Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 09:41:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 5
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 5 (Прочетена 146021 пъти)
sea_flower
Ентусиаст
Публикации: 70
Отг: Всичко за кумовете - част 5
«
Отговор #405 -:
март 25, 2012, 21:33:19 »
_Ezra_, и нашите кумове, са моя колежка и нейният съпруг. Много ме беше страх, как може да се отрази на приятелството ни, а и на служебните взаимоотношения. А и като разберат колегите, кой как ще реагира и как ще изкоментира. (А съм чувствителна и взимам много присърце коментари и подхвърляния) Иначе ние сме си ходили на гости с тях, бяхме заедно на сватба на наша колежка.... И така веднъж ни бяха поканили на гости и ние ги попитахме.Решили бяхме да поканим тях месеци преди това. След като се съгласиха, следващата седмица организирахме още една вечеря, на която отидохме с пиле, ракия, вино и торта.
Моя съвет е да импровизирате нещо, може някоя вечер след работа да седнете някъде, и да си ги попитате. Вече времето е топло, приятно, нека се получи спонтанно.
Ще стане, ще видиш.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #406 -:
март 25, 2012, 21:35:34 »
Може пък вие да ги поканите у вас или пък някъде да излезете. Традициите не са това, което бяха...Важното е да са хора, на които може да се разчита!
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #407 -:
март 25, 2012, 22:43:58 »
и аз така си мисля, но мн. се притеснявам
тя предимно ми е приятелка-една от най-близките, вярно работата променя понякога отношенията, но се опитваме да не е така
техни кумуве са нейна братовчедка от чужбина, а пък аз съм й споменавала че още се колебаем за кумувете и че повечето варианти отпадат (защ. няма да са в бг тогава)
мислех, че като и двете ни чака сватба ще организираме с повече ентусиазъм заедно сватбите си, но не е точно така
Въпреки това аз го приех и не обръщам толкова внимание. Имаме тежка работа и сме доста заети, а пък аз сега и уча и малко ни се разминават ежедневията... Заедно 4мата не сме излизали, нейния бъдещ мъж е свестен, но малко по-студен го чувствам (т.е трудно допуска някого до себе си...така го чувствам аз). А пък годеникът ми не е бил по-дълго време с тях, само от думите ми (ние сме приятелки от около 5г.) и когато сме се засичали заедно.
За това мн. се притеснявам дали ще се разчупят нещата така че да се отпуснем и 4мата за да се получи хубава сватба и приятна организация. Но от хората, които са ни като гости те са най-подходящи.
уффф ще го мисля пак тия дни... че ако и те откажат...
(да не говорим, че вчера разбрах че една близка е бременна и сиг. по това време ще бъде в очакване на раждането или родила и това означава че още 2ма отпадат , иначе се радвам за нея ама...)
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #408 -:
март 26, 2012, 08:20:33 »
Ние нашите ги поканихме като излязохме навън, че с нас беше и още една двойка, но ние шестимата сме си много близки. Те не очакваха - то бяха сълзи, радост, много ни се зарадваха, а то даже тогава им казахме, че сме се сгодили - всичко в едно
Може би имаше малко разочарование в другия приятел на милото, защото те бяха по-близки, но пък с неговото момиче беше отскоро, а ние искахме стабилна двойка. Иначе приеха веднага, че и двамата се разплакаха и трогнаха. Към днешна дата са ни адски близки приятелки, а кумата мога да кажа, че ми е от най-най близките, страхотна е! Запалена е по сватбата ни, идва с мен за рокля, виждаме се в седмицата поне един път, много ги обичаме, а и те нас!
Та не е имало специална покана за тях, пилета, торти, пити и т.н. Просто импровизирахме и се получи много емоционално.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #409 -:
март 26, 2012, 08:43:26 »
Мила Езра, не се притеснявай, а действайте... Ние им бяхме на гости, заедно със сестра ми е нейният мъж.. Кумът излезе на терасата да пуши и милото отиде да говори с него, дали биха се съгласили..Кума много се зарадва, но каза че трябва да говори и с кумата, защото това все пак е голям ангажимент и разходи. Две седмици след това отидохме и си ги поканихме както му е реда. Милото понеже има една сватба зад гърба си и каза, че не е удачен вариант направо да отидем с всичките мурафети и да ги изненадаме, защото ако нямат възможност сигуацията става много конфузна. Затова послушай момичетата и в подходящ момент - на кафе или заведение им задайте направо въпроса и ако кажат ДА, тогава си идете и си ги поканете както е традицията, ако разбира се държите на нея
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #410 -:
март 26, 2012, 09:55:48 »
Мила Езра,ако имаш възможност покани ги във вас на гости.Ние кумовете ги поканихме в къщи,направихме заек(вместо пиле),алкохол всякакъв и торта (на която пишеше"за нашите кумове")...и пред всеки от тях бяхме сложили по една покана....добре се получи...
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #411 -:
март 26, 2012, 11:06:27 »
благодаря ви
сега се чудя дали да ги каним у нас, защ. сме в малко апартаментче и не знам дали ще бъде приятно... освен да им предложа да идем на заведение
Може ли предложения за такова заведение във Варна?
Активен
sea_flower
Ентусиаст
Публикации: 70
«
Отговор #412 -:
март 26, 2012, 11:12:14 »
_Ezra_ , мястото няма такова значение, не се притеснявай. Направи го където искаш, и където ще се чувстваш приятно и спокойно. Като се съгласят тогава ще го мислиш повече какви традиции ще спазвате, какво ще готвите и носите. Но самото питане не е нужно, поне според мен да е в някаква специална обстановка.
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #413 -:
март 26, 2012, 12:00:02 »
Езра,ние сме в малка гарсониера...не се притеснявай
Активен
sisionka
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #414 -:
март 27, 2012, 16:54:30 »
Здравейте, имам въпрос,не съм много сигурна дали е за тази, ако не моляда бъде преместен.
Ние с милото си избрах ме кумове,които не са двойка и сега се чудем какво да им подарим. Имам идея за подарък на кумат, но за по-сигурно бих искала вашето мнение. Смятаме да и подаръм комплект колие и обеци и се чудя дали би било красиво да са в тази кутия
Това хубаво ли е като идея? Или да са само бижутата?
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #415 -:
март 27, 2012, 16:56:29 »
с кутия за бижута е по-хубаво, разбира се. Даже има доста предложения по БГ сайтовете за пазаруване, на цени до 15тина лева макс.
Активен
sisionka
Любопитен
«
Отговор #416 -:
март 27, 2012, 17:00:46 »
Цитат на: emmmmmy в март 27, 2012, 16:56:29
с кутия за бижута е по-хубаво, разбира се. Даже има доста предложения по БГ сайтовете за пазаруване, на цени до 15тина лева макс.
А ще можеш ли да ми дадеш някакъв линк, защото тези които разгледах в БГ сайтовете не стига,че бяха грозни и някакси постни,а бяха и доста скъпи
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #417 -:
март 27, 2012, 17:10:44 »
Цитат на: sisionka в март 27, 2012, 17:00:46
А ще можеш ли да ми дадеш някакъв линк, защото тези които разгледах в БГ сайтовете не стига,че бяха грозни и някакси постни,а бяха и доста скъпи
ако не държиш да е дървена, ето тук :
http://landofroses.net/Kutijki-za-bizhuta/cat/425/30/orderby/page/
а иначе ( скролни страницата по-надолу ) :
http://www.bg-artmagic.com/center.php?w=2&d=35&s=05536297b69a4400dd122669f9a7fea8
http://www.dara.bg/gifts_bg/for-womans/bijuterki/bizhuterka.html
http://www.dara.bg/gifts_bg/for-womans/bijuterki/kutija-za-bizhuta-2.html
Активен
sisionka
Любопитен
«
Отговор #418 -:
март 27, 2012, 17:18:00 »
emmmmmy
мерси много
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #419 -:
март 27, 2012, 20:54:12 »
А ако ги поканим да излезем на кино и да ги питаме после, какво мислите? все пак сме млади хора и така ще ни е по-свободно, не да правя вечери и подобни още в началото, защ. ако ги каня те сигурно ще се сетят
а и имаме мн. работа другия месец и колежката ми едва ли ще й е до вечери, може би за разсейване едно хубаво кино
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Нагоре