Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 02:01:02

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 190182 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: септември 06, 2011, 14:32:09 »

Дени аз не ги беля.Слагам така в пакетчета.После като размразиш и обелиш все едно е сега печена.Аз по ги харесвам небелени.Слагам и сурови-за пълнени чушки.Както и нарязани на парчета за манджа.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: септември 06, 2011, 18:01:37 »

И аз тези дни ще спретна лютеницата на Дени smile

Правих и сладко,мармалад ли от сини сливи ,но яко го желирах....абе стана супер иначе де smile
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1505



Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: септември 06, 2011, 21:54:02 »

Аз питах за лютеницата - слагало се кимион.  good Ще я правим така.
Манджичката на Госпожица ми прозвуча супер вкусно и мисля утре да направя!  danceg
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: септември 07, 2011, 13:06:55 »

А някои знае ли как се правят малките еклерчета с които се правят екеровите торти?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: септември 07, 2011, 13:09:21 »

Аз ги правя по следната рецепта
1 чаена чаша вода
1/2 ч.ч олио
1 чаена чаша брашно
3-4 яйца зависи от големината
Водата и олиото се слагат да заврат на котлона.Като заврят добававяш брашното да стане като каша/около 5 минути/ при постоянно бъркане.Като сместа по изстине почваш да прибавяш яйцата едно по едно като преди да сложиш следващото първото трябва да се е усвоило много добре.След като тестото е готово намасляваш тавичка и в нея на разстояние тъй като се надуват слагаш от тестото с чаена лъжичка /аз използвам две лъжички щото тестото малко лепне/ като големината е като на орех някъде.Ако ги направиш по големи има вероятност вътре да останат сурови.Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна докато се надуят и докато се зачервят.За да не спаднат е хубаво да изстинат в фурната.От една доза стават към 30-40 еклера.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: септември 07, 2011, 13:25:28 »

Мерси много gucci good
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: септември 07, 2011, 14:11:29 »

A нормално ли е да е на бучки Oh my ...
Активен
pinkbird
Професор
****
Публикации: 415



« Отговор #202 -: септември 07, 2011, 14:26:26 »

Аз правих преди известно време еклерчета и не помня да са ми се получили бучки в сместа. Или ти е била малко течността или не си бъркала достатъчно интензивно. Само искам да уточня, че не съм ги правила по рецептата на Гучи.
Правих ги по тази рецепта - цък и станаха  перфектни. Това ми беше първия опит (може да е било и късмета на начинаещия, знам ли pardon). Дори все още имам малко замразени във фризера lol)
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: септември 07, 2011, 14:29:23 »

Оправих се аз, явно яйцата са ми много малко, защото направих половин доза и пак отидоха 3 яйца, за да станат гладки, вече са във фурната де, да се надяваме до довечера да мога да се похваля с хубава торта  blum
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: септември 08, 2011, 08:54:04 »

Бучки не трябва да има , независимо коя рецепта се ползва, но пък това се оправя лесно като се разбърка хубаво за да поеме хубаво яйцата и да стане гладко , също така може да се получат ако когато се пари тестото не е хубаво разбъркано брашното.
Радвам се че се е оправило госпожица,ще чакаме да ни покажеш какво се е получило.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 842


Невероятно е да си родител....


Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: септември 09, 2011, 20:57:46 »

Аз бих искала да попитам дали някоя от вас е използвала силиконова форма за мъфини? Как се използва - понеже е за мъфини във форми на цветя, няма как да използвам хартиени кошнички вътре, но да намазнявам ли формичката преди да изсипя от сместта? И, понеже са меки и гъвкави, мога ли да сложа "тавичката" от силикон в обикновена тавичка, преди да влязат във фурната? Благодаря предварително!
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: септември 09, 2011, 21:04:50 »

Аз бих искала да попитам дали някоя от вас е използвала силиконова форма за мъфини? Как се използва - понеже е за мъфини във форми на цветя, няма как да използвам хартиени кошнички вътре, но да намазнявам ли формичката преди да изсипя от сместта? И, понеже са меки и гъвкави, мога ли да сложа "тавичката" от силикон в обикновена тавичка, преди да влязат във фурната? Благодаря предварително!
Аз като използвам не намазнявам и ги слагам в тавичка, но са с правилна форма, може би за всеки случай, за да излязат по-прецизни розичките намазни pardon
А еклерите станаха на вкусна тора(макар и с много импровизации), но вече я няма blush
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 842


Невероятно е да си родител....


Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: септември 09, 2011, 22:09:14 »

Аз като използвам не намазнявам и ги слагам в тавичка, но са с правилна форма, може би за всеки случай, за да излязат по-прецизни розичките намазни pardon
А еклерите станаха на вкусна тора(макар и с много импровизации), но вече я няма blush
Много благодаря! Утре ще ги пробвам!
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #208 -: септември 10, 2011, 13:27:58 »

Хей привет и от мен smile Като стана дума за мъфини туко що бутнах 6 броя във фурната smile С много кафе,шоколад и банан smile да видим какво са станали smile Готови са ,със снимката леко се позабавих но .... smile

Моя мъж е влюбен в боба,та днес ще сме на бобец в гювеч...къкри  около 4 часа та да видим мъжо дали ще го одобри.А за мен зеленчукова супичка smile
Абе момичета снощи правих лазаня с кайма и доматен сос....ама нещо не си я харесах ...а когато аз не си харесам сготвеното  тръгвам да търся рецепти smile ако можете споделете ми някоя изпитана рецепта от вас smile

Оправих се аз, явно яйцата са ми много малко, защото направих половин доза и пак отидоха 3 яйца, за да станат гладки, вече са във фурната де, да се надяваме до довечера да мога да се похваля с хубава торта  blum

Яйцата по принцип влияят на големината на еклерите.Когато има повече яйца в пареното тесто толкова повече се надуват еклерите ,като много важно условие по време на печене да не отваряш фурната защото вътре ше останат първо сурови /тестяни/ и след като ги изкараш няма да останат надути ,а ще спихнат smile
Вярвам ,че си се справила блестящо smile Чакаме снимка на еклеровата торта smile следващият път smile поне снимай едното парче  pardon pleasantry good girl_wink


* 10092011562.jpg (44.72 KB, 359x269 - видяно 2100 пъти.)
« Последна редакция: септември 10, 2011, 17:49:40 от Bibsi8792 » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: септември 11, 2011, 07:45:22 »

Гери сигурно е късно ,но да кажа и аз за силиконовите форми.Не се намазняват с нищо преди печене.Аз я слагам в друга тава ,защото иначе са ми много меки и по трудно е да ги слагам и вадя от фурната.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines