Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 28, 2024, 07:32:36

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 176790 пъти)
 
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: ноември 26, 2010, 15:23:47 »

Момичета някоя от вас знае ли интересна рецепта със скариди, че аз освен салата и паеля друго не съм правила ?
Аз също обожавам скариди. Един от най-вкусните начини на приготвяне е следният:
Неопределено количество скариди, зависи колко ви се яде
Копър
Яйце.
Скаридите ги овалвам в разботото яйце , като в него пък съм сложила копър. Запичам ги на тигана с много малко заехтин, защото не искам да са първени, но карайният резултат е все едно са панирани скариди.
За съжаление снимка нямам, защото лаптопа ми се развали. Иначи ги сервирам в голяма чиния и по средата слагам коктейлна чаша със салса или можеи кетчуп (аз кетчуп ен ям де), или пък може със сос тарта. Взимам си скаридка и си я топвам в соса. Направо е божествено. Но това е за големи кралски скариди, около един палец дължина smile за малките не ми се говори, не ги харесвам и не си купувам.
Нещо такова се получава, само дето моите са като панирани и с копъра са супер, може и чесън да се добави, но задължително и лимонче
« Последна редакция: ноември 26, 2010, 15:25:44 от tweety bird » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: ноември 26, 2010, 15:41:43 »

Сега се сетих за едно пюренце.
Сигурно мамите (по-често тези от чужбина) го правят често. Авокадо и банан
Взима се 1 авокадо и ч банан . Пасират се едновременно.
Бебетата го ядат, обаче аз го омитам, като кремче е и не се нуждае от захар. Никога не искам да сваршва:)
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: ноември 26, 2010, 16:39:22 »

Гери сурова настърхгана, тя се изпича и става много вкусно.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: ноември 27, 2010, 12:14:18 »

Събирам рецепти за 'супа топчета'. Понеже аз не ям въпросната супа и не знам как се прави  pleasantry
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #289 -: ноември 27, 2010, 15:59:42 »

Аз пьк питам като печете тиква, слагате ли вода в тавичката ? А захар? За колко време се изпича горе-долу?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: ноември 27, 2010, 16:40:17 »

Аз слагам малко водичка-да покрие дъното и доста захар,но не варя тиквата предварително.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #291 -: ноември 27, 2010, 16:43:03 »

 thank you Ще я порься значи обилно  good А колко време се пече? Тя е една тьнкокора, от онея Хокайдо (с такава разполагам)


Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: ноември 27, 2010, 17:47:19 »

Аз я беля кората и нарязвам на малки парчета нареждам в тава заливам с малко вода да покрие дъното и поръсвам хубаво със захар.Става много вкусна.Пека докато изври водата и се запече отгоре.Става като кармелизирана.Моя мъж и вика локумчета на така приготвената тиква.Може ако искаш и мед да сложиш.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: ноември 27, 2010, 18:46:42 »

Аз пьк питам като печете тиква, слагате ли вода в тавичката ? А захар? За колко време се изпича горе-долу?

Ина,моята рецепта за печена тиква е:

Посипваш тавата с кафява захар обилно и отгоре захлюпваш нарязаните парчета ,небелена тиква с кората нагоре.Пека я без вода на фурна с вентилатор.Докато се пече захарта се карамелизира и тиквата се задушава,защото тя самата отделя течност ,която не може да се изпари ,ако печкатат ти е добре херметизирана.Като се опече я оставяш да попие сока и става мммм великолепно:)
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: ноември 28, 2010, 13:33:16 »

За тези, които обичат домашно приготвения хляб ето една изключително бърза и лесна рецепта за франзелки :

- Смесват се 350 гр хладка вода с 8 гр мая за хляб
- Прибавят се две лъжици зехтин
- Към сместа се прибавя и 350 гр брашно (вкъщи се ползва безглутеново на Schar), 1 ч. лъжица сол (аз слагам повече, предпочитам по-соления хляб) и една чаена лъжица захар
- Всичко се смесва с миксера (приставка за месене) до получаване на лепкаво тесто и хомогенна смес
- Пoкрива се с кърпа и се слага на топло да втаса (аз слагам в предварително затоплена печка)
- След това се вади на брашнен плот и се разрязва на четири с мокър нож.
- Оформят се франзелки (за целта набрашнявате предварително ръцете), които се слагат или в специaлни тавичи, като на снимката или в обикновена тава в/ху хартия за печене
- Пoкриват се с влажни кърпи и отново 30 мин на топло да втасат
- Намазват се франзелките със смес от 1 ч. лъжица вода и 1 ч. лъжица заехтин и се пекат в предварително загрята на 250°С фурна, 25 минути.

Това е цялата философия! Могат да се сложат и ядки разбира се, по ваш вкус, като за първа проба тази сутрин ги направих "натюр".

Рецептата е от този сайт, за който бърбори френски, има и доста подробни снимчици "стъпка по стъпка" : http://onmange.canalblog.com/archives/2009/05/29/13873597.html

Ето и моите сравнително сполучливи - най-вече са на шупли отвътре, което и исках, че ми писна от безглутенов хляб, който седи като тухла smile

« Последна редакция: ноември 28, 2010, 13:46:19 от minalina » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #295 -: ноември 28, 2010, 13:48:51 »

Снимката се не види. Каква мая използва?

Вчера не можах да направя тиквата - нямах време. Но понеже сега ставам, само да си изпия кафето и ще я емна. Мерси и на теб за рецептата Фибс  give_rose
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: ноември 28, 2010, 19:03:52 »

Искам да попитам за една рецепта. Снощи се сетих за един течен шоколад, който майка ми правеше като малка, но не знаем дали е същата. Понеже се използва сухо мляко, което едно време е било един вид и то в кутии сега се чудим колко ли грама е била тази кутия, че да не объркаме рецептата. Записала го е като аерокрем(течен шоколад) . Ако някой е правил такъв и има рецепта от майка си да сподели, защото едва ли като гледам на каква възраст сме някой си спомня тези сухи млека:)
1 кутия сухо мляко (предполагаме е около 200гр),
200мл вода,
250гр захар
1 пакетче масло
4 с.л. какао
ванилия
Водата и захарта завират. Свалят се от котлона и се чака да поизтине. Прибавя се маслото и накрая сухото мляко, какаото и ванилията. Бърка се около 15мин с миксера.
Става най-хубавия течен шоколад, който съм яла
Ако ви е познато ми помогнете със съхото мляко, ако ли не дайте изпитана рецепта за течен шоколад.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #297 -: ноември 28, 2010, 20:43:07 »

Сещам се за тоя крем. Беше много вкусен, но за рецептата не мога да помогна.

Гучи, направих тиквата. Стана страхотна и (не се смейте) вече я ометох. Наистина е точно като локумчета. Не ми стигна и ми текат лигите за още  Eeager Утре ще се тича до магазина. И ще я правя в по-голяма тава. А може ли да ги наредя на два ката, или само на един трябва да е?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #298 -: ноември 28, 2010, 21:43:55 »

tweety bird ,това беше на специалитет на баща ми.Аз имам бегъл спомен ,че купувахме сухо мляко в едни пакетчета сребристи на цвят и ако не се лъжа около 150-200 грама бяха.Много го обичаме този шоколад ,но сега вече като има всичко по магазините не сме се сещали да правим в къщи
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: ноември 28, 2010, 22:02:01 »

И аз си спомням за този шоколад.Беше наистина уникално вкусен.Имам я някъде и аз рецептата от старите тетрадки на мама-ама сега се местят и към 9-10.12 ще мога да кажа точни пропорции.

Ина не става на два ката.Но наистина става много вкусна.Няколко пъти съм и правила вариация с добавяне на няколко лъжици желе от дюли и става още по вкусна.Понякога правя по две тави за да събера цялата тиква.Радвам се че си я харесала.Много е лесна и вкусна.
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines