Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

септември 24, 2024, 00:23:13

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 187937 пъти)
 
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: юни 09, 2011, 08:26:25 »

Момичета, как се прави тестото за тарталетите? И дали може във формичките за мъфини да ги направя, защото нямам формички за кошничките за съжаление sad И някакъв бял крем ми се иска към тях... Ако имате идеи моля споделете  give_rose
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: юни 09, 2011, 11:47:41 »

Капризче, за тарталети се използва ронливо маслено тесто.
Ще ти напиша оригиналната рецепта (от училище):

Необходими продукти:

1 кг. брашно
600 гр. масло
300 гр. пудра захар
5 бр. яйца
2 бр. ванилия

!!! За сладки се ползват САМО желтъците, за тарталетки - може и цели. Wink

Продуктите се смесват и се получава тестото.  good


Сега ще потърся в тетрадките едно много вкусно бяло кремче, което ще напиша (че не го помня добре).




... ето и обещаното кремче (то се използва за Шаумрони и за пълнение на еклери - любимо кремче ми е - превъзходно е! ):

Необходими продукти:


800 гр. прясно мляко
250 гр кристална захар
2 бр. ванилия
100 гр. (1 пак.) бяло нишесте
200-250 гр. сладкарска сметана


Технология:

Кипва се млякото, захарта и ванилията. Прибавя се, размитото със студена вода, нишесте и с тел се бърка до сгъстяване. Сваля се от огъня. Охлажда се (най-добре на водна баня) и се смесва с избита сметана.

smile Надявам се да се хареса! smile
« Последна редакция: юни 09, 2011, 11:59:49 от lunno momiche » Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: юни 09, 2011, 12:19:58 »

lunno momiche, много благодаря за рецептата. Само да питам дали може в тавата за мъфини да ги направя, нямам кошнички.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: юни 09, 2011, 12:41:23 »

Не съм пробвала по този начин, но защо не!  good
 Good luck


Аз сега съм на вална сироп от бъз.
Никога не съм правила, а го обожавам! Смятам да си направя в шишенца. Ако някой е правил, ще съм благодарна да сподели опита си!  give_rose
« Последна редакция: юни 09, 2011, 17:30:11 от lunno momiche » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: юни 10, 2011, 13:57:38 »

Аз тарталетите ги правя с маслено тесто или с бутер тесто.
Капризче аз смятам че няма проблем да ги направиш в ормини за мъфини стига да не са силиконови,а метални.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: юни 14, 2011, 21:06:57 »

Момичета, един изключително тъп въпрос: Има ли значение, за тиквичките на фурна, ако колелцата се застъпват в тавичката и колко трябва да се тънички? (Те въпросите станаха 2) blush
Активен
smiling
Новак
*
Публикации: 12


« Отговор #81 -: юни 14, 2011, 21:13:49 »

момичета, тези тарталети и аз много ги обичам, но ги правя с пълнеж от сирене с яйце и запичам. Иначе съм опитвала с чушка и сирене също и също бяха вкусни.А може ли рецепта за италианска паста, че аз хич не я ям, но мъж ми ме е заврънкал да му направя? Мерси
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: юни 15, 2011, 11:58:38 »

Момичета, един изключително тъп въпрос: Има ли значение, за тиквичките на фурна, ако колелцата се застъпват в тавичката и колко трябва да се тънички? (Те въпросите станаха 2) blush

Аз ги застъпвам, иначе ще има да пека с дни  tease А колелцата са толкова големи, колкото са големи тиквичките  blum

smiling по твоя въпрос за съжаление не съм наясно sad
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #83 -: юни 16, 2011, 08:40:47 »

lunno momiche това ми е любимия сок. Измиваш цветовете на бъза и слагаш в дълбок съд-тенджера ползвам. Сипваш пакетче лимонена киселина и оставяш една нощ да престои. На другия ден прецеждаш и добавяш захар на вкус.Ако е за моментна консумация добавям захар на вкус, слагам парченца лимон и в кана в хладилника. Ако ще съхранявам в бутилки,слагам доста захар,да стане гъст сироп вече-захарта го консервира,и после затварям в бутилки-преди консумация се разрежда сиропа.
По същия начин правя и сок от роза,от маслените ароматни рози, които ги има по градините на бабите:)
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: юни 16, 2011, 09:02:51 »

mwpo, благодаря ти!  give_rose
През уикенда направих 25 шишенца. Не съм ги стерилизирала, обаче (по съвет на бабчето). Дано не се развалят, но както е  тръгнало... цялото семейство обилно му се наслаждаваме. smile  Sunshine
Ще пробвам твоята рецепта за сокче от рози.  girl_wink
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: юни 16, 2011, 09:34:59 »

майка ми ми е казвала ,че сока от бъз не може да се зазимява.Тоест трябва да се пие когато е направен.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: юни 16, 2011, 09:49:21 »

Зазимява се Гери, зазимява се.Баба прави за зимата и аз много го обичам, даже тази година няма да е, но догодина мисля да си спретна сама smile
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: юни 16, 2011, 09:53:28 »

Мойта майка нещо се е заблудила, а уж прави всяка година сокове разни. Извинявам се,че ви подведох.
А нещо специално ли се добавя за зазимяването или просто в бутилки и тва е.
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #88 -: юни 16, 2011, 10:03:45 »

Само повече захар,тя ги държи.Не се варят.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: юни 19, 2011, 21:30:37 »

Една рецепта за бързо кексче с течно сърцице (рецептата е от опаковка на шоколад линдт)

150 гр шоколад
180 гр прясно масло
3 яйтса (пресни)
3 жълтъка (пресни)
75 гр брашно
65 гр захар
Шипка сол

Шоколадът се разтапя на водна баня или микровълнова печка. Към него с прибавя нарязаното на кубчета масло и се бърка до разтапяне. Прибавят се захарта и солта (може докато съдът е на водна баня), а след това и яйцата и брашното (извън водната баня).
Шест формички се намазват с масло и поръсват със захар. Пълнят се със сместа до ¾.
Поставят се във фризера за поне 3 часа.
Пекат се на 200 градуса (предварително загрята фурна),15 минути.
Кексчетата се сервират топли с топка сладолед.
Да ви е вкусно! Идеални са за посрещане на гости! girl_wink

Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines