Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 21:07:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Да спазвам традициите или да бъда модерна?
За традициите - 2 (4.3%)
Модерна сватба - 12 (25.5%)
И от двете по малко - 33 (70.2%)
Общ брой гласове: 47

Страници: 1 [2]  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Модерна или традиционна сватба  (Прочетена 13266 пъти)

emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: януари 27, 2012, 14:46:38 »

ако трябва да съм честна в нашия случай повечето съседи са толкова crazy angry  и шумни че въобще не съобразявам с тях това че танците пред блока ще им попречат . Даже едва ли биха ме и чули от непрестанните ремонти , виещи кучета и високо пусната музика ....  не искам хоро и черпене отпред.
Активен
Jana82
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #16 -: юли 03, 2012, 12:34:03 »

Аз гласувах за модерна сватба. Ние живеем заедно от няколко години и не виждам смисъл да идва да ме взима, след като живее в същия апартамент!  danceg Тържеството ще бъде в стил коктейл и съответно всичките ритуали ще отпаднат. Единственото, което може да направим, е захранването с пита, но по-скоро защото има символичен характер.
Активен
katerinaatan
Сватбар
Публикации: 205

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: януари 26, 2013, 14:00:43 »

И аз не искам традиционна сватба. Засега съм замислила следния сценарии-граждански брак, малко красиви снимки с младоженците  и после почерпка в едно заведение на плажа... Дано успея да го осъществя  smile
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #18 -: януари 26, 2013, 14:46:05 »

Аз гласувах за традиционна smile Но пък също не мисля, че трябва да се прави нещо, ако самите ние не желаем...все пак това е нашия ден и е единствен, така че всичко трябва да е каквото сме мечтали heart
Нашата си беше традиционна с всичките му екстри, защото аз съм си "народно чадо", винаги съм харесвала и уважавала традициите ни и за мен са наистина уникални. Приемам ги може би повече като изкуство, защото самата аз от дете се занимавам с това, а вече моето дете ме е гледало с носия heart Имахме си извеждане с оркестър и всичко по реда yahoo (да отбележа, че оркестъра ни не беше "цигански" biggrin , а част от този, който свири на ансамбъла blum ). Аз просто не можех да си представя друго, защото като чуя гайда и сърцето ми подскача biggrin Колкото и лудо да звучи за нашето време smile И даже бях казала, че задължително искам и гайда blum
Хоро пред вкъщи имаше, което водех аз heart При положение, че играя от дете нямаше как да не поведа "моето" хоро heart Кумска ръченица, с всички есктри. Кумът също е танцьор и имахме специален "подарък" за него...една близка обща приятелка също танцьор. Голяма ръченица падна blum А и на самата сватба имаше доста танцьори, така че традициите присъстваха с пълна сила blum

Но пък ми е напълно ясно, че начина, по който аз виждам тези неща доста се разминава с нечий друг, защото за мен са много повече просто от традиция, при положение, че повече от половиния ми живот е свързан с тях smile
« Последна редакция: януари 26, 2013, 15:01:14 от casky » Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: януари 26, 2013, 21:30:31 »

Аз също съм за традиционна сватба с цялата дандания yahoo. Ще има хоро пред блока в 14 часа в събота danceg и не мога да разбера защо някои младоженци го възприемат като смущаване на съседите. Аз не съм видяла или чула за човек, който да чуе музика от сватбен оркестър и да се намръщи или ядоса, че са нарушили почивката му. Напротив, по този начин зарязаваш и другите с щастието си blum
 Гласувах за "и от двете по малко", защото във всичко трябва да има баланс.
« Последна редакция: януари 26, 2013, 21:33:28 от Мариелка » Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: януари 26, 2013, 22:02:15 »

Сватбата трябва да е такава, каквато сте си я представяли и според вашите лични предпочитания. Аз например обожавам хората и затова си ме изведоха с народна музика от къщи и си имаше едно хубаво хоро преди да се качим по колите. Ритуала с извеждането с кърпичка и менчето също ми допада и затова го имаше. Шаферки обаче нямах. Това с еднаквите рокли ми е прекалено американско. За сметка на това, баща ми ме изведе по време на изнесения ритуал. Кръстниците ни бяха близки приятели, които са семейство от няколко години. Празненството не робуваше на някакви догми, беше организирано така, както ние сме си решили и най-важното както на нас ни е удобно. Според мен златната среда е печеливша комбинация. Но пак казвам, младоженците са тези, които си решават, важното е да има настроение и да е весело  girl_wink
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #21 -: януари 26, 2013, 22:31:50 »

че са нарушили почивката му. Напротив, по този начин зарязаваш и другите с щастието си blum
Нашите комшии бяха разпитвали 2 седмици по-рано кога точно ще е извеждането, за да не го пропуснат (ние сме в къща и всички около нас също). Имаше бонбониера и за тях и човек, който излизаше от време навреме да черпи, а извеждането беше след 13ч т.е. точно на обяд. Да не говорим, че някой от тях дойдоха в нас и ми подарих букети преди това heart Така, че и аз мисля, че и те се радват...сватбите и булките са хубаво нещо heart
Активен
Страници: 1 [2]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: