Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 13:06:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 5  (Прочетена 146339 пъти)

veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: февруари 15, 2012, 11:23:04 »

Ние отидохме и ги изненадахме с поканата. Бяхме се разбрали да отидем у тях на гости, но без повод. Бяхме подготвили всичко, а те нищо не очакваха. Получи се много добре. smile
Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: февруари 15, 2012, 11:54:05 »

Момичетааа днес и ние ще поканим нашите кумуве smile моята сестра и зет ми.
Ще ходим на гости у тях, защото са с малко детенце и така на него ще му е по - удобно smile Ще правя малка питка (с помоща на майка ми) покана съм написала, ще взема бутилка вино и шоколадови бонбони. Всичко ще сложа в една кошница и ще видим какво ще ни отговорят. smile
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: февруари 18, 2012, 13:20:24 »

Момичета задължително ли е кумата да купува нещо на булката,за сватбения ден.Имам предвид букет,късметчета и т.н. И какво точно се купува?
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: февруари 18, 2012, 13:51:51 »

Нищо не е задължително, както се уговорите. Според традициите кумовете купуват воала и букета за булката, свещите за църквата, чашите за ритуала, питката за църквата и късметите (бонбоните със стотинки, които се хвърлят на мнозинството на сватбата).

Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: февруари 18, 2012, 14:22:35 »

И аз знам,че нищо не е задължително,всичко е въпрос на уговорка,както за това какво да купят,така и подаръците между кумове и младоженци!
Това,което аз съм чувала,че купуват кумовете са ритуалните чаши и букета на булката,но пак казвам,въпрос на уговорка smile smile smile
Активен
rady17
Професор
Публикации: 377

« Отговор #350 -: февруари 20, 2012, 15:57:24 »

Ние си поканихме кумовете събота и им подарихме ракия и червено вино и бонбони (те по скоро бяха за дъщеря им.. ама айде)   Girl  А относно, това което се разбрахме с кумата да купува (тя ни го купи вече де) е: свещите, ритуалните чаши, бокала за църквата и букета, когато му дойде времето.  smile girl_wink
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: февруари 24, 2012, 18:34:24 »

Момичета задължително ли е кумата да купува нещо на булката,за сватбения ден.Имам предвид букет,късметчета и т.н. И какво точно се купува?

Не е задължително, всичко е въпрос на договорка и желание от страна на кумовете. Ние като кумувахме купихме (заплатихме,младоженците си избраха нещата) :
-чашите
-букета,бутониерите
-шампанското
-късметчетата
-свещите за църквата
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: март 02, 2012, 11:57:33 »

Ние на 10.03 ще каним кумовете  Bravo Сега си мисля какво да занесем и реших, че ще купя едно пиле на грил и ще се опитам да го украся , кутия бонбони, бутилка ракия със специално направен етикет, бутилка уиски, питка и мислехме за торта, но милото иска да направи крем карамел с кроасани /той става като торта/, поканата. Мисля, че е достатъчно?! Накакви съвети?  give_rose
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: март 02, 2012, 12:04:24 »

InLove_Girl, и ние ги поканихме със същия набор от дарове, с изключение на уискито, заместихме го с вино. Може да украсиш ракията със здравец, знам че така се прави. Сигурна съм, че с толкова много дарове, ще ги зарадвате искрено, успех good
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: март 02, 2012, 12:11:36 »

Благодаря AliTia , аз здравец мислех на кошницата, в която ще ги сложим, за закача, но може и на бутилката да го лепна  good Преди малко видях една много красива и нестандартна кошница за кумове - вътре имаше патрончета различен алкохол, като самите патрончета бяха нестандартни форми, различни видове бонбони, пак в малки кутии, няколко вида хайвер на зърна, няколко вида пастет от маслини в различни красиви бурканчета, наколко вида маслини пак в бурканчета много сладурски, красива бутилка зехтин, питка, и няколко вида сладки. Дали и това не е вариант или е по-подходящо да приготвим стандартните неща.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: март 02, 2012, 12:18:39 »

Inlovegirl, направо ме засрамваш- нашият кум го поканихме на вечеря в битова кръчма и там го помолихме, нито сме му носили подаръци, нито нищо. blush
Само пижама , както си е по традиция, но сме решили да е след сватбата, че сега е достатъчна лудница . insane
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: март 02, 2012, 12:20:32 »

Това също е много оригинална идея, харесва ми. Изглежда различно и интересно. Много зависи от това какви са кумовете ви. Имам предвид какви неща биха ги зарадвали. Предполагам ти добре си ги познаваш. Нашите са чужденци и им беше много интересно да се докоснат до българските традиции. Няма да забравя изненадата в очите им, като започнахме да изкарваме едно по едно нещата  Oh my .... Беше много весело!
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: март 02, 2012, 12:27:27 »

Уффффф ами като не знаммм, защо я видях тая кошница  crazy Може да ги смеся нещата. На кумовете и един бонбон да занесем пак ще са  доволни.
Еми, мила, аз просто сега като не работя и се чудя с какво да запълвам времето и мога да организирам такива неща. Ако бях на работа, сигурно и ние на ресторант щяхме да ги поканим  pardon
« Последна редакция: март 02, 2012, 12:35:58 от InLove_Girl » Активен
annaplamen2
Ентусиаст
**
Публикации: 52

21.07.2012

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: март 03, 2012, 13:13:39 »

Ох кажете ми някаква изненада за кумовете в ресторанта при игрите  какво да се поръча ..
никак не ми звучат хубаво
Доктор
учителка
полицайки
стриптизорки
кючекчиика
нещо с мечка също ми казаха
 някак не ме грабват хич ......а искам да има някаква изненада неочаквано
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #359 -: март 03, 2012, 14:57:32 »

аннапламен2, моля те не се засягай, но тези неща, които си изброила са супер неподходящи за сватба според мен  give_rose не съм чувала, нито виждала нещо подобно
ако кумувам на сватба и ме изненадат със стриптизьорка с мечка направо ще потъна в земята...
според мен спрете се на нещо по-традиционно, като танц или подобно...
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: