Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 13:45:59

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 177141 пъти)
 
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: ноември 30, 2010, 17:33:15 »

И аз много харесвам рибата във фолио, но обикновено правя пъстърва. Сега съм сложена на диета (или нека го нарека хранителен режим, че който му кажа диета и ме гледа като  crazy) от личната и трябва да ям риба два дни седмично, не 2 пъти, а дни - т.е. 4 път да речем  girl_impossible
Определено не съм чаааак такъв фен на морските и речни неща, та с удоволствие ще събирам идеи и рецепти, за да разнообразявам, иначе няма да изкарам много тази "диета".
В неделя правих пъстърва във фолио и освен зехтин, лимони и сол сложих и натрошен шам-фъстък - бях го видяла някъде като идея - стана много добре. Но не съм се сетила да й правя такъв сос, така че следващия път ще пробвам, този път направих ризото за гарнитура.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: ноември 30, 2010, 18:02:14 »

Бубка, а също може да пробваш зелена салата с риба тон и крутони. Аз правя такава слагам 1 средна консерва риба тон, пролетен лук(като кромид ама млад), маруля, царевица и крутони и правя сос за поливане на салатата от малко майонеза, лимон, черен пипер, сол оцет малко олио или зехтин и малко горчица, а ако искаш по-диетично, може вместо майонеза кисело мляко(ама в бг се ширят слухове за натравяне от риба и кисело мляко crazy)
Забравих че може  и крастевичка.
Също може паста с риба тон.
Сваряваш си паста към 100-200 грама на човек, слагаш половин голяма кутия(пак на човек) и 1/4 царевичка. Сварената паста се изцежда и се слага обратно на котлона с рибата и царевицата за малко, колкото да се затоплят. Подпправяш с черен пипер и лимонов сок и отгоре нацтъргваш, чедър или кашкавал. (може и с малко майонезка)
« Последна редакция: ноември 30, 2010, 18:05:56 от госпожица » Активен
*mila*
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 81



Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: ноември 30, 2010, 21:01:04 »

Много ми харесват всичките идеи и рецепти,които публикувате,но за съжаление избягвам да правя сладките неща,понеже моя съпруг си хапва по мъничко,но за това пък аз си хавпав повечко pardon иначе обожавам сладките неща ,а за рибката мога да кажа,че и аз я правя във фолио;
поръсвам пъстървата със сол,слагаме черен пипер на зърна,дафинов лист и резенчета лимон и си я завивам във фолио и става страхотна blum
Активен
*mila*
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 81



Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: ноември 30, 2010, 21:10:31 »

Ето и едно кремче Брюле-става уникално girl_wink
375 гр.течна сметана
125 мл.прясно мляко
4 жълтъка
75 гр.захар
1 ванилия
Млякото и течната сметана се смесват и завират заедно с ванилията,на тих огън.Отделно разбъркваме яйцата и захарта на ръка (не е нужно да се бърка доста) и като ги разбъркаме към тях добавяме сметаната и млякото.Сипва се в малки купички и се пече във фурната на 100-150 градуса.Крема е готов когата се е сгъстил,но и да трепери лекичко :)Оставя се да престои в хладинилка и преди да се сервира се посипва лекичко със захар и с горелка се стапя захарата и се поднася  smile
Правила съм го и наистина е страхотен,по френска рецепта е kiss
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: декември 01, 2010, 08:21:46 »

tweety bird и аз много често се сещам за този течен шоколад който майка ми правеше като малка, но тогава тя взимаше сухото мляко от аптеката , те и сега ги има там , защото са по хубави и маслени от тези които са по магазините.Не мога да ти помогна с точна рецепта защото и аз съм и загубила дирите , но ако я изнамеря и аз смятам да го направя,беше невероятна вкусотия.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #320 -: декември 03, 2010, 15:16:18 »

За да не ми предписват желязо (заради бременността), лекарите ме посьветваха да ям дроб.

Вчера правих ето тази рецепта:
http://yoli-www.blogspot.com/2010/08/e.html

Става просто невероятна. Много е лесна за изпьлнение, не е никак скьпа, а вкусьт е просто....  girl_in_love girl_in_love Веднага ми стана любима  heart



Препорьчвам горещо  judges
« Последна редакция: декември 03, 2010, 15:50:11 от inaxastra » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: декември 03, 2010, 15:21:46 »

И аз да препоръчам един уникален сладкишшш  Girl_hide

Ябълков сладкиш с бисквити

Продукти:
1 пак. масло, 1 пак. чаени бисквити, 5-6 ябълки, 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, канела.

В тава се разтопява маслото и върху него се нареждат бисквитите. Отгоре са разпределят ябълките, обелени и нарязани на кубчета. Поръсва се с канела.
От яйцата, захарта и брашното се забърква тесто, което се изсипва върху ябълките и се разпределя равномерно. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.


УНИКАЛЕН Е ! good Днес ще правя още един  blush
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: декември 03, 2010, 15:35:02 »

Данитка аз правя подобен на този сладкиш и наистина става уникален.Не слагам ябълките на кубчета а ги стържа и добавям канела , захар и орехи или само ябълки , зависи от предпочитанията и ги слагам най отгоре а не след бисквитите и като се пекат някой потъват други остават отгоре и става много вкусно.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #323 -: декември 03, 2010, 15:39:26 »

И аз да споделя - обожавам риба: скумрия, пъстърва, пангасиус, сьомга и всякакви рибни филета. Скумрията и пъстървата правим на скара, а препоръчвам да пробвате пангасиус във фолио! Всички казат, че тази риба се яде пържена или панирана, а аз мразя пържена и панирана риба...много мазна ми стои  bad Във фолио става уникална!  good
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #324 -: декември 03, 2010, 16:10:54 »

Ина ,браво тази рецепта не съм я пробвала заради желатина.Иначе сайта на Йоли е разкошен ,а и рецептите са невероятни.Правила съм доста от тях.С желатин не ми се получава нищо освен една панна кота  pardon.А сладкиша който е дала Данитка и аз го пробвах ,нещо със бисквитите обърках и те сякъш загоряха ,не успях да го приготвя както трябва
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #325 -: декември 03, 2010, 16:48:27 »

Мерси  give_rose

И майка хич не обича да работи с желатин. Но не е толкова трудно - пробвай. Аз правя за втори пьт нещо желирано и следвайки инструкциите на пакетчето си става  pardon

Може сьщо да се направи самия пастет без да е покрит с желе. Вкусьт му е страхотен просто.

А сайтьт на Йоли го знам от теб и линковете, които ти си пускала, за което сьм ти супер благодарна, наистина има страшни рецепти  thank you
Активен
*mila*
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 81



Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: декември 03, 2010, 18:35:32 »

Момичета страхотно сте,рецептите са невероятни,мисля да се отдам на готвене и на хапване.Хубава вечер give_rose
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #327 -: декември 04, 2010, 16:52:28 »

Момичета, дайте идеи за нещо с карфиол?  give_rose
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: декември 04, 2010, 16:54:10 »

Аз обичам паниран карфиол, даже наскоро си правих smile
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #329 -: декември 04, 2010, 16:59:14 »

Благодаря, то това май му е най-вкусният вариант  smile Събирам и други идейки за разнообразие..
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines