Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 12:07:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 5  (Прочетена 146237 пъти)

Bulka88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: март 20, 2012, 15:48:42 »

Галка,по-добре да не сте избрали...имате време да мислите и премисляте всичко.Изберете хора,които ще бъдат винаги до вас и ще ви подкрепят....Желая ти успех,дано изборът ви е правилен!!!  give_rose
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: март 20, 2012, 16:08:14 »

Абсолютно съгласна съм с bamce . Ние имахме огромни проблеми с намирането на кумове.Нямаме много познати семейни двойки. И в крайна сметка избрахме приятели, с които се разбираме, но не сме особено близни....катоо се надяваме да станем. Въпроса е, че кумата е най-добрата приятелка на сестра ми, познавам я от както се помня, а и тя мен. Кумът и милото пък страшно много си се кефят един на друг и решихме, че те ще са хората. Сега с времето сигурно ще си станем много близки. Мисълта ми беше, че не е задължително това да са най-най-наййй -близките ви приятели..Просто да са хора, които харесвате, на които можете да разчитате. Успех !  give_rose
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: март 20, 2012, 18:25:25 »

Не приемайте  хора,за  коите  е  важно  само парламата,сеира  и  стойките.Това  са  лъжливи  хора.Повярвайте  ми  много  боли.Всеки  път  щом  си  погледна  албума е  така.Голям  кеф  беше  ,че  ще  ни  стават кумове,стойки ,чупки,и като  дойде  време  за  сватбата,и бяха мирни,а  за  след нея едва ли някога  ще простя отношението.Кумове  се  избират  веднъж,КЪмовете  поемат  отговорноста да с а  до  тези  хора.Да  се  кум  не е само  парлама
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: март 20, 2012, 18:59:14 »

Бих искала да "посъветвам" тези от вас, които нямат близки обвързани приятели за кумове. Ние имахме абсолютно същия проблем. Нито аз, нито приятелят ми искахме кумове, които не са ни много близки. Избрахме си приятели по отделно - най-най близките и ценни за нас приятели; тези, с които сме израснали и преживели какво ли не; тези, с които си останахме приятели въпреки времето и обстоятелствата в живота ни; тези, които безкрайно много обичаме и ще бъдат щастливи да застанат до нас в този важен ден  girl_in_love
Активен
mery_bery
Сватбар
Публикации: 223

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: март 20, 2012, 18:59:57 »

Напълно съгласна съм с bamce,не правете компромис за единствения  и най-важен момент в живота си-сватбата,а и още повече щом не ви допадат кумовете -направете нов избор на семейство,което ще заслужи тази чест и ще се отнесе сериозно към вас и вашия празник,дори ако трябва да не са двойка-важното е да са до вас и да ви подкрепят,а за материалната част от кумуването-то се знае -каква е ролята на кумовете -да не отбиват номера или поне да откажат поканата :angry:Ако нас някой ни покани да сме кумове-ще съм толкова щастлива и с радост ще ходя с булката да избираме нещата ,който трябва аз да купя good
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: март 20, 2012, 19:04:04 »

Ролята на  кума  не е  само на  сватбата  ,а и  след  това.Да  оставим традициите.. Това  са  хора  на които  да  се опреш,които  един ден  ще  кръстят  децата  ти и.т.н Не  е  важен  само  деня
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: март 20, 2012, 22:14:28 »

Аз тая вечер чаках милото да каже какво е станало с намисления кум (който е помощник капитан... ходиха тримата с още 1 негов приятел на кино по мъжки) та резултата е както очаквахме-не се знае кога ще тръгне пак на курс и сигурно ще пътува тогава когато е сватбата -пфу...
имаме разни варианти, но гадното е че исках милото да си има свой близък като кум, а не да бъде мъжът на моя близка приятелка... Ще го мислим-все ще се нареди  smile важното е ние да сме добре, не мога го чакам за да се оженим (знам ли го кога щял дя му бъде курса като записвахме датата  tease )

иначе другите ни варианти са още две мои приятелки с мъжете си или братовчедка на милото с нейния мъж

Но ще видим  smile
« Последна редакция: април 24, 2012, 07:16:27 от gucci » Активен
vanini
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #397 -: март 21, 2012, 10:11:29 »

Здравейте на всички. Не съм много активна във форума, но чета много често и преживявам всичко с Вас, момичета.

Сватбата ни беше преди 2 години и от тогава скъпият ни кум прави чупки за щяло и нещяло, не ни говори, сърди се. Вече не се виждаме. На нас ни писна.
За мен, а и като Ви чета и за всички Вас, кумовете и кумуването е нещо много важно. Много ми е мъчно в момента за това, че не си избрахме правилните кумове. Не позволявай това да се случи и с Вас. Връщане няма.
Успокоява ме единствено това, че преди около година станахме кумове и много се разбираме с нашите кумци - обичаме ги и ги уважаваме, както и те нас. Когато ни поканиха да им кумуваме, с момичето не се познавахме много, с младоженеца от 7 години - много ни е близък. Но имай в предвид, че сватбата сближава хората и сега обичам кумицата си толкова, колкото и съпруга й.
Важното е да попаднеш на хора!
Извинявам се за дългият пост.
« Последна редакция: април 24, 2012, 07:17:36 от gucci » Активен
yl
Професор
Публикации: 319

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: март 21, 2012, 12:57:13 »

Момичета, моят "проблем" с кума е точно противоположния на вашия  smile Много е притеснен и още не ни е потвърдил. Но ние няма да го оставим да откаже  diablo Приятели са с милото от деца и винаги са били заедно, знам че винаги можем да разчитаме на него. Но, като го попитахме той се изчерви, страшно много, притесни се и се опита да се измъкне - притеснява се да не се изложи него или нас.
Казала съм, че ако не иска няма да казва реч и да води хоро, но искам той да е с нас  smile
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #399 -: март 21, 2012, 14:18:37 »

Аз не знам как е реагирал кумът ни на "предложението"- мъжът ми го покани навръх нова година, когато аз бях на дансинга...Но мисля, че се е зарадвал и е приел веднага smile
Той е братовчед на мъжа ми и са много близки, даже си приличат като братя- много са сладки един до друг...
Моята кума е една приятелка, с която сме много близки от студентските години. Като малка имах друга "най-добра" (даже 2), но се отдалечихме с времето..А с това момиче се сближих много и си споделяме и се радваше повече и от  мен около подготовката smile Наскоро не сме обсъждали нищо де,но то всичко омръзва...

Двамата се познават, но не са двойка, даже тя има друга сериозна половинка.

Идеята ми е- изобщо не е нужно да са двойка. Искахме и двамата да са близки наши хора, а нямаме еднакво близка двойка и на двамата- на единия щяха да са малко или много "чужди"- не искахме такъв компромис. Така и двамата сме доволни smile

Не намерих поста на Булка, май е изтрит, какъв е проблемът с кумовете? Ако е само липса на ентусиазъм, аз бих разбрала, не всеки се вълнува от такива неща...
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168

« Отговор #400 -: март 22, 2012, 18:16:53 »

Ние си имаме кумуве  yahoo
Моя много добра приятелка от университета и приятеля и. Ние държахме да са двойка. Тя е бременна, на сватбата ще е вече с голям корем, но кумовете са за цял живот и искахме да са те.
За проблема на Булка- според мен по-важно е да си ги харесвате като хора, а не толкова дали помагат. Моята кума е в друг град и аз не съм очаквала никаква помощ. По телефона я поканих и даже ме изненада, че започна да организира среща, за да уточняваме детайли. Аз се зарадвах, де  blum
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: март 25, 2012, 18:12:33 »

Имам молба-решихме вече да каним една наша двойка - моя приятелка и бъдещия й мъж (те се женят малко преди нас), НО... се чудя как да стане всичко. Първо трябва да им предложим да кумуват, защ. може и да откажат (все пак им предстои и на тях сватба, а мес. май пък са кумове на др.двойка). Тя ми е колежка на работа, но не върви да им идем на гости. Чудя се дали да не направя една покана и да я подаря заедно с кутия бонбони; да й я дам като тръгва от работа и да я види вкъщи с мъжа си; да си помислят и да ни съобщят какво са решили... Така дали ще бъде добре?
Ако някой има идеи...
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: март 25, 2012, 18:20:45 »

А защо не можете да им отидете на гости? Според мен това е най-добрият вариант.
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168

« Отговор #403 -: март 25, 2012, 18:38:23 »

Или им предложете да излезете заедно на вечеря в ресторант.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: март 25, 2012, 19:37:05 »

защото не върви да им кажа мога ли да дойда на гости с годеника ми...
Ще помисля и за ресторанта, ама съм в голяма чуденка  blush  избирането на кумове ми е голяма сложнотия...
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: