Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 13:27:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 5  (Прочетена 146362 пъти)

_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: януари 24, 2012, 11:02:51 »

Нашият вариант с кумовете от чужбина отпада, защото нямат как да организират всичко и ще се опитат да се измъкнат от работа за сватбата (и двамата са доста заети и имали фиксирани отпуски, тяхна си работа, няма как).
По принцип не държим да се плащат някакви неща или толкова да се помага в подготовка (той кума искаше за ергенското да има повече време, а то като не се знае за сватбата дали ще дойде), така че май няма да бързаме с кумовете. Вторият ни план е за негов приятел, който обаче е помощ. капитан и пътува и пак ще разпитаме като се върне как е с графика-та от план а на план б-пък ще видим...добре че са 4 варианта  smile
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: януари 24, 2012, 11:24:18 »

момичета нямам никаква идея какво да подарим на кумовете Oh my ...
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #287 -: януари 24, 2012, 11:35:53 »

Може да подарите златни обици и пръстен на кумата и златна гривна на кума. Това ще им остане за спомен за цял живот  smile
Активен
gothic_queen
Професор
Публикации: 453

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: януари 25, 2012, 12:45:15 »

Аз да се похваля,че си имаме кумуве yahoo yahoo yahoo
Мъжо говорил с бъдещия кум и малко пооплескал нещата естествено-притеснил се и уж да му го каже заобиколно,и така представил нещата ,че човека си помислил че съм бременна shok Но както и да  е -разбрали се,съгласни са и тука второто объркване-моя казал,че другата седмица ще ходим у тях да ги каним официално  :huh:А аз мислех само поканата да им дадем 'неофициално'.С какво да идем освен с поканата?От прочетеното разбрах ,че трябва да е торта,вино,букет за кумата.Така ли се прави по принцип?А тези,които носят кошници-какво трябва да им е съдържанието,освен вино?Четох ,че има вариант за пиле и покача,май,но някак си ми е неудобно точно това да им занесем blushИма ли някакви трАдиции в Пловдив специално,че ние не сме от този край?
Извинявам се отново за много питанки blush
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: януари 25, 2012, 12:53:39 »

Здравей,gothic_queen.Аз съм  от  Плевен,но  се  омъжих  в  Пазарджик.При кумовете  отидохме  със  следните  неща:пиле,пита,вино,шоколадови  бонбони , баница + поканата.Така  се  ходи  да  се  кани по  нашия край.Доколкото  знам там  се  ходи  с пита и  вино.Обичая ,от  едно  време,бил  да  се  ходи  с  жив петел,бъклицата  с  вино,пита и  нещо  сладко. Според  мен  и с  пита  и  вино  да  отидете  ,пак  ще  ви  приемат  хората.
Активен
gothic_queen
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: януари 25, 2012, 13:16:04 »

Благодаря много  bamce,за бързия отговор give_rose
Ще го дообсъдим и с мъжо,значи няма как да минем без питата,хубаво е да го знаем,мерси.А за кумата букет трябва ли да се носи?Питата трябва да се поръча нали?Нещо специално по нея трябва ли да има или си е обикновена питка?(ама как се изразявам само  blush) А бонбоните са,значи в случая са вместо торта,май  и ние ще се спрем на този вариант. smile
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #291 -: януари 25, 2012, 13:22:35 »

Ще погледна и аз в книгата довечера, за да ви кажа старата традиция. Може да има нещо интересно, което си струва да се направи. Wink
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: януари 25, 2012, 13:50:44 »

Когато канихме нашите кумове ние носихме пиле, пита, вино, торта, букет и поканата.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: януари 25, 2012, 14:02:42 »

ние  не сме  носили  букет,и  без  това  трудно  се  справяхме  с носенето на  тези неща.Да бонбоните  заместиха  тортата.Взехме  им  хубави  бонбони от  белгийски  шоколад.Питката  я  омесих  сама,стана  много  добре.Бях украсила  всичко и  така  с багажа  на  ръце  им се  пръкнахме  изненадващо пред  вратата
 smile
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #294 -: януари 25, 2012, 14:09:34 »

Ние като канихме нашите кумове процедирахме така:
Купих една красива плетена кошница ,която украсих със здравец и бяла лента.В нея сложихме една кутия бонбони ,бутилка уиски и поканата.Отделно бяхме приготвили пекано пиленце в красив поднос,който беше "опакован" с целофан и питка пак в поднос "опакована" с целофан.И разбира се (ако не се лъжа) един букет за кумата give_rose

Активен
maianiki
Сватбар
Публикации: 199

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: януари 25, 2012, 14:15:12 »

Нашите кумове са в Лондон и им пратихме покана за кумове,а те ни отвърнаха със"ДА"  yahoo
Тъй като те ще си дойдат една седмица преди сватбата аз ще си  организирам всичко.
Кумата беше тук миналата седмица само за няколко дни и си определихме бюджет до 200лв.за подаръци.Решихме да си подарим по един луксозен комплект чаршафи .Тя ще си ги купи от Лондон,а аз съм харесала едни на TAG, и просто ще си ги разменим.И тя ще купи букета(май така се правило)
Активен
gothic_queen
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: януари 25, 2012, 14:59:20 »

bamce,възхищавам се на сръчни дами като теб,но мен не ме бива нито с месенето,нито с украсата blushЯвно ще трябва да купувам всичко huhhuh.gif
Bibsi8792,идеално се е получило и при теб.Много добра идея ми даваш за кошницата @}->--Ще се опитам и ние да съберем в кошницата нещата,може би само питката и букета отделно,че толкова неща незнам как ще ги носим :huh:Те не не живеят и в града,а в село близо до Пловдив,аз затова исках да сме с по-малко неща и питах кои са едва ли не задължителните.
Много багодаря и на veseto_87 и svekarva за отговорите give_rose Bravo
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: януари 25, 2012, 15:26:20 »

Можеш  да комбинираш  идеите.В  една  кошница слагаш виното,бонбоните,взимаш  едно пиле  на грил,взимаш  си  целофан  от  близкия магазин за  цветя,заедно  с  малко  панделка  и  украсата  за  едното  е  готово.Може  да с и  вземеш  и някое  мако панерче или  подносче  , в което  да  сложиш  пиленцето.Питка(погача)можеш  да  си поръчаш  от  някой  магазин  или  фурна,ако има покрай  вас ,и по същия  начин  като пилето (с  целофана  и панделката),не е трудно,опитай,опаковаш  като  бонбон или  на  джувка(като  кесийка) и  готово.Като украса  на кошницата  мпжеш  да  си  вземеш  пак  готови  панделки от  цветарския,малко  лента,да  ги  сложиш  в  единия  ъгъл и  хоп украска.Бъди  смела  и пробвай Yes
малко  снимков  материал,за да  придобиеш  представа give_rose

* 10032011065.jpg (59.65 KB, 308x410 - видяно 2625 пъти.)
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: януари 25, 2012, 15:27:31 »

питката...

* 10032011066.jpg (60.37 KB, 359x269 - видяно 2382 пъти.)
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: януари 25, 2012, 15:28:33 »

това  имах  в  предвид  като джувка smile

* 10032011067.jpg (60.32 KB, 410x308 - видяно 3460 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: