Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 15:22:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Песнички и игри с бебето, и детето  (Прочетена 149266 пъти)

matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: юли 07, 2012, 14:14:22 »

И на мен много ми хареса,даже си мисля да сменя внучката с "внучето " pardon
Искам да споделя нещо,на нас понеже ни предстои втори рожден ден и няма да сме си за датата в Бг,а седмица  след това,та съм намислила да пратя две кутии с бонбони(не,че в Бг са свършили бонбоните),но да сложа снимка -колаж отпред на Вики и до него едно стихче.Стихчето снощи го измислих и искам да го сложа тук,хем да кажете ако нещо може да се подобри,хем и на някой може да му хареса и да му влезе в полза  smile

Днес е чуден ден,
приказен,необикновен.
Празник днес е знам голям,
за мама,тати и за мен.

Преди две годинки само
за първи път изплаках аз,
а я  сега ме вижте
бягам,тичам,смея се в захлас.

Имам вече колело и каска,
тати казва,че съм вече мъж голям,
храня се самичък,обувки си избирам сам,
мама ми се радва,пораснал съм голям.

Искам буквите да зная,
да чета и пиша сам,
но има време знам,
баба и дядо ще помагат там.

Днес е чуден ден,
приказен,необикновен,
на две годинки ставам аз,
почерпете се с бонбон от мен.

Ами това,знам че няма навсякъде рима и е супер аматьорско,но пък го написах на един дъх.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: юли 09, 2012, 13:25:40 »

matsinka, супер е, много добре си го измислила. Вярвам че на тези на които ще подаеиш бонбоните няма да следят за липсата на рима, а ще "паднат" от умиление.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #92 -: юли 09, 2012, 16:27:50 »

Теди, много е мило и трогателно стихотворението, което си написала  heart heart heart

И аз не мисля, че трябва да променяш нещо в него. Не му трябват идеалния ритьм и рима. Най-хубаво е така, както се е изляло от сьрцето ти и направо ще ги разтопи вашите  girl_in_love
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: юли 23, 2012, 15:18:10 »

Знаете ли песента за враната-в нашия край е много популярна?!
-Хвър,хвър вране,
къде ходи вранке?
-На баба ми на гости!
-Какво ти даде баба?
-Орехче,бобче;
шарено копче/костено зъбче

Пее се като детето се хваща с два пръста(все едно щипе) за опакото на ръката на мама,мама се щипва за ръката на детето,и същото с другите ръце.Накрая се казва"хвъррр" и ръцете се разделят като се имитира полет.
Дара вчера научи това от една приятелка  и постоянно ме щипе и и нарежда в рима"бо-бо,ко-ко"(бобче и копче).

Друга игра:мама сяда и се обляга удобно с кръстосани крака.Детето се слага да седне на горната част на ходилото на този крак,който е отгоре.Хващат се ръцете му,и като се повдигне кракът се получава нещо като люлка.На мен са ми слаби мускулите и я слагам да седне на двата ми крака.

Ако не сте разбрали от обърканите ми обясненията,пишете да пусна видео. crazy
Активен
Поли
Професор
Публикации: 464

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: септември 06, 2012, 13:16:53 »

Момичета, тъй като не намерих друга тема подходяща за това си позволявам тук да споделя любим наш сайт за развиващи и занимателни игри. Има много шаблони, които директно може да свалите и да се забавлявате на воля с вашето детенце.
http://umeia.com/

А тук малко снимков материал от сайт за Монтесори занимания, които може да приложите вкъщи

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.144642425634929.28171.144511545648017&type=3

Според мен отделна тема за това би била полезна за много от нас, които прилагат подобен вид метод. Ако поста ми не е подходящ за тук, моля модераторите да го преместят. Надявам се да съм била полезна Wink
« Последна редакция: септември 06, 2012, 13:23:19 от Поли » Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #95 -: септември 12, 2012, 12:54:07 »

Не мога да отворя втория сайт /за Монтесори занимания/ и много съжалявам. nea.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: септември 12, 2012, 17:57:37 »

Поли, страхотни са и двата сайта  good

Свекърва, просто копирай целия линк, двата реда и го пействаш в лентата отгоре и готово!! Всъщност ето, по-лесно така - http://www.facebook.com/media/set/?set=a.144642425634929.28171.144511545648017&type=3
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: септември 12, 2012, 19:44:38 »

Днес го мярнах пуснато във фейса и реших да го копна
Стихче за цифрите
Цифра 1 Колче право си стои само. Лекичко отгоре, ако го подпрем – става цифрата... едно.
Цифра 2 На патето, ако свалим крилцата, После човката – да не яде, Ще получим лесно – цифра... две. Цифра 3 На буква З прилича много, Но в думичка не може тя се скри, Досещате ли се, деца? Това е цифра... три.
Цифра 4 С буква Ч започва и на Ч прилича. Не е буква, а е цифра и се... четири нарича.
Цифра 5 Има шийка и коремче, а на шийката перчемче. На ръката цифрите без ред означаваме със цифра... пет.
Цифра 6 Бастунче с колелце, ако напишем – буди силен интерес. Та това е цифра... шест.
Цифра 7 Тази цифра непозната, тънка, нежна, чудновата. Нека име й дадем – СЕДЕМ да я наречем.
Цифра 8 Две такива колелца, имам аз в ръце, деца. Лекичко ще ги кръстосам и ще стане цифра... осем. Цифра 9 Ако цифра шест обърнем със бастунчето надолу, в нова цифра ний ще я превърнем. Ако име й дадем – как ли ще я наречем? (Девет.)
Цифра 0 Бедно, празно колелце, нищо няма – ни бастунче, ни коремче, няма и перчемче. Цифра е. На буква О прилича. Тази цифра НУЛА се нарича.
Числото 10 След едно, ако застане нула, двете цифри се нареждат като две дечица. Та това е... ДЕСЕТИЦА.
Активен
Поли
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: септември 30, 2012, 11:26:49 »

Момичета споделям една игра за развитие координацията на тялото, която е от последното ни занятие, моля да ме извините ако вече е публикувана. Повтаряме всяко едно действие.

Вървяло зайчето бавно и спокойно ( вървим)
Kъсало цветенца от земята( късаме:)
Навеждало главичка към полята
Гледало високо в небесата
А птички пеели навред по земята
Пеело си песничка една
Красива, весела като есента
Трам тарам (2)
И подскачало с крачка
Но изведнъж запляскал дъжд
И затичал зайко изведнъж
Бързо тичал той в гората
Да се скрие в шубрака
И накрая под едно дърво
Се спрял
Поседнал
И тихичко заспал.
А дъждецът си вали-
Трам-тарам(2)
A зайко сладичко си спи
Трам-тарам (2)
Активен
Поли
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: октомври 05, 2012, 12:40:48 »

Малко ще оспамя темата, но реших да ви споделя една книжка, която от вчера съм започнала и ми се вижда страхотна- "След 3 е вече късно" на Масару Ибука   http://www.drebcho.bg/stories/141/Syvetite_na_Masaru_Ibuka/Ranno_obuchenie_s_Masaru_Ibuka.htm

Аз я имам в елетронен вариант на български, ако някой прояви интерес мога да му я изпратя;)
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: октомври 06, 2012, 11:12:35 »

http://www.purvite7.bg
Това е сайта, от който взимам идеи за игри. Ако се регистрираш получаваш по e-mail  бюлетин всяка седмица какво се случва с детето, какво трябва да умее и игри за седмицата. Можете да разгледате всички игри на куп по възрасти. Не знам дали е подходящ за по-големи деца, но за моята дребка е много полезен.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: октомври 11, 2012, 13:31:20 »

Покрай темите на Ина и Албенчик, реших да пусна нещо, което много ми хареса. От ФБ страницата на Първите Седем е плагиатствано, лесно и интересно ще е, макар че няма да запълни много време smile:

"Организирайте си семейна есенна регата - няколко черупки от орехи, малко пластелин и красиви есенни листа. Готови ли сте да се състезавате?"

* 304324_427394567310145_505851042_n.jpg (18.05 KB, 400x400 - видяно 3070 пъти.)
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: ноември 01, 2012, 14:22:04 »

Ето това намерих в нета, мами:

http://www.thestay-at-home-momsurvivalguide.blogspot.com/p/toddler-activities.html

Има доста интересни и полезни занимания за вкъщи през зимата smile
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: ноември 08, 2012, 11:32:33 »

Искам да ви споделя една песничка,която дребния много обича,дори до скоро не даваше да му я пея аз,понеже само "баба пей".

Това е текста:

Вятърко листи в гората пилей
Косето-Босето сладко не пей-
с пойните птички отлитна на юг.
Есен е вече пристигнала тук.

Стихна шубракът, самотен и глух.
Зайко на припека кърпи кожух.
Меца захърка под стария пън,
Сладък за нея е дългият сън.

Нека да вее и дъжд да вали,
нека се стелят в гората мъгли!
Зайко си има пак топъл кожух,
Меца ще спи под юрганче от пух.

А това линк към клипче:

http://www.youtube.com/watch?v=phFfmVJFu-w
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: ноември 08, 2012, 11:37:20 »

И Ели много я обича, дори довършва думите в края като изговаря последните срички smile Много е нежна и мелодична.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: