Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

септември 23, 2024, 06:24:59

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 187630 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: ноември 23, 2011, 08:32:30 »

В неделя спретнах едни портокалови мъфини.Много добре се получиха.Тази седмица ще направя лимонови.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: ноември 23, 2011, 09:22:36 »

Гучи ще споделиш ли рецептата, а и винаги много се радвам на твоите снимки.
 Междудругото не виждам нови неща в твоя блог  blum аз си влизам от време на време там, но не виждам нови неща
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: ноември 23, 2011, 13:16:46 »

Рецептата е от Вяра и е за портокалов кекс.Аз я направих на кексчета и съвсем малко промених рецептата.
1 и 1/2 ч.ч захар
6 яйца
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч. портокалов сок
кората на един портокал
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
стафиди
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем до стопяване на захарта.Добявам олиото.После добавям сока.После добавям брашното смесено с бакпулвера.Наливам във формичките 3/4 от кошничките и добавям няколко стафидки.Пека до готовност-да покафенеят леко отгоре.Ами това е рецептата Руми.Лесна и много вкусна.Блога иначе отдавна го зарязах.Довечера ако искаш ще ти снимам кексчетата-все още има от тях вкъщи.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: ноември 23, 2011, 16:13:20 »

Гучи, много ти благодаря, звучи много добре, лесно и съм сигурна, че ще е вкусно с тези продукти. За снимките, не искам да те затруднявам, но просто като видя снимчица на някое апетитно сладкишче и много ми се прияжда и се мотивирам да го направя.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: ноември 23, 2011, 19:43:39 »

Руми специално за теб снимка
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: ноември 24, 2011, 07:45:43 »

Гучи, какво да ти кажа, ти наистина ме вдъхновяваш, просто винаги знаеш не само как да приготвиш ястията, но и да ни ги покажеш по най-добрия начин. Благодаря за вкусното коледно настроение
Активен
*mila*
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 81



Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: ноември 24, 2011, 12:50:54 »

Здравейте исках да помоля ако знаете,рецепти за коледни сладки да ги споделите,че нещао май не се спрявам с ровенето по форума,а ми се искаше да направя за тази Коледа smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: ноември 26, 2011, 16:53:04 »

Ето още едни мъфини от мен-с ябълка и тиква
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #308 -: ноември 26, 2011, 19:13:22 »

Днес се отчитам с тиквен пай, тиквен чийзкейк и зелен фасул с яйчен сос. Снимки не знам как се вмъкват  blush

Ето рецепта за коледни сладки:
Коледни джинджифилови сладки
Продукти:
1 ч. = 200мл.
3 / 4 чаша меко масло/маргарин/,
3 / 4 чаша  захар /кафява по желание/,
2 с.л. пудинг на прах с вкус на карамел,
1 яйце,
2 чаши брашно,
1 с.л. бакпулвер,
1 с.л. джинджифил на прах,
1-1/2 с.л.. канела на прах.

Приготвяне:
Загряваме фурната на 180 *С.
В купа смесваме маслото, захарта, пудинга и яйцето и бъркаме с миксер до хомогенна пухкава смес.
Добавяме брашното пресято с бакпулверът, джинджифилът, канелата и бъркаме, докато се поеме изцяло от маслената смес.
Завиваме с холио и слагаме в хладилник за около 1 ч. да стегне.
Изваждаме и разточваме върху набрашнен плот на тънък лист.
Изрязваме с формички по желание.
Слагаме върху лист пекарска хартия и печем 10-12 мин., докато по ръбовете порозовеят.
Изваждаме и охлаждаме върху метална решетка.
По желание украсяваме.
« Последна редакция: ноември 26, 2011, 19:22:57 от once_upon_a_time » Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: ноември 26, 2011, 21:36:40 »

а рецепта за тиквения пай  give_rose

gucci може ли рецептата за мъфините с тиква и ябълка, моля!
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: ноември 27, 2011, 17:23:09 »

gucci ,
много сладки мъфини smile
Ето и моите такива, правих ги за празник на един приятел, но си забравих поша при свекърите и трябваше да импровизирам с плик smile

Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #311 -: ноември 27, 2011, 21:56:12 »

Тиквен пай

4 яйца
1 ч.ч. (240 мл) олио
1 ванилия
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. сварена тиква пюре
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. пшенични трици
1 пакетче (10 гр) бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
щипка сол
1 ч.л. канела
щипка джинджифил
щипка карамфил смлян
1 чаша нарязани орехи
шоколадова глазура
3 с.л. какао
3 с.л. прясно мляко
3 с.л. захар

* В купа се разбиват яйцата, захарта и ванилията до побеляване. След това се добавя пюрето от тиква и олиото и се разбива около 2-3 мин;
* В купа се смесва пресятото брашно с бакпулвера, пщеничните трици, содата за хляб и щипка сол. Добавя се канелата, джинджифила и карамфила;
* Сухата смес се прибавя към разбитите яйца с тиквата и се рабърква. Добавят се и нарязаните орехови ядки;
* В тавичка за печене на кейк (25 см) се намазва с олио и се поръсва с брашно или се покрива с хартия за печене;
* Сместа се изсипва сместа и се пече на средна скара на 190 градуса около 50-60 мин. Готовността се проверява по метода на сухата клечка, клечка за зъби бодната в средата на кейка да излиза суха;
* Тиквеният пай се оставя на решетката на фурната за около 10 мин докато изстине;
* Шоколадовата глазура се приготвя като какаото, маслото и млякото се смесват и се слагат на водна баня докато се смесят хомогенно;
* Когато глазурата се охлади до стайна температура се залива тиквения пай, като глазурата се полива отгоре и се стича по кейка.

Аз нямах прясно мляко и сложих вода за глазурата - пак стана чудесно.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: ноември 28, 2011, 08:42:14 »

а рецепта за тиквения пай  give_rose

gucci може ли рецептата за мъфините с тиква и ябълка, моля!

Може разбира се
6 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч. олио
1 настъргана голяма ябълка
1 ч.ч тиква настъргана
За глазурата
1 белтък
щипка сол
1 кафена чаша пудра захар
За шоколадовата заливка
1 лъжица масло
3 лъжици течен шоколад,може и обикновен
Разбиваш яйцата със захарта на пухкав крем.Добавяш олито и разбиваш.Добяваш настърганата на едро ябълка и тиква и объркваш.Смесваш бакпулвера с брашното и постепенно го прибавяш към сместа.Разпределям в кошнички около 3/4 от кошничката и пека на около 200 градуса.Излизат доста бройки.
Разбивам белтъка с щипката сол и захар на лъскава глазура.
Разтапям маслото в микровълновата и добавям при непрекъснато бъркане шоколада до разтапяне.
Украсявам кексчетата.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: ноември 28, 2011, 15:17:59 »

Благодаря за рецептите. Мятам тиквата от утре и ще ги пробвам.
Днес мъжо иска десерт с ананас


За желаещите да опитат ето и рецептата - десерт с бутер тесто и ананас - на дъното на продълговата тавичка с размера на листа бутер тесто се сипва 60г разтопено масло, поръсва се равномерно върху него 150гр захар; ананас на шайби от една консерва се подрежда върху маслото и захарта, а върху него се слага листа бутер тесто като краищата се вкарват навътре, да застъпят част от плода. Пече се на 220градуса докато тестото се зачерви. Оставя се да почине около 10 минути и се обръща. Може да се гарнира с бита сметана smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: ноември 28, 2011, 15:37:45 »

svetli изглежда невероятно вкусно и лесно.Тея дни ще го пробвам.
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines