Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 07:32:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В БУРГАС - 9 та част  (Прочетена 155177 пъти)

Love_joy
Ентусиаст
**
Публикации: 62

« Отговор #15 -: януари 30, 2011, 17:04:15 »

Даа, интересен конкурс smile

Иначе за агенциите- важно е да попаднеш на сватбен агент, който да е коректен, да усети вкуса ти, да има добро реноме. Защото е лесно някоя агенция да подбива пазара и да предложи ниска цена. Важно е обаче какво обслужване ще ти даде насреща за тези пари. Важно е да си спокоен, че после няма да ти сложат голяма надценка за други неща и така да си избият от ниската цена за маса.
Активен
Asy
Любопитен
*
Публикации: 39

« Отговор #16 -: януари 30, 2011, 20:36:18 »

В продължение на въпроса за избор на агенция- първо се интересувайте има ли т.н "такса агенция". След това се интересувайте какво влиза в цента на украсата на всяка маса, включително и най-важната. От украса до украса има голяма разлика. Едната украса може да е направена от цветни воали, от органза, от сатен, от тафта или от най-обикновен хастар. Включва ли живи цветя или се плащат отделно. Ако имате сватбена арка- как е декорирана и с какво е украсена. Виждала съм страшно аматьорски и постни декорации. Поискайте пробна украса- разбира се не на целия ресторант, а на една маса. Така ще придобиете представа как ще ви изглежда украсата и с какви материали ще е украсена. За нашата сватба другата седмица ще правим пробна украса. Включва ли се в цената бялата пътека с цветченца. Още в началото изяснете от колко до колко часа имате право да ползвате всичко, което наемате от агнецията. Има агнеции, които за след 24 часа искат да им се плаща по 50 лв на час допълнително или си начисляват 300-500 лв, които ви обясяняват, че са за някакви си разходи, транспорт, консумативи. Ако агенцията ще ви прави букета и украсата от живи цветя уверете се, че ще са свежи в деня на сватбата. Има такива, които започват да ги подготвят от по-рано и в най-важния момент цветята вече са повехнали. Ако агента ще ви запазвва- фотограф, оператор, DJ или каквото й да е- месец преди това се уверете, че не е станало дублиране или пропуск и съответните хора са ангажирани точно с вашата сватба. Разберете се с ресторанта, при влизането на гостите в него салатите да не са предварително сложени, за да може да ви се види украсата на масата.
« Последна редакция: януари 30, 2011, 20:39:19 от Asy » Активен
lola_bunny
Ентусиаст
**
Публикации: 122

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: януари 30, 2011, 20:52:17 »

karamelche_, ходих  на 5-6 агенции, и навсякъде общо  взето  предлагат едно  и  също, но  в Магнетик цената  ме  устрои най- много. А сватбата ще е на  10.09.(далечко е)
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: януари 30, 2011, 20:59:57 »

Asy,как на практика да се уверят бъдещите младоженци,че цветята ще са свежи?

Да си наемеш агенция не трябва да изглежда като висша математика...

Активен
Asy
Любопитен
*
Публикации: 39

« Отговор #19 -: януари 30, 2011, 21:10:14 »

Asy,как на практика да се уверят бъдещите младоженци,че цветята ще са свежи?

Да си наемеш агенция не трябва да изглежда като висша математика...

Незнам как да се увери човек, но поне може да повдигне предваритено този въпрос в агнецията си. Мои приятели (не от Бургас) се сблъскаха с този проблем. Цветята им бяха правени 4 дена преди сватбата и не е ясно как са ги съхранявали, но след това имаше големи панаири.
Активен
lola_bunny
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: януари 31, 2011, 02:23:06 »

Момичета, да ви питам за  видеото  на кои  сте  се  спрели?Понеже само  тожа  не  сме дооточнили?
Активен
CabuHka
Професор
Публикации: 378

Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: януари 31, 2011, 11:57:07 »

Ние сме с Лазарови.
Активен
Love_joy
Ентусиаст
**
Публикации: 62

« Отговор #22 -: януари 31, 2011, 14:48:35 »

Относно това как да сме сигурни, че цветята ( букет, аранжировки и др.) ще бъдат свежи в деня на сватбата - зависи от подхода и професионализма на агенцията.

Обикнвено всяка агенция работи с флорист, който знае много добре кога да поръча цветята, така че да бъдат свежи за сватбата и да разполага с достатъчно време да ги аранжира старателно.

Понякога, обаче, агенциите сами решават да изземат фунциите на флориста с цел по-голяма печалба за тях самите и запрятат ръкави и започват да творят аматьорски букети и аранжировки. Именно тогава се получават гафове - първо, защото агенцията няма изградени отношения с доставчици. Тя отива в някой склад и намира това, което е налично. Свежо или не - няма значение.

И второ - защото не знае тънкостите на занаята. Тя просто набучва зелении и цветя и си мисли, че е сътворила "шедьовър".

Така че е добре младоженците да имат пряк контакт с флориста. Да пожелаят агенцията да ги срещне с фирмата/ човека, с който работи по отношение на цветята и да искат професионални съвети и идеи - нещо, което не могат да получат от друг. Когато аз се омъжвах, разказах на флористката ми как си представям букета, масата, арката...и бях много доволна от резултата.

И не на последно място, ако нямате пряк контакт с флориста, тогава как можете да бъдете сигурни, че определения от вас като младоженци бюджет от да речем 1000лв за цветя не е поръчан после на флориста като 700лв? Моя приятелка попадна в точно такава ситуация. Отиде в агенцията, каза, че иска цветя за определена сума, а агенцията обявява пред флориста друга цена ( както в последствие тя научи). Така агенцията печели хем от флориста, хем от младоженците. А младоженците остават прецакани, защото са си платили пари за красива украса и без да подозират получават по-малко от това, което заслужават.

Не искам да заклеймявам всички агенции..Просто бъдете внимателни. Не всичко е ЦЕНА, когато избирате сватбена агенция.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: януари 31, 2011, 15:04:38 »

Мисля,че опряхме въпроса до това дали фирмата държи на качествено поднесената услуга и на добрата практика.Ясно е,че част от нещата,които се предоставят са купени и се продават/наемат с надценка.
На мен и през ум не ми е минало да се интересувам колко струва рязания цвят на розата,та да сметна дали ще ми е изгоден букета.За масата ми предложиха аранжировка за около 70лв,а аз поисках повече цветя и определих разход 100лв.Дали са вложили цветя за 50лв или 90лв,не знам-аз получих това,което исках.
Трябва да се разграничи дали фирмата предлага дадена услуга като своя или предлага посредничество.
Доста често съм чувала,че предлагат услуги на фотограф за 350лв,а реално той взима 300лв.

Мисля,че агенциите които най-масово коментираме в тази тема са се наложили на пазара,като професионалисти,които не играят на дребно... smile
Активен
nelitoo
Любопитен
*
Публикации: 42

« Отговор #24 -: февруари 01, 2011, 11:41:09 »

Аз също се спрях на Магнетик. Обиколих  4 агенции и те най - много ми допаднаха и като идеи и като цена. Останах разочарована от Диаманти, отидох там почти убедена, че с тях ще работя, но мноогооо се разочаровах, а може би и очакванията ми бяха твърде високи. Иначе за видето - с Веско Лазаров!
Активен
CabuHka
Професор
Публикации: 378

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: февруари 01, 2011, 11:47:04 »

Браво, че си се спряла на агенция. Сватбената агенция трябва да ти допадне на теб не на някой друг. Като четеш от форума си изграждаш някакво мнение, но винаги ще има разминаване, защото на едни ни харесва една, а на други съвсем различно - просто трябва да намериш за теб кое е най-добро и кое се доближава най-много до твоята представа за сватба.
Активен
lola_bunny
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: февруари 01, 2011, 12:27:44 »

Nelitoo,  кога  е сватбата?
А във  връзка с  агенциите  споделям  мнението  на CabuHka good
Активен
nelitoo
Любопитен
*
Публикации: 42

« Отговор #27 -: февруари 01, 2011, 15:36:22 »

Сватбата е на 21.05. Аз съм готова с почти всичко, относно организацията - ресторант, фото, видео......Сега започва голямата мъка по избр на рокля. Направо незнам какво ще правя   :ohah:А, нямам и халки все още , но  тях вече съм си ги видяла и харесала. Не съм сигурна и за цвета на сватбата, но с агенцията се уговорихме да ми направят една маса в  ресторанта с няколко украси и да избера. А и аз все се успокоявам, че има още много време smile
Активен
sisony
Любопитен
*
Публикации: 45

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: февруари 01, 2011, 18:05:43 »

Nelitoo, за рокля мисля, че трябва да побързаш с избора, защото почват поръчки за баловете и става доста натоварено. Моята рокля я взех от магазин Холидей. Може да провериш там, има голям избор на модели за всеки вкус.
Активен
lola_bunny
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: февруари 01, 2011, 18:39:17 »

nelitoo, за  видеото  на  кой  се спряхте?
И аз  днеска ходих до  агенцията.Решихме  какъв ще е  втория  цвят(бананово). danceg  И  нямам  търпение  да  идва вече  "денят", а  е  толкова  далече. sad
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: