Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 11:45:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 5  (Прочетена 146145 пъти)

Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #330 -: февруари 10, 2012, 14:29:54 »

Момичета да се похваля, вече имаме кумове. Довечера ще ходим с покана, пиле, вино и погача да ги " калесваме"  danceg danceg danceg
Много им треперих , понеже с кумата сме стари дружки и още като бяхме сингъл се майтапехме, че като се омъжа ще ми кумува на сватбата и ето майтап, майтап ама истина  girl_wink
Много се притеснявах дали годеникът ми и съпруга и ще си допаднат, но на организираната вечеря всичко си протече гладко и сега  дойде мига  danceg
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: февруари 10, 2012, 14:37:36 »

Честито Tsutsi ,това е много хубав момент от подготовката на сватбата,дано си допаднат кумът и кумеца  smile ,защото все пак това са хората ,който трябва да са до вас в добри и лоши моменти  smile
Успех  smile
Активен
Medeia
Ентусиаст
**
Публикации: 95

« Отговор #332 -: февруари 10, 2012, 16:33:38 »

Искам да попитам какво подарихте/ще подарите на кумувете си. Ние сме в голямо чудене, защото нашите всичко си имат (те са семейство).
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: февруари 10, 2012, 16:40:09 »

Имаш предвид подарък за сватбата ли?
Ние сме решили да им купим наргиле с различни тютюни. И двамата са пушачи, а това е нещо оригинално. На почивка няма как да ги изпратим, понеже имамт бебе.
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: февруари 10, 2012, 16:56:41 »

Ние обмисляме да им подарим почивка в някой хубав спа хотел,те също имат бебе,но на сватбата вече ще е на 1г. и 6месеца  smile ,но още не сме сигурни в подаръка си  sad
Активен
Medeia
Ентусиаст
**
Публикации: 95

« Отговор #335 -: февруари 11, 2012, 00:01:43 »

Много за ви хубави идеите, момичета. За жалост при нас не стават. Моят баща е от Сирия и съответно кумовете имат сума ти наргилета. Почивката е хубава идея, но те пътуват много и без това. Отворена съм за други...моля споделяйте. Много ще съм благодарна smile
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 366

« Отговор #336 -: февруари 11, 2012, 14:14:13 »

Medeia когато аз бях кума,ме попитаха какво да ни купят,тогава имах нужда от нова прахосмокачка хаха,идеята не е много оригинална,но с питане е по лесно.Аз ще попитам моите кумове какво да им купим,че и те си имат всичко blush
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: февруари 11, 2012, 15:37:53 »

Приятелите, които минаха по този път са вече няколко двойки и ми прави впечатление , че си двете семейства си подаряват еднакви неща едни на други например - едните си подариха еднакви кафемашини, другите еднакви сервизи за хранене, третите еднакви прибори за хранене, четвъртите фотоапарати  pardon Така и за двете семейства спомена е еднакъв. Ние още на кумове не сме се спрели, но определено ще минем на този вариант...  give_rose
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: февруари 11, 2012, 18:47:06 »

Аз съм останала с впечатлението, че младоженците трябва да подарят нещо по-символично на своите кумове. А подаръкът от кумовете за младоженците да е по-голям. Не виждам и защо трябва да си разменят еднакви по стойност подаръци, какво от това, че кумуват, в смисъл, че за мен родителите ми са 100000 пъти по-важни , от колкото кумовете и ако ще подарявам подарък на стойност 500 лв. например ще го подаря на родителите си, а не на кумовете.
Активен
Миши
Професор
Публикации: 405

« Отговор #339 -: февруари 11, 2012, 19:35:22 »

Когато кумувахме и избирахме подарък решихме да ги питаме директно от какво имат нужда. Тъкмо бяха завършили ремонт и имаха почти всичко. Забелязахме , че масата им е стара и предложихме да закупим нова. Те пук ни подариха микровълнова, от която също имахме голяма нужда. И за двете страни това бяха най - хубавите подаръци, защото в този момент имахме нужда от тези уреди. Не са скъпи, но важни в ежедневието ни. Затова е хубаво да се попита, освен ако не искате да е изненада. Но често може да се получи и обратния ефект.
Активен
bella_mi
Любопитен
*
Публикации: 40

« Отговор #340 -: февруари 12, 2012, 17:20:48 »

Ние с нашите кумове не се бяхме разбрали какво ще си подаряваме, обаче в крайна сметка стана така че те ни подариха прибори за хранене, ние на тях също. И да се бяхме уговарили нямаше да се получи така.
За мен луксозни прибори за хранене е много добър подарък, не е нещо, което с времето се разваля или изхабява, красив и практичен подарък, освен това имам впечатления, че малко семейства или двойки инвестират сериозна сума в прибори за хранене, все изниква някоя по-приоритетна покупка за домакинството. Аз също бих се зарадвала на красиви кристални чаши за шампанско примерно или за вино.
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #341 -: февруари 14, 2012, 23:56:44 »

bella_mi, страхотна идея.  give_rose Не се бях сетила за такъв вариант. Намирам го за подходящ подарък и в случай, че съм просто гост на сватба. В този ред на мисли, се сетих, че има и много хубави чаршафи (спални комплекти), които също са възможност за подарък.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #342 -: февруари 15, 2012, 00:11:39 »

честно казано не го разбирам момента с всичките тези подаръци, които младоженците трябва да вземат... подаръци за кумовете няма да имаме. ако имат желание могат да ни дадат подарък в брой...
« Последна редакция: февруари 15, 2012, 00:20:09 от theone » Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #343 -: февруари 15, 2012, 00:18:24 »

theone , това е традиция, която не е задължително да бъде спазвана. Имаше много момичета, които споделиха, че са се разбрали с кумовете си да не си разменят подаръци. Не виждам нищо лошо в това. Все пак се предполага, че с кумовете сте достатъчно близки и открити един към друг.  Wink
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: февруари 15, 2012, 11:14:22 »

А винаги ли кумовете се канят като сте на гости у тях? Преди това им казвате ли?
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: