Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 15:49:45

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 177185 пъти)
 
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: декември 05, 2010, 16:40:25 »

Аз избягвам пърженето и панирането, затова карфиолът го нарязвам на хапки , рендосвам морков, нарязвам магданоз и го поръсвам със сол и лимон , олио не ползвам за никакви салати. Става много свежа салата. Иначе има и супи от карфиол.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: декември 12, 2010, 21:27:36 »

Момичета имам един много тъп въпрос, знаете ли дали и от къде в България може да се купи пащърнак? Аз готвих на милото и много му хареса, сега иска да сготви за техните, но не знам дали се намира лесно в България? blush
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 674



Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: декември 13, 2010, 17:44:56 »

Момичета опитвам се да изровя шоколадовия сладкиш с майонеза, но нещо не ми изниква рецептата, ако може някой да я сподели пак  give_rose За сладкишчето на Данитка с ябълки искма да го пробвам, но се чудя тия чаени бисквити нали са едни кръгли и няма да е плътно на дъното - това не е ли проблем?...
Бих искала и някоя рецептичка за кекс, че в неделч ще правим пита на малката и искам да приготвя сладкиши колкото мога повече  tease
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #333 -: декември 13, 2010, 19:35:31 »

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0 това е с майонезата, ако го правиш като торта-пробвай крема на Лабрекс-уникален:)
Сладкиша на Данитка също е много сполучлив-само гледай бисквитите да нямат дупка. Аз взех Еверест с орехи, чупих на половинки и съединявах. А дупките запълних с натрошени бисквити, маслото и сместа отгоре спояват-не се притеснявай.
Активен
Rossito
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 212



Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: декември 13, 2010, 19:37:12 »

svetla_ety,
ето и рецептата за майонезения сладкиш на sladka hapka от един друг форум.

Шоколадов сладкиш с майонеза(рецептата е адаптирана от Modern Retro Woman)

Нужните продукти са:

1ч.ч. майонеза (гледайте да е безсолна) - това е точно 1 опаковка от 200 г.
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. бакпулвер (сода бикарбонат)
ванилия (аз я пропуснах)

За глазурата - шоколад и масло в съотношение 2:1. Аз исках да има повечко, затова използвах 200 г. шоколадов кувертюр със 100 г. масло.

В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма (аз ползвах силиконова)
Печете 25 мин в загрята на 180 г С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Забележка - ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 мин., а температурата - на 160г. С
За да приготвите глазурата, най-напред разтопете на водна баня или в МВ шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.

След изпичане, извадете сладкишът да изтине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: декември 13, 2010, 20:25:12 »

Светле, да предложа ии аз една рецепта за нестандартен за България десерт.
Пай с кайма
225 г. масло
350 г. брашно
100 г. захар
280г. мляно месо
1 яйце
За тестото се смесва маслото(студено) с брашното и след това се добавя захарта и щипка сол. Фурната се загрява до 200 градуса. Тестото се разпределя във формички за кексчета( аз ползвам силиконова за мини кексчета). Поставя се плънката и се затваря с малки капачета от останалото тесто. Намазват се с яйцето и се пекат 20 тина минути. Като се извадят от фурната се оставят да се охладят и се поръсват с пудра захар. Аз не съм ги пробвала още, но на милото много му харесват(затова правих)
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 674



Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: декември 14, 2010, 10:35:04 »

Благодаря за бързите реакции! Ще се похваля после какви съм ги свършила  give_rose
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: декември 14, 2010, 12:57:25 »

Светле аз ползвам за сладкиша бисквити "Роден край" с масло и с мляко  good Те нямат дупка  girl_wink
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: декември 14, 2010, 13:44:57 »

Здравейте, минавам да споделя с вас една идея за идващите празници.
Вчера пекох сладки (маслени бисквитки) от които после направих коледно дръвче- така може да се ползват и за декорация. Снимки тук
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: декември 14, 2010, 19:00:14 »

Малко снимки и от мен.

Козе сирене с парма шунка запечено за малко във фурната. Сервирах с зелена салата и орехи.

А днес за проба правих коледни захаросани ябълки.Не станаха както исках ама айде сега за първи път са добре.


* DSC00533 (600 x 450).jpg (64.24 KB, 600x450 - видяно 219 пъти.)
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: декември 14, 2010, 19:00:38 »

Ябълките.
На оригиналните за коледа ще вържа от горе по една пандилка за повече представителност.


* DSC00554 (300 x 400).jpg (42.24 KB, 300x400 - видяно 2399 пъти.)
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #341 -: декември 14, 2010, 19:07:28 »

Ммммм много вкусно изглежда всичко, Gery79  Bravo
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: декември 15, 2010, 11:16:15 »

Гери браво изглеждат чудесно  good

Запалихте ме по този сладкиш с майонеза,та днес ще видим какъв ще стане  girl_impossible
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: декември 15, 2010, 15:23:42 »

Сладкишът с майонеза става чудесен и на мъфини, особено ако му добавите и малко лешици  Torte

Гери, страхотно ти изглежда и сиренцето и ябълките  Bravo
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #344 -: декември 15, 2010, 16:58:23 »

Аз отдавна чета за него и все се каня да го направя на милото, ама все някой просукт ми липсва и ме мързи да ида до магазина  funnytooth надявам се и неговият ред да дойде някога  blum
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines