Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 11:38:17

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 5  (Прочетена 146112 пъти)

bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: януари 25, 2012, 15:31:15 »

...А нещо  такова  за кошницата.Тази  я правих  пак  за кумове,но  не  за  нашите:) Беше  пълна  с плодове и  глезотийки  и  беше  като подарък  за  кумовете  от  младоженците.

gothic_queen ,надявам  се  да  съм  ти помогнала и  двъхновила give_rose

* 22092011513.jpg (63.48 KB, 288x384 - видяно 2662 пъти.)
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #301 -: януари 25, 2012, 15:36:34 »

gothic_queen ще се справиш спокойно smile Ако ли не ще помагаме с още иде smile
Като казахте плодове и в нашата бяхме добавили портокали - ей така ги джаснах вътре  girl_wink
За протокола в кошницата беше поканата,бонбоните,уискито и портокалите здравеца беше закрепен за дръжката на кошницата и бях сложил абели ленти както казах smile
bamce ти е дала хубави примери ,жалко че аз моите не ги снимах и ще се изям от яд  angry

:offtopic:виното на Todoroff ли е ???ако е то - просто е убийствено smile
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168

« Отговор #302 -: януари 25, 2012, 16:03:48 »

Имам нужда от помощ. Ние сме избрали приятели за кумове. Идеални са за тази цел обаче в момента упорито си правят бебе. Нашата сватба е 18 август и ако тези месеци забременее момичето сигурно ще е в напреднала бременност. Още не сме ги поканили поради тази причина. Какво бихте направили вие? Има ли някой опит с бременна кумица?
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #303 -: януари 25, 2012, 16:07:24 »

Имам нужда от помощ. Ние сме избрали приятели за кумове. Идеални са за тази цел обаче в момента упорито си правят бебе. Нашата сватба е 18 август и ако тези месеци забременее момичето сигурно ще е в напреднала бременност. Още не сме ги поканили поради тази причина. Какво бихте направили вие? Има ли някой опит с бременна кумица?
Според мен ги  поканете ,те сами ще преценят дали ще могат .
На моя приятелката кумата беше мисля  в 8-мия месец (но беше в напреднала беремност) на сватбата им - всичко мина гладко и безпроблемно.
Така ,че поканете си ги ,а те сами ще си преценят дали ще могат или не!
« Последна редакция: януари 25, 2012, 16:19:49 от Bibsi8792 » Активен
bamce
Сватбен ГУРУ

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: януари 25, 2012, 16:11:49 »

Аз  също  споделям мнението  на  бибси,поканете  ги,пък  те  ще  решят.А  и  бебетата(според  мен) не  стават  за  15  мин.Може  и да  не е  в  напреднала  бременност,не  че не  им  го пожелавам на  хората,напротив,дори  близнаци  да  си имат smile

А  виното е  на  Тодороф,да ,Мавруд  в  случая,едно от  любимите ми марка и  вино
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #305 -: януари 25, 2012, 16:14:40 »

А  виното е  на  Тодороф,да ,Мавруд  в  случая,едно от  любимите ми марка и  вино

Просто е уникално с вкуса си и много сладко приспива smile  blush
Активен
mimi1809
Професор
Публикации: 481

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: януари 25, 2012, 16:25:26 »

аз мога да кажа че нашата кръстница беше вече в петия месец на нашата сватба не е проблем .Канете ги смело.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #307 -: януари 25, 2012, 17:22:03 »

Ето какво намерих в книгата: При кумове се ходи с погача, баница и вино, а кумовете изпращат гостите с пита и бъклица вино. В Пазарджишко се ходи с вино, китка чемшир и ябълки. Поверие: Бъклицата вино или ракия, не трябва да се изпразва, макар всеки, приел поканата да отпива.
Активен
gothic_queen
Професор
Публикации: 453

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: януари 25, 2012, 23:15:00 »

bamce,страшно  ти благодаря за снимките и инфото,много ми беше полезно :bravo:Влюбих се в кошницата,идея си нямаш колко ми помогна,съвсем се бях ошашкала!
Bibsi8792,със сигурност ще се възползвам още от помощта ви,имам цяла седмица да се подготвя,но каквато съм неоринтирана в тези неща ще ви подосаждам още и ще ви държа в течение!
svekarva,едно голямо благодаря и за теб!Само ,че смешното е че кума се оказа от македонския край,хи-хи :huh:Но много се надявам ,че виното и питата са класика при всички положения!Но ако си чела нещо за каненето на кумове по този край,моля те да споделиш,ако не ще приготвим каквото сме намислили smile

goldish,не мисля,че евентуалната бременност на кумата ще бъде пречка,на сестрата на мъжо кумата им също беше в напреднала бременност и на сватбата не се спря да играе хора good
« Последна редакция: януари 25, 2012, 23:17:33 от gothic_queen » Активен
bamce
Сватбен ГУРУ

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: януари 26, 2012, 08:13:42 »

Радвам  се  ,че  съм помогнала.Насреща  съм...питайте,сега  ви е  паднало Bravo
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #310 -: януари 26, 2012, 09:13:29 »

gothic_queen, съпругът ми и нашите кумове са от онзи край. Много ги бива на тема "локален патриотизъм"  Wink, особено, когато са на чужда територия. В селото на съпруга ми традициите са доста запазени, макар и модернизирани. Калесването става от родителите на младоженеца, така че първият път, когато ходихме при тях, свекърва ми стягаше всичко и се притесняваше. Спомням си, че беше правила "точено благо" /нещо като баклава, но без орехи или по- точно кори, наръсени с масло, завити като баница и после сиропирани/, носехме и шише с ракия. За цвете или китка нямам спомен. Знаех, че кумът е фен на Лили Иванова и бях поръчала в Радио Пловдив да му направят касета с нейни песни /леле, колко съм стара...... cray/, та това беше атракцията на вечерта. Имам много хубави спомени....Може да направите диск с македонски песни, като лека закачка към кумата. Wink. Не се притеснявай, това си е едно обикновено "гости".  Сигурна съм, че самото ти желание да се подготвиш, ще е най- хубавият подарък за тях  smile.
Активен
leona
Любопитен
*
Публикации: 42

« Отговор #311 -: януари 28, 2012, 09:00:13 »

gothic_queen Страшно много се радвам,че кумувете са ви приели поканата. Bravo Bravo :bravo:Тва с объркването тамън е по-весело  pardon girl_wink girl_wink girl_wink А за традициите мисля,че почти навсякъде трябва да са подобни от сорта на пиле,пита,цветя.Но мисля ,че не е необходимо.Според мен една бутилка вино ,хубаво украсена и бонбони си е напълно достатъчно  Wink Wink Wink А ти можеш да им напишеш на някакво хубаво украсено картонче,ако искаш разбира се  pardon pardon pardon,някакви хубави неща,стихче или спомен с ваши преживявания.Мисля че хората са се трогнали най-малко от самия жест , а и те все пак са ви близки приятели.Не смятам че има чак такова значение с официално и неофициално канене.Важното е че са поканени  pardon pardon pardon
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: януари 29, 2012, 12:45:11 »

Нашите кумове ще бъдат най-добрите ни приятели, които нямат нищо общо по между си. Не можахме да се разберем за двойка, в която и двамата да са ни еднакво близки. Така стана много по-добре според мен и всеки ще се чувства на мястото си, защото ще е до най - добрия си приятел от детските години до сега  danceg
Според вас как ви се струва идеята да подаря на кумата, която живее в Англия и едва ли ще се върне да живее в България, картина с площадката пред блока, в който сме израснали, с разлистените дървета и ние седнали на люлките, на които висяхме и си приказвахме часове наред и пазим много спомени.
Как ви се струва? За нас това е скъп спомен и много искам да го овековеча с една картина.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: януари 29, 2012, 12:48:30 »

ivelka, не мога да разбера каква е причината да реагира така, щом не е финансова? Освен да не обича да е в центъра на събитията и да е по-скромен и срамежлив човек. Само така си го обяснявам.
Активен
Iztre6tqlka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 508

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: януари 29, 2012, 12:50:14 »

Според вас как ви се струва идеята да подаря на кумата, която живее в Англия и едва ли ще се върне да живее в България, картина с площадката пред блока, в който сме израснали, с разлистените дървета и ние седнали на люлките, на които висяхме и си приказвахме часове наред и пазим много спомени.
Как ви се струва? За нас това е скъп спомен и много искам да го овековеча с една картина.
[/quote]

Старахотна идея  :judges:Сигурна съм,че ще това ще бъде най-ценният й подарък!!!!!!!
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: