Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 13:03:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Захранване на бебетата - 3 част "
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Захранване на бебетата - 3 част " (Прочетена 170509 пъти)
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: " Захранване на бебетата - 3 част "
«
Отговор #60 -:
март 21, 2011, 23:06:02 »
Цитат на: BASTET в март 21, 2011, 20:09:16
Ако имаш предвид бебешко пюре - защото съм ги бойкотирала - няма да купувам, освен ако наистина опитам всичко-всичко и бебето пак не иска да яде. Ако имаш предвид нещо за готвене - не съм виждала такова пюре, а и дали няма подправки или консерванти в него.. ?
Имах предвид бебешко пюре. Щом така си решила - успех
.
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #61 -:
март 22, 2011, 07:43:04 »
да се отчета - сменихме млякото - пак същата работа - 70 мл с друсане, пеене, дрънкалки и какво ли още не, сутринта изпи 100
Цитат на: plamik в март 21, 2011, 19:03:03
wanting
, защо не опиташ с малко кисело мляко разбито на айрян? Вярно, че е мъничка /според мен/ за кисело мляко, но ако сте започнали захранване мисля, че няма да имаш проблем. А и наистина може да е от зъбките.
мислих си го, но смятам, че е твърде малка за кисело мляко и засега не мисля да рискувам
Цитат на: Боги в март 21, 2011, 19:28:46
Момичета, имам въпрос за сокчетата. По колко милилитра на ден трябва да пие бебето?
аз започнах с 20 мл и всеки ден ги увеличавах с 10, докато стигнах 70-80
в началото давах по веднъж на ден, след това веднъж дообяд и веднъж следобяд, после едното е плодово пюре, другото сок
дано да съм била полезна
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #62 -:
март 22, 2011, 11:21:01 »
Мами, имам един въпрос относно захранването с месо и то даже не един, а няколко въпроса. Доколкото разбрах се започва с пилешко или пуешко месо, а след тях евентуално може да се даде заешко, като дневната доза е 15-20 грама месо, като отначало докато се въведе се започва с по-малко. Гледам , че се продават пюрета изцяло месни- напр. пуешко и пилешко на хип, а май и на гербер има, продават се и зеленчукови пюрета с месо.За последните пише/в съветите на косе-босе/, че съдържат 15-20 грама месо- което е цялата дневна доза, но ако се даде цяло такова бурканче в началото може да се затормози стомахчето. От това аз си правя извода, че ако се въвежда да речем три дена даден вид месо- се започва с 5 грама, после 10 и се достига 15 грама месо, поне аз така го разбирам. В същотото време, пак в съветите на косе босе, чета схема за захранване с месо- по 3-4 лъжички месно пюре за първия ден, 1/3 за втория, за третия ден-2/3 и после цяло месно пюре, да но цяло месно пюре е 125 грама.Някаква грешка ли има, аз ли нещо не мога да разбера, дали пък не се има предвид смесно . т.е. зеленчуково и месно пюре? Моля за съвет, мамите, които са с по-големички деца, как сте въвели месото.И друго нещо, гледам тук, че повечето смесени пюрета съдържат сол, а ние още не сме яли сол, вие от кога почнахте да давате сол/от колко месечна възраст/.Като съм взела да питам, да ви питам и за глутена, ние ще го въвеждаме от осмия месец, ама да питам от сега - има ли мами, които не са го въвели с каши, че на нас са ни забранени заради многото килограми, които имаме.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #63 -:
март 22, 2011, 12:33:11 »
Аз въведох месата със смесени зеленчуково- месни пюрета постепенно както съм захранвала с останалите неща- първия ден няколко лъжички, после половин бурканче, после цяло.
Не съм купувала изцяло месни пюрета, но мисля че пак трябва да се смесят с някакъв зеленчук- иначе ще е доста тежко.
Глутена въведох с коричка хляб и съответно с попарата.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #64 -:
март 22, 2011, 19:12:20 »
Цитат на: Боги в март 21, 2011, 19:28:46
Момичета, имам въпрос за сокчетата. По колко милилитра на ден трябва да пие бебето?
Доколкото аз знам, се започва с една чаена лъжичка на ден /5 мл/ и всеки ден се увеличава с по 5 мл. Но вероятно зависи от възрастта на бебчето, не знам
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #65 -:
март 22, 2011, 19:47:50 »
Nataliya, благодаря
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #66 -:
март 23, 2011, 09:23:41 »
eliss, Nataliya ти е обяснила точно както и аз бих го написала. Според мен идеята на месните пюрета (само месо) също донякъде е добра защото с тях можеш да направиш това постепенното захранване без да ти отиват зян няколко бурканчета храна. За мен обаче те също не са най-добрия вариант защото не е чисто месо, а с добавени глупости вътре. Аз приготвям сама храната на Влади и макар че не агитирам за тази практика мисля, че е удобно - можеш да свариш половинка пилешко филе охладено и да му пасираш от това месо малко и да му го сложиш в зеленчуковото което детето вече си яде и така постепенно да увиличиш количеството на месото.
Относно сокчетата е относително и аз съм за системата от малко към повече, но Влади беше вече на 6 мес като започнах да му давам сокчета и да не мислите че се задоволи с една лъжичка
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #67 -:
март 23, 2011, 11:27:58 »
Цитат на: eliss в март 22, 2011, 11:21:01
Като съм взела да питам, да ви питам и за глутена, ние ще го въвеждаме от осмия месец, ама да питам от сега - има ли мами, които не са го въвели с каши, че на нас са ни забранени заради многото килограми, които имаме.
Аз го въведох с едно пюре на Хип - Спагети Болонезе. Мисля, че има и плодови пюрета, в които има глутен. Но то не е само да го въведеш, а да посвикне стомахчето с него. Не можеш ли да даваш по няколко лъжички каша само? Другият вариант е направо с попарката.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #68 -:
март 23, 2011, 12:36:49 »
eliss
може също така няколко лъжички каша да си слагаш в плодовото пюре. Или както розовка е казала направо с попарката
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #69 -:
март 23, 2011, 16:50:37 »
malinkata, rozovka, Gergancheto, благодаря ви за съветите.Ще помисля как ще е най -добре, за глутена, може и с попарката, а може да давам по -малко от кашите, дето са в бурканче,понеже нали най-добре било глутена да се въвежда по схемата- овес, ръж, ечемик, пшеница, а и да се дава всеки ден в продължение на месец. Да ви питам попарата всеки ден ли се дава и ако е така не омръзва ли на бебчовците.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #70 -:
март 23, 2011, 17:14:09 »
Цитат на: eliss в март 23, 2011, 16:50:37
malinkata, rozovka, Gergancheto, благодаря ви за съветите.Ще помисля как ще е най -добре, за глутена, може и с попарката, а може да давам по -малко от кашите, дето са в бурканче,понеже нали най-добре било глутена да се въвежда по схемата- овес, ръж, ечемик, пшеница, а и да се дава всеки ден в продължение на месец. Да ви питам попарата всеки ден ли се дава и ако е така не омръзва ли на бебчовците.
Ооо омръзва и още как
Много е трудно със закуските, ние поне вече някакви сандвичи хапваме, я с лютеничка, я с кашкавал, но при по мъничките е трудно - попарка, кисело мляко с бисквити, кус кус, разни кремчета направени с вода
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #71 -:
март 24, 2011, 07:21:37 »
А защо не предлагате плодове на закуска като им омръзнат другите неща?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #72 -:
март 24, 2011, 08:52:38 »
ellie_belliе, добре че дочетох до край преди да се изкажа иначе можеше да те копирам направо - точно това ми щракна в главата. Аз на Влади като му давам каша почти винаги славам и пасирани плодове, елис - ти можеш обратното плодове с малко каша. Плодовете никога не омръзват
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #73 -:
март 24, 2011, 08:58:35 »
Момичета,моля споделете какви плодове и зеленчуци се дават след 6-ят месец.Този въпрос го задавам вече за трети път,но отговор не получавам плодове и зеленчуци за този период ми излизат 100000 статии в който се обяснява много обстойно неща които са ми познати ,но конкретно нищо съществено.Моята лекарка ми е дала тиква ,спанак и артишок.За плодове нищо не е на писала.Да ви попитам пюре от грах /купено/ може ли след 6-ят месец да се дава?
«
Последна редакция: март 24, 2011, 09:01:03 от juji
»
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #74 -:
март 24, 2011, 09:22:19 »
juji
, можеш да дваш ябълки, банан, круша, избягвай мъхестите плодове - праскови, кайсии, ягоди - водят се алергени.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...