Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 02:50:12

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В БУРГАС - 9 та част  (Прочетена 155004 пъти)

karamelche_
Сватбар
Публикации: 199

« Отговор #405 -: март 23, 2011, 11:07:41 »

аз затова и казах, че само в една ми я поискаха.
Активен
chantrer
Ентусиаст
**
Публикации: 71

« Отговор #406 -: март 23, 2011, 12:03:50 »

На мен на тейбъл картичките ми имаше името на агенцията, макар че се бяхме разбрали да има само име на човека, а отзад дата на сватбата. И това го видях месец по-късно от гости, които са си взели за спомен тейбъл картичките. Еми,  pardon
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #407 -: март 23, 2011, 12:11:55 »

На мен на тейбъл картичките ми имаше името на агенцията, макар че се бяхме разбрали да има само име на човека, а отзад дата на сватбата. И това го видях месец по-късно от гости, които са си взели за спомен тейбъл картичките. Еми,  pardon

Къде отиде приказката "Клиента винаги има право"
 NO
Активен
chantrer
Ентусиаст
**

« Отговор #408 -: март 23, 2011, 17:55:20 »

Иначе не мога да се оплача, напротив дори назад съм похвалила много агенцията. Обаче явно е трябвало да има по някакъв начин реклама, както Ди Джейте си пристигат с лаптопите и на тях са контактите. Това също ми е грозно, но явно е възприето за практика.

Забравих да кажа, че на мен също ми искаха такса в една агенция и в ценовата оферта е написано "Сватбена консултация и организация   300.00лв. "
Активен
Love_joy
Ентусиаст
**
Публикации: 62

« Отговор #409 -: март 23, 2011, 23:52:47 »

Според мен е приемливо да има такса агенция, но да е умерена сума. Логично е трудът и времето на агента да бъдат оценени. Друг е въпроса, ако покрай кризата, която се отрази и на сватбения бизнес, повечето агенции премълчават таксата, за да спечелят клиента. Но това, че наемаш от агенцията платове, арки и т.н. не значи, че наемаш и цялото й свободно време. Всяко нещо си има цена. Поне аз така си мисля.
Активен
Evalina
Сватбар
Публикации: 203

« Отговор #410 -: март 24, 2011, 03:02:27 »

Аз не смятам, че наемаш от агенцията платове, пандели и прочие. Ти си плащаш за украса, което означава, че е съвсем нормално тя да бъде декорирана по масите, да се облекат столовете, да се вържат пандели и т.н., а не да ти изсипят всичко в един чувал, пък ти както се оправиш. Не бих платила, ако от някоя агенция ми поискат пари за подобен труд. Не  бих платила и разни таски "консултация". Ами да ме извиняват, ама то по тази логика всички "продавач-консултанти" трябва да започнат да работят на хонорар.  smile
Относно саморекламата на агенциите по време на сватбата - ами винаги я има - дали ще е на тейбъл картичките или името на агенцията ще е отпечатано по панделите, с които са декорирани масите /вази /балони/ букети, дали визитките ще са дискретно сложени сред органзата. Или самата агентка ще обикаля сред гостите и ще обяснява как тя е организаторката на тържеството. Това последното го видях и не ми направи добро впечатление, другото го намирам в реда на нормалното. Но и за това да плащам не ми се вижда много редно - един вид тя присъства на сватбата за да контролира нещата, но и за да се рекламира, понеже именно сред гостите шанса да намери бъдещи клиенти е много по-голям от всяка една реклама по медиите.

В контекста на горното ми хрумна един въпрос:
Момичета, вие как организирахте вечерята/масата на ди джея/ фотографа / видео / агенцията. Те кога се хранят? Къде ги слагате? Предполагам трябва да им организирам някаква маса? И къде да я сложа?  Не върви да е в някой ъгъл, понеже все пак те са доста ключови фигури за нормалното протичане на сватбата, но нормално ли е именно те да са на най-близката до нас маса? В смисъл, от гледна точка на другите ни роднини и приятели? Пък и тяхната маса предполагам ще е празна през повечето време. И друго - на тях предполагам им се поръчва същото меню като на гостите, нали?
Активен
chantrer
Ентусиаст
**

« Отговор #411 -: март 24, 2011, 10:48:42 »

Разбира се, че не поръчваш меню като за гостите, а се разбирате с управителя на хотела за някакъв по-нисък куверт. Аз не бих сложила точно тези хора най-близко до мен, на нашата сватба бяха родителите ни,а от другата страна шаферките със сестра ми и най-близки приятели. Винаги можеш да ги сложиш в ъгъл, те са професионалисти и всичко си знаят как и кога.
Нямаш ли агенция да те посъветва за тези неща? Иначе те се хранят пак когато сами си преценят, че е удобен момента и т.н. Не се тревожи.
Активен
Love_joy
Ентусиаст
**
Публикации: 62

« Отговор #412 -: март 24, 2011, 15:06:58 »

По въпроса с таксите - вчера разглеждах сайта на една софийска агенция, която много добре си е разчела за кое какво взема и всичко е прозрачно и ясно за крайния клиент. Подробно е описала какво включва частичното й участие, какво включва пълното й участие, а консултацията е безплатна. В София нещата често са на друго ниво..

На моята сватба операторът и фотографът бяха на една маса в ъгъла и имаха лесен излаз до сцената, за да си вършат работата. Няма само да хапват, я  Wink
Активен
kremi_bs
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #413 -: март 24, 2011, 17:33:56 »

Здравейте момичета и момчета  smile  Разгледах предложенията ви,но мислех че в Бургас има по-голям избор на агенции,а може би вие сте ми  предложили най-добрите? Разгледах сайтовете им и ми направиха доста добро впечатление,но мисля да поразгледам и други бургаски агенции. Може ли някой също така да ми каже как вървят цените на украсите, за да знаем горе долу колко парички да си приготвим  pardon За пълна организация на сватбата е нормално да взимат някакъв хонорар според мен,но и зависи какъв ще бъде той де  Wink 
Активен
CabuHka
Професор
Публикации: 378

Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: март 24, 2011, 17:51:01 »

Няма точна цена за украса - всичко е строго индивидуално. Ти може да искаш много естествени цветя - друг да са изкуствени, зависи какво искаш - ако имаш идея просто отиди в различните агенции и попитай, за да ти кажат.
Активен
kremi_bs
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #415 -: март 24, 2011, 18:38:21 »

Е да индивидуално е разбира се smile питах информативно  pleasantry  Другия месец ми се очертава път до Бургас и мисля да обиколя малко агенции да видя за какво става въпрос и коя какво ще ми предложи. Все пак аз ще искам пълна организация,тъй като нямаме възможност ние да се занимаваме. lol)))
Активен
lulu_f
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #416 -: март 24, 2011, 21:30:41 »

Ами, аз си мисля, че е нормално да има някаква такса когато агенцията организира цялата сватба от-до. Все пак запазването на часове, избора на менюта, торти и т.н. си искат време. Този труд не може да не се заплати.
Нашата агенция още първия път като влязохме (преди да сме решили въобще да наемаме агенция) казаха, че ако те се заемат с организацията на абсолютно всичко, си калкулират такса, която се заплаща освен всичко друго. Но ако примерно си наемеш само украса или поръчаш покани и бутониери естествено, че няма да ти вземат допълнително пари. Ние вече бяхме резервирали и организирали доста неща, а агентът предложи като услуга, без да заплащане, да ни помогне с часовете в гражданското и църквата. Но не и да ни прави цялата сватба.
Активен
Evalina
Сватбар
Публикации: 203

« Отговор #417 -: март 24, 2011, 23:48:24 »

Да, съгласна съм с горния пост smile.
Ние още си нямаме агенция, то какво ли имаме  blum. Все не намирам време да започна организацията. Планът ми е в главата, но не съм ангажирала нищо.
За агенция се колебая между Диаманти и Брилянтин. Знам, че много от вас са били с Диаманти, можете ли да ми споделите къде им е офиса? Брилянтин са ми на много удобно място и затова съм се ориентирала към тях най-вече... Много ме мързи да обикалям  blush
Активен
CabuHka
Професор
Публикации: 378

Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: март 25, 2011, 01:04:59 »

Зад "Краставицата" - на много лесно място е.
Активен
chantrer
Ентусиаст
**

« Отговор #419 -: март 25, 2011, 02:03:33 »

"Диаманти" е на ул. Абоба 4/ 7 нещо такова . Това е улицата на китайския ресторант, който е зад Краставицата, в края, тя е затворена.

Между другото си мисля, че съвсем скоро ще се уточни такса и агенциите, или поне членовете на АБСА ще имат такава.
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: