Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 03:01:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Всичко около кърменето - 3 "
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Всичко около кърменето - 3 " (Прочетена 185687 пъти)
Lupercola
Гост
Отг: " Всичко около кърменето - 3 "
«
Отговор #315 -:
юни 25, 2012, 11:02:44 »
Скарлет, винаги говориш толкова умно и хубаво, и даваш толкова смислени сьвети, че всеки пьт ти се вьзхищавам от сьрце
Много ти се радвам и много те харесвам (уф, това май беше за лични, но айде нека и обществото го знае
) !
Засмя ме с наближаването на втория рожден ден и "щастливата кърмаческа двойка, която всява ужас в семейни приятели и роднини" и се надявам и ние да стигнем на тоя статут.
Много целувки на двама ви
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #316 -:
юни 25, 2012, 11:29:51 »
Май и на нас ни трябва мъничко помощ
Ужким всичко си е наред, но на моменти бебка се дърпа и не иска да суче. Сякаш е гладна и си яде ръцете като обезумяла, а като я сложа да суче се дърпа и даже и се гади от зърното и почервенява цялата.
Мислех си, че може аз да ям нещо, от което на нея да не и харесва кърмата и започнах да следя какво ям, когато се случва така, но не успях да открия никаква закономерност, така че явно не е от храната. Обаче не знам от какво е
След няколко опита да я сложа да суче, след което опити да я успокоя, тя в крайна сметка заспива, но в такива моменти се чудя, дали не е заспала гладна и ми става мъчно. Миналия месец качи само 550 грама и заради това не ми се иска да пропуска нито едно сукане, но пък и насила не мога да я накарам да суче.
Това някой път ни се случва 2-3 пъти за цялата седмица и не се притеснявам, но някой път 2-3 пъти на ден и в такива дни се чудя какво става
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #317 -:
юни 25, 2012, 12:48:51 »
Инка,
и ние сме ви големи фенове с Мартеничката! Много целувки!!!
Албенчик,
поздравления и на теб за втората принцеса, все не стигам да пиша в темичката ви! Майка-чудо си ти!
Можеш ли да кажеш малко повече как ви е организирано храненето? Колко пъти на ден и с какви паузи, от двете гърди ли на всяко хранене, даваш ли нещо допълнително - вода, чайове, залъгалки и т.н., бебка пълни ли памперсите редовно, колики, евентуално запушено носленце, даваш ли понякога кърма от шише и ако да, колко често, каквото се сетиш ще е полезно, да си съставим по-пълна картина.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #318 -:
юни 25, 2012, 13:13:34 »
Скарлет, много благодаря за поздравленията!
Кърмя на поискване, от шише дадох само два пъти в самото начало по 10 мл. Паузите са обикновено около 2 часа, но вечер и по-кратки дори. Не давам вода, чай, залъгалка съм пробвала, но тя абсолютно отказва, гади и се. Редовно си пишка и ака, затова досега и не се бях притеснила особено, но днес почти не иска да суче след сутрешното кърмене....
Коликите вече отминаха, носът и също не е запушен. Доскоро и хъркаше нослето постоянно, това си и беше от раждането, но от слънцето се оправи.
В общи линии е това, който има някакви идеи нека да сподели, дано да отмине скоро това дърпане
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #319 -:
юни 25, 2012, 16:09:59 »
Princess, малка ти е бубата - и аз мисля като Скарлет - давай и да суче. Да, ползва те за биберон на 100%, но и тече и в устата кърма. Браво на нея - научила се е на хубаво толкова рано - това, което описваш, аз му казвам замезване
Доволна е докато си държи цицата и поцоква по малко, леко се успи, но уставиш ли я и се усети, че не държи зърното - протестира
Според мен към втори месец, може да пробваш да започнеш да я учиш да бъде сама и без зърното за успокоение. Няма да е лесно, но тя ще е заякнала, ще суче по-бързо и ти ще си сигурна колко е изяла и дали е гладна/не е. Просто ще се научиш да й разпознаваш сигналите.
Бени, и ние сме имали такива дни. При нас се оказаха зъбки на 4.5 месеца. Вие сте по-малки, но процеса може да е започнал и да и е неприятно. Помагаше да я държа на бял шум - под абсорбатора - Леа се отпускаше и насукваше. Но може и само период да е. Сетих се сетих и добавям, че имаше и период, в който трябваше да ходя, за да суче. Иначе не искаше
Скарлет, шапка ти свалям - и за спокойствието да "озъптяваш" доброжелатели, както и за 2годишната практика. Аз съм на път да направя подобно нещо като теб - дясната гърда все ми е тежка, все чувствам, че е пълна (и аз мисля, че имам тясни канали) и все предлагам нея първо...Та лявата ми е леко изсъхнала, но пуска мляко. След като прочетох поста ти още повече ще си обърна внимание да я предлагам и нея наравно.
