Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 06:54:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В СТАРА ЗАГОРА - 10 част  (Прочетена 145356 пъти)

miaa
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #60 -: юли 06, 2011, 13:40:50 »

Другият ми съвет е с сватбената агенция - ние наехме Temira Wedding. Първоначално се обърнахме към Стелина, защото те определно се водят като най-добрите в града. Но за съжаление бързо се отказахме, защото отказаха да ни изготвят семпла непретруфена украса с наши свежи цветя, което на мен не ми допадна. Аз съм човек с различно мислене и не бях готова да жертвам желанието ни за украса и да се оставя други да наложат тяхното. Та обърнахме се към Темира, но останах разочарована. И малкото неща, които трябваха да свършат и бяха в пакета от 370 лв, не бяха като хората. Панделките на столовете не бяха бели, както се бяхме уговорили, а бежави. По масите нямаше хубавите светло сини салфетки, за които се бяхме разбрали, а най-обикновените от ресторанта. Обяснението - не изглеждали добре - не ми върнаха цената им. Дадох им балони, които да сложат навсякъде - нямаше нито един балон и не ми ги върнаха. Помолих ги да сложат свещи, които сама им бях донесла от вън, нямаше ги. Помолих ги да сложат табелки за всеки от гостите, за да знае всеки от тях мястото си - казаха че няма проблем, но не споменаха че струва допълнително. На всичко от горе бяха сложени на грешните места, най-добрите ми приятели седяха заради тази грешка с гръб. В деня на сватбата, секунди преди да влезем в ресторанта, когато ритнах менчето, един мъж от Темира ме преследваше с една касова бележка и телефонно обаждане от шефката Искра, за да ме накарат да си платя веднага. Честно казано ми се стори повече от нагло. Искаха ми на моя празник, в част от програмата пари, без да са си свършили работата като хората и професионално... Много се разочаровах и от тях... нямам думи, но това е действителността. Съветът ми е: ОБСЪЖДАЙТЕ ВНИМАТЕЛНо ВСИЧКИ ДЕТАЙЛИ ОКОЛО ТЪРЖЕСТВОТО И УКРАСАТА и НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ на който и да е да ви преследва по време на най-хубавия ден в живота ви по този нагъл и безочлив начин!

Не искам да обиждам никого.. не искам и да нагрубявам никого... но честно казано имах нужда да споделя, надявам се с тези думи, да ви помогна, на вас, търсещи начин и варианти... Исками се нещата да вървяха понякога по-добре, иска ми се хората да бяха по-човечни и сърдечни...

Пожелавам на всички ви едни прекрасни сватбени дни. Каквото и да се случи, колкото и трудно да е - убедих се в едно - сватбеният ви ден ще е чудесен. Всички останали тревоги остват преди и след него, извън него, но този ден ще е приказка за всяка една от вас! Успех и много слънце!!!

Активен
Temira-Wedding
Сватбар
Публикации: 239

Очакваме Ви !!!

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: юли 06, 2011, 14:22:09 »

miaa, мисля че всичко си го коментирахме лично............обясних ти обстоятелствата.....и много е кофти когато някой се подиграва с труда на останалите.............тоест имам в предвид да ми го направите така, но аз това няма да си го заплатя...........Мисля че ти направих доста компромиси в цената,  ок ваши цветя, няма пробелми, нито стотинка за аранжирането на цветята, липсата на свещничетата не ги коментирате нали............... ти реши че ще злоупотребиш с доверието ни и че може да си донесеш цялата украса и ние да ти я поставим, но ако може без пари................Мила, това не е така ......... а относно  балони и свещи всичко ви  беше оствено в ресторанта....... Ти няма нещо от което да си доволна,...............изслушвах те най-търпеливо за отношението ти с г-жа Батева...........тя е страхотна, незная защо не успя да намериш общ език с никой от нас............
И въпреки всичко винаги има доволни и недоволни клиенти!
Успешен ден!
« Последна редакция: юли 06, 2011, 14:27:03 от Temira-Wedding » Активен
LoLit
Ентусиаст
**
Публикации: 63

« Отговор #62 -: юли 06, 2011, 18:52:46 »

SaMoDeLiA какви снимки, няма как да ги сваля от фотоапарта shok купила съм си нова карта и не ми я разчита компютъра, голям кеф. А и след като осигурих бонбонките ми е малко по-спокойно и ще ги правя на по-късен етап. И няма да се плашиш - треска ще има... ама си помисли колко весело ще бъде, та ти всичко вече си подготвила  Bravo
sisoko29 аз съм на 11.09 - точно седмица преди теб  danceg

Момичета, като гледам какви са настроенията ви пожелавам никоя от вас да не остане с такова чувство както miaa. Винаги историята има 2 страни и дано на всяка от вас се паднат коректни хора!
« Последна редакция: юли 06, 2011, 18:59:28 от LoLi » Активен
LoLit
Ентусиаст
**
Публикации: 63

« Отговор #63 -: юли 06, 2011, 18:56:23 »

dany_87 халките ви от Сара Трейд ли бяха? Ние още не сме си избрали моделче  pardon
Активен
dany_87
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: юли 06, 2011, 23:09:50 »

Да от сара трейд,
и ние не бяхме набелязали нищо,но като отидохме мерихме,мерихме-най накрая отделихме 3те които най-много ни харесаха,и избрахме единия модел smile
Активен
tinkarbell
Ентусиаст
**
Публикации: 74

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: юли 07, 2011, 14:16:09 »

Тъй като miaa е споделила какво се е случило с нея нека и аз да споделя smile. Сватбената украса, водещата и DJ бяха от Летен сняг. Искам да кажа на всички ви, че рядко може да попаднете на такова отношение. Всичко от тяхна страна беше изпипано и направено не защото това им е работата, а явно защото им доставя удоволствие, за което сърдечно им благодаря. Направихме хиляди срещи с тях преди сватбата обсъждахме всичко в детайли, чувахме се по телефона, дори по няколко пъти на ден и нищо не предприеха на своя глава за всичко ме питаха /това така ли да е....или така.../.Украсата в ресторанта беше разкошна, украсата на колата беше разкошна, самото тържество беше невероятно. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТ ЛЕТЕН СНЯГ ЗА МОЯ ПРИКАЗЕН ДЕН! От ресторанта се опитаха да им създадат пречки относно украсата, но те въпреки всичко се справиха. Сватбата беше в ресторант Кипарис от тях също останахме много доволни.
Активен
sisoko29
Любопитен
*
Публикации: 36

« Отговор #66 -: юли 08, 2011, 05:55:20 »

Вече не се притеснявам за ресторанта  danceg,говорих с управителката.Ще ползваме лятната тераса,а с нея капацитета на ресторанта е 180 човека Wink,така че колкото щат да канят моите и родителите на милото.... yahoo
А за друг ресторамт не става,ние още февруари го капарирахме..... 
« Последна редакция: юли 08, 2011, 06:04:52 от sisoko29 » Активен
dany_87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: юли 08, 2011, 08:27:44 »

sisoko29
Радвам се че ще успеете да съберете гостите,но ме притеснява факта че тези гости които ще са на терасата няма да могат да виждат нищо,и ще са някак отделени-не мислиш ли
Активен
SaM4u
Ентусиаст
**
Публикации: 98

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: юли 08, 2011, 12:48:28 »

sisoko29 а дали няма да им е топличко... biggrin както го дават септември и август да е доста големи жеги...
Май и аз трябва да говоря с ресторанта,че и нашия ден наближава...остават има няма точно 3 седмици...Дойде май бързичко... smile
За сега по списък нашите гости са около 115 +-... Дано не се налага да ползваме терасата... smile
Активен
miaa
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #69 -: юли 08, 2011, 17:12:50 »

Мили момичета и Темира,

както вече казах не искам да нагрубявам никого! И никога не съм го имала за цел.. Исках да споделя опит - може би полезен за някои. Никога не съм искала да ми се правят услуги без пари - зная, че човек заплаща за добрите услуги, отношение и професионализъм и съм винаги готова да заплатя и повече от нужното за добра и сърдечна работа, защото ценя човешкия труд.

На Темира им дадох табелки за всеки гост - оригами лична изработка - задачата им беше да ги сложат на правилното място по масите по даден им нагледен план на масите с местата на табелките, които не бяха спазени. За другите неща - свещи, салфетки, балони също попитах предварително, за да обсъдим - не ми беше казана цена или нещо друго освен няма проблем. Беше ми казано, че и аранжировката на цветята, ако са наши, влиза в цената на пакета, салфетките също, но те липсваха, както и украсената маса за тортата. Не ми беше обяснено нищо конкретно относно "допълнителните" ми желания, цени или "отстъпки" на двете единствени срещи преди сватбата, информацията беше оскъдна. Държа на коректност и справедливост. Справедливо е клиентът да знае предварително, а не да бъде преследван по средата на сватбата си с касова бележка с по-висока сума от непознат човек и с телефонни обаждания, преди да е видял резултата. Аз заплатих въпреки това сумата за целия уговорен предварително пакет, без поисканото ми доплащане, за да ме оставят на мира. За изчезналите неща не мога да гадая, защото украсата беше прибрана много по-късно от края на тържеството и нашето напускане на залата... А за грешките или не добрата организация е нормално човек да се извини... За съжаление мога да кажа, че не видях работа изпълнена с ентусиазъм, удоволствие и коректност, а обратното... Не искам и да коментирам лицемерни и неверни изказвания, нямам намерение да ви занимавам повече от това. Моят случай е такъв и го споделих без да изкривявам изживяното, с ръка на сърцето. Да, историите имат винаги две лица, това е коeто аз преживях. Искрено се надявам при вас да е по-положително и ви го пожелавам от сърце!

За Сребърното езеро - отношението не беше мило и беше почти невъзможно за нас да обсъждаме със собственичката нещата около сватбата. Това е моят опит. Но както споделих - обслужването и храната определено са на перфекто ниво, което е облекчение в деня на сватбата. Цената си заслужаваше, въпреки че беше много висока. Споделих на ресторанта, че сме доволни от персонала и вечерята и въпреки че цената е висока я заплащаме без проблем, защото всички гости останаха много доволни, беше много вкусно и нямаше никакви лоши номера - останалите напитки ни бяха върнати. Само ние знаем през какво сме минали в уговорките преди сватбата и колко сълзи пролях покрай тях. Но в деня на сватбата нямаше изненади за разлика от случая с Темира, за което съм благодарна.

Тортата ни беше от Ден Рожден - Мария Куманова определено е най-добрата, а тортите освен, че са най-вкусните в града, са и произведение на изкуството. Като човек на изкуството ценя и качеството, и цената и невероятния им дизайн и перфектната изработка!

Пилето и питите доверих на баба ми, която се справи перфектно! smile

Фотографът Николай Попов от Пловдив даде най-доброто от себе си и също беше невероятно сърдечен и мил човек и запамети най-милите моменти!
http://www.nikifoto.com/wedding/

Божана - цветарката на пазара, доставчика на моите цветя е толкова точен, земен и сърдечен човек и ме направи изключително щастлива с нейните невероятни цветя и човечност и така ме озари и ми помогна, че й заплатих по мое желание повече. Не е важно кой каква длъжност заема, не са важни парите, а сърдечието и човещината! На всички хора, които се отнесоха към мен с такова съм приготвила малки подаръчета на благодарност. Защото са хора и правят света по-добър, без значение дали услугата им е по-скъпа от останалите. А в България коректно и сърдечно отношение на едно все по рядко се среща...

Нямам намерение да пиша повече, защото се уморих... исках да споделя и да ви предупредя да внимавате и да се пазите от несърдечно, алчно и лицемерно отношение в областта услугите, защото то струва толкова много енергия и нерви, които могат да бъдат използвани за нещо хубаво. Бъдете силни, мили булки, и не правете компромиси със себе си, не мълчете, не оставяйте да ви забиват нож в гърба. Аз имам своя горчив опит, но и моя приказен ден въпреки препятствията и страховете и съм благодарна, че той беше осъществен благодарение на всички мили хора около мен, за което им благодаря.

Пожелавам ви успех и много късмет мили бъдещи булки и надявам се и подготовката при вас да е по-лека и приятна, защото става дума в крайна сметка за нещо толкова хубаво - вашата сватба!

« Последна редакция: юли 08, 2011, 22:36:49 от miaa » Активен
sisoko29
Любопитен
*
Публикации: 36

« Отговор #70 -: юли 10, 2011, 18:13:26 »

dany_87,и мен това ме обезпокои,но в крайна сметка не всичко зависи от мен,за съжаление.
Колкото до гостите ще настаним най-близките приятели и братовчеди(по младите),които не биха се разсардили,а и ще им се извиним предварително.
 А на всичко отгоре сега и поканите не ми стигат,както исках всичко навреме и организирано,взема да ми се изплъзва....  crazy smile
SaMoDeLiA е нашата сватба все пак е вечерна и надявам се да не е твърде топло.
А вашият ритуал къде ще се проведе?
« Последна редакция: юли 10, 2011, 18:15:50 от sisoko29 » Активен
SaM4u
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: юли 10, 2011, 21:53:16 »

sisoko29 ами в ритуалната зала ще бъдем в 11 сме запазили час и после към ресторанта smile
и този уикенд не успях да отида до ресторанта...Май всичко ще бъде в последния момент biggrin
Активен
dany_87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: юли 11, 2011, 06:12:40 »

Аз пак имам проблем с фризьорите,направо незнам къде да ходя-а вече трябва поне една пробна прическа да направя,моля Ви за съвет!
Активен
SaM4u
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: юли 11, 2011, 07:34:07 »

dany_87  За коя дата ви е насрочена сватбата ? ...То и аз не съм си намерила а съм след 3 седмици и по-малко дори sad... biggrin Ще видимммммммммммммммммм
Активен
vicky_7
Любопитен
*
Публикации: 34

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: юли 11, 2011, 16:31:34 »

Да я, който е ходил да сподели мнение за фризъор и гримъор, и аз нямам идея къде а за прическата определено е хубаво една пробна за грим може и да не ходя на пробен но прическа.. прпоръчайте някои
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: