Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 12:11:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
" Булчински рокли - 17 "
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Булчински рокли - 17 " (Прочетена 191372 пъти)
dany_87
Професор
Отг: Булчински рокли 17
«
Отговор #15 -:
май 12, 2011, 14:57:34 »
babyboopk
Роклята ти е просто невероятна личи си че дантелата е много красива
Активен
animal
Ентусиаст
Публикации: 131
«
Отговор #16 -:
май 12, 2011, 19:08:48 »
И моята сватба е септември; вчера ходих пак до Асеновград - има нови модели - харесах си 2-3, но при наличие на по-евтини рокли в нета мисля все пак да си поръчам от там. Ще поразпитам как стои въпроса с поръчка по моя снимка, но не вярвам да е много по-евтино.
В Асеновград си струва да се отиде за костюми - по-евтини са от София
«
Последна редакция: май 12, 2011, 19:19:28 от animal
»
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #17 -:
май 13, 2011, 08:40:30 »
Оффф и аз вече почвам да се чудя какво да правя - от Асеновград ли, от Интернет ли.....от София ли????
Не знам, защо но някакси съм недоверчиво настроена към поръчката от интернет, но от друга страна такива рокли тук са доооооооста по-скъпи
. Следя редовно темата за поръчка на ролкя по интернет и има доста положителни коментари, но все пак....
Хубавото в случая е,че не съм "влюбена"
както се казва, в някой определен модел, а горе-долу имам идеята за това какво искам и надявам се ще мога да все пак да си избера нещо
Активен
animal
Ентусиаст
Публикации: 131
«
Отговор #18 -:
май 13, 2011, 09:24:37 »
V_e_S_i, напълно те разбирам...но времето си лети - за поръчка ми казаха, че максимум до средата на юни трябва да съм решила и да съм дала поръчка (че после започват отпуски) - да има поне месец и половина време за ушиването... Общо взето има максимум месец за размисъл
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #19 -:
май 13, 2011, 09:40:19 »
V_e_S_i , ако питаш мен не го мисли. вземи решението от раз, иначе постоянно ще го мислиш, пък и няма да имаш време. особено ако е от интернет, по-добре да е при теб роклята много по-рано отколкото да чакаш. Аз лично не бих рискувала да купувам от нета. Докато живеех в САЩ няколко познати (всичките американки) си поръчаха от нета. Ами какво да ти кажа, няма как качеството да е еднакво. Дори и да не е известен дизайнера, не може една рокля да се шие, плат, работа, разходи, да излезне $ 200. Въпреки че американките са доста непретенциозни (в сравнение с бг), си купиха рокли от магазин . При тях шиенето не е много на почит. Аз им видях роклите, нито плата, нито шиенето, дори и модела не беше точно като на снимката. Някои детейли просто са ги пропуснали. Тези $200 можеха да си спестят за някой друг дял от сватбата. На едната роклята беше към $400, но пак не беше същата. Материите бяха ужасни.
Другия вариант е просто да ги питаш за палтовете, да имаш някаква гаранция. Може да я поръчаш сега , за да видиш какво ще ти прати, ако ти се рискуват $200. Поне няма да го мислиш. $200 не са много, особено ако резултатът е прекрасен.
Аз си бях харесала рокля на Холивуд Дрийм, която струваше 5000 паунда. а китайците я шиеха за $600. Направих рисърч, много момичета поръчвали рокли на тази марка там и то по-лесни модели и имаше много отрицателни вотове в нета. Така че реших да си шия в БГ или Израел. Предпочитам нещата да са ми под контрол. Но ако е някой лесен модел сигурно ще се справят, остава само плата, който ще ползват да е хубав.
Успех.
П.П. исках да намеря менения на момичетата от форума, който са поръчвали, но нямам време. Имаше и доволни, но като че ли повечето казваха е не като на снимката и материята не е много хубава, но пак си ми харесва.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #20 -:
май 13, 2011, 09:51:07 »
tweety bird
, благодаря ти за изчерпателния отговор!
Аз също гледам с голямо недоверие към поръчката по интернет, но до колкото разбрах има опция да върнеш роклята, ако не я харесаш и не е същата, като на снимката
А от друга страна ме е страх,че като си я поръчам на шивач тук в България може също да не добър крайния резултат......
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #21 -:
май 13, 2011, 10:00:18 »
Веси
, и мен ме мъчат мисли като твоите, сигурно някой ден ще реша.
Само да ти кажа, че по китайските сайтове за поръчка има едно условие, свързано с връщането на роклята - можеш да я върнеш, ако роклята е стандартен техен размер. Ако си я поръчвала с индивидуални твои мерки, различни от стандартните, не можеш да я върнеш. Ако бъркам, нека някой ме поправи, но аз последно това разбрах за интернет поръчките на рокли.
А иначе аз като гледам какви драми са покрай тия рокли, вълнения, чудо и все повече се настройвам, че ще ида в няколко магазина, ще пробвам кое как ми стои и ако е над цената, дето съм склонна да платя, поръчвам по нет-а нещо. Ако не струва - план Б, купувам си хубава официална рокля и това е. От толкова време зяпам рокли, че чак се замислям как е възможно изборът на една дреха, пък била тя и за най-грандиозният
ден, да се превръща в такава черна дупка за полезно време. Това с гледането на роклята като най-важен детайл по свтабата, почва да ме побърква. Да видим дали и след година ще мисля така. И дано и тогава гледам леко на темата и не се вталясвам, защото рокля, не рокля, чак чудеса от храброст не бих направила за 5 или десет метра бял плат.
«
Последна редакция: май 13, 2011, 10:08:05 от Деничка Звездичка
»
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #22 -:
май 13, 2011, 10:31:14 »
Дано вземеш правилното решение.
Аз също мисля, че размера трябва да е стандартен, за да ти го вземат. Само да кажа, че публикуваните снимки са на дизайнерите не на тях, което вероятно го знаеш.
Ето още един сайт за поръчки, НО има много негативни мнения, той е като и-бей, даже повечето продавачи са и в двата сайта , китайска му работа, те са навсякъде. Иначе цените са приемливи, НО имайте едно на ум
http://www.dhgate.com/wholesale/dirlist.do?catalog=014008&act=pagesize&stype=up&sinfo=bestmatch&pagesize=40&_flush=1170264976
Да ти кажа, аз се доверих на шивач и съм доволна. Не исках роклята да ми е еднаква с другите и исках точно определен модел (долната част). Получих мечтаната рокля. По-скоро шивачът трябва да е от Асеновград, където има много , отколкото където и да е било, така поне си мисля.
Деничка сигурна съм, че и след години ако си постигнала това, което искаш няма да съжаляваш, това не е като бала, да си кажеш, може ли за един бал толкова лутания, вълнения.....но сватбения ден е един.
Естествено, че не трябва да психясвате покрай сватбата, но не се задоволявайте с неща, които желаете и не се стараете да ги получите.
Много момичета тук могат да кажат, че съжаляват, че не са избрали професионален грим, или по-скъпа рокля, или по-хубава украса...един ден е все пак.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #23 -:
май 13, 2011, 10:47:30 »
Babyboopk
, според мен не се хаби да търсиш шивачка за тази разкошна рокля. Не че няма добри, ама ти трябва мнооого качествена дантела (мисля, че тази се водеше "солей" и предполагам се внася от чужбина), която ще я оскъпи доста и не се знае какъв ще е резултата...
Стои ти невероятно - подчертава бюст, тънка талия и хубаво, стегнато дупе
От същия бутик и аз си взех моята
, макар да нямах намерение да се изръсвам толкова пари...Просто ми "заспа" и край.
Късмет!
Активен
babyboopk
Ентусиаст
Публикации: 128
«
Отговор #24 -:
май 13, 2011, 14:24:03 »
sunray благодаря ти
Проблемът при мен е че.... няма как да отделя сумата.... А за шиенето... и моите страхове са такива.... за това е и чуденката и леката истерийка....
Веси, като те чета, все едно чета собствените си мисли....
Активен
t2egr
Ентусиаст
Сватбата е на 05.09.2011г. !!!
«
Отговор #25 -:
май 13, 2011, 16:17:32 »
Искам да ви питам дали можете да ме ориентирате за цените в модна къща романтика... понеже с сайта им няма никакви цени... а от приятелки има противоречиви мнения...
Моля пишете каквото знаете и мислите
Активен
Pyja
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #26 -:
май 14, 2011, 14:21:27 »
Здравейте, момичета! Някой да има отзиви за добри шивашки ателиета във Варна? Харесала съм си една рокля но много се притеснявам как ще ми я ушият! А вече трябва да се ориентирам към поръчване!
Активен
t2egr
Ентусиаст
Сватбата е на 05.09.2011г. !!!
«
Отговор #27 -:
май 14, 2011, 21:19:05 »
Искам да ви питам какво ще кажете за рокля под наем.....
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #28 -:
май 14, 2011, 21:40:33 »
Цитат на: t2egr в май 14, 2011, 21:19:05
Искам да ви питам какво ще кажете за рокля под наем.....
Аз съм много "За" и ако намеря мечтаната от мен на визия рокля, не бих се поколебала да я взема под наем, вместо да я купя, ако има такава възможност.
Активен
Sandri
Сватбар
«
Отговор #29 -:
май 14, 2011, 23:26:40 »
И аз си мислех за рокля под наем, защото тук е Германия е много популярно и всички ме съветваха да не купувам. Аз обаче искам да си имам роклята! След 20 години ще си я пробвам пак да видя дали още влизам в нея
. Годеника ми даже каза, че ще си мерим роклята и костюма всяка година за да не надебелеем и да си останем винаги като в деня на сватбата ни
. Моята рокля така и така не обемна и дълга, така че няма да имам проблем да й намеря място в гардероба
.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Нагоре