Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 03:03:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В РУСЕ - 3 част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В РУСЕ - 3 част (Прочетена 166286 пъти)
Zorinka
Новак
Публикации: 12
Отг: СВАТБА В РУСЕ - 3 част
«
Отговор #45 -:
януари 18, 2012, 16:08:03 »
Здравейте! И аз подобно на Ела- кордела, планирам сватба за средата/края на септември и не съм в Бг в момента. Нямам идея, как и какво трябва да направя, дори не зная, какво трябва да попитам и къде, толкова съм, като пиле в калчища. Така или иначе, ще започна някак... Знаете ли, колко струва изнесена церемония и за какво точно плащам, в смъсил някаква такса за самата церемония и допълнително за услугата, че служителят ще дойде на място или как? :х
Тъй, като ще имам доста гости( е доста- около 15), които не са от Русе или от страната ми се иска да намеря място където ще има възможност да се договорим и за нощувки за определен брой гости... Искаше ми се да бъде на Левента, но тук гледам, че пишете, че е доста скъпо, а и мисля, че там няма хотел към ресторанта. За Рига, явно е оптимален вариант между цена и качество, но ми се иска да е място, където няма да ме задължат да си поръчам торта при тях или поне, където ще ми позволят да донеса някои неща... Пример: Сватбата ми ще е интернационална и тъй като бъдещия ми съпруг е чех, ни се иска сватбата да носи по малко от духа на Чехия и България, иска ми се на 2-3 места да разположиме кекове с чешка бира, така че се надявам да намерим място, където ще ни дадат малко повечко свобода. Дали е яъзможно в Рига да имат специални оферти примерно, куверт+ нощувка общо да речем 40-50 лева (като кувертът без нощувка се надявам да е до 30 лева...)
Ами, имам още хиляди въпроси... Но за сега толкова ще питам и ако науча нещо също ще споделя и ще ви държа в течение за развитието на нещата, успех желая на всички и предварително благодаря за помощта!
Активен
dolly
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #46 -:
януари 26, 2012, 10:56:23 »
Здравейте! Нашата сватба е на 09.06.2012 г. Запазихме ресторант - Рига, и часове за двата ритуала.
Zorinka: В Рига не те задължават да си поръчаш тортата от тях. Освен това може да си внесеш алкохол при условие, че от тях си вземеш минималното количество за всеки гост.Дадоха ни пример, че ако искаме да внесем ракия, трябвало да поръчаме по една малка ракия за всеки гост и след това можем да си внесем ракия, каквото количество искаме. Там ни дадоха и примерни менюта с цени за всеки артикул отделно и можеш да си ги разместваш както искаш и напрактика сама да си формираш менюто и цената му. Правят отстъпка и от цената на стаите. Има различни цени за различни видове стаи в момента.Най-ниската цена на стая е 60 лв без отстъпка. Ако искаш изнесена церемония в градината на Рига цената, която се заплаща на хотела е 80 лв. Имам цената и за гражданския ритуал, когато е изнесен, но списъчето ми е в къщи.
Някой има ли представа какви са цените най-общо на агенциите за украса на ресторатна с живи цветя?
Активен
dolly
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #47 -:
януари 26, 2012, 11:56:35 »
Помагайте...Карчински и Цанев са заети за нашата дата. Кого бихте ми препоръчали за фото и за видеозаснемане? Също така искаме да имаме жива музика /поне от трима-четирима души/ и DJ. За DJ сме ориентирани, но за живата музика....?Предварително благодаря!И успех на всички в подготовката
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #48 -:
януари 26, 2012, 12:19:14 »
Изнесена церемония - 180 лв. Молба се подава в Община Русе стая 122 ( страничния вход ) на 1 ет.
Фотограф Георги Кехайов - чудесен професионалист с много награди и добра цена.
А за Рига на мен ми казаха, че може само ракия да внесем, всичко друго от тях на доставни цени и тортата също. Мн странно, че на всеки различно казват. Ти с кого разговаря?
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #49 -:
януари 26, 2012, 12:33:59 »
Zorinka, моят план е следния:
1. Избор на дата
2. Приблизителен брой гости, за да се ориентирате към ресторант с подходящ капацитет
3. Фотограф
4.Видеооператор
5. Диджей
Това са най-важните неща, които трябва да решиш и да ги капарираш, защото в Русе изборът е ограничен. Малко са добрите професионалисти и бързо се заемат. Моята сватба е на 08.07, а тези неща ги запазих още октомври.
6. Запазване на часове в гражданското и църква, като преди това се прави график за деня и трябва да се консултираш с фотографа най-вече, колко време трябва да отделите за фотосесия.
7. Кумове
8. Клуб/дискотека след 12ч.
Аз за сега съм до тук с организацията. И рокля си купих.
През това време има да мислиш и проучваш страшно много неща: украсата, цветовата гама на сватбата, торти, халки, прическа, грим, маникюр, шаферки, покани и т.н Но тези неща се правят или купуват месец-два преди датата. Просто използвай времето да премислиш всичко, защото последния месец всичко ти се струпва на куп и става паника, ако не си решила какво точно искаш. Аз така постъпих - от рано премислям варианти.
Ако искаш мога и по-подробно да напиша всичко необходимо за една традиционна сватба
«
Последна редакция: януари 26, 2012, 12:36:37 от manuella
»
Активен
Mimito1
Новак
«
Отговор #50 -:
януари 31, 2012, 18:03:58 »
Здравейте, искам да попитам дали имате информация в кой магазин за сватбени рокли в русе мога да си поръчам мой модел или евентуално да си избера нещо и да ми го префасонират?
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #51 -:
февруари 01, 2012, 11:04:12 »
Здравей Мими, в Гранчаров и син могат да направят каквото искаш. Те работят с най-хубавите платове, дантели и т.н. в целия град. Материалите им са от цяла Европа и сами си шият моделите. Мисля, че на друго място няма да намериш в Русе. Аз търсих по всички сватбени салони и навсякъде се предлага само една продавачка и рокли от Асеновград....
Активен
Mimito1
Новак
«
Отговор #52 -:
февруари 01, 2012, 11:12:51 »
Мерси!
А може ли да ми кажеш къде се намира?
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #53 -:
февруари 01, 2012, 11:23:55 »
Ами до Общината и комплекс Евас. Понеже съм мн зле с обясненията за ориентация, не знам дали ще ме разбереш
От кафе Европа тръгваш към ул. Борисова, от дясно има голяма банка - Прокредит и някъде до нея, гледай нагоре , на 2рия етаж на едни големи прозорци има изложени рокли.
Активен
Mimito1
Новак
«
Отговор #54 -:
февруари 01, 2012, 11:37:11 »
Аха да сетих се!
Активен
dani_ela87
Любопитен
«
Отговор #55 -:
февруари 10, 2012, 15:52:45 »
Хоп влизам и аз тук.Здравейте момичета и ние сме на 25.08.2012г.Отидохме с милото да си зашишем дата и часа в ритуалната и бяхме 3тата сватба за датата.Хората обявиха бедсвено положение в Русе ние бягахме да запишем час.Понеже от сватбената агенция ни казаха че нямаме време и да запазваме (поне ресторант и ритуална)и ние хукнахме.За Цанев и Цанев и аз ги исках ама разбирам че няма да стане....(закъсняла съм)
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #56 -:
февруари 10, 2012, 18:55:10 »
Добре дошла dani_ela87
Момичета, моля споделете как разграфихте сватбения си ден. Аз още съм в чудене и точно затова не съм си запазила час за граждански и църковен брак.
Активен
dani_ela87
Любопитен
«
Отговор #57 -:
февруари 12, 2012, 20:28:39 »
Мила ако все още не си си запазвала ритуала(моят съвет е,бягай)Ние ходихме с моят януари и сме трета сватба записана за този ден.А хем има 8 месеца.Иначе после се съобразяваш с много неща в колко часа да е и къде,в Русе не се разполага с много голям избор....За Рига 6 и ние сме там...От всички ресторанти които видях.Кристал,Дунав,Бистра и Галина,Космополитън .... Рига си е Рига .най вече помещението която е право без колони и зали..Всички гости да се чустват добре.Как се определя в колко часа да е ритуала ли?Ами аз прецених така.Сватба без църковен брак (много ще ни е натоварено затова без)вечерна с ресторант 17и30-18ч за 16и30ч.изках ама беше заето затова в 16ч
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #58 -:
февруари 12, 2012, 20:45:34 »
dani_ela87, аз ще съм с изнесена церемония и си мисля, че има достатъчно служителки, за да дойде някоя. В ритуалния дом е по-сложно, защото там залата е една и двойките се изчакват.
Активен
dani_ela87
Любопитен
«
Отговор #59 -:
февруари 15, 2012, 19:31:40 »
Ок незнаех.А молба пусна ли за изнесен ?Така ни обясниха на нас че се пуска молба.Хоп аз вече имам и оркестър...Капарирах и съм спокойна.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
31