Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 20:27:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 10 -та част  (Прочетена 136011 пъти)

once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #225 -: май 24, 2011, 09:03:37 »

Само със златистите разполагат, доколкото знам. За младоженската маса не се заплаща украсата, но не предлагат цветя и балони. Именно затова аз се отказах от тяхната украса - трябваше да избирам пред тяхна украса на младоженската маса и без украса на другите маси или цялостна украса на ресторанта от декораторка - тя, разбира се, ми каза, че ще й е по-лесно да се заеме тя с всичко, отколкото да има различни като цветя и цветове украси на младоженската и други маси. Не знам дали го написах разбираемо  LAUGHTER И на мен ми се струва тъмно помещението и затова реших, че ще обличам столовете в бели калъфи - да светне малко залата. Говорих с управителката за осветлението, тя ми го демонстрира, не е толкова зле, но определено е добре да има повече бяло smile Ние ще бъдем около 120 човека, колкото смятам, че е оптималния капацитет на ресторанта - повече ще стане гъчкано. Не смятам, че с 80 човека ще е голо - просто ще се махнат маси и ще имате по-голям дансинг.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: май 24, 2011, 10:29:18 »

Hypnose, и моята сватба ще е в Лайпциг. Капарирах за 04.09, още декември месец, но беше заради оператора и фотографа, на които много бързо им свършваха датите smile Капарато е, както казаха вече - 500 лв. Аз също няма да ползвам тяхната украса, защото е бедна, а и не искам да е в бяло и златисто, според мен ресторанта с тези лилави стени и завеси и тези бели сапарета и покривки, трябва да е в бяло и лилаво, затова се спрях на тези цветове и агенция, която да ми я направи украсата. Щом сватбата ти ще е септември побързай с резервацията, ако ти е харесал ресторанта. Организаторката се казва Зара и тя ще ти разясни всичко, като ще ти даде около 10 броя примерни менюта, с разбити цени и ще можете да си изберете, като може да се прави комбинация между различните, само не трябва сумата на куверта да пада под 25-26 лв. За нещата, които могат да се вкарат отвън- всичко е разрешено, като се доплаща по 1,50 лв. на човек за охлаждане и чупливост. Това е, за което се сещам, като по-важно. Назад в темата, Нина беше постнала снимки точно от Лайпциг на сватба в бяло и лилаво и беше красиво, разгледай, за да добиеш представа smile Успех от мен!
Активен
Hypnose
Ентусиаст
**
Публикации: 126

« Отговор #227 -: май 25, 2011, 02:59:33 »

Страхотни сте,благодаря ви за изчерпателната информация!Оказа се,че ресторанта е свободен на нашата дата и решихме да го капарираме тия дни.Искрено се надявам на живо да изглежда по абсолютно същия начин,както на снимките.Сепаретата лилави ли са и те?И моята украса най-вероятно ще бъде лилава,като може столовете да са с бели калъфи и с бели панделки.Как ви се струва?Или може би с лилава панделка би стояло по-добре?А ако ви кажа какво ме притеснява ще ме помислите за луда.Представам си лилавата зала,лилава украса,бели калъфи и аз с шампанско рокля.Ако ми беше бяла роклята щеше да върви повече.Аз по принцип имам някаква мания със съчетаването на цветовете.Не съм в ред,нали?Ха,ха,ха....Като казах на майка ми и тя остана направо с отворена уста.Вика ми ти се побърка вече,как е възможно даже и с ресторанта да искаш да си в тон. angry

once_upon_a_time,lawyer,към кого сте се обърнали за украсата и колко горе-долу ще ви струва?Ориентирайте ме,че аз изобщо си нямам представа какви пари горе-долу трябва да си приготвя.А знаете ли какви са цените на тортите на сладкарница "Неделя"?

П.П.Дали климатиците им работят добре,че много ме е страх от жега и задух?Май в темата за ресторантите бях чела за някои ресторанти,които изобщо не пускали климатици или пък не успявали да охладят добре.Говорили ли сте с управителката по този въпрос?И последно да попитам,смятате ли,че е късно да направя ресторанта от 20 часа?Знам,че така тържеството ни се скъсява с един час,но иначе нямам време да вмъкна фотосесията,която ще бъде между ритуалите и ресторанта.Целта ми е да оставя един час за снимки,като в рамките на тоя час трябва да се придвижим и до ресторанта.

« Последна редакция: май 25, 2011, 03:18:39 от Hypnose » Активен
pink_panther
Професор
Публикации: 350

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: май 25, 2011, 09:30:17 »

Мен лично ми се вижда малко късно. Но пък вие ще си подписвате в ритуалната зала, така че дефакто в 8 часа отивате и си почвате купона. Ние  ще подписваме в ресторанта. Църквата ни е от 16:30 и си мислех да направя подписването в 7, за да имаме време да си направим снимките, да си се мотаме и да си се придвижим спокойно до хотела, но пък почвам да си мисля, че е много късно.   ohah
Момичета, вие къде смятате да си правите снимките? Много ми се иска да избягам от баналните за мен вече снимки в Стария Град. Мисля си за главната, около фонтаните например, особено ако са пуснати.
Активен
once_upon_a_time
Професор

« Отговор #229 -: май 25, 2011, 10:35:30 »

Признавам си без бой, че не съм питала за климатици, не ми е хрумвало biggrin Може би защото ние ще сме през есента и няма да е толкова жизненоважно. Изобщо не се притеснявай за роклята шампанско, ще се върже с бялото. Според мен панделките е добре да бъдат в контрастен цвят на калъфите за столове - иначе ще се сливат с тях. За украсата съм се обърнала към частна декораторка, която не е към агенциите. Цените - много е трудно там да изчислиш кое ще ти излезе по-евтино. По принцип калъф с панделка се движи около 2-3 лв/стол. Специфичното в Лайпциг е, че там сепаретата няма как да се облекат. Въпросната декораторка миналата година за украса на младоженска маса и маси гости, балони с хелий, шпалири при влизане в ресторанта, букет, бутониери, жарданиери, украса на кола, украса чаши, свещи, шампанско, кошнички за шаферки, подложка халки беше взела около 600 лв. Прибави и цената на калъфите на столовете и става ужасяваща сума biggrin Срещнах се и с няколко агенции, но всичко зависи от това, което ти искаш да има като украса - естествените цветя са доста по-скъпи от изкуствени, вази, стойки, арка... всичко това оскъпява. Съветът ми е да помислиш какво точно искаш като украса и да се срещнеш с няколко агенции/декораторки.
Според мен 20 часа е малко късно за ресторанта, особено ако имате welcome drink. Не може ли фотосесията да я направите преди Гражданско и църква?
И на мен много ми се иска да избягаме от традиционния Стар град - може би Градската градина, Античния театър, не съм го мислила още в детайли.
Активен
ivon_
Любопитен
*
Публикации: 35

« Отговор #230 -: май 25, 2011, 12:17:44 »

Здравейте момичета,
и аз съм към булките в Лайпциг и само да ви кажа,че вече разполагат с лилави панделки за столковете и за украса по масите. Вече предлагат и украса на другите маси с разни камъчета, органза и т.н., ако отидете в ресторанта ще видите примерна украса,ние миналия месец бяхме, добре изглеждаше, но аз все още се чудя дали да няма цветя, въпреки че те като сервират бутилки и салати нищо няма да се види ?!!другият ми голям проблем е пушенето, на вас казаха ли ви,че не се пуши в залата?
Активен
Minion
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #231 -: май 25, 2011, 13:09:36 »

Hypnose, аз малко закъснях с отговора, но не бях в града  sad Лайпциг е чудесно място за сватба, ходила съм веднъж и останах очарована!  good
А за датата... 11 септември, няма мърдане smile
Активен
soffyty
Любопитен
*
Публикации: 32

« Отговор #232 -: май 25, 2011, 14:43:43 »

Аз за нашата сватба се доверих на едни момичета, от чийто магазин взех доста евтини неща. Много се притеснявах дали ще направят всичко както искам, понеже били нови, но наистина всичко беше ок в деня на сватбата и само притесненията ми останаха. Цената им беше наполовина с други оферти за същите неща, които взех от агенции.
Така че, Hypnose не се втурвай на първото място, което ще се опитат да те омагьосат. Повечето работят добре, така че ако си като мене със строго определен бюджет, мисля че може да намериш и на доста сносни цени кой да ти украси и декорира по твой вкус.  good
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354

« Отговор #233 -: май 25, 2011, 15:59:13 »

soffyty,
Би ли дала координати на твоите декораторки. Ако искаш, може и на лични  smile Благодаря!
Активен
once_upon_a_time
Професор

« Отговор #234 -: май 25, 2011, 17:11:40 »

И аз ще поискам координатите - искам да поукрася из вкъщи за взимането, както и евентуално сама да си направя някои дреболийки.
Активен
Hypnose
Ентусиаст
**

« Отговор #235 -: май 26, 2011, 13:50:41 »

Момичета,капарирахме си ресторанта! yahoo Не знам обаче никакви подробнисти,защото само изпратих човек да даде парите,а като се прибера август,ще уточним подробнистите с управителката!

Благодаря на всички за съветите!

pink_panther,на мен два часа интервал ми се вижда прекалено много,пък и какво ще правят гостите?!За мен по-добрия вариант е да приключиш с ритуалите и тогава да направиш фотосесията,тъй като в този момент гостите имат размотавания-да стигнат до колите,после пък да отидат до ресторанта,паркиране,изчакване,настаняване в ресторанта....И докато ги настанят в ресторанта по имена и по маси и вие ще пристигнете.

once_upon_a_time,това наистина са много пари и смятам да пропусна някои детайли от украсата.Относно фотосесията,не ми се иска младоженеца да ме вижда преди официалното ми пристигане,а между ритуалната зала и църквата нямаме никакво време.Ще помисля...Единственото сигурно е,че искам нашата фотосесия да бъде в Стария град.Иначе няма да имаме никакви екстри преди ресторанта,директно отиваме и започва купона!

ivon_,чудесна новина!Би било много по-лесно,ако наистина разполагат с лилава украса.Доколкото бях чела в предишни постове и цените били по-ниски,ако украсата е от ресторанта.Наистина ли не се пуши? shok Ако това наистина е така,ще бъде много неприятно.Няма да успеем да видим ресторанта пълен,защото гостите постоянно ще притичват до вън за по цигара.Оле,шах и мат,ако е истина,значи съм сбъркала в избора на ресторант.Ама като не си на място да си организираш нещата така става...

azad86,няма проблем,вече си имаме ресторант така или иначе! smile В Новотела забранено ли е пушенето?
« Последна редакция: май 26, 2011, 14:01:56 от Hypnose » Активен
pink_panther
Професор
Публикации: 350

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: май 26, 2011, 15:22:40 »

pink_panther,на мен два часа интервал ми се вижда прекалено много,пък и какво ще правят гостите?!За мен по-добрия вариант е да приключиш с ритуалите и тогава да направиш фотосесията,тъй като в този момент гостите имат размотавания-да стигнат до колите,после пък да отидат до ресторанта,паркиране,изчакване,настаняване в ресторанта....И докато ги настанят в ресторанта по имена и по маси и вие ще пристигнете.

Да, точно това имам предвид и аз. Понеже подписването ще е в ресторанта, пък той е и малко извън Пловдив, ще им трябва време да се организират, придвижат и настанят там, през което време мисля да си направим фото сесията. Най-вероятно няма да е 2 часа, но мисля да си оставим достатъчно време

Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: май 26, 2011, 15:55:16 »

Mомичета, тези дни бях в един нов ресторант със страхотна градина, особено вечерта беше уникално, подходящо е за сватба на открито. Казва се Розмарино и се намира преди Ягодово, след конната база на Гергов, италиански ресторант е, готвят много добре.Просто ми се строри много романтичен и реших да споделя с вас, защото имаше запитвания от няколко момичета за ресторанти с градина.
Активен
Hypnose
Ентусиаст
**

« Отговор #238 -: май 27, 2011, 03:22:35 »

Въпрос към момичетата с летни сватби,какъв алкохол ще имате на сватбата?Ние мислим да сложим по масите бяло вино,бира и домашна ракия.Дали е добре или трябва да вземем и уиски?А знаете ли колко струва да наема една кола,която да ме вземе и да ме закара до ритуалната зала?Не знам за вас,ама аз вече напълно съм се побъркала,мисля само за сватбата и нямам търпение вече да дойде деня.....
Активен
AnichkaMC
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #239 -: май 27, 2011, 18:58:08 »

Здравейте момичета!

Аз съм нова и имам доста въпроси. Върнах се много назад във темата но ме интересуват по скорошни мнения за Санкт Петербург. Някой който се е женил там или ще се жени скоро, искам просто идея за цените на кувертите в момента, и така нататък. Аз живея в Канада но мислим да правим сватба в България до година лятото и от това което прочетох мисля че Санкт Петербург най ме интересyва. Чудя се още някой които е работил с агенция защото май така ще трябва да стане нашата работа. От това което видях в интернет ми харесаха Парфюм и Бижу. Аз съм малко по притенциозна и ми се иска нещо в кралско синьо и не само масите да са украсени. Има на официалния сайт на Бижу една декорация в синьо която най ми грабна вниманието и също така в сайта на Парфюм услугата за организиране на по рализчна и уникална декорация и тема. Ако някой е организирал сватба от чужбина много ще съм благодарна да ми каже как точно са го направили. Също ме интересуват хотели в Пловдив за настаняване на гости защото половината ще са от Полша, а някои и от Канада и вьобще нашата е много объркана. huhhuh.gif Благодаря на всички предварително и приятно организиране!
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: