Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 20:19:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част (Прочетена 181431 пъти)
shanny
Ентусиаст
Публикации: 125
Отг: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част
«
Отговор #120 -:
януари 27, 2011, 18:32:19 »
Destiny, мерси много!
Утре значи и там ще мина.
Днес си купих от едно магазинче за платове - много евтини - на Пискюлиев близко до светофара срещу белите барачки на Колхозния... Има платове по 5 лв метъра. Ама все още не съм на 100% доволна, така че ако намеря друга тази ще е само резервна. На всичкото отгоре съм толкова голямо пате, че съм взела не чисто зелена, а зелена хамелеон, която на слънцето става синя .... така че утре пак на пазар
«
Последна редакция: януари 27, 2011, 18:57:57 от shanny
»
Активен
polilqshka
Любопитен
Публикации: 28
«
Отговор #121 -:
януари 28, 2011, 14:29:55 »
Добре дошли първо на новите бъдещи булки:)Имам един малко страничен въпрос:), някой би ли ми дал съвет относно бутилирането на алкохола..къде можем да купим стъклени бутилки ?За вино става думи, не ми трябва промишлено количество..може би към 20-25 бутилки..Благодаря предварително
Активен
coucoumelle
Любопитен
«
Отговор #122 -:
януари 28, 2011, 14:40:12 »
Провери тук
http://www.inhomglass.com/
, но първо се обади по телефона, че не винаги са в офиса. Друг вариант е да говориш със заведението, където ще сте. Ние засега мислим да не търсим бутилки, а внесения алкохол да се поднесе в канички.
Активен
polilqshka
Любопитен
Публикации: 28
«
Отговор #123 -:
януари 28, 2011, 14:55:38 »
Много благодаря coucoumelle,ей сега ще звънна.Някъде из форума бях попаднала( но къде ли точно) на някакъв склад в Чайка..мислим ракията да бъде разлята в канички, но виното ще е хубаво да бутилираме...
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #124 -:
януари 28, 2011, 14:59:12 »
polilqshka
, не знам дали това се има предвид под склад в Чайка, но мисля, че него са споменавали:
http://www.ecoprint-bg.com/bg/glassbottles.html
Активен
shanny
Ентусиаст
Публикации: 125
«
Отговор #125 -:
януари 28, 2011, 16:12:22 »
Цитат на: Destiny в януари 28, 2011, 12:27:11
Пиши после, че и аз трябва да минавам от там да търся разни неща и органзата също ме интересува!
Мерси!
Ами в Приматекс нищо не си харесах ....
ама то имаше и много хора и не можах много хубаво да разгледам. В Слънчоглед са заредили с органза, вече има и бяла, но след като обиколих толкова много магазини за платове май ще остана на тази, която вчера си взех от колхозния. Дестини, ако имаш път натам - има много платове. А и аз снощи като се метнах, за половин час си направих 20 късметчета от вече купената органза и не стават зле....ще пробвам да ги кача.
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #126 -:
януари 28, 2011, 16:22:53 »
Супер, shanny! Утре смятам да отида и аз.
Относно бутилките, може би няма да е проблем да спомена, че събирам празни бутилки от ликьор Carolans. Дори и единични бройки пак ще ми свършат работа, малко по малко ще събера!!
Т.к. сме от Варна, предвид темата... наистина ако някоя от вас има такива или идейка откъде да намеря още, казвайте! Благодаря предварително!
Активен
miroslava_z
Любопитен
«
Отговор #127 -:
януари 29, 2011, 23:16:44 »
Ами то колко му е да помогнем за каузата!
Момичета, някакви съвети относно видеото. Търсим нещо средно на прилична цена. Ако трябва да съм откровена, по-важното за мен е фотото, тъй като съм убедена, че снимките ще ги гледам и ще им се радвам n на брой пъти, а видеото я го гледам, я не... Но за да не си кажа след време, трябваше..., сме решили, че ще имаме.
За фотото се спряхме на Milen Lesemann.
Активен
Eva_2008
Новак
Публикации: 13
«
Отговор #128 -:
януари 31, 2011, 13:09:07 »
Цитат на: miroslava_z в януари 29, 2011, 23:16:44
Момичета, някакви съвети относно видеото. Търсим нещо средно на прилична цена. За фотото се спряхме на Milen Lesemann.
За коя дата е сватбата ви? В интерес на истината не съм го чувала този фотограф, които си избрала...
За видео няма много голям избор на добри оператори. Аз имам впечатления от нашия и също ми хареса, че не ми показва сватбата по интернет и на други младоженци... Не мисля, че съм толкова красива. че да ме гледат непознати хора... Ами най-добре си потърси видео ти самата. Аз мога да ти препоръчам, но дали ще ти хареса на теб е отделен въпрос. Добри във Варна са - Фотев, Лорита, Стоянов. Фотев снима на моя приятелка, но не възрастния Фотев а по-младия - казва се Венцислав. От тях имам впечатления. Моята сватба я снима Стоянов и за времето си беше на приличана цена |преди 3 години| Много съм доволна. Качеството е страхотно.
Нека и други момичета ти предложат видео! Моя приятелка ще се омъжва това лято и са и предложили 1300 лв. фото и видео... Не искам да ги пиша кои са. Все пак не съм гледала техни готови работи на познати хора. Също внимавай, че имало и такива оператори снимат те и после не може да си вземеш филма не с дни, не със седмици, а с месеци! УСПЕХ ти желая!
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #129 -:
януари 31, 2011, 13:23:08 »
Цитат на: Eva_2008 в януари 31, 2011, 13:09:07
За коя дата е сватбата ви? В интерес на истината не съм го чувала този фотограф, които си избрала...
За видео няма много голям избор на добри оператори. Аз имам впечатления от нашия и също ми хареса, че не ми показва сватбата по интернет и на други младоженци... Не мисля, че съм толкова красива. че да ме гледат непознати хора... Ами най-добре си потърси видео ти самата. Аз мога да ти препоръчам, но дали ще ти хареса на теб е отделен въпрос. Добри във Варна са - Фотев, Лорита, Стоянов. Фотев снима на моя приятелка, но не възрастния Фотев а по-младия - казва се Венцислав. От тях имам впечатления. Моята сватба я снима Стоянов и за времето си беше на приличана цена |преди 3 години| Много съм доволна. Качеството е страхотно.
Нека и други момичета ти предложат видео! Моя приятелка ще се омъжва това лято и са и предложили 1300 лв. фото и видео... Не искам да ги пиша кои са. Все пак не съм гледала техни готови работи на познати хора. Също внимавай, че имало и такива оператори снимат те и после не може да си вземеш филма не с дни, не със седмици, а с месеци! УСПЕХ ти желая!
Първо, Lesemann е уникален фотограф и shanny, убедена съм че ще сте повече от доволни!
Второ, относно видеото - т.к. и на нас ни предстои да изберем - знам, че Реджи снима добре, Еста Вижън, има един Добромир, който снима на приятелката ми и също са много доволни. И аз сега се ориентирам, затова споменавам само имена, които ми говорят нещо като качество.
Разбира се, има много голямо значение какво търсиш - т.к. много булки си припадат по гълъби, супер ефекти, рамки, сърца и т.н., все неща много натруфени и безвкусни лично за мен. Но за всеки влак си има пътници. Най-доброто решение е да набележите няколко варианта и да гледате записите им. След това да потърсите мнения за тях.
А относно срока, в който си взимаш записа, съгласна съм че е супер да стане по-бързо. Но нека не изпадаме в крайности: ако има много материали за обработка и нещата трябва да се изпипат, предпочитам да си взема записа след 3 месеца, отколкото след 3 седмици и да е супер претупана изработка.
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #130 -:
януари 31, 2011, 13:40:19 »
И още нещо... относно цените. Пак зависи кой какво търси, но едно качествено фото може да бъде между 500 и 700 лв., както и едно качествено видео си е 600 лв. някъде.
Не виждам какво странно има в обща сума 1300 лв. Да, не са малко пари, но не са и измислени.
Много е грозно да се коментира и принизява труда на специалистите. Решили са, че труда им струва 1300 лв. и това им е цената. Защо трябва да сме така зле настроени и да преоценяваме труда им с подобни коментари.
Активен
Eva_2008
Новак
Публикации: 13
«
Отговор #131 -:
януари 31, 2011, 13:50:27 »
Относно цените- не мисля, че за сватба 50-60 човека без църковен брак - само за снимане фото и видео 1300 лв. дори да е обща цена е нормална цена. Мога да пиша още, но не искам да споря!
Относно срока - преди време едно от момичетата се оплака, че е чакало 5-6 месеца сватбен филм!?? Една обработка се прави за 1-2 дни. Не се връзвайте на това, че били обработвали много и дълго.А и цените, които искат би трябвало да ги позабързат в обработката. Друг е въпроса, че някои работят друго и събота и неделя пожаработват допълнително... Ако ще знам, че ще си получа сватбата след 3 месеца не бих била съгласна...
Емоцията е това след 1-2 седмици си получавате филма и се събирате всички приятели с пресни емоции от сватбата и правите малко продължение- купон с гледането на филма. Страхотно е!
Ни най-малко искам да споря за нещо,
Всеки е свободен да избира кой, какво, кога и т.н.
Мое мнение и имам право да си го изразя!
Активен
karamelche_
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #132 -:
януари 31, 2011, 14:08:00 »
аз малко се намесвам, обаче дали ще се направи сватба за 50-60 или 250-260 човека си избират булката и младоженеца и те определят дали ще дадат пари за фото и видео.. за фотографа ням значение дали снима 60 или 250 човека.. той пак си изкарва часовете и отделя същото внимание на снимките.
Активен
coucoumelle
Любопитен
«
Отговор #133 -:
януари 31, 2011, 19:42:54 »
Ние си избрахме анни видео. Страшно много ми допаднаха като хора, а мисля, че е много важно да си допаднете. Също мога да кажа, че на мен ми харесват и нещата на Фотев Стил.
Активен
Hekseskud
Професор
«
Отговор #134 -:
февруари 01, 2011, 11:21:02 »
И аз да се разпиша тука
Датата ни е запазена за ресторант, църква и DJ. Основните неща сме ги напаснали. Видеото ще го орежем като разход и остава да уредим добро фото, защото и двамата ценим повече едни хубави снимки от 5 часов филм, от който ме заболява главата накрая (нищо, че родителството не спира да ми мрънка на главата
). Искаме да се поберем в сносен бюджет, но вече започва да става все по-трудно, защото с тази сватбена истерия висчки около нас се опитват да ни натресат разходи, от които явно нямаме нужда. Търпение и отстояване на позицията му е майката
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...