Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 27, 2024, 20:55:26

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Рецепти за 3-ти Въглехидратен ден от 90 дневната диета  (Прочетена 19514 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« -: февруари 01, 2011, 09:08:32 »

В този ден се консумират въглехидрати.
В този ден може да консумирате пица-зеленчукова,сладки,сладкиши,тестени изделия,торти,солени сладкиши,сладолед.Важни е условие да няма белтъчини в приготвените храни.Към пастата и пиците може да се използват зеленчукови сосове-например доматено-гъбен.В тази категория е много удобно да се използват постни сладкиши-заради липсата на белтъчини в тях и в рецептите за тях.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: февруари 01, 2011, 10:23:22 »

Пица със зеленчуци

ПИЦА!
За тестото:
3ч.ч. брашно (200мл)
1 пак. суха мая - 7гр.
1 суп.л. захар
1ч.л.сол
2с.л. олио или зехтин

Сухите съставки( без брашното) и олиото смесваме в купа с 1ч.ч. гореща вода и покриваме.Престоява 5 мин.,след което прибавяме към брашното и месим.Оформяме на топче и оставяме да втаса на топло.Разстиламе в намазнена тавичка с плънка по избор - доматен сос,червен лук,червена и зелена чушка,маслини(другия път ще сложа и гъби,но сега нямах).
« Последна редакция: февруари 01, 2011, 10:27:41 от Данитка » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: февруари 01, 2011, 10:24:41 »

Постен сладкиш с канела

Сладкиш с канела-много бърз и лесен- рецептата е на gaby_s
Продукти :
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. гореща вода
1 бурканче от детски храни със конфитюр или сладко
? чаша олио
2 ч.ч. брашно +1 ч.л. сода,орехи,канела

Водата завира със захарта.Прибавят се сладкото,олиото,брашното със содата,канелата и орехите.Изсипва се в тавичка и се пече в предварително загрята фурна около 20 мин.Моят съвет е да се сложи сладко,което не е толкова подсладено,защото иначе идва доста тежичко  good
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: февруари 01, 2011, 10:29:42 »

Постни шоколадови квадрати

Постните шоколадови квадрати на di_ani
1 чаша = 240 мл
Продукти:
1½ чаши брашно
1 чаша захар
¼ чаша какао
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена лъжичка сол
1/3 чаша олио
1 чаена лъжичка ябълков оцет
1 прах ванилия
1 чаша вода /замених със слабо кафе еспресо и вода 50:50/
1 шепа стафиди /по желание/; може и ядки
Фурната се включва на 175 º С.
В купа се смесват пресятото брашно, солта и содата. Добавя се какаото, захарта и ванилията.
Разбърква се добре и прибавят олиото, водата и оцета. Поръсва се със стафиди и хомогенизира окончателно.
Пече се върху пекарска хартия за около 30 мин., като се проверява за готовност със сухота на клечка.
Оставя се да изстине и реже по желание.
Може да се залее с глазура от:
3 супени лъжици вода
2 супени лъжици какао
2 супени лъжици маргарин
6 супени лъжици захар.
Изброените продукти се затоплят до стопяване на захарта и се залива охладения сладкиш.Аз поръсих и с кокосови стърготини  good Не съм слагала нито стафиди,нито ядки,но с орехи би бил чудесен.
Малко по-късно ще приложа и снимка да видите колко апетитно изглежда smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: февруари 01, 2011, 10:52:33 »

Постни палачинка на Петя
1ч.ч.газирана вода
2ч.ч.ч.вода
1/4ч.ч.зехтин
1с.л.течна ванилия
2с.л.захар
2ч.ч.брашно

Разбъркваме хубаво всички продукти.В тиган с не залепващо покритие печем палачинките
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: февруари 01, 2011, 10:54:02 »

Постна боровинкова тарта
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: февруари 01, 2011, 10:55:18 »

Бисквитено руло
1 пакет какаови бисквити Закуска
250 гр масло
250 гр пудра захар
1/2 шоколад за готвене от Кауфланд или 1 шоколад натурален
 шипков мармалад за намазване

Маслото се оставя на стайна температура да омекне хубаво.Омекналото масло и захарта се разбиват на пухкав крем.Всяка бисквита се маже с крема и после със сладко и се редят в чиния като се слепват една по една.Отстрани се слагат по две бисквити и две отгоре така че да притиснат и фиксират другите бисквити.отгоре се намазва с крем и се покрива с разтопен шоколад.Шоколада го разтапям за 30 сек в микровълнова с лъжица маргарин.Оставя се да престои една нощ в хладилника.

Активен
plamik
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1835



Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: февруари 03, 2011, 14:12:05 »

Пица със зеленчуци

ПИЦА!
За тестото:
3ч.ч. брашно (200мл)
1 пак. суха мая - 7гр.
1 суп.л. захар
1ч.л.сол
2с.л. олио или зехтин

Сухите съставки( без брашното) и олиото смесваме в купа с 1ч.ч. гореща вода и покриваме.Престоява 5 мин.,след което прибавяме към брашното и месим.Оформяме на топче и оставяме да втаса на топло.Разстиламе в намазнена тавичка с плънка по избор - доматен сос,червен лук,червена и зелена чушка,маслини(другия път ще сложа и гъби,но сега нямах).
На колко гардуса и колко време печеш?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: февруари 07, 2011, 09:45:49 »

Баница с тиква,ябълка и банан
тиква-обелена и настъргана
1-2 ябълки
1 банан
1 ч.ч захар
олио за намазване
1 пакет кори

Смесват се настъргана тиква,настърганите ябълки и нарязания на ситно банан.Добавя се захарта и всичко се обърква хубаво.По желание се добавя канела.Намазняваме тавата и поръсваме със захар.Взимаме една кора ,капваме малко олио и слагаме втора кора.Отгоре слагаме плънка и завиваме на хлабаво руло.Така правим с всички кори и навиваме в тава или подреждаме едно до друго .Напръскваме с захар и малко олио и печем до готовност.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines