Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 07:23:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 28   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Коледни подаръци??  (Прочетена 110520 пъти)

tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: ноември 22, 2010, 11:32:52 »

Нинка, може би и аз да не съм права, когато живеех тук пощите си имаха работа и ги пращах първата седмица на декември, за да стигнат за Коледа. Сега може би пощите не се ползват толкова много или пък хората предпочитат с куриер. Въпреки, че по празниците и куриерите доставят до няколко дни, а не на другия ден например. Когато пращах от Америка за Бг , ги пращах около 4 седмици по-рано, за да сгитнат на време, понякога идваха за празниците, а понякога малко по-рано, явно си е до късмет. Но там постоянно се праща всичко по пощата, пощите никога няма да се затворят. Но тук едва ли може да се случи закъснение, освен ако някоя лелка от пощата не направи гаф smile
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: ноември 22, 2010, 11:55:13 »

tweety bird, пощите си имат собствена спедиция от няколко години. Много пратки се изпращат, но за сега не съм чула някой да се оплаче. Има и проследяване на пратките....абе грамотна работа  sarcastic
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #227 -: ноември 22, 2010, 12:04:21 »

А каква е разликата в цената - поща и куриер?
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: ноември 22, 2010, 12:04:34 »

tweety bird, пощите си имат собствена спедиция от няколко години. Много пратки се изпращат, но за сега не съм чула някой да се оплаче. Има и проследяване на пратките....абе грамотна работа  sarcastic
Нямам представа за това. Знам, че една приятелка поне 4 пъти не си е получавала коледните подаръци от БГ за САЩ пред последните 10г, но пък аз никога не съм имала проблем, винаги са ми пристигали с БГ пощи, явно е нямала късмет.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: ноември 22, 2010, 12:07:40 »

А каква е разликата в цената - поща и куриер?
Зависи от куриера и от килограмите. Аз пускам винаги с куриер , но доколкото разбрах (последният път) пратих по пощата и ми излезна за почти същите килограми на половин цена , че и малко по-малко.
Може би сайтовете на пощата и съотвените куриери може да видиш цените и да се ориентираш. Според мен и Бг пощите са надежни, защото досега не ми се е губило нищо. Аз не съм ги ползвала отдавна (като изключим последния  път преди 2 седмици), но на мен са ми пращали по пощите и няма проблем. На куриерите им е по-хубаво, че идват на другия ден и ти пращат хубав смс smile , но пък по-скъпо.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: ноември 22, 2010, 12:27:44 »

Куриерите за друг град на леки пратки са м-у 6 и 8 лв. С пощата ще платиш в пъти по-малко, но имаш по-дълъг срок на доставка и неудобството да отидеш до клона им, за да си вземеш пратката.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: ноември 22, 2010, 12:49:36 »

И аз ще изпращам с куриер,даже ще използвам тези които идват от вкъщи да взимат пратките,че най-близкия офис е на Семинарията,което не е толкова близо  blum И ако избера какво да купя мисля началото на декември да го изпратя,няма да чакам до 20-ти/24-ти  blum
Моето птиче макар да сподели какво иска,аз се възползвах от 'помощ от приятел',даже няколко пъти,но все още не съм се спряла на нищо конкретно.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: ноември 22, 2010, 15:00:53 »

С пощите е по-евтино, но пък понякога оставят съобщение за пратката незнайно къде и съответно получателят не си го намира и не отива до клона да си я получи и те връщат пакета. Това е разбира се, ако човек не знае, че има да получава нещо. Проблемът няма да го има, ако получателят е предупреден. Иначе, ако се пусне преди обед, на другия ден се получава.

Я да си кажа и аз, за да не затруднявам никого с избора на подарък - май всичко би ми харесало с изключение на прахосъбирачки и козметика - едното няма къде да го слагам (особено сега, когато Георги шета на всякъде), а другото - ами сложно е. Освен това заради дребния вече и бижута не нося smile
« Последна редакция: ноември 22, 2010, 15:06:19 от svetli » Активен
eliss
Професор
Публикации: 376

« Отговор #233 -: ноември 22, 2010, 16:09:09 »

А аз се чудя дали по куриер може да се изпрати подаръка, при положение , че нямам телефон на получателя.Досега винаги като съм пращала пратка и съм давала телефонен номер.
Иначе , що се отнася до мен, аз нямам претенции за подаръка. Много обичам изненадите и ще се зарадвам на всякакъв подарък. Все пак, да кажа, че не предпочитам парфюми, козметика, бижута,както и така наречените прахосъбирачки.Ако все пак трявба да дам някакви насоки за моята Снежанка, мога да кажа, че обичам книги,бих се зарадвала и на чашки за кафе, чинийки за торта, коледна украса.Но ще се радвам повече, ако подаръка е изненада и е нещо, което изобщо не очаквам.Абе с една дума давам абсолютна  свобода на моята Снежанка.
Иначе моето птиче не го познавам, но прочетох мненията му и насоките, които ми е дало и имам  две, три идеи за подарък.
« Последна редакция: ноември 22, 2010, 16:43:02 от eliss » Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: ноември 22, 2010, 16:46:36 »

По повод на пощите нек да ви кажа нещо-миналата Коледа,моята снежанка си получи подаръка през февруари,почти за Великден.Не е ставало въпрос защото я помолих да не публикува снимка на подарък за Коледа през февруари,че сраааааам.Аз го пратих 20 дни преди Коледа по пощата,вярно в чужбина.След повече от един месец си го получих обратно с обяснението,че не живее на този адрес. Oh my ...
Писах и и я питах да не се е преместила-не беше.Тогава пратих пак и средата на февруари си го получи.Но да си призная по всичко личеше,че вината беше на Английската Кралска пощенска служба girl_impossible Oh my ...
През цялото време си пишехме с момичето и слава Богу,че е пич,та през цялото време ме успокояваше с думите "не се притеснявай,няма проблем",ама сигурно милата се беше отказала да чака.
То всяка година с моите подаръци все нещо провал става,ама като съм си карък.Дано тази година да няма фалове.
Та по повод пощите,не е много сигурно че са надеждни,но пък може да се проследява и вероятността да се изгуби е малка,просто се отлага във времето. smile
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: ноември 22, 2010, 16:52:23 »

Аз имам голям проблем  с пощите.При нас бележки не носят или ги хвърлят някъде и колкото пъти някой ми е пращал по една седмица чакам.Затова и помолих ако може да е с куриер и съм даа служения си адрес.Ако момичето праща от чужбина вече няма как,но ако е от БГ моля моята снежанка да го прати с куриер като куриера може да е и за моя сметка-не искат да я натоварвам финансово или просто да предвиди този начин на изпращане и да намали стойността на подаръка.Благодаря предварително.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: ноември 22, 2010, 16:56:18 »

Tъй като вече всички са изтеглени, да си напиша и аз. Преди всичко мен ме радва очакването, изненадата и факта, че някой е помислил за теб и е отделил време. Така че всичко би ми доставило удоволствие. Може примерно нещо коледно, нещо за Дари, козметика, книга, нещо за къщата- изобщо, моята Снежанка да се чувства свободна, мисля че има голям избор.  smile Единственото към което съм резервирана са бижутата, шалове и шапки.
Аз съм много доволна от избора си. Имам вече някаква идея какво да купя, но все още не съм харесала. Надявам се да го пусна началото на декември с куриер.
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #237 -: ноември 22, 2010, 17:25:29 »

Еи да се похваля и аз .Мъжа ми почива вчера и следобеда вика "Айде имаш 2ч. градска отпуска" и аз като избягал затворник в МОЛ-а търчах по магазините.Накрая охраната ме спира и вика"Гопожо добре ли сте , да не сте загубили нещо или вие се загубихте"  tease "Не бе викам избирам подарък" голямо ровене падна, взимах, връщах, мерих, слагах ей накрая избрах .Прибирам се и уведомление от пощата - изпратете до еди си кога за да се получи до еди си кога.Гледам календара в срок съм .Така, че тази седмица пакетирам и пращам , може и рано да дойде за което се извинявам , но искам да съм сигурна , че пристига.Сега съм в очакване на новата тема "Получени подаръци" изживяването е невероятно ...Лек ден мацки!
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: ноември 22, 2010, 17:30:06 »

Моето птиче въобще не  писало тук, но си мисля да купя по-рано подаръка и да го пращам, за да не се забавя пък после. По-добре по-рано да го получи, отклолкото по-късно!  pardon
Сега идва най-веселата част с получаването на подаръците и показването им тук - нямам търпение вече някой да се похвали с подарък!  danceg
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: ноември 22, 2010, 17:39:13 »

Аз също имам, при това голям, проблем с пощите. Препоръчаните писма изобщо не стигат. Накрая взех, че пуснах от службата писмо с обратна разписка и като се върна като неполучило написах една жалба и и после нещата се нормализираха ама не им вярвам. Не може да си чакаш писмо, да ти казват, че са го изпратили, мама да си е вкъщи с куп майстори и накрая като го върнат обратно да пишат, че на две дати са ти пращали известие. Не става така.
Нека моята снежанка ако я затруднява финансово чрез куриер да пусне подаръка за моя сметка.
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 28   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: