Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 10:26:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба на открито през Октомври  (Прочетена 11113 пъти)

shoko
Новак
*
Публикации: 7

« -: юни 07, 2011, 19:33:50 »

Здравейте нова съм тук и планираме сватба началото на октомври искаме да е на открито но не сме сигурни дали времето ще е хубаво да не стане гаф споделете ако сте имали подобни терзания как ги решихте
благодаря предварително
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: юни 07, 2011, 20:57:37 »

Здравей shoko,
Не искам да ти попарвам ентусиазма, но през октомври да правиш сватба на открито в бг, дори и дневна си е не малко, ами много рисковано. Дори и в началото на месеца. Аз съм родена на 3 октомври и имам много ясна представа за времето през този месец. На първо място шансът да вали и то сериозно да вали е много голям. На второ място дори и през деня на гостите почти сигурно ще им е студено като седнат на масите. През октомври може да има и дни, които да са достатъчно топли, но те като цяло са изключение.За вечерна сватба да не говорим. Ние правихме сватба на открито в средата на август и тъй като предишната вечер и почти до обяд валя дъжд вечерта беше леко хладно. Приятно хладно, но все пак се усети разликата. При това през август. И пак доста страх брах, особено като видях сутринта небето с облаците. Няма как да предвидиш достатъчно рано какво ще е времето- или рискуваш или не. Но през октомври рискът е доста голям. Така че аз лично не бих рискувала.
А не е ли по-добре да направите сватбата в ресторант тип - зимна градина. Няма да е лесно, но не е невъзможно да се намери?
« Последна редакция: юни 07, 2011, 21:01:41 от Мърче » Активен
pink_panther
Професор
Публикации: 350

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: юни 07, 2011, 21:01:14 »

И аз съм на същото мнение. За съжаление ние няма да можем да ти кажем какво ще е времето тогава, но октомври месец си е почти зимен месец. Нашата сватба е края на септември, миналата година на същата дата беше невероятна жега, но за тази година няма как да знам  pardon, така че не рискувах и избрах вътре.
Активен
tinakostova
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #3 -: юни 07, 2011, 21:18:32 »

Нашата сватба беше в средата на октомври миналата година, и въпреки, че през деня беше доста топло, в колата пускахме климатика, вечерта като излизахме навън да си изпращаме гостите си беше хладно.  Рисковано е, сватбата да бъде на открито, а повторение няма, по-добре си спести главоболията и я направете вътре.
Активен
cocorbita
Новак
*
Публикации: 14

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: юни 08, 2011, 01:30:45 »

Аз също ще се женя през Октомври.На 2 по-точно.Избрах си ресторант,където има малка градина и басейн.Идеята ми е да направим подписването там под една шатра,но си оставих вратичка ако вали да се преместим вътре.И аз исках открита сватба,но после размислих.Има много красиви сватби на открито,но мисля че през Октомври си е сериозен риск.Ако си намерила заведение с кефеща градина,може да направиш и уелкъм дринк там(да се подкрепят гостите),докато ви чакат от снимките,ама не отпускай за цялата сватба.Освен това са малко местата(поне в Пловдив),където има и обособен дансинг навън.А трудно се танцува по тревата с токчета.Ако сте в някоя голяма шатра е друг въпрос,но сервирането на яденето и пиенето трябва да ти е много организирано.В един ресторант около Пловдив отказват(въпреки голямата и красива градина)да правят цялата сватба навън,заради голямото разстояние което трябва да преодоляват сервитьорите от сградата до гостите.Надявам се да бях полезна.Успех!
Активен
shoko
Новак
*

« Отговор #5 -: юли 03, 2011, 13:11:38 »

Здравейте, благодаря за съветите много мислихме и накрая решихме да рискуваме сватбата ще е на 2ри октомври на открито но ще намерим стабилна шатра за всеки случай а времето е въпрос на късмет вижте каквостана през юни нищо чудно да е 30 градуса през октомври.
Активен
kotence777
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #6 -: август 05, 2011, 17:28:50 »

Аз също ще се женя през Октомври.На 2 по-точно.Избрах си ресторант,където има малка градина и басейн.Идеята ми е да направим подписването там под една шатра,но си оставих вратичка ако вали да се преместим вътре.И аз исках открита сватба,но после размислих.Има много красиви сватби на открито,но мисля че през Октомври си е сериозен риск.Ако си намерила заведение с кефеща градина,може да направиш и уелкъм дринк там(да се подкрепят гостите),докато ви чакат от снимките,ама не отпускай за цялата сватба.Освен това са малко местата(поне в Пловдив),където има и обособен дансинг навън.А трудно се танцува по тревата с токчета.Ако сте в някоя голяма шатра е друг въпрос,но сервирането на яденето и пиенето трябва да ти е много организирано.В един ресторант около Пловдив отказват(въпреки голямата и красива градина)да правят цялата сватба навън,заради голямото разстояние което трябва да преодоляват сервитьорите от сградата до гостите.Надявам се да бях полезна.Успех!
Здрасти.И нашата сватба ще е на 2ри октомври, само че във Варна  smile Дано да е хубаво времето, но и да не е, по-важно е сватбата да е весела  smile
Активен
Pure
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #7 -: август 06, 2011, 14:03:08 »

И нашата сватба е на 1 октомври danceg
Много ми се иска да уцелим време, та поне да подпишем навън в градината:-)
Дано да ичаме късмет, дами!!! give_rose
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #8 -: август 10, 2011, 19:30:20 »

Здравейте, благодаря за съветите много мислихме и накрая решихме да рискуваме сватбата ще е на 2ри октомври на открито но ще намерим стабилна шатра за всеки случай а времето е въпрос на късмет вижте каквостана през юни нищо чудно да е 30 градуса през октомври.
шатрата пази от дъжд..и то ако не е проливен. а от студа? достатъчно рисково е, трябва да помислите за вариант да преместите всичко вътре - ако ресторанта позволява. сутринта или няколко часа преди това ще ви е ясно дали времето ще позволява. ако е топло супер. ако е студ и дъжд-просто декорираш и подреждаш вътре. като цяло сватбата е ваш празник и трябва да е как си представяте, но това е нещо, което определено ще повлияе на всички гости. и ако те не се чувстват комфортно (подсмърчат или гледат на криво защото им е студено) няма да стане весело и всички ще си тръгнат рано..
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #9 -: август 10, 2011, 20:59:54 »

Може да си наемете от лампите, които се използват за затопляне пред заведения.
Активен
shoko
Новак
*

« Отговор #10 -: август 18, 2011, 20:05:28 »

и нашата сватба ще е във варна но ще рискуваме със сватба на открито винаги съм си я представяла така ще бъде дневна сватба така че да нее е много студено а вариант за вътре няма защото ще е в парк с изнесен ритуал дано има хубаво и топло циганско лято
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: юли 17, 2012, 18:38:12 »

Била съм гост на октомврийска сватба на открито. Не го препоръчвам на никой. През деня беше топло и буквално бяхме по ризи и рокли с къс ръкав. Съответно ритуалите минаха добре. Но ранния следобяд така паднаха температурите, че треперих като лист преоблечена с вълнен чорапогащник, вълнен костюм сако+пола, с дебел пуловер отдолу и сложила зимното яке...... cold И не си въобрязвайте, че алкохола и танците ще могат да ви сгреят. Съответно половината гости се тръгнаха рано рано и това повлия на цялостното настроение и обстановка на сватбата.  NO
Активен
slavi_vt
Любопитен
*
Публикации: 24

« Отговор #12 -: август 30, 2012, 13:22:13 »

Идеята за сватба на открито е прекрасна, обаче през октомври времето е доста променливо. Моят съвет е да направите сватбата на закрито. Може единствено ритуала да е някъде на открито и то при условие за хубаво време.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #13 -: август 30, 2012, 15:53:37 »

Нашата сватба ще е на 6 октомври и да ти кажа не е изобщо препоръчително за навън. При нас подписването и в последствие рязането на тортата ще са в градината, а ако вали - вътре има също подходящо място. Била съм на подобна сватба, каквато искаш, на която булката беше с мъжко сако - не валеше, но брулеше страхотен вятър  crazy Слънчевото време го оползотворете в хубави снимки  good
Активен
slavi_vt
Любопитен
*
Публикации: 24

« Отговор #14 -: август 30, 2012, 15:57:23 »

Да, наиистина, ако е хубаво времето може да се отдели повече време за снимане, на повече локации.
Активен
Страници: [1] 2  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: