Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 21:49:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Обувките - 6
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Обувките - 6 (Прочетена 162352 пъти)
mur_fee
Ентусиаст
Публикации: 89
Отг: Обувките - 6
«
Отговор #150 -:
юли 24, 2011, 14:48:12 »
Nikitka,аз също смятам че не е задължително да си със затворена обувка ааз също ще съм със сандал и боса обувките са мн красиви и стига да си свикнала на ток са чудесни
Активен
karamelche_
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #151 -:
юли 24, 2011, 19:16:27 »
и аз ще съм с отворени.. даже си ги купих, не мога да повярвам, че ги намерих..точно това, което съм искала и не бяха хич скъпи.
ето линка.. всички като ги видят и се хващат колко били високи, но са ми изключително удобни, не съм вярвала, че може да ходя толкова спокойно на такива обувки. взех си ги от Tendenz.
Активен
Garfield
Ентусиаст
Публикации: 128
«
Отговор #152 -:
юли 24, 2011, 23:16:13 »
karamelche_ , честито, страхотни са! А колко см е токът?
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #153 -:
юли 25, 2011, 08:07:50 »
karamelche_
, честито и от мен! Много са хубави и добре, че са ти удобни. Това е най-важното. Кажи имаше ли в Tendenz хубави бели сандалки? Как са цените? Аз другата седмица ще обикалям и да се ориентирам
Активен
karamelche_
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #154 -:
юли 25, 2011, 09:43:34 »
в момента има много намаления там, аз ще ходя да си търся и някакви ниски сега за лятото.. тока е 12см, но отпреде и подметката е висока
Активен
mur_fee
Ентусиаст
Публикации: 89
«
Отговор #155 -:
юли 25, 2011, 10:00:35 »
да тези със пладформата са удобни страхотни са честито
Активен
Nikitka
Любопитен
«
Отговор #156 -:
юли 25, 2011, 12:51:36 »
Благодаря ви момичета за отговорите
Май започвам и аз да клоня вече към варианта с отворените пръстчета (то аз и към него си клонях де, преди да ме обявят за тотално не спазваща и зачитаща сватбения етикет и норми за облекло). Пък и така ще си спестя момента със закупуването на втори чифт обувки за танците, защото смятам, че с тези първите и с тази платформа няма да имам никакъв проблем да издържа до сутринта
karamelche_
честито и от мен за обувките. Изглеждат изключително стилни и елегантни. Поздравления!
Активен
sillia
Любопитен
«
Отговор #157 -:
юли 26, 2011, 18:07:47 »
Моля те, избери си тези, които си си харесала. Мисля, че на всички нас роклите са много официални, но това не значи да се "увиеш" в чорапи и и затворени обувки посред лято. Това е абсурд. Ако искаш погледни моят избор в галерията. Сватбата мина, много съм доволна, в никакъв случай нямаше да взема затворени, особено тези острите, които вече изобщо не са на мода, а като помисля и за жегата, това е просто невъзможно. Един съвет от мен, покрай сватбата гледай да се обграждаш с хора, които да ти създават решения, а не проблем. Вече знам, че това събитие е свързано с месеци приготовления, безсъъни нощи и притеснения, така че имай около себе си позитивни и разбиращи хора. Колкото до избора ти на обувки, не съм сигурна дали няма да се изхлузва крака, аз лично точно за това държах да са с верижка, която да ги държи здраво. Разбира се през нощта по някое време смених обувките, защото имах подходящи бели, които вече бяха служили предано дълго време и на доста сватби и се чувствах сякаш с пантофки. Е надявам се да не съм досадила. Успех и следвай желанията си, за да не съжаляваш
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #158 -:
юли 26, 2011, 21:38:16 »
sillia
,
Nikitka
, такова правило в етикета, че при официални случаи се носят затворени обувки - няма! Твоята приятелка нещо се е объркала. Да не говорим пък за чорапа!
За какво са създадени красивите и елегантни обувки с отворени пръсти (като твоя избор) тогава?
Избрала си страхотни обувки! На мен лично страшно ми харесаха и мисля, че са много подходящи!
karamelche_
, много ми харесват обувките ти!
И те наистина са удобни щом са с такива платформи.
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #159 -:
юли 26, 2011, 22:16:43 »
Nikitka, споделям мнението на момичетата
Вземи това, което ти е удобно и ти харесва. Ако не си поръчала още обувките, виж за такива и в магазините Bridal fashion, защото те внасят модели на Belle и имат някои налични модели. Аз си бях харесала тези -
http://www.elegantsteps.co.uk/products/Belle-Bermuda-Dyeable-Wedding-Shoes.html,
виж тук цената каква e, а в магазина ги доставят за 160 лв.
Активен
pink_panther
Професор
«
Отговор #160 -:
юли 26, 2011, 22:24:03 »
В интерес на истината, прието e за строго официални случаи да се носи затворена обувка с чорап. Дори на много работни места, това е изискване като част от официалнотото облекло. Факт.
Нооооо, традициите отдавна не са това, което бяха! Все пак не говорим за кралската сватба на Кейт и Уилиям
, така че изобщо не трябва да ти пука за такива дреболии. Ако тръгнеш да се съобразяваш свсички норми, край няма да има и ще има една скучна и обикновена булка. Така че, смело напред с готините обувки!
Активен
Nikitka
Любопитен
«
Отговор #161 -:
юли 26, 2011, 23:41:45 »
Благодаря ви момичета за подкрепата в избора ми
. Истината е, че дори тук в Лондон се оказа изключително трудно да се намерят подходящи сватбени обувки по магазините. Затова аз категорично минах на варианта да поръчвам от интернет.
sillia
наистина ме накара да се замисля над евентуалният момент с изхлузването на обувката. Моят крак е доста малък и ми се е случвало обувките буквално да ми падат, дори и да са били напълно затворени. А относно жегите...напълно съм съгласна с това, че да сложиш затворена обувка и чорап в разгара на лятото е абсолютна лудост, предвид температурите последните години. Но пък нашата сватба е определена за 17 септември и все пак по това време на годината градусите едва ли ще са толкова високи. Честно изобщо не съм и очаквала, че откриването на подходящата обувка ще се окаже такава драма. Направо се чудя как вие момичета успявате да се справите с този казус. Аз вече съм на ръба на отчаянието и от постоянно разглеждане на всевъзможни сайтове буквално взех да давам на заето вече. и аз като
sillia
не си падам много по заострените пръстчета, но се оказва, че за повечето производители на сватбени обувки това е символа на булчинската обувка, "синоним на класика и стил", явно. Аз лично като стил определено съм привърженик на така наречените " peep toe" модели и постоянно се хващам, че залитам по такива обувки..какво да се прави. Но в крайна сметка, когато се търси обувка за сватба, трябва да се отчитат и много други фактори освен елегантната визия, като в случая смятам, че удобството би трябвало да е приоритет (ако булката има намерение да изкара значителен брой часове в тези обувки). Другият вариант е да се подсигури допълнителен по-нисък чифт за танците в ресторанта. Тогава обаче пък изниква друг един въпрос на дневен ред, а именно дължината на булчинската рокля. Ако роклята е правена така, че да отговаря по дължина на по-високи обувки, то евентуалната им смяна в ресторанта с по-ниски, би довела до влачене на роклята по земята и доста сериозният риск от страна на булката от настъпване на роклята и съответно спъване (което няма да е нито приятна, нито красива гледка). Та такива едни неща ми се въртят в главата като съображения и именно това прави избора ми толкова труден. Извинявайте, ако съм ви досадила с дългия пост. Просто се опивам да изкажа някои мои мисли и опасения при избора ми на обувки.
Активен
Nikitka
Любопитен
«
Отговор #162 -:
юли 26, 2011, 23:50:53 »
Общо взето исках да кажа, че не съм стигнала до категорично решение във връзка с обувките. Все още се опитвам да намеря "идеалният вариант", съчетаващ стил, визия, класа, удобство и не на последно място сигурност при походката. Започвам да се чудя обаче дали той наистина съществува или при всяко положение изборът трябва да свързан с някакъв вид компромис!?
Активен
bella_mi
Любопитен
Публикации: 40
«
Отговор #163 -:
юли 27, 2011, 09:37:09 »
E, ти пък, точно в Англия да не намериш сватбени обувки
Виж тук
http://www.rainbowclub.co.uk
Има доста симпатични модели. Адресите на магазините им в Лондон можеш да ги намериш с помощта на търсачката.
Да си кажа и аз мнението по темата за обувките. Не съм по етикетите и мотото "Еди кое си се прави еди как си, защото така казва еди кой си" е нещото, което ме кара да
Обаче дълга рокля с отоврени обувки не е ок, лично мнение, не ми харесва и то хич. Тук изключвам обувки от типа на тези, които Карамелчето е показала, такива по мога да си представя.
За сватбената обувка според мен е важно да е удобна преди всичко. Под дългата до земята рокля обувките няма как да са акцент, виж ако роклята е къса или отворена отпред, висока обувка тип сандал би стояла жестоко и все пак едва ли някой ще може да издържи цял ден особено пък лятото в жегите. И си права, че ако дължината на роклята е съобразена с 10 см ток, при обуване на балеринки тези 10 см, които хич не са малко, ще се влачат по пода, булката ще настъпва роклята, както и гостите. За това аз си взех обувки на 6 см ток, които са супер удобни, защото са подплътени отвътре. Затворени са отпред поради гореспоменатата причина, затворени са на петата, за да не ми се криви и изплъзва крака и са отворени от едната страна - изглежда много елегантно и стилно. Иначе са без нищо по тях, съвсем семпли и изчистени.
А, и още нещо: не бих поръчала точно обувките от интернет. Първо не се знае дали номерацията отговаря, после дали ще ти е удобна самата обувка и не на последно място идва цвета, който не рядко на снимки е един, а в действителност се оказва друг.
«
Последна редакция: юли 27, 2011, 09:44:12 от bella_mi
»
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #164 -:
юли 27, 2011, 11:58:55 »
Интересното е, че съм съгласна с всички ви
Аз досега се утрепах да търся булченски обувки в цвят екрю, естествена кожа, ток около 5 см и с каишка през глезена - е, такива просто няма! Т.е. на всички, които съм харесала, им липсва по някое от горните качества. Относно влаченето на роклята - напълно съм съгласна, че се получава така, виждала съм и не малко снимки на булки, на които откровено им личи това влачене и не изглежда добре. То, обаче, е фатално, когато роклята е без обръчи - когато е с, то платът не ти се замотава из краката, обръчът го държи далеч от тялото и не стои толкова зле. Вчера наложих едни бели обувки под роклята ми в цвят екрю и да ви кажа - не биеше на очи някаква фрапираща разлика в цвета, не дразнеше окото. Затова сега се преориентирам и ще обиколя отново целия град, като този път ще заглеждам и белите обувки
И аз не съм предполагала, че едни обувки ще са такъв препъни-камък.
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...