Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 22:24:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част (Прочетена 181476 пъти)
shanny
Ентусиаст
Публикации: 125
Отг: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част
«
Отговор #135 -:
февруари 01, 2011, 12:58:49 »
Не че е от значение, ама тя miroslava_z си е избрала Милен Леземан, не аз
Ние имаме позната, която снима сватби, гледали сме нейни снимки и тя самата е голяма душица, така че сме сигурни, че ще се постарае добре - това въобще не ми е въпрос на мен. Тя тази седмица обеща да събере видеота на нейни колеги и да си изберем и видео. Съгласна съм с Дестини, че всеки си има вкус и лично аз също не искам натруфени ефекти, сърчица и тем подобни... така че най-добре е да се види работата на няколко и всеки според вкуса си да избере.
Аз имам друга дилема сега. Любимия е ходил да говори с музикантите, които ще свирят като ме вземат от вкъщи и те са му дали мн добра оферта да свирят и на самата сватба. Аз по-скоро съм за DJ, но все пак искам да се допитам и до така ползотворното мнение и на съфорумките
Мисля, че се казват "Сватбари". Ние ще ходим да им гледаме и видеото все пак, ама някой ако е бил на сватба с тях или въобще на сватба с оркестър - ще съм благодарна ако сподели опит
Активен
Hekseskud
Професор
«
Отговор #136 -:
февруари 01, 2011, 13:51:43 »
Моето мнението е твърдо за DJ - (все пак само един човек, който да се контролира), но това си е лично по вкус на самите младоженци и на това почитатели на каква музика сте. Предпочитам оригиналите на песните, които обичаме, а не отчаян (понякога!!) опит на певицата/певеца да вземе тона. А и не знам кой ще може да изпее Рамщайн що-годе подобаващо
Била съм на доста сватби с оркестри и не съм била особено очарована от нито едно от изпълненията...Но пак - личните предпочитания са водещи.
Активен
shanny
Ентусиаст
«
Отговор #137 -:
февруари 01, 2011, 14:36:51 »
Определено оригиналите са за предпочитане ... ама е доста важно и кой и как ще направи в началото всички церемонии, за което едни водещи в народни носии сигурно ще се справят добре ... ще погледаме различни видеа и ще стане ясно - все пак според мен музиката на сватбата е едно от най-важните неща и в никакъв случай не искам провал в това отношение. Аз лично обичам народните обичаи и музика, но до там. Естествено на сватба се играят много хора и това е веселото. Ама все пак искам и друга музика да има и се притеснявам да не започне някоя серия с кючеци, на която мирно и кротко ще се прибера в стаята си ....
Активен
aalko
Ентусиаст
Публикации: 137
«
Отговор #138 -:
февруари 01, 2011, 14:52:51 »
Определено съчетаването на оркестър с дижей е оптималната опция за едно тържество,особено,ако изборът на участниците е правилен!За тази цел е необходимо,според мен да бъдат съобразени вкусовете,както на главните действащи лица-младоженци,родители,така,разбира се и на гостите!Има случаи,в които участието на оркестър малко дотежава,от гледна точка на това,че музиката малко или много е профилирана,а и все пак някой трябва да танцува.За мен една сватба се е получила весела и забавна,когато хората са се забавлявали,не стоейки по масите,а участващи активно най-вече на дансинга!
Активен
magyyy
Ентусиаст
Публикации: 96
«
Отговор #139 -:
февруари 01, 2011, 18:06:05 »
Привет и от мен
Сесията свърши и сега запрятам ръкави- вдругиден ще отидем до Бриз 2, за да се сдобием с по-пълна информация, но си мисля, че и до хотел Атлант е добре да отидем, защото бяха ми изпратили доста изгодна оферта. Момичета, моля ви някой да ми сподели повече информация за залата в Аксаково, какви са таксите там,напр. за неделя следобяд, колко души може да побере залата ориентировъчно? Има ли значение откъде са изкарани медицинските, т.е. ако са от друг град (Добрич) биха ли направили проблем в Аксаково?
Пълен хаос стана всичко за мен, за църквата не сме решили още коя да бъде, на мен ми се искаше манастира на Св. св. Константин и Елена, но то е малко, доколкото знам, освен Римски терми не знам къде другаде правят хубави ритуали, а таксите какви са?
Моля Ви помагайте с каквото можете, а аз ще споделям впечатления като започнем срещите с всички действащи лица и учреждения
Активен
ina__82
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #140 -:
февруари 01, 2011, 21:14:17 »
Цитат на: magyyy в февруари 01, 2011, 18:06:05
Привет и от мен
Сесията свърши и сега запрятам ръкави- вдругиден ще отидем до Бриз 2, за да се сдобием с по-пълна информация, но си мисля, че и до хотел Атлант е добре да отидем, защото бяха ми изпратили доста изгодна оферта. Момичета, моля ви някой да ми сподели повече информация за залата в Аксаково, какви са таксите там,напр. за неделя следобяд, колко души може да побере залата ориентировъчно? Има ли значение откъде са изкарани медицинските, т.е. ако са от друг град (Добрич) биха ли направили проблем в Аксаково?
Пълен хаос стана всичко за мен, за църквата не сме решили още коя да бъде, на мен ми се искаше манастира на Св. св. Константин и Елена, но то е малко, доколкото знам, освен Римски терми не знам къде другаде правят хубави ритуали, а таксите какви са?
Моля Ви помагайте с каквото можете, а аз ще споделям впечатления като започнем срещите с всички действащи лица и учреждения
Здравей Маги моят ритуал ще е на 7 май следобед в ритуална зала Аксаково, според мен залата спокойно може да събере 50-тина човека, таксата за битов ритуал в празнични дни е 265лв а класически 130лв, като за ритуали през седмицата е по-евтино. Ндявам се да съм ти била полезна, лека подготовка.
Активен
Milataaa
Професор
«
Отговор #141 -:
февруари 01, 2011, 23:53:39 »
Момичета, само ако мога да вметна и едно мое мнение за видеото, понеже прочетох последните коментари:)
И аз си мислих - кога ли ще го гледам това видео, някакво досадно...И така, докато не взехме нашето видео:) Няма да забравя как пускаме видеото и виждаме някакви страшно красиви кадри, които даже не помним кога сме ги снимали...на много любима музика /началото на видеото ни е качено в темата за сватбата ни/ и аз направо се просълзих, а мъжа ми онемя...Не очаквахме, очаквахме нещо като документален филм:))))) Понеже нищо не бяхме коментирали с момчето, защо ли?
Понеже не му придавахме никакво значение на видеото. Но после като видяхме как момчето е подбрало само най-интересните моменти, даже на видеото забелязвах неща, които въобще не съм чула или видяла и се смях от сърце. А фотосесията ни беше озвучена с много красива музика и се беше станало много романтично...Така че не подценявайте видеото, а колкото повече време минава по-ценно става. Снимките са снимки, видеото си е видео. Няма място за сравнение, всяко си носи своя красив спомен по свой начин...Даже вижте и части от видеото на conflate /в темата й/, ама то е уникално!
Относно музиката - съгласна съм, че комбинацията дж и група на живо е най-добра. Зависи от музиката на живо де - няма да забравя като ходихме да си носим сватбената ракия в събота на Бриз имаше сватба и като свириха едни кахърни песни...и всички като стояха и гледаха...ние само се спогледахме и се ужасихме..При нас беше дж - Алекс на Пертито /много добър/, много рок музиканти и народен танцов ансамбъл, стана страхотно. Или ако е само Дж според мен е хубаво да не е еднотипна музиката, а да има за всички вкусове...Но въпрос на виждане за това:) Но няма по-лошо от отегчени гости
Активен
magyyy
Ентусиаст
«
Отговор #142 -:
февруари 02, 2011, 11:43:46 »
Здравейте и от мен днес
Побърках се да изпращам е-мейли на фотографи днес- дано да има отговор. Много ме е яд, че никой не публикува ценова листа или поне някакъв ценови диапазон, в който да варират услугите му. В тези времена трябва да им е пределно ясно,че за 90% от двойките цената има доста определящо значение. Конкуренцията явно е причината- искрено се надявам да ми отговорят на писмата. Моля Ви, ако някои съфорумнички могат да ми пишат на лични относно тарифите на избраните от тях фотографи и видео оператори.
Активен
Eva_2008
Новак
Публикации: 13
«
Отговор #143 -:
февруари 02, 2011, 12:52:42 »
Цитат на: Destiny в януари 31, 2011, 14:47:54
Факт.
Аз исках да съм полезна на момичетата, а не да споря безсмислено, Destiny!
Destiny, ами не съм съгласна, че една малка сватба трябва да струва колкото една голяма като услуга за фотографа. И не знам защо ми пишеш, че е факт! Кое е факт? Много по-сложно е да се снимат повече хора, отколкото по-малко. Извинявай, но цена от 1300 лв. за 2 двд (филм от 2 до 3 часа) фото с албум 30 снимки и другите на диск ами не мисля, че е малка сума. Ние нямахме фото за сватбата и не искам да споря, но съм била кума и съм присъствала и гледала доста сватби на мои приятелки. Когато беш нашата сватаба филма ни беше 350 лв. и писах тогава писма на фирмите - имаше и филми по 800 лв. Цената ми определи един от твоите фаворити! Пишеш, че искаш да си чакаш филма 3 месеца, ама да станел хубав??? Все едно да ти кажат на сватбата в ресторанта, че имат много работа и ще ти поднеста вечерята не след 2, а след 5 часа (например с разрязването на тортата). За сведение - моят филм си го получих след 8-10 дни, като кумувахме Стоянов (казва се Красимир и пак тпи ни снима) ни забави около 15 дни, а Венци Фотев (снимаха на приятелката ми) си предаде материалите на следващата седмица след сватбата (нямаше и седмица). Това е ФАКТ!!! А филмите и снимите фантастични! В момента има фотографи за 300 лв. може да ти направи по-добри неща от някои за 500-700 лв. Безсмислени разходи са да дадеш 700 лв. за фото. Аз дадох например 6-7 пъти по-висока цена за сватбена рокля и не бях нити по-щастлива, нито нещо се промени... после не можах да я продам. Между другото няма нищо лошо да предупредя момочетата, че има такива, които парадират колко велики били като фотографи и гледат да ти смъкнат кожата. Исусхто други, които бавят сватабите с месеци, а има и едно момиче - не си е получило сватбата повече от година (филма имам предвид).
«
Последна редакция: февруари 02, 2011, 13:02:22 от Eva_2008
»
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #144 -:
февруари 02, 2011, 13:05:57 »
Цитат на: Eva_2008 в февруари 02, 2011, 12:52:42
Аз исках да съм полезна на момичетата, а не да споря безсмислено, Destiny!
Destiny, ами не съм съгласна, че една малка сватба трябва да струва колкото една голяма като услуга за фотографа. И не знам защо ми пишеш, че е факт! Кое е факт? Много по-сложно е да се снимат повече хора, отколкото по-малко. Извинявай, но цена от 1300 лв. за 2 двд (филм от 2 до 3 часа) фото с албум 30 снимки и другите на диск ами не мисля, че е малка сума. Ние нямахме фото за сватбата и не искам да споря, но съм била кума и съм присъствала и гледала доста сватби на мои приятелки. Когато бешe нашата сватба филма ни беше 350 лв. и писах тогава писма на фирмите - имаше и филми по 800 лв. Цената ми определи един от твоите фаворити! Пишеш, че искаш да си чакаш филма 3 месеца, ама да станел хубав??? Все едно да ти кажат на сватбата в ресторанта, че имат много работа и ще ти поднеста вечерята не след 2, а след 5 часа (например с разрязването на тортата). За сведня моят филм си го получих след 8-10 дни, като кумувахме Стоянов (казва с Красимир) ни забави около 15 дни, а Венци Фотев \\снимаха на приятелката ми) си предаде материалите на следващата седмица след сватбата (нямаше и седмица). Това е ФАКТ!!! Между другото няма нищо лошо да предупредя момочетата, че има такива, които парадитрат колко велики били и гледат да ти смъкнат кожата. и други, които бавят сватабите с месеци, а има и едно момиче не си е получило сватбата повече от година (филма имам предвид).
Виж, не ми е приятно да се дърлим в една толкова прекрасна за всички ни тема. На теб може да не ти е ясно за кое ти казвам факт, но аз цитирах друго момиче и би трябвало да става ясно.
Фотографията е изкуство и не се плаща на калпак!
Обидно е да смяташ, че труда на един творец ще струва по-малко за 50 души сватба, отколкото за 100!
Освен всичко, преди първоначалния ми коментар изобщо не видях да си отбелязвала брой гости, но както и да е, може да не съм прочела.
Друго - не съм казала, че ИСКАМ да си чакам филма 3 месеца, а че съм склонна да изчакам, ако това е решаващо за качеството му.
Няма да коментирам фаворити и други подобни, а също няма и да се впускам в спорове кой какво прави, защото и аз знам за случаи с неиздадено още видео от сватба точно от миналото лято до ден днешен. Но не съм съгласна да се потъпква труда на хората от всяко естество. Тук от форума е трудно да се прецени на кой какви са му стремежите и желанията, чувството за вкус и стил и т.н.
Това мога да кажа. Явно с теб сме много различни, очевидно е!
На вниманието на
magyyy
: Защо не им звъниш директно на телефон първоначално? Повечето са отворени за среща и коментари.
Активен
Eva_2008
Новак
Публикации: 13
«
Отговор #145 -:
февруари 02, 2011, 13:15:37 »
Цитат на: Destiny в февруари 02, 2011, 13:05:57
Виж, не ми е приятно да се дърлим в една толкова прекрасна за всички ни тема.
На вниманието на
magyyy
: Защо не им звъниш директно на телефон първоначално? Повечето са отворени за среща и коментари.
Извинявай тогава, Destiny ... не съм разбрала, но ми прозвуча като упрек към мен...
Всеки е различен! Тук сме да си помагаме.
Извинявай Аз на Маги искам да кажа, че може да си намери качествено фото и видео на прилична цена!
Активен
shanny
Ентусиаст
«
Отговор #146 -:
февруари 02, 2011, 13:26:53 »
Малко да сменя темата
Маги, и аз съм в дилема за църквата. И ние искахме на Св.Константин, ходихме там, но е много мъничко - според мен не повече от 20-тина души могат да гледат.
Ето нашата дилема:
- Малката Богородица: това е църквата на моето семейство, аз лично съм мн свързана с това място, харесва ми, че не е масова, няма мн хора, има невероятен хор, чудотворна икона на Богородица и е най-старата църква във Варна. Сега й правят ремонт и може би до седмица - две ще е готова и пак ще отидем да я погледнем. Проблема е, че има един възрастен поп, лятото бях на една сватба там, а той е един чешит, само се караше на гостите и младоженците, голям ужас беше... ако някой ми се развика в такъв момент много ще се депресирам. Имат и още два млади попа, единия ни освещава апартамента и ни знае, ако решим за там обезателно ще трябва да го помолим той да ни ожени...
- Св. Атанасий - всички го знаят този храм, много е красив и определено имат сигурно опит с толкова много сватби. Но мен точно това "масовото" хич не ми харесва....
- Архангел Михаил. Открихме я преди две седмици тази църквичка, аз знам за съществуването й от една моя тур.група, която организирах там, екскурзоводката тогава беше възхитена, но аз така и не бях ходила. Намира се от Св.Никола надолу към Шишковата градина в дясно - било е в миналото училище и после са преустроили първия етаж да е църква. Много е красиво вътре, много подредено, с едни червени килими и големи златни икони. Двора е перфектен и почти никой не я знае тази църква, така че предполагам няма да има следваща сватба, която да ни притиска... Проблем отново е мястото в църквата, защото има една неудобна (
) колона, от която половината гости според мен нищо няма да виждат....
Та така, ние се триумим
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #147 -:
февруари 02, 2011, 13:34:51 »
shanny, само за инфо: В Малката Богородица и Св. Атанасий се сменят поповете, доколкото знам.
Ние като се записвахме, просто помолихме да е младия - отец Дончо.
Активен
Hekseskud
Професор
«
Отговор #148 -:
февруари 02, 2011, 13:37:16 »
shanny
, аз лично гласувах доверие на Свети Атанасий, тъй като имам и доста емоционални моменти там и винаги много ми е харесвала - от дете. Много ми е красива и нестандартна, има и хубаво дворче. Наистина е доста натоварена, но ще го преодолеем някак си. А и не съм като лудите ми приятелки, дето изпадаха в истерия да не се засекат с някоя булка, че нали било на лош късмет
Ако ми се случи съм почти сигурна, че бих се спряла да й честитя, а не да бягам в другата посока (имахме подобна изцепка наскоро).
Активен
magyyy
Ентусиаст
«
Отговор #149 -:
февруари 02, 2011, 13:57:30 »
Благодаря много за инфото за църквите, Шани!!! За Манастирчето знам,че може и в двора да е ритуала, но друго си е вътре- под купола, много по-тържествено. За църквата Архангел Михаил и аз съм си мислела и мисля, че трябва да отидем до там да я видя лично,знам само отвън как изглежда. Като я видя ще мога да преценя дали ще е проблем, все пак ще има и хора, които не са никак вярващи и няма да ги вълнува особено църковния ритуал, за съжаление
Както и да е........но за Малката Богородица-нямам думи, като малка често ходех със семейството ми там, има някакъв особен заряд там, самата атмосфера е някак вълшебна, но колко ли хора могат да се поберат?? Вие кога мислите да ходите да запазвате църква, Shany???? Нямам идея и таксите какви са...........ох имам чувство,че от нищо нямам идеч,а откога ровя из форумите?!
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...