за кога ми е сватбата (аз държах предната седмица роклята ми вече да е вкъщи при мен и така и стана). Уточнихме се кой какви планове има за почивки, пътувания и т.н и самата рокля като модел колко е сложна и колко време трябва. Но в моя случай за около 2-3 месеца с почивките си ми беше готова роклята. На всички проби доизбистряхме идеята, понеже имаше неща, които уж са хубави на идея но на практика не стояха толкова добре на моя модел... Фантазия проби и говорене директно и разумно. Това беше в общи линии. Аз не съм злоупотребявала с притенции и заедно обсъждахме всички идеи и въпроси с шивачката. Успех, ако решиш да минеш по моя път
Активен
karamelche_
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #114 -:
октомври 20, 2011, 21:29:03 »
Стеличка много хубаво, че си написала за шивачката ти, даже ме подтикна да похваля и аз моята - Таня Маджарова от Бургас, работи в свое ателие, с няколко шивачки.. роклята ми стана готова за около 2 месеца, като аз се мотах много с ходенето на проби
платовете избрахме двете и шиенето беше по снимка.. цената беше повече от невероятна, а изпълнението страхотно ..
последната снимка е на оригиналната рокля - Carrera на Annais Bridal
«
Последна редакция: октомври 20, 2011, 21:30:47 от karamelche_
»
Активен
Sabrina84
Ентусиаст
Публикации: 64
«
Отговор #115 -:
октомври 21, 2011, 10:20:41 »
Здравейте, момичета. След като мина моята сватба мога спокойно да кажа, че роклята ми беше едно от запомнящите се неща от сватбата и мога смело да препоръчам салон Арети и роклите на Demetrios. Дори след като ме настъпаха доста пъти (което е нормално, когато си с рокля до земята), роклята оцеля и не се скъса или разши никъде. Освен това преди сватбата си я взех в напълно готово състояние за обличане, както и булото.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #116 -:
октомври 21, 2011, 12:47:02 »
Стеличка, Карамелче, роклите ви са прекрасни и на двете. Хубаво е, наистина, че има кой да споделя имена на шивачки, за да може повече булки да се решат да си шият рокля, защото това според мен е доста добър вариант, ако си харесаш модел, но не можеш да си го позволиш или пък не знаеш какво точно искаш. Аз лично първоначално бях решила да си шия, но ме хвана шубе да не би да не стане каквото исках и в крайна сметка си купих готова от Асеновград "Булвеси" е ателието
Струваше ми 350 лв и не съжалявам изобщо, беше моят модел, просто пробвах и тя ми стана точно!
Ще споделите ли само колко пари горе-долу взимат шивачките за шиене на роклите? За плата е ясно, че е много трудно да се даде сума, но споделете поне за труд колко взимат.
Активен
karamelche_
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #117 -:
октомври 22, 2011, 08:54:48 »
ами, моята рокля с плата излезе по-евтина от твоята
но точно за шиене колко ми взе, не бих искала да кажа, защото все пак си зависи и от модела на роклята..
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #118 -:
октомври 22, 2011, 20:17:18 »
Момичета, здравейте. Качвам снимката на фаворитната ми рокля, но не съм убедена, че ще успее да бъде ушита. Насочих се към шивачка, която ми показва дантели, които нямат нищо общо с тази от снимката. Ако имате мнение - ще се радвам да го прочета.
Carnaval.jpg
(65.81 KB, 480x519 - видяно 342 пъти.)
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #119 -:
октомври 23, 2011, 11:32:34 »
Карамелче, друго освен "браво" не мога да ти кажа!
Аз за моята рокля бях намерила шивачка, която ми искаше 200 лв за шиене и около 100-150лв платовете и в крайна сметка си намерих за тези пари готова и реших да не рискувам
А пък и имайки предвид какви са цените в повечето салони - това да си намериш ТВОЯТА рокля за под 500 лв си е направо късмет! Повечето момичета тук се хвърлят на рокли от по 800-1000, че и и над 1500 лв
, което за мен е чиста лудост
Нямам нищо против вкуса на всеки, а пък и финансовите възможности донякъде определят избора, но все пак щеше да е хубаво да има повече информация за колко пари шият шивачките (приблизително, разбира се), за да може бъдещите булки по-лесно да се ориентират
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...