Наши приятели - момченцето ще направи на 14.07 две (наборчета с вас) също още сучат. Има дни, когато Алекс се буди сутрин и казва на майка си, че иска мляко и я води до хладилника обаче
Но не е всеки ден. Сам се е научил да си иска от "другото мляко".
Обаче си пази доста стриктно на мама млякото
и си ги гали
Инче, Мартето ме разтопи как целува зърното
. Разказвах на мъжа ми и той много се накефи
Момичета, Благодаря за похвалите, но аз не съм много горда с постигнатото. Да, вярвам в следното: "Good sleepers were made not born", но ...За протокола - Леа за 10 дни е имала само една нощ, в която е спала от 8:30 до 4:40 и след това стана за деня. Като цяло се буди мин по 1-2 пъти на нощ и става към 5:10-5:20 за деня...
«
Последна редакция: юни 25, 2012, 21:38:22 от Anichka
»
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #320 -:
юни 26, 2012, 14:45:31 »
Мамчета,попадна ми много хубава статия на тема предно и задно мляко и смятам,че ще е полезна за "новите"кърмачки:http://xedra.wordpress.com/2012/06/25/fore-hindmilk/
Скарлет,ти си направо за консултант-така сладко и насърчително описваш кърменето.
Бени,имали сме подобни случки с Дара през лютото-горещо й беше и щом я гушнех пищеше и не искаше да суче.Лягах до нея на леглото,така,че само гърдата ми да допира до нея и се хранеше така.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #321 -:
юни 26, 2012, 18:18:20 »
Scarlett
изключително много ти благодаря за съветите, наистина си го описала толкова добре.
След твоите съвети вече не се притеснявам и не го мисля толкова, ако бебка иска да суче повече време. Явно е нормално понякога по-кратко, друг път по-дълго време. Преди мислех, че само биберонства /както аз си го наричам/, което може и така да е в някои случаи, но в други, това че не виждам млекцето около устата, не значи че не суче. Всъщност не знаех, че в началото излиза по-водниста кърма, а после по-калорична и това да е причината. Но челюстта й се движи, така че най-вероятно си суче. Наистина е период на растеж, а и както казвате ти и
Anichka
, тя е много малка още, освен това е родена 1 месец по-рано. Но явно съм на прав път, качваме тегло. Роди се 2600, след това падна до 2300, а сега сме 3100.
Благодаря и на
dodo23
за линка с полезна информация.
Исках още нещо да попитам, което ми прави впечатление. /Понеже съм съвсем нова и явно всичко по-различно ме шашка още.
/ До преди 2 дена, когато бебка сучеше беше много спокойна и тихичка, направо поспалива, постоянно се унасяше. А сега от скоро, голямо въртене, ритане, издава звуци, дърпа зърното напред, ще кажеш е разтеглива дъвка, добре че не ме боли, но си суче в същото време. Тя по принцип в корема още си беше много активна - все риташе, но дали е нормално по време на сучене да е така.
«
Последна редакция: юни 26, 2012, 21:04:48 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #322 -:
юни 27, 2012, 15:52:17 »
Princess
, за три седмици сте наддали 800 грама. На това му казвам отличници!
Продължавайте в същия дух. А какво е нормално при кърменето, никой не може да каже - за вас с детенце едно е нормално, за други друго. Още на доста промени ще има да се нагледаш. Търпение и спокойствие му е майката.
Нашето кърмене в момента си е цяла процесия, която не бих нарекла нормално кърмене - Иван като ме види от вратата да дойда на обяд да го приспивам, тича с всички сили към спалнята, мята се, завива се, гушва си плюшения тигър и почва да рита и да се смее от кеф все едно не знам какво му нося. После задължително даваме на тигъра първо на си цокне мляко, после на Иван. Някой път стои мирен и след 2-3 минути заспива, друг път почва да ми върти като копче на радио зърното на другата гърда и пада голяма борба, докато му извадя ръката, защото си е направо болезнено. Ама здраве да е. Няма цял живот да е малък, сега ми е паднало да си го гушкам и да му се радвам на воля.
Албенче,
честно казано не мога да се сетя за причина малката да отказва да суче, щом не е нослето. Иван направи подобна кърмаческа стачка чак в петия месец и две седмици беше голям зор, докато пак го накарам да суче нормално. Нали измерваш два часа между кърменията от началото на едното кърмене до началото на второто кърмене, а не периода на пауза? Хрумва ми да не е прегладняла и затова да се дърпа, да се дразни, че не тръгва веднага млякото, защото си трябват малко усилия да се добере. Както
dodo23
ти е казала, опитай различни неща - кърмене легнали, кърмене на тъмно и тихо, пробвай различни пози, все нещо трябва да сработи. Щом малката си пълни памперсите редовно, не се притеснявай. Може от време на време да поизцеждаш за стимулация, ако си спряла и ти остава време (едва ли при две малки деца, но все пак). За себе си съм открила максимата, че всички проблеми в кърменето се преодоляват с още повече кърмене.
Ако продължава все така и съвсем отказва да суче, напиши един мейл на консултант по кърмене. мога да ти пусна на лични мейла на моята консултантка, дано бързо да мине и този период. Поздравления, че си избрала изключителното кърмене. Повече такива майки да има!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #323 -:
юни 27, 2012, 16:34:28 »
Scarlett, би ли изпратила и на мен емайла на консултантката ти по кърмене. Благодаря предварително.
Моя братовчедка и много близка приятелка имат второ бебенце. За съжаление тя имаше доста трудна бременност - контракции, изтичане на води, но избутаха до 37 седмица. До тук горе долу добре, но бебко се е родил под 2кг..Вече са в тях, кърмят се на поискване на всеки час по час (тя кърми баткото почти до годинка), но малкия "дремуца" доста. Вчера ми писа и питаше за съвет дали според мен е по-добре да се цеди и да му дава бутилка или да упорства с кърмене. Нямам информация колко пампи пълни малкия, както и колко е наддал до сега...Питах я и за жълтеница, юздичка, пози и тн екстри, които биха попречили на успешно кърмене. Чакам отговор.
Аз я посъветвах да продължи да кърми, защото и цеденето си отнема време, а като е с двамата сама, не мисля, че ще успява толкова често да цеди и съответно да стимулира лактацията. Но пък бебчо е ужасно малък...
Момичета, Вие какво мислите?
«
Последна редакция: юни 27, 2012, 17:00:38 от Anichka
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #324 -:
юни 27, 2012, 18:41:17 »
Scarlett
права си май, че не може да се каже кое е нормално и кое не. А и явно малките си имат и техни настроения, един ден може да са по-буйни, друг - по-поспаливи и така. Ще свикна.
Anichka
конкретен съвет не мога да дам, но ние бяхме в подобна ситуация. Първите дни след като се роди малката уж се кърмихме по цял ден, но тя беше по-поспалива и след 4 дни след като се роди беше загубила 300 гр, плюс жълтеница. То и това прави бебета поспаливи. Веднага ни приеха в болница. Тя спеше през повечето време тогава, но ме накараха да я будя на всеки 3 часа, ако не се събужда сама - да я кърмя и след това допълнително да й давам поне 50 мл цедена кърма. Можеш да си представиш почти не спах 2 дена, защото се цедях много начесто. И с тази 'ударна доза' за едно денонощие и малко качихме 90 гр и ни изписаха. Така продължих още няколко дена, но не винаги успявах да й давам 50 мл от допълнителните, понякога се случваше 20-30 мл, според колкото искаше и така постепенно намалях с изцежданията и не й давам вече допълнително, в момента е само на гърда. Цедя се 2 пъти в деня, защото ми натежават гърдите и бутилка по-рядко й давам, само в случаи, когато не съм сигурна, че се е наяла, примерно не спира да плаче, не иска да спи, или сме излезли и огладнее.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #325 -:
юни 27, 2012, 22:16:06 »
Бени
, така като те чета мисля, че няма причина да се притесняваш, още повече ако памперсите са пълни и даваш на поискване.
Нямала съм такъв проблем, но много мои познати са и всичко си е влизало в нормалния път след няколко дни търпение.
На мен ми прилича на един от тези пусти скокове в растежа, дето така объркват малките мозъчета на децата ни, че ние се опитваме да търсим много често разумна (от наша гледна точка) причинно-следствена връзка, там където де факто няма.
Ако можеш и за лично успокоение предлагай по-често и както са те посъветвали момичетата в различни пози и условия.
И пак, никой тук не е консултант, затова най-доброто си остава да се свържиш с ЛЛЛ да попиташ за тяхното мнение.
Във всеки случай се справяш чудесно с тези две малки сладурани и искрено ти се възхищавам! *THUMBS*Продължавай така!
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #326 -:
юни 28, 2012, 14:43:09 »
Благодаря много на всички момичета и на Скарлет, за връзката с консултанта. Засега не съм писала и-мейл, защото то такъв лош ден като онзи ден, когато писах, не сме имали. Случва се от време на време, ама не както тогава.
Диде, аз през нощта кърмя легнала и когато мога през деня също, но не винаги е възможно, иначе ни е удобно и на двете така
Все си мисля, че май е от голямата жега, ама знам ли
Вчера и днес си вървят в ритъм нещата
Иначе изключителното кърмене го избрах по две причини - едната, естествено, че това е най-доброто за малката, а другата, без да ме съдите , е много егоистична
- просто това е най-лесния начин да нахраня бебока, а в момента всяка минутка ми е ценна и ми става лошо като си помисля как беше със Сиана и цялото миене на бутилки, изваряване, затопляне на млякото през нощта, а като тръгнем да излизаме навън, направо дисагите мъкнех с бутилки, сухо мляко, преварена вода и тн и тн. Сега основното (гърдите ми) си е винаги с мен
и не ни трябва нищо друго
Единствения недостатък на кърменето е, че понякога продължава много дълго и се надявам искрено, другия месец, като се върнем в Англия да си направим добра организация, така че Сиана да не се сърди ако прекалено дълго се наложи да държа Елена в ръце и да я кърмя.... ще видим. Засега поне това е единственото, което може да ни се изпречи сериозно на пътя с кърменето, но ще видим, засега нищо не мога да кажа.
Иначе поне засега тя не се сърди, само се върти покрай нас, понякога ми дърпа блузата, да съблека и другата гърда и ме целува по нея, докато бебката суче, а като спре, иска да целува и тази, но която тя е била, много е смешна. Или пък ме кара да прехврълям Лени от едната на другата и се сърди, ако не се съгласявам. Забавно е
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #327 -:
юни 28, 2012, 19:27:55 »
Супер сладки са "големите",когато става дума за кърмене!
Племенницата ми е много впечатлена и онзи ден казала на майка си,че щом и тя(майката) има гърди,значи има и мляко,и иска да пие мляко от там,както правела Дари.
Предложих й кърма в лъжица,каза,че много й харесва,но не поиска втори път.
Бени,много се радвам,че ти е "удобно" кърменето.Чувала съм от други майки,че когато имат второ дете ще им е трудно да кърмят,защото първото ще иска внимание.А ти като минала по пътя на АМ можеш да оцениш предимството,на това млякото да е винаги готово,когато бебето е гладно,да е топло и достатъчно.
Относно продължителността-много скоро,когато Лени позаякне,ще се насуква за 5-10 мин.
Не помня коя съфорумка,разказваше как кърмела малкото в слинг,докато си играела с голямото дете.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #328 -:
юли 23, 2012, 16:37:53 »
Момичета, преди да родя изчетох света за кърменето, но сега сякаш цялата теоретична информация изчезна.
Сигурна съм,че ако прочета назад ще мога да си отговоря, но нямам толкова време покрай малкия, затова ще ви питам и дано ми отговорите. Имам страшно много кърма, малкия си суче добре, но после започва великото изцеждане. Въпросът ми е следният дали като му дам едната гърда после да изцедя само нея или и двете. Другото е дали да цедя докрай? Иска ми се да се регулира лактацията и затова се стремя да цедя само тази, от която е сукал, но другата е страхотно напрегната и трябва да я изцедя поне малко. Незнам доколко разбираемо съм си обяснила проблема...
«
Последна редакция: юли 23, 2012, 16:40:18 от Roxanne_
»
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #329 -:
юли 23, 2012, 22:03:04 »
Здравей мила мамо
Поздравления, че кърмиш бебето си
.
Предлагай на бебчо винаги 2-те гърди. По този начин се стимулира най-добре лактацията, а до към 40 ден /дори първите 3 месеца/ нещата още не са регулирани и от много изведнъж може да се окаже недостатъчна
.
За цеденето не е нужно да цедиш при всяко кърмене /освен ако не искаш да стимулираш/.
Всъщност важното е какво целиш, ако искаш да стимулираш цедиш на всяко и до край. Ако имаш кърма и бебчо се храни нормално - до цедене можеш да прибягваш само за да облекчиш тежестта и никога до край. Само до облекчаване на напрежението. При много кърма с цедене до край само ще си докараш хиперлактация.
«
Последна редакция: юли 23, 2012, 22:05:18 от kokiche
»
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]