Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 07:46:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В БУРГАС - 9 та част  (Прочетена 155226 пъти)

CabuHka
Професор
Публикации: 378

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: февруари 07, 2011, 17:47:20 »

Ние сме в ресторанта на хотел Мираж. А за Приморец - да наистина е красота, а и не мисля, че ще ти трябва много украса там - просто едни естествени цветя smile.
Аз да си призная харесвам всичко от подготовката за сватбата може би, защото имах много време за нея и не ми се струпа всичко на един път. А и ние си поемаме цялата сватба и си решаваме сами.
Активен
lulu_f
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #61 -: февруари 07, 2011, 18:08:37 »

То и ние си плануваме всичко сами(е получавам много помощ, но избора за всичко си е наш), но като цяло ми е натоварващо всичко - да бяха едно и две неща ами то .... Wink Например всеки път като отида при агента и ми отиват 2 часа, та честно казано ми е доста досадно  blush Ама поне дава страхотни идеи човека и много помага smile
Хотел Мираж беше едно от първите ми предложения за ресторант, но бързо отпадна защото залата не беше с достатъчен капацитет. А наистина за украсата сме планували да е много скромна - няма да имаме калъфи и по масите ще има само малко цвят и букет с цветята на сватбата.
А между другото колко ви излезе тортата в Амадеус (и за колко парчета беше)? Гледах техен каталог и имаха страхотни неща, но ми казаха, че цените им са височки. Аз специално за торта се колебая между тях и Захаро ( в сайта им също гледах страхотни торти). Мисля обаче да поръчам тортата като се прибирам към Бургас за Великден т.е. 3 седмици преди сватбата.
Активен
CabuHka
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: февруари 07, 2011, 22:19:58 »

Ами всичко ни излезе 288лв с крем Амадеус, не със сметанов. 12 парчета ще бъде кумската торта, за рязането 30 парчета и още 70 парчета ще искаме горе долу.
Активен
chantrer
Ентусиаст
**
Публикации: 71

« Отговор #63 -: февруари 10, 2011, 11:56:14 »

Моля някой да ми обясни как е процедурата по смяна на личната карта с нова фамилия и нова адресна регистрация в Бургас?
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #64 -: февруари 10, 2011, 12:58:48 »

Моля някой да ми обясни как е процедурата по смяна на личната карта с нова фамилия и нова адресна регистрация в Бургас?

Мисля че имаш срок от 2 или 3 месеца за да я смениш
Отиваш в районото където се водиш подаваш документи за нова лична карта и за смяна на фамилията незнам само дали не трябва да носиш и документа за подписването ....

А що се отнася до моята сватбена приказка имаме си вече кактоп казах ресторант,DJ видеозаснемане и фотгограф ... 2 броя smile
За подписването решихме да е изнесен .. така и така не си спазихме датата която бяхме си намислили така че за нас не е проблем
Само че чудя към коя агенция да се обърна за така наречената АРКА която след това ше ползвам и за украса зад булченската маса
А за подаръците на гостите какво решихте???Аз се чудя между керамична фигурка и снимка.....но имам време да помисля няколко месеца при това smile
Активен
katqsl
Ентусиаст
**
Публикации: 61

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: февруари 10, 2011, 13:48:07 »

За новата фамилия трябва да си носиш удостоверението за граждански брак (+едно копие на него мисля беше), а за смяната на адресна регистрация трябва да носиш една бланка, която се взема от ЕСГРАОН (на гърба на общината)  Wink
Активен
CabuHka
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: февруари 10, 2011, 15:43:07 »

Мисля че имаш срок от 2 или 3 месеца за да я смениш
Отиваш в районото където се водиш подаваш документи за нова лична карта и за смяна на фамилията незнам само дали не трябва да носиш и документа за подписването ....

А що се отнася до моята сватбена приказка имаме си вече кактоп казах ресторант,DJ видеозаснемане и фотгограф ... 2 броя smile
За подписването решихме да е изнесен .. така и така не си спазихме датата която бяхме си намислили така че за нас не е проблем
Само че чудя към коя агенция да се обърна за така наречената АРКА която след това ше ползвам и за украса зад булченската маса
А за подаръците на гостите какво решихте???Аз се чудя между керамична фигурка и снимка.....но имам време да помисля няколко месеца при това smile

Относно подаръчетата имаш време - разгледай - виж и темата с подаръчетата може да видиш някоя идея от там smile
Активен
irkaaa
Сватбар
Публикации: 214

« Отговор #67 -: февруари 10, 2011, 15:56:16 »

Момичета да се отчета и аз докъде сме с организацията: роклята вече е поръчана, поканите са избрани, но се чудихме какъв цвят да са, утре ще си вземем мострите и ще решим. Халките са ни проблем, почти нищо не си харесах в Бургас.
Относно подаръчетата и аз много се чудих какви да са, съвсем случайно попаднахме на тези, които си избрахме. Ще ги кача в галерията, ако на някой му харесат - да пише на лични. smile

П.П. Защо не ми дава да публикувам емотокинчета sadsadsad
Активен
lulu_f
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #68 -: февруари 10, 2011, 16:14:02 »

Ирка, много са ви оригинални подаръците. И аз много ги мислих тези дни. Обикаляхме няколко склада на едро да гледаме всякакви керамични сърца, слончета, лебеди и др. Ама много кичозни нещо ми се виждат. Та решихме, че най-добре да изкараме по една снимка за всяко семейство. Това мисля е най-хубавия спомен.
Момичате, друго си мислех да ви питам - знаете ли дали в таксата, която е обявена в ритуалната зала за ритуала 98лв, се включват и таксите за снимане, музика и т.н (не съм много наясно)?
Активен
chantrer
Ентусиаст
**
Публикации: 71

« Отговор #69 -: февруари 10, 2011, 22:48:55 »

Предната лична карта си я подадох и взех от 1 РПУ, а не се водя там?
Тоест, правя копие на свидетелството за сключен брак, взимам и оригинала в мен или не? Минавам през ЕСГРАОН на гърба на общината и оттам взимам бланка за смяна на адресна регистрация? След това с всички документи отивам в 1 РПУ ?

А шоф. книжка и паспорта кога да ги сменя, след като получа нова лична карта?
Активен
CabuHka
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: февруари 10, 2011, 22:59:24 »

Най-добре е да се пита в полицията те с тия промени дето си ги приемат всеки божи ден човек незнае вече какво да прави...
Активен
katqsl
Ентусиаст
**
Публикации: 61

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: февруари 11, 2011, 09:36:41 »

Предната лична карта си я подадох и взех от 1 РПУ, а не се водя там?
Тоест, правя копие на свидетелството за сключен брак, взимам и оригинала в мен или не? Минавам през ЕСГРАОН на гърба на общината и оттам взимам бланка за смяна на адресна регистрация? След това с всички документи отивам в 1 РПУ ?

А шоф. книжка и паспорта кога да ги сменя, след като получа нова лична карта?
Chantrer когато аз август месец си сменях личната карта се водих във Второ РПУ, но си подадох документите в 4-то просто защото там имаше по-малко хора, същото направиха и баща ми и брат ми. По принцип не трябва да има проблем да си подадеш документите в 1-во РПУ. Оригиналът на гражданския брак също го носиш, те го сверяват с копието, което остава за тях.
Активен
megan4e85
Новак
*
Публикации: 19

« Отговор #72 -: февруари 11, 2011, 14:18:35 »

Здравейте, момичета! Предстои ми сватба и от доста време ви чета, но сега за пръв път се решавам да пиша. Ще бъдем в ресторант Университета, но сега ресторанта е "уж" със нов собственик и възникват проблеми. Предупредиха ни от там, че може да изгорим с капарото-300лв.  А аз съм си капарирала всичко вече и ако веднъж изгорим с капарото, как втори път да отидеш и да дадеш пак там пари?! Искам да ви попитам предстои ли на някоя от вас сватба там и знаете ли нещо по въпроса?
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 210

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: февруари 11, 2011, 14:23:52 »

Как така ви предупредиха от там, че може да изгорите? Смисъл че, капарото е дадено на предния собственик и новия, не го признава ли?
Активен
megan4e85
Новак
*
Публикации: 19

« Отговор #74 -: февруари 11, 2011, 16:04:19 »

Да, точно така, няма да сме явно само ние, защото ставало дума за сума от около 3000лв, получени от предния собственик като капаро за сватби. Е... надявам се все пак нещата да се оправят.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: