Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 28, 2024, 08:08:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10 (Прочетена 176836 пъти)
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #345 -:
декември 15, 2010, 17:34:19 »
Гери, ябьлките са професионални
Останаха ми очите в тях
Аз ще правя шоколадови трюфели. Купих качествен шоколад от една шоколатарница, такьв професионален материал, дето те работят с него и дано станат, че ако не ще умра от яд.
Тази година ще пробвам друга рецепта за ганаш - само шоколад и сметана пьк ще видим какво ще излезе. От сутрнта сьм "накиснала" сметаната с прьчки ванилия, да поема аромат и сега отивам да забьркам ганаша
Иначе за вечеря-болоньез
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #346 -:
декември 15, 2010, 20:08:33 »
Красунке може ли рецептата за сладките.
Гери много вкусно и красиво изглежда всичко.А ябълките направо професионлни.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #347 -:
декември 15, 2010, 20:16:57 »
Мерси за ябълките ама се оказаха далеч от професионалните. Карамела въобще не беше на вкус като купешките а карамела егати като полепне по зъбите два часа смуках докато се отлепи. Явно трябвало е да варя карамела по- дълго време за да стане хрупкав.
Ина абе аз слагам само семената на ванилията и ми става доста ароматно. Ти защо предпочиташ накисването?
А тоя сладкиш с маьонезата го правих ама много ми мирише на сурово тесто или на брашно, а го пекох нормалното време по рецепта.
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #348 -:
декември 15, 2010, 21:24:22 »
Цитат на: Gery79 в декември 15, 2010, 20:16:57
Ина абе аз слагам само семената на ванилията и ми става доста ароматно. Ти защо предпочиташ накисването?
Ми така пишеше в рецептата, да се остави да поеме миризмата.
Иначе да ти кажа и на купешките ябьлки е така карамела-лепи се яко по зьбите. Мен това не ме притеснява
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #349 -:
декември 15, 2010, 21:57:49 »
Да се похваля с новите си формички за сладки
И борд за печене с възможост за различни размери
Смятам като ми остане малко време да се развихря и да ги пробвам.За целта събирам изпробвани рецепти за сладки и печива
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #350 -:
декември 16, 2010, 00:21:43 »
Gery79
ябълките изглеждат много апетитно
gucci
формичките са супер. От тези дето изрязват и после върху изрязаната сладка натискаш с релефната страна и стават оертания нали? аз си търся такива със снежинки. казвай ако си виждала някъде. Иначе рецептата е лесна и тестото става за изрязване с формички понеже не се променят/разливат после при печене - бяха ми любими сладки в детството.
2 твърдо сварени жълтъка
8 с.л. пудра захар
2 с.л. кисело мляко
1 ч.ч мека мас (това е в оригиналния вариант, но аз го правих с меко масло към което добавих малко олио)
1/2 с.л. сода бикарбонат
1 ванилия
около 4 ч.ч. брашно колкото за средно меко тесто
Намачква се добре жълтъка и към него се дабавят всички останали продукти и се омесва тестото. разточва се кора около 4-5 мм върху набрашнена повърхност и се изрязват формички (тестото може да се шприцова и на розички през ония металните шприцове така е по оригиналната рецепта). Пекат върху хартия за печене за няколко минути до зачервяване на краищата и още горещи се поръсват с пудра захар объркана с ванилия. Ставах рохки.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #351 -:
декември 16, 2010, 16:47:31 »
Вчера правих сладкиша с майонезата и стана сууупер
Гери незнам защо при теб така се е получило,но при мен стана страхотен
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #352 -:
декември 17, 2010, 17:38:20 »
Момичета имам нужда от помощ , някой ако има изпитана рецепта за козунаци , може ли да ми я сподели.Много ще съм ви благодарна.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #353 -:
декември 18, 2010, 19:47:05 »
За козунак пламък имах една рецепта ,беше ми я дала една съфорумка, по точно тя я беше постнала в една от темите за готвенето , но беше миналата година.А я нямам записана , че аз козунаци не правя ама нейния ми стана идеален.
Сега от мен една рецепта за сладки с пълнеж (по рецепта е локум , но аз нямах и сложих стафиди, шоколад и орехче).Рецептата е от една мадама в страницата на Кулинарен Журнал във Фейсбук. Аз направих половин доза и излязоха доста.А брашното някъде към 300гр май ми трябваше за половината доза. Намам свинска мас ,затова ползвах олио с малко масло.
Снежни топки
-------------
1 яйце
2 ч.ч.свинска мас,
250 мл.лимонада,
1/2 пакетче бакпулвер (1/2 teaspoon)
2 кутийки локум
брашно
Mаста, яйцето, лимонадата и бакпулвера се слагат в брашното и се замесва меко тесто. Правят се топчета и се слагат в тях пърченца локум. Нареждат се в тава и се пекат на 170 градуса до порозовяване.Топли се поръсват с пудра захар.
Ето и мойта снимка.
DSC00571 (500 x 375).jpg
(56.94 KB, 500x375 - видяно 233 пъти.)
Активен
Rossito
Сватбар
Пол:
Публикации: 212
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #354 -:
декември 19, 2010, 16:01:54 »
Момичета, днес правих "Раирани кифлички". Станаха страхотни, едвам успях да ги снимам, защото изчезнаха за минути
. Плънката на оригиналната рецепта е с кашкавал, аз ги направих с пушено пилешко филе и сирене, но може да бъде и локум, шоколад, ореки и всичко, което ви дойде на ум.
Това е рецепта на Marabu,от друх форум . Страхотни кифлички са, затова я споделям тук.
"Раирани кифлички с кашкавал"
200 мл прясно мляко
2 с л захар
1
1/2
с л суха мая
1 ч л сол
20 мл олио/разтопено масло
320-350 гр брашно
150 гр кашкавал,нарязан на пръчици
За намазване
1 яйце
1 с л прясно мляко
1 ч л олио
Маята се разтваря в 100 мл топло мляко с 1 с л захар и 1 с л брашно. Брашното се пресява и заедно със солта, захарта, млякото и шупналата мая се омесва меко тесто, което не лепне като накрая се прибавя и олиото/маслото. Оставя се да втаса на топло около 40 минути .Разделя се на 16-17 топки. Всяка топка се разточва на елипса. В основата се слагат няколко пръчици кашкавал (или плънката, която вие сте си избрали), а от другата страна се правят 3-4 напречни разреза. Навиват се на кифлички. Нареждат се на разстояние в намазнена тава или върху пекарска хартия, втасват около 1/2 час , намазват се с яйцето разбито с прясното мляко и олиото и се пекат в предварително загрята фурнана 180-200 градуса около 20 минути.
Ето и моята снимка:
IMG_596777.JPG
(29.4 KB, 173x230 - видяно 2589 пъти.)
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #355 -:
декември 19, 2010, 16:45:25 »
Ето ги и моите меденки , само че не съм ги украсявала нищо само ги слепях.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1711
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #356 -:
декември 19, 2010, 17:51:06 »
Гледам, че преди време Нинка е питала за супите. Аз направих опит със сирене и стана страхотна.
В затоплено прясно мляко добавих натрошено обезсолено бяло саламурено сирене, малко настърган кашкавал, 2-3 парченца пушено или топено сирене, 2-3 с.л сметана за готвене, настъргано индийско и черен пипер. За сгъстяване малко размито със студено прясно мляко препечено брашно. Препечените филийки са си направо здължителни.
Може да се ползват различни видове сирена - синьо, пармезан и др.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #357 -:
декември 19, 2010, 18:58:54 »
При нас тази вечер мусака с печени чушки и ориз с кайма,чушки и гъби.
Освен това ако не ме мързи може да спретна и е дни кексчета.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #358 -:
декември 19, 2010, 20:00:41 »
При нас пък пилешки крилца с ориз за милото и скумрийка на скара за мен (излишно да казвам защо
). А крилцата и ориза ги пека отделно, че той обича да се препичат добре, а като са с ориза няма как да стане.
Засрамвате ме с тия сладки
Аз нещо ще ги пропусна тази година...
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #359 -:
декември 19, 2010, 22:53:00 »
Момичета, спомняте ли си тези шоколадови десертчета, които се продаваха в големи кутии едно време. Казваха се "Ежко Бежко" и бяха като кухи шоколадови еклери пълни с някаква пяна.
Знае ли някой рецептата или дали все още се продават в българия.
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines